Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Van valami a levegőben...

2017. április 25. - A Polgi

Valami elkezdődött!

net.jpg

Figyelem a történéseket. Valami történik! Azt látom, hogy Orbán kormányzásának minősége egyre inkább hasonlít a Gyurcsány Ferenc 2006-os kormányzási minőségéhez. Akkor havonta, hetente „tettek le az asztalra” reformcsomagokat, száz napos terveket. Most hetente, naponta mutatnak fel új ellenséget.

Valamelyik napon véletlenül - szörfözés közben –az MTV1-re kapcsoltam. Talán ha öt percig bírtam, majd iszonyodva menekültem el a tévécsatornáról. Valami olyasmit taglaltak, hogy a Soros György éppen megvette a legnagyobb frakciót az EP-ben és ki akarja záratni a Néppártból a szegény Fideszt. Persze azt is tudom, hogy többen bedőlnek ennek a gyűlöletkeltő maszlagnak, mint gondolnánk. A kormánypárt a könnyen manipulálható és mozgósítható nyugdíjas szavazókra hajt és a Jobbikról leszakadó szélsőségesekre. A polgárság, a középosztály megszólítása már a múlt. Tudjuk, hogy a polgári gondolat mindössze egy „politikai termék” volt. Pont olyan, mint egy mosópor márka.

Van persze olyan társadalmi csoport, amelyik nem a köztévéből és nem az óriásplakátokról tájékozódik, hanem az internetről.

Ezt a blogot is nekik írom.

Ők elérhetetlenek a Fidesz számára. A kormánypropagandát kiszolgáló portálok népszerűsége a kormány számára kétségbeejtő. Az internet szabad! Az orosz álhírek csak az iskolázatlan csoportok számára nyújt gondolatmankót. Valami elkezdődött! Persze van olyan - magát véleményvezérnek gondoló – közszereplő, aki megmondja a tutit. Erről szólt egy riportot Tölgyessy Péterrel. Az elkezdődött folyamatokra semmi nem lesz olyan visszahúzó hatással, mint ha a tölgyessyk kiállnak a „nagynyilvánosság” elé és elkezdik mondogatni azt, hogy a Fideszt csak az országhatáron kivülről (értsd EU) lehet megbuktatni, mert egy demokratikus választáson a választási rendszer átalakítása miatt, illetve a súlytalanná tett demokratikus intézmények mellett (Alkotmánybíróság, MNB, stb.) ez lehetetlen. Nem tudom, hogy Tölgyessy Péter egy ilyen nyilatkozata után kap-e valakitől fizetést? Feltéve, bár nem megengedve, amennyiben tölgyessy-féle forgatókönyv valósulna meg, az pontosan a Fidesz propagandát igazolná, miszerint ránk támad az EU, Brüsszel, bolgárkertészek és a marslakók. Sem az EU, sem a bolgárkertészek nem fognak beleszólni a választásokba.

Ha Orbán ismét nyer, akkor az EU-ban a tisztviselők megvonják a vállukat és valami ilyesmit mondanak: ha a magyaroknak ez kell, akkor csinálják.               

Vagy ezt: ki milyen virágot szakít, azt szagolja. Van aki, a büdöskét szereti!

De most komolyan Péter! A rendszerváltás környékén, amikor még nem voltál ennyire megalkuvó az adott hatalommal szemben, számított neked Kádár rendszer szilárdsága? Tettétek, amit kell és nem kezdetek el búsongani, hogy úgysem sikerül. Ha nem tudsz hozzátenni a folyamathoz, akkor ne próbáld azt negatív irányba befolyásolni! Ez már nem a te harcod! Túlnőtt rajtad és a felemás rendszerváltókon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr4012454683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2017.04.26. 18:48:56

Semmi ok az aggodalomra. Jön a választás, ez az időszak ezzel jár.

Balt 2017.04.26. 20:20:59

Véletlenül láttam Agresszolga antréját a HörrTV-n Tölgyessyvel. Mondhatni, tartotta magát a nem olyan régi véleményéhez, mi szerint:

"A korábbi kormányok általában az elitek igazáról kívánták meggyőzni a közvéleményt. Valamilyen távoli, a közemberek számára bajosan megfogható célok kedvéért: a piacgazdaság, az európai uniós csatlakozás, az államháztartási egyensúly érdekében többnyire újabb terheket és fájdalmas alkalmazkodási kényszert próbáltak elfogadtatni választóikkal. Orbán Viktor viszont inkább az »emberek« reményeit vágja oda az eliteknek. A Fidesz régóta sulykolja: a hétköznapi világlátásnak van igaza, végre »az emberek akarata« határozza meg a kormányzást. A magyarok érdemesek a jóra, ám állítása szerint: idáig a baloldali hatalom és a külföldiek túlereje akadályozta boldogulásukat. Az előrehaladáshoz az ügyesen mozgékony feltörekvő csoportok és a hagyományos magyar jobboldal meglátásai alapján szükséges berendezni az országot. Orbán Viktor retorikájában a választók igényeinek megfelelően ajánlja átalakítani a társadalmat. Ebben az értelemben a miniszterelnök a leginkább demokrata vezető a hazai politikában. Csak az a kérdés: eredményessé lehet-e tenni a magyarok jelenlegi értékvilága és vágyai alapján a gazdaságot?”

Netuddki. 2017.04.26. 20:30:06

Azt hittem, hogy az antilopot titokban kinyírták és elkaparták valahol a csuti stadion mögötti gazosban. De ma ott volt Brüsszelben a főni jobb oldalán. Ezek szerint még él, csak egy kicsit kerüli a rivaldafényt. Mindenesetre elég nyúzott képe volt.

n_dy 2017.04.26. 20:35:02

most mi is van?
mit akarsz?
totál érthetetlen zagyvaság az egész...

nick papagiorgo 2017.04.26. 21:06:48

Csatlakoznék az előttem szólóhoz.
Teljesen elmebeteg, csapongó gondolatok: Valami elkezdődött! Orbán olyan, mint Gyurcsány. Azokhoz szólok, akik az internetről tájékozódnak. Tölgyessy egy hülye, továbbá valószínűleg az Orbán-kormány fizetett ügynöke, mert nem látja, hogy a hatalmat a budapesti tüntetők (akiknek pártjuk sincs) fogják átvenni.

Nem kellett volna picit még rágni a ceruza végét? :)

ludwigvan 2017.04.26. 21:10:44

Pont ugyanezt érzem Tölgyessy okoskodásaival kapcsolatban.

Chiccbp 2017.04.26. 21:25:02

@Tibi !: nem tűnt el, csak annyi minden van mostanában, hogy a baloldali sajtónak nincs ennyi embere. Gondold végig, a múltkoriban majdnem minden este tünti volt egy hétig. Márpedig 2-300 ember mellé volt vagy 20-30 sajtós, minden egyes este.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.04.26. 21:34:48

A költő szavaival élve: "Álmodik a nyomor.". Vagy úgy is mondhatnám, hogy "éhes disznó makkal álmodik.
Ezzel szemben a realitás az, hogy a kormányzópártok népszerűsége nagyjából megegyezik a 2014-essel, és hátra van még egy nyugdíjemelés ,és egy újabb rezsicsökkentés, csak hogy biztos legyen a harmadik nagy vereségetek is zsinórban. Hányszor kell még keményen a fejetekre koppintani, hogy megtisztuljon a politikai oldalatok a ballibsi mocsoktól??

1ghost 2017.04.26. 22:41:54

@EU zászlót mindenhova!: @Balt:

Hehehe! Te idióta orbánista bérhazudozó! Nyalhatod a gazdád seggét éjjel nappal, nektek már reszeltek!
Mentek a lecsóba, de előtte teljes vagyonelkobzás, fegyház, s ez alól még a hozzád hasonló kollaboráns szaralakok sem mentesülnek.

EGY a megingathatatlan HÁROM millióból 2017.04.26. 22:58:42

Szerencsere az egesz balllibant oldal is ilyen szetszort,celtalan, szedett vedett, iranynelkuli, mint ez a post.
Kerdes csak annyi, hogy ketharmad lesz vagy sima tobbseg.

morph on deer 2017.04.26. 23:11:00

Azért remélem, hogy a nagy sietségben is sikerült érzékelnie a CÖF-ös szerencsétleneknek - akiket repülővel(!) szállítottak tüntetni :)), - hogy Brüsszel köszöni szépen és áll, mint acövek!

És nem orbán állította meg!

Söt, ma délitán kettejük közül Brüsszel határozottan stabilabbnak tünt!

Most akkor hogy is lesz?
Brüsszel áll, egy ideig még orbán is, - mielőtt ülne - a CÖF meg legközelebb gondolom vinni fogja Vida Ildikót is, hogy legalább valaki tudjon tolmácsot kérni..!

"Tisztelt hölgyeim és uraim, a 'kis(stílű) magyar bohózat' című vendégjátékunkat látták. Egy hónap múlva jövünk a következő résszel..!"

Szélmalomharcos 2017.04.26. 23:29:12

Valami elkezdődött, folytatódott, és végül kifolyt alul. Ez a valami a fosmédia végterméke

Jakab.gipsz 2017.04.26. 23:46:30

@1ghost: @morph on deer:

Igen valami elkezdődött, valami olyasmi ami meghaladja a Tölgyesi féle urbánus libsik képzeletét és most, be vannak tojva.

Nyugi lesz, nem szükséges hőbörögni sem pedig rettegni.
A magyarság kollektív anyázását Kertész Ákos kezdte el, már pedig ha egy költő, író, fűzfa poéta hazudozik, azt belehet bizonyítani, a hazug embereket tetten lehet érni.

Igen egy bizonyítási procedúra kezdődött el.

morph on deer 2017.04.27. 00:33:40

@Jakab.gipsz:
"a hazug embereket tetten lehet érni."

Hát ez az!
Ezt láttuk ma Brüsszelben :))

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.27. 06:10:10

Az internet szabad. S pont ezért a zöme nem liberális, azaz nem segíti a ballibek kampányát.

Ki szavazna olyanokra, akiknek a fő jelszavak az "Éljen Brüsszel, éljen Soros, éljen a nagytőke!"?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.27. 06:10:51

@morph on deer:

tegnap azt láttuk: Orbán felmosta a padlót a liberókkal Brüsszelben.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.27. 06:15:27

@1ghost:

Ha valaha is nyer a ballib oldal választásokon, utána NEM LESZ SEMMILYEN elszánoltatás. Lásd, a Fidesz se számoltatta el a ballibeket.

Van egy ilyen úriemberi megállapodás, hogy egymást nem számoltatjuk el. S 1990 óta mindenki be is tartja.

Az "elszámoltatjuk aFideszt" csak buta kampányszöveg ostoba balliba szavazóknak.

Jakab.gipsz 2017.04.27. 08:00:17

@morph on deer: Szia már hiányoltalak !

Nekem nem úgy tűnt, hogy a patás ördög Orbán és a filantróp Soros meccse eldöntött lenne.

1ghost 2017.04.27. 08:46:57

@MaxVal BircaMan HJCD: @Nevoeiro66:

Ne reménykedj! Mert annál nagyobbat üt a valóság!

1ghost 2017.04.27. 08:54:38

@Jakab.gipsz:

Te idióta bérhazudozó! Hány nicken nyalod még a gazdád valagát itt? Már mindenki csak röhög rajtad. Te félnótás hülye, orbán nem patás ördög, hanem egy korrupt, tolvaj, magát gennyesre lopó köpönyegforgató szaralak, s ezt hál' Istennek az egész ország kívülről fújja!

chrisred 2017.04.27. 08:57:38

Igen. Ugyanez a vállvonogatás volt az uniós szervek részéről Paks2 engedélyezése is. Lényegében azt mondták: ha az éhbérért dolgozó magyar választókat nem zavarja, hogy a befizetett adójukból Orbán atomerőművet ajándékoz a közpénzen felhizlalt, jogszabályokkal privilegizált helyzetbe hozott új nemzeti tőkésosztálynak, akkor ők minek izgassák magukat?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.27. 09:12:06

@1ghost:

Én nem reménykedek, nekem nincs kapcsolatom egyik oldal korrupciójával se.

alfacharlybravo 2017.04.27. 09:14:10

@1ghost: Te Idióta trágár Rákosista állat.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.27. 09:18:35

@chrisred:

Így igaz. Minden nép belügye, hogy akar-e saját energiafoorást vagy inkább drágán vesz külföldi energiát.

chrisred 2017.04.27. 09:27:09

@MaxVal BircaMan HJCD: Egészen pontosan az a nép belügye, hogy energiát vagy energiaforrást vásárol külföldről a jövőre nézve egyelőre kiszámíthatatlan költségtényezőkkel. De amúgy megint egyetértünk, ez a kérdés minden egyéb nemzetközi szemponttól független, klasszikus, országon belüli népszavazási téma.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.27. 09:47:23

@chrisred:

Olyan ez, mint a lakás. Mindig jobb a saját, mint a bérlemény.

morph on deer 2017.04.27. 10:49:26

@Jakab.gipsz:
:)
- időnként az 'analóg' térben is teszek-veszek, élek, stb, - rossz szokás, nehezen múlik

Nekem nem tűnt úgy, hogy egyáltalán lenne bármiféle meccs köztük.
Ez volt az az irány amerre orbán mindenáron terelni akarta a dolgokat, de ez nem igazán sikerült, tekintve, hogy nem az volt az eredeti téma. Nem is lehetett, mert a Soros formálisan nem kapcsolódik az EU-hoz.

Az mondjuk egyértelmű, hogy senki nem hitte el egy szavát sem, meg az is, hogy ennek ellenére nem tudnak/akarnak mit kezdeni vele.
Ami engem személy szerint zavar, hogy egyre másra bizonygatja, hogy mennyire hézagos ismeretekkel beszél dolgokról.
Az "illiberális" magyarázatát hallva vártam, hogy legalább a plafon leszakad, vagy ilyesmi, és még csak el se röhögte magát!
Ez jutott, már nem lehet visszavinni, rég túl van a garancián..!

morph on deer 2017.04.27. 11:33:51

@MaxVal BircaMan HJCD:
Felmosta? Végre neki való munka!

Egyébként francokat, szivi.
Hisztizett egy sort, mint a toporzékoló óvodás a nyilvánosság előtt, a kedves 'szülők' meg zavarban voltak, hogy mit is kéne kezdeni a kis rohadékkal. Pofán kéne vágni, de nem illik, újabb játékkal meg csokival ugye mégsem foghatjuk be a száját, mert mégis mit képzel - szóval komoly dilemma volt érzékelhető a 'szülők' meg a többi 'óvodás' között :)

Azért is kényes a kérdés, mert ha a többiek is beszállnak a toporzékolásba, akkor arra már biztosan nem lehet pc választ adni, szóval mindenképpen érdekes helyzet, amely példamutató megoldást kíván.

Addig is lehet tovább 'takarítani' a padlót.
Mondjuk van mit :(

Balt 2017.04.27. 12:01:39

@morph on deer: Aki látta a "műsort", pontosan tudja, hogy a hisztiző és toporzékoló antipolitikusokat a szocik és a libdemek soraiban kell keresni: a frakcióvezetőik hozták a formájukat. :) Hozzájuk képest Orbán maga volt az európai értelemben vett jómodorú úriember, nem is tudom, honnan ez az önuralma, ... azaz nyilván erre készült. Sajnos kevés ún. európai választó láthatta, de itthon a kormánypropagandának 3 évre elég muníciót ad, és jól is van ez így. :))

morph on deer 2017.04.27. 15:59:02

@Balt:
A hangvételével volt a legkevesebb bajom, igazad van.
A szituáció problémája viszont nagyjából az amit írtam - mindenki tudja, hogy hazudik, követelőzik és zsarol, de nem tudnak mit kezdeni vele a 'politikailag korrekt' szabályrendszer alapján.

Az önuralomról csak annyit, hogy bizony, az orvostudomány ma már megbirkózik az ilyen kihívásokkal - tudom, volt benne részem - a többiek meg nyilván otthon hagyták a tablettáikat :D

Hanem a Tóni mintha máshoz járna mint a főnöke, elég ványadtnak tűnt - vagy csak rég láttam..?

morph on deer 2017.04.27. 17:52:44

@MaxVal BircaMan HJCD:
Ott vacog szegénykém a sarokban, várja a 'büntit' viktortól..!
:))
Ja, nyertünk - egy hónap múlva számonkérik az ajánlásaik teljesítését, ezt mind sikerült megnyerni!

Gondolom újabb hülye plakátokon fogják hirdetni a "győzelmet":

Úgy megállítottuk Brüsszelt, mint a csap!
Azóta is csak áll, álldogál, mi meg robogunk a zászlóshajónkon és megvédjük .......... !
(A kipontozott helyre bármi beírható, édesmindegy mi az, megvédik :)

chrisred 2017.04.28. 07:07:30

@MaxVal BircaMan HJCD: Ebben is igazad van. Ezért szeretném inkább saját magam a háztartásomnak megtermelni az energiát mondjuk a saját napelemeimmel, mint hogy az adómból valaki építsen magának valaki egy atomerőművet, hogy aztán kénytelen legyek tőle áramot bérelni.
süti beállítások módosítása