Minden, amiről beszélni kell...

Pénzt a jobbiknak?

2017. december 10. - A Polgi

ado.jpg

Mostanság gyakran gondolom azt, hogy nincs lejjebb. A politikai élet mindig rám cáfol. Mindig van lejjebb. És most nem Pócs János disznajára gondolok, hanem a Jobbik kinyírására. Az Állami Számvevőszék 330 milliós büntetéssel sújtotta a Jobbikot. Az ok tiltott támogatás. Valószínűsíthető, hogy a NAV jelentette fel a Jobbikot azért, hogy a piaci árnál olcsóbban kapta a párt a plakáthelyeket Simicska Lajos plakátcégétől.

Elfog a hányinger, mikor azt érzem, hogy ennyire kilóg a lóláb! Vajon politikai megrendelést kaptak az elvileg független hatóságként működő szervezetek vezetői? Mert hát a NAV elnöke az a Tállai András, akinek focicsapata még a TAO önrészt is TAO-ból fizette ki. Az ÁSZ elnöke pedig az a Domokos László, aki fideszes parlamenti képviselő korában úgy trükközött a költségtérítéssel, hogy parlamenti pályafutása alatt 15 millió forint lakhatási támogatást vett fel, miközben a pénzt nem lakásbérlésre fordította.

Hogy a fenébe van az, hogy korábban még egyetlen párt önbevallásos költségvetését sem vetette össze az ÁSZ a valósággal? Azt szövegelték, hogy meg van kötve a kezük! Ezért nem vizsgálták azt, hogy 2014-ben a Fidesz 2 milliárddal túllépte a kampányköltségvetés törvényi keretét?

Persze most jönnek a rám állított trollok, akik leírják majd, hogy ez régen volt. Azóta megváltozott a jogi környezet. Megtisztult a közélet. Ráadásként az urak már meggyóntak mindent és feloldozást kaptak.

Elmentek ti a büdös francba! Egy kormánytag, Rétvári Bence államtitkár, a permanens fideszkdnp-s kampányban úgy osztogat krumplit Vácon, hogy annak eredetéről semmilyen papírt nem tud felmutatni. Csak azt ismételgeti a feltett kérdésre, hogy adományként kapták. De azt, hogy kitől azt nem mondja meg. Természetesen ez véletlenül sem tiltott pártfinanszírozás ugye?

Na itt lett tele a hócipőm! Hol van itt a tisztességes eljáráshoz való jog? Nem vagyok Jobbik szimpatizáns, de nem tűrhetem el azt, hogy ennyire aljas módon korlátozzák a választási szabadságot. Úgy vagyok a Jobbikkal, ahogy Voltaire volt Helvétiussal.

„Egyetlen szavával sem értek egyet, de az utolsó leheletemig harcolni fogok azért, hogy véleményét szabadon elmondhassa.

Ezért vagyok szolidáris a Jobbikkal és ezért fogom őket pénzadománnyal segíteni!

Osztanak és fosztanak!

Megérkezett Sződligetre is a Mikulás!

Hozott zsákjában minden jót. Ki is osztotta mindenkinek érdeme szerint.

 

img-3043.jpg

img-3042.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majd mellékelt hozzá két szemétdíjas számlát is…

… illetve, mit is beszélek össze: a szemetes számlákat nem a Mikulás, hanem a Fidesz-KDNP által kreált országos kukás vízfej, az NHKV (ki kellene guglizni a jelentését, de a magyarok csak kukaholdingnak hívják) küldte. Mint egy  előkarácsonyi ajándék meglepiként.

Korábban már írtam arról, hogy milyen emberbarát módon – az emberi erőforrások lelkére figyelemmel – küldi ki ez a NER-es borzadvány ezeket a számlákat. Akkor kaptam a fejemre a narancsszínű fideszes trolloktól. Hogy örülnünk kellene,  hiszen hónapokig nem kell fizetni a szemétszállításért, vagyis félretehetik az erre szánt pénzt. (Talán befektethetne az ember Mészáros Lörike-részvénybe?)

Utólag én is azt mondom, hogy ebből, a most kiszámlázott 6 havi (!) szemétdíjból vennem kellett volna valamit. Mondjuk, tojást. Még mielőtt 60 forint fölé kúszott volna a minden bizonnyal a sátáni Soros-tyúkok által tojt „termék” ára. (És még mielőtt az NHKV is tojt volna nekünk sokezres kukaszámlát.)

Apropó, tojás! Olvasom, hogy valami pesti fideszes nagyember tojásokat osztogatott. Szép, saját magát és pártját üdvözítő tojástartó dobozokban. Vácon meg éppen most szombaton lesz krumpliosztás a nagy adventi ájtatosság és szeretet jegyében. Az akciót a majdani tavaszi választási kerületében immár a mindent avató-átadó-megnyitó-szónokló Rétvári úr, meg az ottani polgármester celebrálja. Plusz egy önkormányzati képviselő, aki már egy tévés sorozatban is felbukkant nemrég. (Igaz, nem mentős tisztként – mint aki volt még korábban -, hanem nőgyógyászként…)

A krumpliosztás feltétele, azon túl, hogy csak az első 400 kap 10 kilót... (mondjuk lehetne 2 kg, és akkor ötször annyian kapnának), na mindegy .... Szóval másik feltétele, hogy a lakcímkártyát be kell mutatni. Igen, ugyanazt a lakcímkártyát, amelyet majd pár hónap múlva a parlamenti választáskor is be kell mutatni. FIGYELEM, VÁCIAK! NEM A SZEMÉTDÍJAS CSEKKEKET KELL VINNI, HOGY KRUMPLIT KAPJATOK, HANEM A LAKCÍMKÁRTYÁT! A most kapott kukaholdingos szeretetcsekkeket hiába próbáljátok a három fontos embernek odaadni, nem fogják helyettetek befizetni.

A tojás- és a krumpliosztás után felvetődött az interneten, hogy még valamelyik fideszesnek kolbászt is kellene osztogatni. Így - ha a szemétdíj el is viszi a karácsonyi halászlét és töltött káposztát – meglenne az új magyar ünnepi vacsora az éjféli mise előtt: RAKOTTKRUMPLI!

Vegyél el egy kabátot!

szabad_fogas.jpg

Tegnap kaptam egy körhivatalos levelet a járási hivataltól. Annyira hivatalos volt, hogy még telefonon is felhívtak, hogy valóban megkaptam-e? A levél így szól (szó szerinti idézet!):

„Ezúton tájékoztatom, hogy az Országos Meteorológiai előrejelzése alapján a Mediterrán ciklon elvonulásával markáns sarkvidéki eredetű hideg levegő áramlik Északnyugati irányból Pest megye északi területe, és az Északi-középhegység vonalába, amely az elkövetkező napok időjárását jellemzően alakítani fogja.

Kérem szíves együttműködését abban, hogy legyen elérhető, továbbá győződjön meg a kijelölt befogadó- és melegedőhelyek, lebiztosított technikai eszközök használhatósága felől is. Az érintett időszakban szíveskedjen külön gondot fordítani a kommunikációs eszközök éjjel-nappali működőképességére, valamint kísérje figyelemmel a meteorológiai szolgálat előrejelzéseit is.”

Túl vagyok a befogadó és melegedő helyek, a „lebiztosított technikai eszközök használatóságának” ellenőrzésén. Elég gyorsan ment, mert nincsenek ilyenek. A harmincezer lakosú Vácon is tudtommal csak egy melegedő helyiség van. A járás többi településen - Sződligethez hasonló módon - nem jellemző, hogy melegedők lennének. Ellenben azt gondolom, ideje valóban tenni valamit.

2017 januárjában indult a Szabadfogás mozgalom akciója. A segíteni akaró emberek télikabátot tehettek egy utcai állványra. Akinek meleg holmira volt szüksége az leakaszthatta és hazavihette. A mottó ez volt: „Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha nem szeretnéd, hogy mások fázzanak, tegyél ide egyet”. Idén hamarább jön a hideg. Kézzel fogható segítségre van szükség! Ezért hétfőtől Sződligeten elkezdődik a szabadfogás akció. Megkérek mindenkit - bárhol is lakik - amennyiben talál otthonában már nem használt, de másoknak még hasznos téli kabátot – legyen az a legkisebb gyermekmérettől az extra nagyságú darabig bármilyen méretű -, azt helyezze el a sződligeti főtéren található fogasra. A kihelyezett kabátokat a rászorulók - lakóhelytől függetlenül - ingyen elvihetik. A „fogas-akció” mindaddig tart, amíg lesz elvitelre kihelyezett kabát, illetve van fázó és rászoruló embertársunk. Remélem más települések polgármesterei is újraélesztik ezt a lélekmelegítő kezdeményezést.

Hogyan működik a hazugsággyár?

gyerekek.jpg

Apámmal beszélgettem a minap. Azt mondja nekem. Te mégis csak a tanultad a politikát, hogy a fenében van az, hogy az emberek ilyen simán benyalják a hazugságokat?

Ide figyelj Apa! A kimondott szónak ereje van. A leírt szónak még nagyobb az ereje. Mondok egy példát. Megjelenik az újságban ez a hír:

Kötelező lesz az arab számok tanítása Németországban!

Baden-Württemberg a Német Szövetségi Köztársaság szövetségi tartománya. A Németország kertjének is nevezett tartomány adta a 90-es évek Németországának a nemzeti össztermék 15,4%-át. Mind területi mind lakossági sorrendben a tartományok között a harmadik helyet foglalja el. A Rajna felső folyása mentén fekszik. Baden-Württemberggel Rajna–Pfalz, Hessen és Bajorország szövetségi tartományok határosak, illetve délről Svájc, nyugatról pedig Elzász Franciaországhoz tartozó része határolja.

Még Németországban is felháborodást keltett a Baden – Würtenberg miniszterelnökének, Winfried Kretschmann (zöldek) rendelete, miszerint a 2018/2019-es tanévtől minden állami iskolába kötelezővé teszi az arab számok oktatását. Alapfokú iskolák első osztályában 1-20 közötti arab számok megismerését tartalmazza a tanrend. Második osztályba 20-és 100 közötti számokkal ismerkednek a tanulók.

Ezután azt hiszem, hogy érthető módon a zöldektől is ódzkodom egy kicsit, mert fülembe cseng az elhunyt Franz Josef Strauss bajor amatőr filológus és konzervatív politikus hasonlata: „a zöldek olyanok, mint a paradicsom, kezdetben zöldek, de egy idő után megpirosodnak”.  Tudjuk jól, hogy kikre utalt a volt bajor miniszterelnök!

Ez a hír nagyrészben igaz. De vajon milyen hatást vált ki az olvasóból? Az ember keze ökölbe szorul és ezt mondja: Na ne már! Hogy képzelik! Még követelőznek is a pofátlan migránsok! Lökött libsi németek meg engednek nekik! Nem lesz ennek jó vége! Milyen jó, hogy megvéd minket a kerítés, meg Orbán Viktor!

De tudod mit apa! Magyarországon is – ahol éppen „megvédjük” Európát, meg a keresztény értékeket, meg minden hasonlót – elsőben és másodikban arab számokat tanulnak a gyerekek. Később pedig jönnek a római számok. Íme néhány arab szám: 1, 7, 16….

Hát így működik a hazugsággyár!


Csak a libsik találják ki, hogy nincs rendben az egészségügy.

korhazi_fertozes_2016.jpg

 

 

Micsoda hülyeség! Csak a komcsik, meg a libsik találják ki, hogy nincs rendben az egészségügy. Ezt mondta fideszhívő rokonom, majd bevonult egy csípő műtétre a kórházba. Néhány nap múlva kaptam az értesítést. A műtét sikerült, de a beteg meghalt. Kórházi fertőzés. Alig fél éve egy másik ismerősöm halotti bizonyítványán is ezek a szavak voltak olvashatóak a halál okaként.

Utánanéztem. Tavaly 1481 multirezisztens, vagyis a legtöbb antibiotikumnak ellenálló kórokozóval (MRK) is megfertőződött beteg halt meg a kórházakban, az elhunytak közül 174 esetben a fertőzés volt a halál közvetlen oka, vagy közrejátszott az ápolt halálában. Ez derült ki az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentéséből. Egy 10 milliós országban ez nem is olyan sok, ugye?

Vagy mégis? Vagy csak akkor, ha ismerted azt, aki elment? És akkor eszembe jutott Harrach Péter örökérvényű mondása: "A stadion is egészségügyi intézmény."

És a végére szemezgettem néhány olvasói hozzászólást:

Az mind semmi, amit írtak, mert az én feleségem hét hónapra kapott időpontot endokrinológiai szakrendelésre Ormosbányán él, miután 18 milliméteres göböt találtak a pajzsmirigyén, a háziorvos szeptember 12-én beutalta a megyei kórház endokrinológusához. A településen élőknek ezért az ellátásért elvileg csak Kazincbarcikáig kellene utazniuk, ám az ottani szakrendelés szünetel, évek óta nem találnak oda orvost. Így a betegeknek a miskolci megyei kórház szakrendelései maradnak. Föl is hívta őket, hogy mikor mehet a leleteivel, mire mondták, hogy várják, április 11-én 10 óra 45 percre. „Először el sem akartuk hinni, hogy 210 nap múlva derülhet csak ki, mekkora a baj ” – mondta a férje

 

„A központ adatait átnézve kiderül, az elmúlt négy év hasonló arányokat mutat. Érdekesség, hogy 2015 első félévében orvosok közül 415-en mentek ki. Ennél is fontosabb, hogy közülük 22 orvos Romániába ment. Az országok tekintetében idén már hetedik helyen áll Románia. Nem nehéz levonni a következtetést, hogy a feltételek jobbak a szomszédban Jelenleg itt tart ma Magyarország, már Romániába is mennek a magyar orvosok...

 

Mária Terézia Soros csaja?

mariater.jpg

 Egy településnek - legyen az város, község vagy falu - nagy előnye, ha van egy jó sztorija. Egy ilyen történetre lehet imázst építeni, ami vonzza a turistát és büszkévé teszi a helyi lakost. Sződligeten évek óta keressük azt a momentumot, amire felépíthetjük az imázsunkat. Irigykedve figyelem az egyik szomszédos város, Vác lehetőségeit.

Talán a legjobb történet Mária Teréziához kapcsolódik. 1764-ben Mária Terézia személyesen látogatott Vácra. A vizit tiszteletére - rekordidő alatt - Vácon megépítették az ország máig egyetlen diadalívét. Az uralkodónő azonban gyanakodva fogadta az ajándékot, így látogatásakor nem mert áthajtani a Kőkapu alatt, kocsisával kikerültette. Állítólag félt attól, hogy a gyorsan elkészült diadalív nem lesz túl tartós és esetleg pont akkor omlik le, mikor áthajt alatta.

A régiek tudtak építkezni! A váci diadalív még ma is áll.

vaci_kokapu.jpg

Állítólag a magyar királynő nem volt egy szűzies lány. A legenda szerint igen nagyon szerette a magyarokat. Különösen a testőrsége magyar férfitagjait. Akkor még lehet, hogy vihart kavart egy ilyen ügy, de ma, a vajnatímeák korában már nem lehet azt mondani, hogy megbotránkoztató lenne.

Ettől függetlenül - divatos focinyelven szólva - Vác kihagyott egy ziccert.

Háromszáz éve, 1717-ben született Mária Terézia. A korábbi Váci Világi Vigalmak a barokk jegyében teltek. Színészek alakították Mária Teréziát és kíséretét, majd az akkori polgármester ünnepélyesen átadta a város kulcsát a „királynőnek”. A mostani Váci Világi Vigalmakról nincs mit mondanom. Elvétve akad egy-egy jó előadás, sajnos, egy alsóhangos vircsaft lett belőle. Mária Teréziát ma simán Soros csajának, rosszabb esetbe migránsnak tartják a rezsim emberei. Vállalhatatlan az, aki anno jelentős adományokkal segítette a váci belváros megépítését.  

A jelenlegi polgármester véleménye az, hogy „… hazánknak és Vácnak is ártottak a királynő uralkodása alatt hozott intézkedések”.

Viszont a történelmi dokumentumok szerint:

  • a királynő szabályozta a jobbágyok terheit,
  • megalapította a selmecbányai bányászati akadémiát,
  • a nagyszombati egyetem orvosi karát,
  • elrendelte, hogy minden megye alkalmazzon legalább egy szakképzett orvost, 
  • minden járás alkalmazzon bábaasszonyt.

És volt egy olyan mondása, amit ma is érdemes lenne megfogadni! „Nem akarok mást, mint közjót, melyet nem szabad, hogy magánérdek zavarjon”

Tartsanak migránssimogatónak, de ha nem kell Vácnak Mária Terézia, akkor Sződliget vevő rá!

Jönnek a migráncsok..?

helsinki03-1.png

Hallgatom a közmunkások beszélgetését.

…és ha idejön a migráns kapni fog 9 milliót. Milyen dolog ez?...

Nem azon kesereg, hogy mire lesz elég neki az 52.000 forint, amit majd a hó végén kap. Nem azon gondolkodik, hogyan élje túl a telet? Az fáj neki, hogy a „Soros terv” szerint minden migráns kap 9 milliót.

Oda menjek? Elmagyarázzam? Minek! Látta az TV-ben. Mondhatok én bármit.

Összefutottam egy régi ismerőssel. Kárpitos. Jó szakember. Nyugdíj mellett dolgozik, mert kevés a pénz. És már mondja is. Minden családhoz be fognak költöztetni egy migránst! Ne mosolyogj! Hozzád is! Olvastam a neten!

Mi van? Haggyá már ilyen bolondsággal! Egyébként a letelepedési kötvényes az jöhet? Melyik szerinted a terrorista? A csóró, vagy a gazdag? Bin Laden gazdag volt?

Szó nélkül rohan tovább! Kell a pénz, jön a karácsony!

Elmentem a fürdőbe. Ülök a meleg vízben. Szinte érzem azt, ahogy lazulnak az ízületeim. És akkor a boldog csendben meghallom az öt méterrel odébb ülőket. Két férfi, úgy hetvenesek lehetnek és az egyikük felesége. Kommunistáznak mindenkit. Hangosan. Odébb húzódom. Jönnek ők is. Kiderült, hogy az egyikük Fidesz szavazóköri delegált valamelyik önkormányzatnál. Milyen lehet az, amikor 89-ben kezdődik az önéletrajz? Nem kérdezem meg, átmegyek a medence másik oldalára. A jótékony párafelhő elrejti őket, de még hallom: Gyere, menjünk öltözni! Mire a másik: Van még 12 percünk. Maradjunk! Kifizettük nem?

Mikor 15 éve a politikába kerültem a Fidesz jelöltjei egytől-egyik jó kiállású, 35-40 körüli, általában jól képzett, többnyire diplomás emberek voltak. A szavazóbázis pedig városi, leginkább megyeszékhelyen lakó, középosztályhoz tartozó polgárok voltak.

Ma a jelöltek tragikusak. Olyan Németh Szilárd formák. A szavazók pedig leginkább falun, vagy kisvárosban élő, alulképzett, középkorú és idős emberek.

Magyarország gyűlölködésben jobban teljesít!

Az új helytartó levele

nyugdi.jpg

Helytartó csere készül. Az öreg helytartó visszavonul. Harrach Péter jó ideje úgy hordozza körül a választókerületben Rétvári Bencét, mint azt a bizonyos véres kardot. Az ifjú helytartó felkészül. Például levelezik. Igaz, nem csupán levelezik, hanem avat, átad, felszólal, beszédet mond. Sokszor, sok helyen. Budapestiként olyan településeken, melyeken évtizedekig nem járt. Most meg lassan többet haknizik, mint amennyit a Parlamentben ücsörög. Meg néha áll és – persze papírról – felolvassa a választókerületének helyiségeit, ahonnan majd tavasszal a szavazatokat reméli. Október 23-án négy órakor még Szobon emlékezik, hatkor pedig már Vácon vesz részt a városi ünnepségen. Minden bizonnyal saját, maximum pártja költségén utazgat a Pest megyei 4. számú választókerület települései között, biztosan a családi, esetleg a kereszténydemokrata néppárt közös perselyéből adományoz és tutira nem közpénzből levelezget manapság a nyugdíjasokkal. Hofit idézve: „Gondolom, én hülye. Te, hogy gondolod?”

Nézegetem ezt a legújabb levelét, amit Mari nénitől kaptam „ajándékba”. Mari néniről tudni kell, hogy manapság már nem olvas újságot, és persze nincs okostelefonja, meg számítógépe sem. Kossuth Rádiót hallgat, királyi tévét – esetenként Vajna-tévét – néz. És nagyon várta az ezeken hallottak/látottak alapján neki járó tetemes nyugdíjat. Ami persze az agymosó média néphülyítésével ellentétben annyira mégsem volt tetemes, hogy a megszokott farhát helyett csirkecombból készíthessen pörköltet.

Viszont Mari néni Orbán-hívő, s mint ilyen, minden további nélkül elhitte, hogy csak ő számolt rosszul és reménykedett alaptalanul abban a csirkepaprikásban. Mert, lám, okos emberek elmagyarázták neki, hogy nincs tévedés, tényleg annyit kapott, amennyi járt neki. Biztosan ő értett félre valamit. Mert ez az aranyos Viktor gyerek csak nem verte át.

De most Mari néni megkapta a Bence fiú szívhez szóló levelét. Melyben elmeséli neki, hogy mi mindent tett és fog majd tenni ő és a pártja a szegény nyugdíjasokért. Mari néni olvasva a levelet nem nagyon tudta ugyan, hogy ki az a Vona, aki valahol, valamikor csúnyákat mondott róla, de ha Rétvári úr ezt írja, biztosan igaz is.

Hanem aztán Mari néni látta ám a levélben a számokat is. Melyek már megint olyanok, amiket korábban hallott, és amikről nemrég bizonyosodott be, hogy valami tévedés van velük. Merthogy Ferike, a postás nem aszerint hozta ám azt a nyamvadt kis nyugdíjat. No, ekkor mérgesedett meg Mari néni és hozta el nekem „ajándékba” Rétvári úr legújabb levelét.

Itt tartom, ni, a kezemben. Forgatom, olvasgatom, amit ír az államtitkár/választókerületi elnök/országgyűlési képviselő úr. Ismét Hofi Géza jut az eszembe.

„A véleményem az, hogy a kelleténél valamivel keményebb papírra nyomtatták. Nem azt mondom, hogy dörzsöl. Mert nem dörzsöl. De, ha már kultúra, akkor zizegjen!”

Óccsóért tankolni.

benzinar_grafikon.jpg

Miért nem értitek? Ahhoz, hogy verhető legyen a Fidesz, meg kell tanulni fideszül. A Fidesz focimeccset játszik az ellenzék pedig kosárlabdát. A kettő nem összehasonlítható még akkor sem, ha egy pályán játsszák. A focistát fociban, a kosarast kosárban kell lenyomni.

Ennek ékes bizonyítéka a Tállai ügy. A történet annak, aki kimaradt belőle: Az adóügyekért felelős államtitkár és NAV-elnök Facebook-oldalán számolt be róla még szombaton, hogy állampolgári megkeresést kapott, hogy Mezőkövesden és a térségben bizony túl drága a benzin. Ezért egyeztetést kezdeményezett a MOL illetékes képviselőivel, ennek lett eredménye, hogy az október 31-ei állapothoz képest Mezőkövesden a benzin ára 11 Ft-tal míg a gázolajé 5 Ft-tal csökkent.

Vajon mi erről a mezőkövesdi Imre bácsi véleménye? Nagy valószínűséggel az, hogy milyen fasza gyerek ez az Andris, mert hogy ezt is elintézte. És már tudja is azt, hogy tavasszal hol van az X helye! Hát persze,hogy Andris neve mellett.

És íme, néhány ellenzéki reakció, a kosarasok táborából:

- Jobbik: Az ellenzéki párt szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: "Abszurdisztán" újabb szintet lépett a mezőkövesdi üzemanyagár-csökkentéssel, és Tállai András nem hivatkozhat arra, hogy magánemberként vagy a térség országgyűlési képviselőjeként járt közben, a NAV elnökeként ilyet nem tehet.

- Együtt: szocialista párttitkárok tempója, hogy Tállai András benzinár-csökkentésért "szólt le" a Mol-nak.

Orbán Viktor így reagálta le Tállai akcióját: Gratulálok! Majd azt is hozzátette, hogy akkor mindenki intézze el.

Óh! Hát ez még jobban tetszik a népnek! Van itt olcsóbb benzin, csak akarni kell!

Az egyik politikai párt viszont, akinek a kommunikációja izgalmasabb volt, érdekesen reagált. A tapasztalatlannak mondott, nagyrészt fiatalokból álló csapat értette meg azt, hogy a focipályán kell megállítani a riválist.

A Momentum csökkenti az egész országra egységes jövedéki adót, és bevezeti a kilométer-alapú útdíjat, ami vidéken alacsonyabb. Nem szedünk be több adót, mint amennyit ma, viszont igazságot teszünk az autósok között. A mezőkövesdiek is meg lesznek velünk elégedve: olcsóbb lesz az autózás, és a benzinárak is csökkennek!

Úgy hiszem, hogy néhány helyen sürgősen cserélni kellene a spin doktorokat! (A spin doktor az a személy, aki a hírt/közleményt – illetve a szavakat – úgy csűri-csavarja, úgy pörgeti, amíg az végül pozitív üzenetként jelenik meg).

Milliomos faláb!

 

halottpenz.jpg

Én szeretem a focit…

… mondom: a FOCIT!

 Azt, amit mostanság a közpénzből kitömött magyar labdakergetők focit imitálva elővezetnek kabaré gyanánt, azt viszont rühellem!

Igaz, semmi bajom nem lenne vele, ha a sportág egy érdekes mutációját, a magyarfocit értékének megfelelően kezelné a rezsim, megírná róla a legalább közelítően a közvélekedésnek megfelelő véleményét a „szaksajtó” és a királyi sportcsatorna önmagát sorozatosan lejárató „szakértői” nem pufogtatnák rendre a szervilizmusból hol röhögtető, hol bicskanyitogató hülyeségeiket. Igaz, ők is meg szeretnének felelni a hatalomnak és persze a miniszterelnökként is a korábbi focista pályafutásához hasonló nívón teljesítő vezérnek.

És a kormány (vagy parlament – végül is ganz egal) most ezeknek a profiknak mondott focistáknak adózását könnyítené?! Például a „luxemburgi hősökét”. Hogy esetleg még a magyarok össznépi kincse, bizonyos Dzsudzsák Balázs is haza tudjon térni az araboktól – Orbán kérésének megfelelően - és az ottani pénzét meg tudja keresni kishazánkban is.

Igaz, a Balázska által vezetett társaságnak egy éven belül „sikerült” lezakóznia olyan futballnagyhatalmak ellen, mint a 77 ezer lakost számláló Andorra Hercegség és a harmadnyi budapesti népességet számláló Luxemburg Nagyhercegség válogatottja.

Természetesen a nem a LABDARÚGÁSÉRT, hanem a LABDARÚGÁSBÓL élő mamelukhad meg fogja találni a magyarázatokat. Valami ilyesmiket: emútnyócév, kommunisták, Soros, Storck, műfű, igazi fű, időjárás, Gyurcsány, Kádár, Rákosi, Juncker, balszerencse, igazságtalanság, légnyomás a labdában, sajtó, sajtó, sajtó, kommunisták, Soros, Gyurcsány …

Vajon hányan merik majd kimondani a valódi okokat? Ki mer említést tenni a korábban sosem látott korrupcióról, a legendalopásról, a teljesítménytagadásról, a teljesítmény nélkül adott szemérmetlenül pofátlan fizetésekről, a tehetség száműzéséről, a hazudozásról, a közpénzek ellopásáról, a TAO-hazudozásról, a felcsúti valóságról és a határt nem ismerő, agymosásra használt propagandaáradatról?

Várom a magyarázatokat a magyarázhatatlanra, várom a bizonygatását annak, hogy ez így rendben van és előbb-utóbb a végeláthatatlan milliárdokért megépített stadionokba betérő csőcselék addig késeli egymást, míg végül esetleg az egészségügy is profitál a dologból.

Azzal, hogy fideszék már kénytelenek lesznek kórházakat is építeni az ellátásukra.