Minden, amiről beszélni kell...

Ukrán migráns biznisz?

2018. április 04. - A Polgi

img_1004.jpg

Nézem a tévét és mit látok??

„Jó ideje gond Magyarországon, hogy sorra néptelenednek el a falvak, de most jó hírrel szolgálunk. Az ukrán–magyar határ mellett vannak olyan települések, ahol a népesség brutális növekedésnek indult – legalábbis papíron. A műsorkészítők kiderítették, hogy vannak olyan házak az ukrán határhoz közeli településeken, ahol 50-100 ukrán–magyar kettős állampolgár is bejelentkezett állandó lakcímmel, pedig soha nem látta őket senki.”

Egyszerűen érthetetlen számomra, hogy az ellenzék miért kussol? Miért nem ordít, harsog, hogy ilyet nem lehet! Ez teljesen szabálytalan.

A vidéki településeken komoly probléma, hogy általában egy vagy két iskola közül lehet választani. De van, hogy a szülőnek jobb lenne, ha nem a települési iskolába, hanem egy másik városba lenne kényelmes a gyermekét beíratni. Sajnos nincs lehetősége más a szülőnek, mint át kell egy lakásba jelentkeznie. Ez valóban nem helyes, bár, ha a szállásadó beleegyezik, akkor megteheti. Természetesen az önkormányzatok erre fel vannak már készülve, és már előre jelzik, hogy az átjelentkezéseket bizonyos időkorláton belül nem veszik figyelembe. Ezért hát, aki nem gondolkozott előre, az már nem teheti meg ezt a gyermeke érdekében. Hogy ez hogy jön ide? Hát úgy, hogy egy ilyen elég jelentéktelen turpisság is törvénytelen. Ez azontúl, hogy kimeríti a választási csalás gyanúját, még KÖZOKIRAT HAMISÍTÁS!!

Akkor hogy a fenébe lehetséges, hogy a választások előtt egy-két héttel szó és hang nélkül bejelentkezhetnek külföldi állampolgárok, tömegesen jelentkezhetnek át, egy ilyen horderejű ügyben?

Azontúl, hogy bűncselekmény, felvet egy másik még fontosabb horderejű problémát is. Az átjelentkezők gyönyörűen beintegrálódnak a nyugdíjrendszerbe is. Ugyanis talán a kedves olvasó nincs ezzel tisztában, DE külföldi állampolgár, amennyiben bizonyítottan magyar lakhellyel rendelkezik, máris jogosult lesz nyugdíjra. Hab a tortán, hogy nem kell igazolni a korábbi betöltött munkakört, ami alapján megállapítják a nyugdíjat. Tehát egy sima kőműves, bejelentheti magát építésvezetőnek, ezzel még több pénzt tud a magyar nyugdíjjakból zsebelni.

A fideszes nyugdíjas mamókák az ukránoktól nem féltik a pénzüket, csak a soha nem látott migránsoktól?

Ezért nincs szükség soha többet 2/3-adra. Úgy tűnik Magyarországon ezzel élni nem tudnak a pártok, csak visszaélni.

Elég legyen ebből!

Borat, a kecskepásztor, lelépte a magyar operett focistákat!

foci_top.jpg

Lakótelepi gyerek voltam. Imádtam a focit. Nem is volt nagyon más választás, mert Újpalotán csak dühöngőket építettek. Ez a neve a magas, drótfallal körülvett betonos focipályáknak. Odavoltam a Fradiért. Kijártunk meccsekre is. Általában kettős rangadókra a Népstadionba. Meccs után szedtük az üveget. A visszaváltónál a sörösért egy forintot, a borosért két forintot adtak. A nagy szám az volt, ha pezsgőst találtunk, mert azt öt forintért vették vissza. Persze, hogy ciki volt üvegekkel teli, csörgő nejlonszatyrokkal haza buszozni, de így tarháltuk össze a belépőre valót a következő meccsre. Persze focizni is akartunk. Elhittük, hogy akár focista is lehet belőlünk. Emlékszem, hogy elmentünk az Üllői útra, hogy jelentkezzünk a gyerekcsapatba. Csalódás volt, mikor átküldtek minket az Éles sarokhoz, hogy ott van a gyerekcsapat edzése. Csalódásunkat növelte, hogy egy földes pályán edzettünk télen, nyáron. Télen bokáig süllyedtünk a sárba. Szó sem volt arról, hogy szerelést kapjunk. Mindenki a saját mackójában nyomta. Anyám idegbajt kapott, mikor megjöttünk az edzésről. Egy évig bírtuk, majd feladtuk. A haverokkal átmentünk Újpestre a Tábor utcába. Ott volt a Duna cipőgyár sporttelepe. Játszottunk bajnokságban, stoplist kaptunk és Duna cipő feliratú mezt. Ha nyertünk az edző mindenkit meghívott egy hagymás zsíros kenyérre a helyi büfébe. Boldogok voltunk!

És továbbra is jártunk a Népstadionba. Nyilasiért, Törőcsikért, Ebedliért. Mekkora ászok voltak. Ebedli soha nem gyűrte be a nadrágba a mezt! De nagy királyság!

foci.jpg

És most lett vége a Magyarország – Kazahsztán meccsnek. Az eredmény ismert. De miről ismert Kazahsztán? Két dologról! Bajkonurról és Borat-ról. Borat, aki menni amerika és ott csinálni nagy marhaság. Áldott miniszterelnökünk javaslata alapján évente háromszor annyi pénzt rak kormányunk a fociba, mint az egészségügybe. Persze csak akkor, ha nem vesszük figyelembe, a véleményem szerint valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt mondott Harrach Péter okosságot, ami szerint a stadion egészségügyi intézmény. Nem kívánom neki, hogy betegsége esetén egy stadionba vigye őt a mentő. Tudom, hogy ebben az országban tízmillió ember ért a focihoz. Most mind a tizmillió egyszerre kérdezi: minek? Állítólag Puskás mondta azt, hogy:” kis foci, kis pénz, nagy foci, nagy pénz” Valószínűleg egyetértünk abban, hogy Puskás értett hozzá. Akkor hogy a büdös francba lehet az, hogy a bajnokságban havi bruttó 8 millió forintot kereső magyar focistát, aki még néhány milliót felmarkol a válogatottban, Borat, a kecskepásztor ilyen egyszerű módon megmajmol?

 

A Polgi nem fél!

29242606_1741136815932091_1171361405_o.jpg

Interjú az Igazmondó Juhásszal.

 • Miért indultál a választáson?
 • Tenni akarok azért, hogy soha többé ne legyen Magyarországon egyetlen pártnak teljhatalma. A szocializmusban voltam fiatal. Nagy reményem volt a rendszerváltásban. Elhittem, hogy 15 év múlva, majd Bécsben nyithatok cukrászdát. Ma azt mondják, 50 év múlva utolérjük Ausztriát. Álmomban sem gondoltam, hogy harminc év sem telik el és megint lesz állampárt. Fontos számomra a gyerekeim jövője, de én azt szeretném, hogy már most jobb legyen. Nekem is, nekik is, és mindenkinek. És ezért tenni is akarok.
 • Miért kellett ehhez párt?
 • Egyéni jelöltek is indulhatnak a választáson. Néha nyernek is. Mint pl. annak idején Kész Zoltán. De az egy időközi választás volt és az összes ellenzéki párt beállt mögé. Most más a helyzet. A pártok küzdenek a listás helyekért is. A 199 fős parlamentbe 106 jelölt jut be úgy, hogy megnyeri a körzetét. A nem nyerőre leadott szavazatok egy matematikai képlet alapján hasznosulnak. Így kerül kiosztásra 93 listás hely. Most csak párttal lehet indulni.
 • És miért a Momentum?
 • Két volt miniszterelnökkel vagyok tegező viszonyban. Boros Péterrel, azóta, hogy az MDF-ben együtt dolgoztunk, valamint Bajnai Gordonnal az Együttből. Az MDF megszűnt, Boros Péter átállt a jelenlegi kormányfőhöz tanácsadónak. Az Együttből pedig egy éve én léptem ki. Nemrégen megkeresett a Momentum, hogy kellene neki a körzetben egy jó jelölt, aki többet hoz az átlagnál és így húzza a listát. Hízelgő volt az ajánlat és elvállaltam, de a pártba nem léptem be.
 • Ez azt jelenti, hogy tudtad azt, hogy nem fogsz nyerni?
 • Hát persze. Egy párt aktuális támogatásához egy jó jelölt 3-5 százalékot tud hozzátenni. Ez annyit jelent, hogy amennyiben 5%-os pártnak, tehát parlamenti küszöböt átlépő pártnak számolom a Momentumot, akkor az én feladatom az, hogy 8-10%-ot hozzak a körzetemben. Azzal nyerni még nem lehet.
 • Miért éri ez meg neked? Pénzt kapsz érte?
 • Összeszedtem 536 érvényes ajánlót, így jelölté váltam. Ez olyan, mint amikor valaki megveszi a lottószelvényt. Akkor még nem nyer, de már van esélye! Azzal, hogy jelölté váltam jogosult lettem állami támogatásra. Ez valamivel több, mint 1.000.000 forint. Ilyenkor választhat a jelölt. Vagy kikéri az Államkincstártól kártyán a pénzt, vagy lemond a pénzről a párt javára. Én lemondtam a Momentum javára. Hogy miért? Előfordulhat az, hogy a rosszul politizál a párt. Az utolsó pillanatban mond valaki egy bődületes baromságot és a szavazók elfordulnak párttól és persze a jelöltjeitől, a szavazatszámláláskor kiderül, hogy a párt nem érte el 1%-ot sem. Ilyenkor a jelöltnek vissza kell fizetni a támogatást. Ha a jelölt lemondott a pénzről a párt javára, akkor a pártot terheli a visszafizetési kötelezettség.
 • De akkor hogyan keresik magukat zsírosra a kamupártok?
 • A kamupártok ott jelentek meg, ahol az ellenzék erősebb. A kamupártokat azért segíti hagyja a kormány, hogy szétaprózza a ellenzékre leadott szavazatokat. A kamupártok nagy lóvét úgy tudják lenyúlni, hogy vagy hajléktalan a pártelnök, vagy mondjuk ukrán címre van bejelentkezve. Magyarul behajthatatlan rajta a visszafizetés.
 • Ha nem kapsz pénzt, hogyan tudod fizetni a kampányszámlákat?
 • A Momentum központilag rendeli meg a szórólapokat, plakátokat, táblákat. Gondolom, hogy nagyban olcsóbb. Nekem meg utalásos számlát kell kérnem a Momentum nevére a hirdetőoszlopok használatáért. Én pénzt egyáltalán nem látok. Egy olyan komoly országgyűlési kampány, mint pl. a kormánypárti jelölté, több, mint 15 millió. Persze ez jogszabályellenes is lehetne, de szerencsére a miniszterelnök egyik jóbarátja 95%-os kedvezményt adott a villanyoszlopokon látható hirdetések és az óriásplakátok árából a Fidesznek. Így már nincs gond. Fontos elmondani azt is, hogy a 15 milliót nem szokták teljes egészében a nagy és gazdag pártok állni. A jelöltnek önrésszel kell beszállni. Az önrészt olyan támogatók dobják össze, akinek valamilyen ígéretet tesz a jelölt. Hogy értsd! Ha én leszek a képviselőd, akkor elintézem neked azt, hogy… És ez már a korrupció. Én erre nem vagyok kapható. Inkább csinálok kisebb, de ütős kampányt.
 • Még mindig nem válaszoltál arra, hogy akkor miért csinálod? Szereted, hogy szapulnak a neten?
 • Én politikát tanultam az egyetemen. Szeretem a munkám, szeretek polgármester lenni. A politika a hobbim is. A választás nekem olyan, mint a tavasz a lepkegyűjtőnek. Hogy szapulnak azzal nincs mit tenni. Ezt meg kell tanulni kezelni. De azt is meg kell érteni, hogy mindenkinek szüksége van valamilyen visszajelzésre. Egy burkoló, ha szépen pakolja a falra a csempét, azt megdicsérik. Egy kedves eladóra visszamosolyog a vevő. Nekem a választás a visszacsatolás a munkámról. Ha elégedettek a szavazók akkor odahúzzák az ikszet.
 • És nem félsz a retorziótól?
 • Tudomásom szerint én vagyok talán az egyetlen polgármester, aki blogot ír. Egy-egy jobb írásom elér 25.000 olvasóhoz. Már jegyeznek. Ezt onnan tudom, hogy trollokat állítottak rám. Erre büszke vagyok. A választási körzetemben én vagyok az egyetlen jelölt, aki helyi és valós problémákról beszél, nem pedig pártüzenetek szajkóz. Korábban ejtőernyős voltam. 150-szer ugrottam ki repülőből. Ha ott nem rinyáltam, akkor most miért kellene félnem?
 • És milyen eredményt jósolsz április 8-ra?
 • A jósláshoz nem értek. Az Együttből azért léptem ki, mert én a teljes összefogás híve voltam már akkor is. Ez az álláspontom azóta sem változott. A teljesbe beleértem a Jobbikot is. Ha lesz közös akarat, akkor lesz eredmény. Ha marad ez a bénáskodás, akkor sírás lesz a vége és egymásra mutogatás!

 

 

Your prime minister is crazy!

 

28946823_1738967322815707_571457569_o.jpg

28943873_1738967266149046_1202022077_o.jpg

Már két éve, hogy önkormányzatunk úgy döntött, hogy szeretne bekapcsolódni Európa vérkeringésébe. Ezért rendszeresen részt veszünk különböző közvetlen EU-s pályázaton. Néha pályázóként, néha projektpartnerként. Ezért pár napja Brüsszelben voltam egy háromtagú küldöttség élén. Egy olyan projektben dolgoztunk, aminek a témája a szolidaritás. Sződliget árvízveszélyes területen fekszik, ezért fontos számunkra az, hogy szükség esetén, külső segítséget is kaphassunk. A projektgazda Brüsszel egyik kerülete, Jette volt. A meghívók két dolgot kötöttek ki. Az egyik az, hogy utazásra nem használhatunk fel többet személyenként 100 eurónál. A másik az, hogy 14.00 óráig foglaljuk el a szállás (Anderlecht kerületben) és 15.00 óráig érjünk oda a Jette kerületben lévő Művelődési Központba. Egyébként a teljes költséget, tehát szállást, az étkezés (és utólagos elszámolással a közlekedést is), az EU fizeti. Takarékoskodnunk kellett, hogy kijöjjünk a keretből. Fapados járattal mentünk Charleroi reptérig, majd onnan pedig tömegközlekedéssel Brüsszelbe. Ahogy Magyarországon, úgy Belgiumban is a tömegközlekedést sokan, sokféle ember használja. Talán az első órában szokatlan volt a látvány, hogy a villamosan ülnek sárga és fekete bőrű emberek és némelyik nő fején kendő van. De pár megálló után ez elmúlt. Sőt, ahogy lopva megnéztem az arcokat, ugyanazt az elgyötörtséget, fáradtságot láttam rajtuk, mint itthon az emberek arcán. Ezek bizony mind egyszerű melósok, akik azt az aljamunkát végzik, amit már a keleteurópaiak nem, a született belgák pedig pláne nem végeznek el. A péntek esti fapadossal értem haza. Egy órát késett a gép. Másnap kialvatlanul, nyűgösen ébredtem. Bekapcsolom a gépet és akkor látom Deutsch Tamás EP. képviselő videóját. Arról beszélt ez a jóember, hogy mennyire veszélyes helyen töltöttem két éjszaká

 

Hát a pofám leszakad! A felvételen autóval bemegy a városba, majd kiszáll egy utcasarkon és osztja az észt. Nekem, aki három napig - akár késő este is – úgy jöttem-mentem a villamossal és a metróval, mint bármely más, ott élő ember.

Na de mennyi pénzért jár ki Deutsch Tamás rettegni Brüsszelbe? Az európai parlamenti képviselőknek jár havi nettó kb. 2 milliós forintos fizetés (6 250 euró) – hogy ezt mire költik, az az ő dolguk. Ezen felül jár nekik, költség-térítés, munkavégzéssel töltött naponként 90 ezer forint (306 euró) napidíj, ennek a fele, ha az EU-n kívül végeznek munkát, havi 1,3 milliós (4 320 euró) általános költségtérítés (irodabérlet, telefon, számítástechnikai eszközök költsége, stb.), és az alkalmazottaikra havonta maximum közel 6,5 milliós keret (21 379 euró).

Tehát hősünk, alsó hangon is minimum 3,5 milliót keres havonta!

Akkor meg mi a fenéért csinált majmot magából?

Választási időszak van. Lojálisnak kell lenni a főnök kampányához! Mert, ha nem, akkor valóban retteghet attól, hogy neki nem lesz még 5 év Brüsszelben. És bizony rohadt módon hiányozna neki az évi 37 millió forint.

Mikor hazafelé tartottunk vonattal Charleroi Süd-ig és ott szálltunk át a reptéri buszra. A sofőr éppen beszédes kedvében volt.

 • Honnan jöttek – kérdezte - maguk spanyolok? Mert hát úgy néznek ki!
 • Nem, nem vagyunk spanyolok, Magyarországról jöttünk. – válaszoltunk.
 • Your prime minister is crazy! Belgium is a safe country! (A miniszterelnököd őrült. Belgium egy biztonságos ország!)

Kaptuk az arcunkba! De vajon mit mondott volna a sofőr akkor, ha ismerné Deutsch Tamást?

Egy elfelejtett hős nyomában

 bella.jpg

Van az úgy, hogy az ember visszatér életének egy korábbi helyszínére és alig ismeri meg. Én is idegenként csodálkoztam rá a volt gimnáziumom épületére. 1979-től 1983-ig jártam a Radnótiba. A késői szocializmus egyik legliberálisabb szellemi műhelye volt a Radnóti, viszont az épület történetéről nagyon keveset beszéltek a tanárok. Most, hogy részt vettem egy „Hosszúlépésen”, már tudom, hogy az iskola megépítésére 1887-ben hoztak létre alapítványt. Tanítás a jelenlegi épületben a Pesti Izraelita Hitközség fiú- és leánygimnáziuma néven 1923. október 12. óta folyik. Hozzá tartozik egy zsinagóga, amely véglegesen 1927-re készült el, míg az épület végső átadása 1931. október 14-én volt. A zsinagóga, ahol annak idején a vidáman énekeltük: „április négyről szóljon az ének”, ma már a díszterem.

Még kevesebbet beszéltek a szocialista időkben arról, hogy egy jó horthysta katonatiszt, Ocskay László "Ruhavarró munkaszolgálat" címen 2500 zsidó munkaszolgálatost és családját mentette meg a háborúban. Az eleinte kétszáz fős alakulat a Síp utcában dolgozott, ám létszámuk növekedése miatt a Radnótiba települtek át, ahol végül már körülbelül 2500-an voltak. Az általa bújtatott személyeket Ocskay mindennel ellátta. Élelmiszert, gyógyszert és igyekezett hivatalos papírokat is szerezni nekik. Ocskay látszólag jó kapcsolatokat ápolt a megszálló németekkel. Ennek köszönhető, hogy egy alkalommal a több ezer fős csoportot kivégezni akaró nyilas suhancokat sikerült a budapesti német alakulatokkal elzavartatnia, majd az épületet a német védelme alá vonatnia. Hogy ezt a példátlan eredményt hogyan érte el, nem ismert. Ocskayból nem lett Oscar Schindler. Nem készítettek róla filmet sem. Éjjeli őrként dolgozva, elfeledve, elszegényedve halt meg az USA-beli Kingstone-ban.

Története Magyarországon évtizedekre feledésbe merült. Az 1990-es években az általa megmentettek kezdeményezték, hogy Ocskaynak állítsanak emléket. Emlékét a Városligetben emlékoszlop őrzi. Tevékenységéért megkapta a Világ Igaza kitüntetést.

Mert, aki egy embert megment, egy egész világot ment meg.

Ocskay László 2500 világot mentett meg!

ocskay-megemlekezes-page-001-1024x576.jpg

radnoti.jpg

img-1452.JPG

Kisdedó

szoba.jpg

Már megint egy átgondolatlan intézkedés! Vagy egy átgondolt propagandaízű jogszabály? A nyájas olvasóra bízom ennek eldöntését. Ennyi bevezetés után nézzük a tényeket. Született nem is olyan régen egy jogszabály miszerint, ha 5 gyermek tekintetében igény jelentkezik, vagy 40-nél több 3 éven aluli gyerek él a településen, akkor kötelező óvodát nyitni.

Olyan, de olyan szépen hangzik, de van egy ki bibi! Ha én a szomszéd Ferikét megkérem, hogy menjen el a sarki boltba és hozzon egy liter tejet, akkor nem engedem el üres kézzel! Adok neki kétszáz forintot, hogy fizesse ki a tejet a boltosnak. Hivatali nyelvre fordítva ez azt jelenti, ha a kormányzat feladatot ad, akkor forrást is kell biztosítani a feladat elvégzésére.

De ebben a országban pénz csak stadionokra, meg reumás lovaknak, termálvizes lórehabilitációs központra van! Bölcsödére oldja meg az önkormányzat.

Építeni az akár százmilkába is kerülne. Vagy megszüntetünk egy óvodai csoportot és a helyiségben nyitunk egy bölcsis csoportot.

Tehát egy csoportot meg kell szüntetni!

A bölcsis csoportszoba mérete is természetesen meg van határozva. Több kell nekik, mint az ovisoknak! Gyermekenként 3 m2 a kötelező előírás. A rendelkezésünkre álló szoba viszont 24 m2. Szóval 7 gyermekre lesz hely. Már most háromszorosa jelentkezett. Milyen rendszer alapján szűrjük meg, hogy ki lesz jogosult?

Még egy rohadt nagy baj van. Hova küldjük a leépítés miatti a 24 óvodás gyermeket? Igen ám, de akkor az óvónénik is repülni fognak. Vagy átképzik magukat bölcsis néninek?

Hogy a gyermekenkénti állami normativa a 24 gyermek után, csökkenni fog 7-re?

Most akkor tehát összegezve a kormány új fantasztikus tervét: elküldünk két óvodapedagógust, 24 ovist, és akkor 7 bölcsis jól jár. Persze, ha egy gyermek havi 10 napnál többet hiányzik, akkor automatikusan az állam megvonja a normatívát.  Van gyermekem, több is. Tudom, hogy a kicsik a közösségbe kerüléskor folyamatosan, akár hetekig is megbetegednek, minél kisebbek annál könnyebben. 

Ki jár rosszul? 

    az a 27 gyermek és családja, akiknek megszűnik a csoportja,

    a 2 óvó néni, akit el kell küldeni,

    az önkormányzat, akinek kevesebb pénze lesz, és egy rendkívül népszerűtlen döntést kell meghoznia: a 30 családból ki lesz az a 7 gyermek, aki majd bölcsis lehet.

 

És ki jár jól!

Az állami propaganda, amelyik októberben már teljes tüdővel fogja harsogni, hogy 1123 bölcsödében 11200 férőhely lett.

Tojás helyett a patkószeg!

piac.jpg

forrás: Magyar Nemzet, fotó: Végh László

Állítólag nagyvonalú volt a kormány. Illetve az inflációt nagyvonalúan számolta, ezért a drága nyugdíjasok akár 1000 forinttal is több nyugdíjat kaphatnak, mint amit jogszabályi kötelezettségből kellett volna adniuk. Hát nagyon aranyosak, de télleg… Aztán olvastam egy cikket, melyben elég pontosan leírják, hogy tavaly januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 4,4 százalékkal emelkedett, ezen belül a tojás közel a felével nőtt, a vaj, vajkrém, száraztészta, tejtermékek, kenyér, kávé közel a negyedével. Drágult a háztartási energia, a tűzifa, a palackos gáz, a szolgáltatások ára, ruhacikkek. Az elektromos energia, a gáz és távfűtés ára nem változott. Szerencsére például a patkányfogó, és a patkószeg ára csökkent.

Utána jártam a dolognak, és szinte hallom a beszélgetést:

„- Pirike, neked mennyivel lett több a nyugdíjad?

- 1200 forinttal. Tegnap rakottkrumplit akartam csinálni az uramnak, de adtam neki helyette testradírt, az olcsóbb lett. 60 forintos tojásból luxus már a vacsora. Nálad mi a helyzet?

- Ne is mondd, az én Pistám imádja a kávét, főleg Omniát szereti, illetve már csak szerette, mert eddig 780-ért vettük, most meg 1000 alatt a piacon sem kaptam. Most vesszük az olcsó Karavánt.

- Editke, most ezek hogyan számolják az inflációt? Ha minden negyedével, felével drágább, akkor mi miért kaptunk ilyen kevés pénzt? Nem az inflációhoz igazítják a nyugdíjat?”

Szóval a nyugdíjas, ha esetleg enni szeretne, akkor mindenképpen többet fizet, de ha testápolásra, vagy takarítani szeretne, esetleg kertben tenni-venni, akkor már spórolhat.

Hihetetlen figyelmes kormányunk nyugdíjasa igaz, hogy 60-80 forintért veheti a tojást, de ha erre nem telik, akkor ropogtasson el egy kerti ásót, mely ára viszont 0,1 százalékkal csökkent.

Ilyen az igazi átverés. De mit várunk egy olyan kormánytól, aki folyamatosan kijátssza az állampolgárait. Sorra dőlnek be a hazugsággyárral. Ez is csak egy a sokból.

 

 

Emeletes baromság!

hatso_kulso.jpg

konyvek.jpg

 

Fotó:városi gorillák.

Helyi munka helyett emeletes vonat?

A városban többen csak „krumplis bencének” hívják azt a politikust, aki belengetett ismét egy ígéretet. Miért ne tenné? Soha, senkit nem kértek még számon a be nem tartott ígéretek miatt. Az új ígéret, hogy emeletes vonatok járnak majd egy év múlva a Budapest – Szob vonalon. Ez naggyon frankó! Eddig 400 ember utazott egy szerelvényen, most majd (ha igaz lesz) 650 utast visz a szerelvény. De mondja már meg valaki nekem azt, hogy miért ez a fontos? Miért nem azzal foglalkoznak a helytartók, ami a dolguk lenne? Vác sötét évei között kell emlegetni az elmúlt évtizedet!  Ekkor vonult ki a városból három olyan nagy multi cég, amelyik több, mint 1000 embernek adott munkát.

Ezeket a munkahelyeket a kormánypárti városvezetésnek és a kormánypárti országgyűlési képviselőnek a mai napig nem sikerült pótolni. A helyi ipari parkban lézengenek a vállalkozások. Leginkább legelőnek használják. Birkák, kecskék legelnek ott. A Forte, a General Electric, vagy a Henkel volt üzemei lerohadtak, a nyitott ajtón ki-be jár a szél. Pedig a telephelyek a város frekventált helyein helyezkednek el.

Ugye mindannyian egyetértünk abban, hogy egy politikusnak az a dolga, hogy az emberek mindennapjait megkönnyítse? Munkahelyeket kell teremteni helyben! Mert, ha munka van, akkor minden van! Miért nem lehet ide csábítani cégeket? Van képzett munkaerő, van autópálya, vasútvonal, tehát jól kiépített infrastuktúra, akkor mi a baj? Szerintem a hozzáértés és az akarat hiányzik! Na persze bejelenteni azt, hogy majd egy év múlva emeletes vonat viszi Pestre dolgozni az embereket sokkal egyszerűbb!

Úgy gondolom, hogy valódi családbarát politikára van szükség! Nem megoldás az, hogy napi két 2-3 órát elvesz az emberek életéből az ingázás! Az kell, hogy több időt töltsön a gyerekeivel egy dolgozó édesanya, vagy egy dolgozó édesapa? Ezért raktárbázisokat, szolgáltató cégeket, üzemeket kell Vácra hozni!

Valami itt nagyon el van szabva! Nyolc év teljhatalmú kormányzás után a kampányban alapélelmiszereket osztogatni az embereknek az felér egy beismerő vallomással! Sikeres ország az, ahol minden családnak van pénze, hogy ezeket a boltban vegye meg, és fel sem merül, hogy a szavazatuk kiló krumplit, liter tejet vagy tucat tojást ér. Megérett az ország a változtatásra!

 

 

 

 

200 milliót a Nőegyletnek!

asszonyok_padon.jpg

Ma olvasom a hírekben: kétszázmilliót kap Rétvári Bence unokahúgának nőegylete. Hirtelen összezavarodtam. Most mi is van? Melyik része zavar vajon jobban? Rétvári rokona nyert? KÉTSZÁZMILLIÓT NYERT? Nőegylet? Az a Rétvári, aki korábban nőgyűlölő, degradáló nyilatkozatában arra utalt, hogy nőnek pénzt adni, az a feneketlen kút? Akkor most a rokoni szálak elmossák ezt a nézetét, és áldását adja, hogy nőknek KÉTSZÁZMILLIÓT ADJANAK?

Egy 15-20 fős női csapat, akik a 2016-os szakmai beszámolók alapján tevékenységük:

 • színházlátogatások,
 • filmvetítések,
 • kirándulások,
 • zenés mulatságok
 • bográcsozás
 • egy gyereknapi program,
 • egy szilveszteri retróbuli,
 • egy flashmob: „a városi karácsonyi forgatagban zumba koreográfiát” adtak elő,
 • Kívánság léggömb címmel futó akciójuk, amikor is 450 héliummal töltött léggömböt engedtek el,
 • jótékonysági ruhaosztást tartottak a lakosság által felajánlott ruhaneműkből.

Szóval eme tevékeny női kör, két és fél év alatt vissza nem térítendő 199,2 millió forintot költhet el? 500 hátrányos nő részére képzéseket, tanácsadásokat adhat? Információs és szolgáltató központot hozhat létre Pásztón, hogy a nők munkaerőpiaci helyzetét és a család – munka összeegyezhetőségét javítsák? Vajon az ehhez szükséges szakmai tapasztalat, pedagógiai és szociológiai tudás a rendelkezésre áll? Egyáltalán kell-e? Elég a Rétvári név és rokoni szál?

Hogy lehetséges ez a kétszínűség, semmi nem elég? Tovább rombolnak és rabolnak, amerre csak lehet?

Meg kell állítani a mészárlást, elég a kamuzásból, és a család és a haverok zsebének tömködéséből!

Erdélynek azonnal, Magyarországnak egy évtized múlva ad pénzt a kormány?

pengefal.jpg

forras:szavad.hu

A múlt héten meglátogatott engem Édesapám. Ő egyébként Pesten él. Csak úgy – cél nélkül – sétálgattunk Vácon. Ugye milyen szép város Vác? Látod, hogy milyen jól néz ki a Dunaparti sétány? Tudtad, hogy Vácon található Magyarország egyetlen diadalíve? Ezt a diadalívet Mária Terézia látogatásának tiszteletére építették a váci emberek. A császárnő nem hitte el, hogy ilyen rövid idő alatt egy masszív építményt lehet építeni, ezért nem mert átmenni alatta. Utasította a kocsisát, hogy kerüljék ki. Pedig a váci mesteremberek munkáját dicséri, hogy a mai napig áll a diadalív. És ahogy sétálunk a téren, képbe jön a barokk főtér közepén egy igénytelen pengefal. Mögötte meg a nagy mocskos dzsumbuj! Hogy a fenébe lehet ez? Valóban ezt kell nézni évek óta egy város főterén? Felháborodottan sétálunk tovább. Megérkezünk a ferences templomhoz. Apa, tudtad, hogy ez Vác legrégibb temploma? A templom fogadalomból épült a Mogyoródi győzedelmes csata után. Ugyanis Salamon király Géza és László fejedelmek életére tört. Mikor a két fejedelem egyesítette haderejét Vácott, László egy angyalt látott leszállni az égből, amint Géza fejére koronát helyez, ekkor megfogadták, hogy ha megnyerik a csatát, templomot emelnek. Azt mondja erre apám: De fiam, hogy néz már ki ez a templom? Mállik a vakolat, csorog le a falakon a penész. Igaza van, de nyugtatom. Apa, szerencsére a kormányzat is felfigyelt arra, hogy mennyire elhanyagolt ez a város! Egy kormányhatározatban adott 3 milliárd forintot a barokk belváros fejlesztésére. Igaz, van ám itt, egy kis bibi! A csapból is ez a fideszes kampányszöveg folyik, de egy szóval sem említi senki, hogy a kormánydöntés határidőként 2031. január 31-et jelölt meg. Apám szemöldöke felszaladt a homlokán. Jól hallom? 2031-et mondtál? De hát az 13 év múlva lesz! Addig még 4 országgyűlési választás lesz! Hányszor akarják még eljátszani ezt az ígérgetést? Mi ez itt, az ígérgetés földje? Ezen elgondolkodtam. És ekkor eszembe jutott az, hogy:

 • A kormány 2,5 milliárdos támogatást ad a székelyudvarhelyi katolikus egyháznak épületfelújításra?
 • Meg az is, hogy a múlt évben Románia az egész EU legnagyobb növekedését érte el? Hiszen ott 8,6 százalékkal nőtt a gazdaság! Ez több, mint a duplája a magyar növekedésnek! Vizet hordunk a tengerbe?
 • Miért nem a magyar templomokat újítjuk fel?
 • Ugyan miért kell megvárni azt, hogy teljesen lerohadjanak a váci épületek?
 • Az erdélyi egyházmegye számláján már ott a pénz, de egy magyar városnak miért kell várni, akár 13 évet is? Talán fontosabb Erdély a Fidesznek, mint Magyarország?