Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Hogyan működik a hazugsággyár?

2017. november 30. - A Polgi

gyerekek.jpg

Apámmal beszélgettem a minap. Azt mondja nekem. Te mégis csak a tanultad a politikát, hogy a fenében van az, hogy az emberek ilyen simán benyalják a hazugságokat?

Ide figyelj Apa! A kimondott szónak ereje van. A leírt szónak még nagyobb az ereje. Mondok egy példát. Megjelenik az újságban ez a hír:

Kötelező lesz az arab számok tanítása Németországban!

Baden-Württemberg a Német Szövetségi Köztársaság szövetségi tartománya. A Németország kertjének is nevezett tartomány adta a 90-es évek Németországának a nemzeti össztermék 15,4%-át. Mind területi mind lakossági sorrendben a tartományok között a harmadik helyet foglalja el. A Rajna felső folyása mentén fekszik. Baden-Württemberggel Rajna–Pfalz, Hessen és Bajorország szövetségi tartományok határosak, illetve délről Svájc, nyugatról pedig Elzász Franciaországhoz tartozó része határolja.

Még Németországban is felháborodást keltett a Baden – Würtenberg miniszterelnökének, Winfried Kretschmann (zöldek) rendelete, miszerint a 2018/2019-es tanévtől minden állami iskolába kötelezővé teszi az arab számok oktatását. Alapfokú iskolák első osztályában 1-20 közötti arab számok megismerését tartalmazza a tanrend. Második osztályba 20-és 100 közötti számokkal ismerkednek a tanulók.

Ezután azt hiszem, hogy érthető módon a zöldektől is ódzkodom egy kicsit, mert fülembe cseng az elhunyt Franz Josef Strauss bajor amatőr filológus és konzervatív politikus hasonlata: „a zöldek olyanok, mint a paradicsom, kezdetben zöldek, de egy idő után megpirosodnak”.  Tudjuk jól, hogy kikre utalt a volt bajor miniszterelnök!

Ez a hír nagyrészben igaz. De vajon milyen hatást vált ki az olvasóból? Az ember keze ökölbe szorul és ezt mondja: Na ne már! Hogy képzelik! Még követelőznek is a pofátlan migránsok! Lökött libsi németek meg engednek nekik! Nem lesz ennek jó vége! Milyen jó, hogy megvéd minket a kerítés, meg Orbán Viktor!

De tudod mit apa! Magyarországon is – ahol éppen „megvédjük” Európát, meg a keresztény értékeket, meg minden hasonlót – elsőben és másodikban arab számokat tanulnak a gyerekek. Később pedig jönnek a római számok. Íme néhány arab szám: 1, 7, 16….

Hát így működik a hazugsággyár!


A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr7613405765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.01. 11:02:24

Arab számok alatt az arabnak nevezett számokat érted - pl. 1, 2, 3 - vagy a tényleges arab számokat - pl. ١‎, ٢, ٣ -? Ez utóbbiak tanítására semmi szükség Németországban, hacsak nem arab ntelvóráról van szó.

Cycmen 2017.12.01. 11:05:19

-Apa! Mi az ócska demagógia? Tudsz rá példát, hogy megértsem?
-Igen fiam, olvasd el a "hogyan működik..." című posztot!

Kivlov 2017.12.01. 11:07:38

no, ezért a posztért is felesleges volt...

Kampfer 2017.12.01. 11:08:38

Csodálatosan leegyszerűsítő és ugyanannyira manipuláló a cikk is és a példában hozott magyarázat is! Mi sem bizonyítja jobban, hogy manipulációért, hazudozásért és demagógiáért egyik oldalnak sem kell a szomszédhoz csöngetni! Persze, naiv az, aki mást várt...

"A kimondott szónak ereje van. A leírt szónak még nagyobb az ereje."

Ahogy a fényképeknek, videóknak nagyságrendekkel nagyobb ereje van még az írott szónál is. De a tapasztalásnak még bármilyen videónál vagy fotónál is körökkel nagyobb az ereje...! Teljesen más fotókat bámulni a Michelle Wild-ról vagy megtapasztalni vele a sztorit!

Így van ez a migrikkel/cigányokkal/stb. és a velük tapasztaltakkal is. Globális méretekben természetesen kulcsszerepe van a médiának. A zsákfaluban migrit sosem látott néni elolvashatja, megnézheti a híreket és a tudósításokat Calais-ről, Malmőből vagy akár Berlinből. És a száguldó kamionról az orbáni közmédia is ugyanazokat a videókat mutatta, min az atv a bambán megdöbbenő rónaiegon bociszemű arcának kíséretében. Röszkéről is ugyanazok a videók voltak láthatóak anno, csak az egyik fél szerint agresszív támadás érte a határt lezáró rendőröket és a határzárat egy szomszédos ország területéről, míg a másik olvasatban kétségbeesett 'menekültek' az életüket mentve kívántak bemenekülni Magyarországra, amiben a gaz kormány gaz rendőrei megakadályozták őket. Mindenki eldöntheti magában, hogy melyik verziónak van több köze a valósághoz.

És ehhez még az sem szükséges, hogy az egyszeri ember képben legyen azzal, hogy már első elemi óta is arab számokkal tanulta az elemi matekot!
Kamp.

Cycmen 2017.12.01. 11:09:42

" Apámmal beszélgettem a minap. Azt mondja nekem. Te mégis csak a tanultad a politikát, hogy a fenében van az, hogy az emberek ilyen simán benyalják a hazugságokat?"

Micsoda tudományos élet mehet otthon! Az öreg felhúzta a sliccét?

röf 2017.12.01. 11:21:53

Milyen gáz lehet fizetett balblogokat írni, nap mint nap odaülni a billentyűk mögé, és bekörmölni a kötelezőt.
Most épp a hazugsággyár fogalmáról (amit anno R.Werber vezetett be).
Munkába menet látni, hogy minden utca elején, közepén és végén épül egy új ház,
munkából menet bosszankodni, hogy a szupermarket parkolójában megint nincs egyetlen szabad hely sem,
otthon nyugtázni, hogy az asszony fizetését az idén jobban megtolták, mint korábban húsz év alatt összesen,
hogy Orbánt (így vagy úgy, de) jegyzik a világban, ellentétben a szoclibbant, hajbókoló, merjünk kicsik lenni típusú paprikajancsikkal.
Szóval ezek után leülni a laptop mellé, és kiizzadni megint egy migráns-nyalogató, Orbánfikázó, rettegő, sajtósirató, összeomlást vízionáló cikket …. ez baromi megterhelő lehet.
Meg is látszik a színvonalon, egyre jelentéktelenebb dolgokat kell gigantikusra nagyítani, egyre röhejesebb műbalhékat kell szenzációnak láttatni.
Nem kéne elmenni dolgozni inkább? Rengeteg jó állás van szabadon.
(Persze ha ilyen CEU-t, meg Avas Henrik féle szabadegyetemet sikerült abszolválni, akkor nem egyszerű…)
Számolatlanul nyomjátok ezeket a valósággal semmilyen viszonyban nem álló cikkeket, de kinek?
Annak a néhány bérhülye libbant kommentelőnek, aki lelkesen nyomkorássza egy ujjal a klaviatúrát minden cikk után, hogy köcsögnáci fasiszta antiszemita felcsútigeci sajtószabadságtalanság diktatúra van, és itt nem lehet élni, el kell menni, mint félmillió szegény üldözött honfitársunk, és itt mindenki hülye, csak ők a normálisak, ők, akik olyan ügyesek, hogy egy óriástüntetést meg tudnak szervezni a hátsó udvarba….?
Sivár élet lehet ez, ráadásul annak biztos tudatában, hogy ezt a kenyeret kell enni még 8-12 évig biztosan…

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.01. 11:55:19

"Még Németországban is felháborodást keltett a Baden – Würtenberg miniszterelnökének"

Legalább helyesen írnád le a tartomány nevét: Baden-Württemberg.

"Még Németországban is felháborodást keltett a Baden – Würtenberg miniszterelnökének, Winfried Kretschmann (zöldek) rendelete, miszerint a 2018/2019-es tanévtől minden állami iskolába kötelezővé teszi az arab számok oktatását. Alapfokú iskolák első osztályában 1-20 közötti arab számok megismerését tartalmazza a tanrend. Második osztályba 20-és 100 közötti számokkal ismerkednek a tanulók."

Linket adnál ehhez? Német nyelvűt lehetőleg.

"De tudod mit apa! Magyarországon is – ahol éppen „megvédjük” Európát, meg a keresztény értékeket, meg minden hasonlót – elsőben és másodikban arab számokat tanulnak a gyerekek. Később pedig jönnek a római számok. Íme néhány arab szám: 1, 7, 16…."

Az "arab számonkak" két jelentésük van. Az első az, amit mi leggyakrabban használunk, az a helyiérték szerinti ábrázolás. A másik az arabban előforduló számjegyek, amelyek azopnban NEM azonosak a ma nálunk használatos "arab" számokkal:

de.wikipedia.org/wiki/Indische_Zahlschrift

Eléggé valószínűtlen, hogy az általános iskola első és második osztályában a 2018/19-es tanév előtt az iskolások nem tanultak számolni, vagyis hogy csak ebben a tanévben vezetik be a számolás tanítását. Tehát amikor Németország egyes tartományaiban az arab számokat oktatják, akkor bizony az arabban ma használatos számjegyekről van szó.

Nem ártana tájékozódnod, mielőtt butaságokat írsz.

"Hát így működik a hazuggyár!"

Bizony így. Mármint a tiéd. :(

Bloodscalp 2017.12.01. 12:08:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Dalma! Hívód te a jurák katát vagy hívjam én a Palávert?????ezt meg kell osztani a magyarsággal!!!

Kampfer 2017.12.01. 12:21:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Üdv!

"Nem ártana tájékozódnod, mielőtt butaságokat írsz."

Polgi nem fog tájékozódni, mert neki bizonyosan nem a tényszerű és tárgyilagos tájékoztatás a célja! A szomorú ebben az, hogy valóban ostobaságokat és csúsztatásokat írkálnak le ő is és a hasonló ballib megmondók is, miközben tényszerűséget és tárgyilagosságot kérnek számon a kormányoldalon.
Persze, nyilván szar érzés csapágyasra hajtani a 'szopórollert' (TM. by Bayer Zsolt), hiszen hétről-hétre jönnek az őszi statok, miszerint a polgiékat ha nem is kívánja a kénköves pokolba a lakosság, de lesz@rja őket ballisztikus ívben. Míg a kormányoldalt, ha nem is szeretik vagy támogatják, de értelmes, hiteles és leginkább ALKALMAS alternatívát egyik sem tud mutatni! Marad az 'orbánozás', a 'magyarozás', az 'európai értékek végveszélye' és az 'emberijogozás'. No és persze a 'korrupciózás', aminek persze bőven van alapja, de értelmes ember sem polginak, sem a széldettinek, a többinek meg aztán végképp nem hiszi el, hogy jobban vagy értelmesebben tennének bármit is! Nem is beszélve azokról, akik már 'bizonyítottak'! És ahogy azt @röf: is megírta, a sok lopás, korrupció, csatározás és 'országvédés' közepette valahogy mégis menedzselik a dolgokat. De ami a legfontosabb (választói szemmel), hogy nem a Vörösmarty-n kell fosni a muszlim kamionostól vagy egy épp az életét féltve menekülő szír patkány gépkarabélyától! (Maradjon is így!) És ami a gazdaságot illeti, milyen jó is volt anno átlagbéren 36%-ot adózni SZUPERBRUTTÓVAL! Biztos polgi is qrvára élvezte... Én, mondjuk annyira nem.

És ha már tárgyilagosság és hitelesség: nyilván polgi sem véletlenül dekorálta rendkívül hiteles és zseniális posztját maszatosképű kávébarna, bociszemű migripalántákkal! Hiszen hogy is festene a mondanivaló néhány képpel Calais-ből, esetleg Malmőből vagy Catania utcáiról! ;-)

Szerintem a kormányzat addig csak kuncoghat és dörzsölheti a tenyerét, amíg a vele szemben álló politikai és civil erők ilyen 'színvonalú' érvelésre és kommunikációra képesek! Ennyi hitele és értelme még a közmédiának is simán megvan! Sőt! Az is egy lényeges kérdés viszont, hogy mennyire előnyös és életszerű, hogy egy hatalomnak ennyire ostoba, semmirevaló és hiteltelen ellenzéke legyen!? Mert ez nem jó sem az országnak, sem magának a hatalomnak, ezt is be kell látni. De ahogy már régen leírtuk ezt többször is: Orbánt nem a szavazói tartják hatalmon, hanem az ellenzéke! És amíg erre ostobáék ostoba módon rá nem eszmélnek és el nem kullognak (lehetőséget teremtve egy valóban értelmes és NEMZETI elköteleződésű ellenzéknek), addig marad nekik az 'orbánozás' és a 'magyarozás'! És repkedhetnek Brüsszelbe sírni és panaszkodni... Persze, az ország szempontjából jól is van ez így. Cserélni csak jobbra, értelmesebbre és nemzetibbre érdemes! Gyenge képességű és hiteltelen idiótákra semmi értelme!
Kamp.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.01. 12:22:42

@Bloodscalp:

A kommented igen értékes tartalmilag, fejtsd ki bővebben.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.02. 03:11:21

@Kampfer:

Minden szavaddal csak egyetérteni tudok. Mondjuk ez nem újság, eddig is így volt. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.02. 03:14:21

"Törvényes lehetőséget kell teremteni az Európai Unióba irányuló bevándorlásra - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a Deutsche Welle (DW) német nemzetközi közszolgálati médiatársaságnak."

Eddig azt hittem, már most is van: útlevéllel, vízummal.

"A politikus elmondta, hogy mindig is a legális migráció mellett volt. Akik ugyanis nem tudnak törvényesen Európába jutni, azok illegálisan próbálkoznak majd."

Aha. Ezzel a logikával tegyük törvényessé a gyilkosságot. Akik ui. nem tudnak törvényesen gyilkolni, azok illegálisan fognak majd.

"A luxemburgi keresztényszociális politikus - utalva Európa elöregedésére és a munkaerőhiányra - kijelentette: a kontinensnek szüksége lesz a bevándorlásra a következő évtizedekben."

No comment.

index.hu/kulfold/2017/11/29/juncker_torvenyesiteni_akarja_a_bevandorlast/

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.03. 10:45:11

"Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet leszögezte: az Egyesült Államok világelső a menekültek támogatásában, és ezt a szerepét meg is kívánja őrizni. A bevándorlásra vonatkozó döntéseket azonban az amerikaiaknak maguknak kell meghozniuk, azokba más nem szólhat bele. Szerinte a tavaly szeptemberi nyilatkozatban tükröződő globális szemlélet nem egyeztethető össze az Egyesült Államok szuverenitásával."

index.hu/kulfold/2017/12/03/az_usa_kilep_az_ensz_menekultugyi_egyezmenyebol/
süti beállítások módosítása