Minden, amiről beszélni kell...

Az orosz lesz a soros?

2017. december 15. - A Polgi

orosz-magyar-szotar-fb.jpg

A hetem nagy részét Olaszországban töltöttem. Egy EU-s projektet zártunk le a sokból. A városok hálózata pályázata volt a soros. A lényege az, hogy nyolc országból érkezett emberek összedugják a fejüket és elmondják, hogy mi a gond náluk. Meghallgatják, hogy mi gond máshol. Igyekeznek megtalálni a szomszédban bevált megoldásokat és azt alkalmazni otthon.

Az egészet az a „gonosz” EU fizeti. Biztosan azért, hogy elmossák a nemzeti határokat és arcnélküli, homogén nagy közös katyvaszt hozzanak létre. Én is csak azért vettem részt a megbeszélésen, hogy megfigyeljem mindent, majd belülről bomlasszam a kezdeményezést. Igaz, hogy nagyon örültek nekem a szlovén, spanyol, ciprusi, bolgár, litván, lett és az olasz küldöttség. Jó barátként fogadtak, de én nézem az M1 műsorát! Tudom jól, hogy nem kell ennek bedőlni. Most én, illetve az országom a soros. Ha majd feloldották a globalizáció egyvelegében, akkor a következő ellenálló ország a lesz a soros. Alig várom, hogy kitegyenek minket az EU-ból és ne kelljen ilyen napsütötte, derűs országba menni okoskodni.

be_la.jpg

Nagyon jó lesz ismét a nagy Oroszország szövetségese lenni. És biztos vagyok benne, hogy lesz megbeszélés majd Habarovszkban, vagy Rosztovban. És nem is kell majd gondolkodni, mert szerencsénkre, felülről megmondják a kérdésekre a választ is. Az lesz ám a jó világ! Holnap el is kezdem felújítani az orosz nyelvtudásomat, hiszen az orosz barátság lesz a soros.

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr4213501621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

felső határ nincs 2017.12.15. 13:41:45

"A lényege az, hogy nyolc országból érkezett emberek összedugják a fejüket és elmondják, hogy mi a gond náluk. Meghallgatják, hogy mi gond máshol. Igyekeznek megtalálni a szomszédban bevált megoldásokat és azt alkalmazni otthon."

- vagy inkabb az, h a kopasz dagadekok utazhassanak es zabalhassanak kozpenzen

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.15. 13:55:30

Atya Isten, még mindig létezik Oroszország??? Botrány!

incognito ergo sum 2017.12.15. 14:28:21

@ursus artos:

ugye, Bircamantól ennél frappánsabb beszólásokat kaptunk eddig.

incognito ergo sum 2017.12.15. 14:30:03

@felső határ nincs:

ha ennek az az alternatívája, hogy más kopasz dagadékok közpénzen megpróbálják újra feltalálni ami másutt már működik (vagy kipróbálni ami másutt nem működik), akkor lehet, hogy én inkább az előbbire szavazok.

a mi magyaros kopasz dagadékaink kifejezetten szar ötleteket dobnak fel az utóbbi években.

hidroponi 2017.12.15. 14:46:54

@incognito ergo sum: meg nem jott meg az fszb-tol neki a szoveg..most improvizalt..

guvat 2017.12.15. 14:49:11

Az biztos, hogy nem kidobott pénz az a néhány milliárd euró, amit saját magára és hasznos projektjeire költ az EU! Ne felejtsük el, hogy ott még a hivatásos forradalmár végzettségű Kovács Laci bácsi is komoly tisztséget tölthetett be!
Ha mégis az orosz opció jön be, akkor ugyanezek az emberek részben a Központi Bizottságban, részben a Békeharc fontos posztjain fognak tevékenykedni! Lapátolni soha....

Épüljön stadion a CEU helyére 2017.12.15. 15:08:23

Erti valaki hogy mirol szol a bejegyzes ?

Bravehearth 2017.12.15. 15:47:36

Úgy őszintén, te tényleg egy közössé polgármestere vagy...? Mert harmatgyenge a teljesítményed, ami a retorikád, az érvelésed és a következtetéseid illeti! Sőt, inkább mosolyogtatóan szánalmas vagy... Beugatni egy uniós faszság miatt nyilván egyet jelent orosz gyarmatnak lenni! Bravo...! Szerintem haza se gyere, ha lehet. Csak többen vagyunk veled.
B.

incognito ergo sum 2017.12.15. 16:05:54

Valahol azért vicces, ahogy gyűlnek a fizetett trollok és másolják be az útmutatásban kapott sablonokat :)

A lényeg azt hiszem, a szoros egzisztenciális függőség. Aki egyszer beáll a trollseregbe, kiszolgáltatottá válik. Nem is igazán tud már kiugrani, mert annyi személyes adatát kénytelen volt kiadni a csatlakozáskor, hogy könnyedén zsarolható -- akárcsak egy 3/3-as ügynök.

nemecsekerno_007 2017.12.15. 16:45:54

A többség nem lehet polgármester és nem utazhat közpénzen az EU-ba. Nem lehet főállású civil se, akik aggódnak valamiért. Sokan vannak viszont olyanok akiknek el kell tartaniuk legalább egy nyugdíjast, egy közszolgát és egy gyereket, miközben a munkaerőt elszívja az EU pedig egy fillérrel se járult hozzá a képzésükhöz és egy fillér járulékot se fog utalni az itt maradt nyugdíjasoknak. Van ennek az országnak egy erős Mama Hotel jellege, mert vannak akik az orosz befolyás miatt aggódhatnak közpénzen, mások meg azon gondolkoznak mér' kell nekik ennyi adót fizetni amikor a nagy tech-cégeknek meg szinte alig kell. Szóval előbb precízebb elszámolás kell, utána majd figyelek az orosz befolyásra, vagy bármire ami a demokráciát veszélyezteti.

koala kóla 2017.12.15. 16:46:46

@Bravehearth: mivan ha o a legokosabb az egesz faluba?

NBarbieReloaded 2017.12.15. 17:24:12

Az elso bekezdesnel nyugodtan be lehetett volna fejezni, annyi volt a lenyeg.
A tobbi senkit nem erdeklo, a szerzo altal kitalalt, cinikusnak gondolt, de inkabb csak szanalmas rinyalas.

Látens Inszinuáció 2017.12.15. 17:33:26

@Épüljön stadion a CEU helyére:

Arról, hogy legkésőbb 4 év múlva elfogy az ingyen pénz az EU-tól - például a kohéziós alap -,
és a csúti szarcsimbók addig lesz hatalmon.

Bár ezt a fidesznyik káposztafejű narancsbirkák még nem látják át, de az a helyzet, hogy a kárpátok géniusza 2022-ben nagy gondban lenne, hogy egyben tartsa azokat az oligarchákat, akik neki táncolnak, de az orosz medve retkes fekete seggét nyalva, ezt is megússza.

Politikai érzéke van a büdös gyökérnek, ezt be kell látni még akkor is, ha e közben visszarendeződés lesz, és ismét napirenden lesz az orosz nyelv oktatása.

A poszt pedig lényegében arról szólt , hogy az EU-ból 4-6 év múlva kilépünk, és átállunk Putyin elvtárshoz, ahonnan majd dől a lé a haveroknak, lásd Paks 2.

wartburg1963 2017.12.15. 17:37:47

@Bravehearth:
Én se értem az írásban a merész átvezetéseket: egy EU-s projektmegbeszélés kapcsán hogy jön ide a gonosz Oroszország?
"Alig várom, hogy kitegyenek minket az EU-ból" -- ezt ugye épp nem az ördögi Vova, sőt még nem is Orbán találta ki, hanem a túlképzett Schulz papa, mintegy ultimátumot adva a neki nem tetsző országoknak, a demokrácia nagyobb dicsőségére...
Bloggerünk egyébként szerintem a büdös életben nem tanult oroszt; a Hadrovics-Gáldit nyilván a helyi iskola tanárijában kérte kölcsön valakitől, esetleg Vaterán vette a nagyobb hatásosság kedvéért -- ki tudja?
Egyetértek a többi hozzászólóval: sajnos ez ostobenkó demagóg zagyvaság.

koala kóla 2017.12.15. 17:53:44

@Látens Inszinuáció: jaja, addig lesz hatalmon mig elmennekabankok, jona23milioroman, kilepazeubol, kidobjakazeubol

es elfogyapenz

muhahaha

grani 2017.12.15. 19:50:21

Mi a baj Oroszországgal? Én kilencedik éve dolgozom itt és mondhatom, nem nagyon akarózik visszamenni a nyugati adók földjére. Itt, kellemes 13% az SZJA. Nincs más levonás. Moszkva simán übereli a legtöbb nyugati várost. Talán London mérhető hozzá. Na, ott is dolgoztam, mondjuk nem volt rossz. Csak sokat vontak adóba...
Amúgy az oroszoknál kőkemény kapitalizmus van és nem nyálas liberalizmussal hígított szocializmus.

maintenator 2017.12.15. 20:06:29

Ok, szeretsz utazni, de tedd a saját lehetőségeidre alapozva, ne annak az árán, h. a társadalmat -azokat is, akiknek az EU-ból elegük lett- továbbra is az EU langyos akoljában tartanál! Nem az a kérdés, h. Brüsszel vagy Moszkva, hanem szuverenitás vagy függőség, alárendeltség vagy kölcsönös előnyök melletti partnerség! Mindig is voltak olyanok, akik a legrosszabb körülmények között is megtalálták a maguk kánaánját, legyen volt moszkvai vagy brüsszeli diktatúra!

taffer 2017.12.15. 20:09:31

Ezt a végtelenszer újra és újra feldobódó facebook popupot azonnal tiltsd le, mert eszméletlenül idegesítő.

morph on deer 2017.12.15. 20:22:08

@Látens Inszinuáció:
“Politikai érzéke van a büdös gyökérnek, ezt be kell látni...”

Én belátom!
Be én, be bizony!
Hát lehet mást tenni, mikor szeretett vezérünk hátizsákszám hordja a közakaratot, hogy legyen mivel ráijeszteni a Sorosbérenc külföldiekre..?

Igaz, hogy már megint nem ijedtek meg, a francba..! Talán az volt a baj, hogy mindössze 2.3 milliónyi aláírás volt nála, azok meg utánaszámoltak, hogy az legfelljebb a negyede a köznek, és akkor még határon túli testvéreinket számításba sem vették a pokolfajzatok..!
Vagy nem is a közakatat volt ‘kicsi,’ csak a hátizsák volt túl nagy - miért, a szotyinak is kellett a hely, meg hazafelé is kell ennek-annak - és nem lehetett benne észrevenni a népszavát! Akarom mondani: a ‘nép szavát,’ azt!

Na de majd legközelebb!
Vagy azután!

Vagy valami...
A lényeg az, hogy “harcolunk” - mert a végén még kormányozni kéne!

Na, de inkább ne viccelődjünk ilyesmivel, mert a végén még kiszámolja az ÁSZ, hogy nem fizettem a megjelenésért, és irgum-burgum 660 milla!

Akkor már inkább harcoljon, mert mi másra is lehetne használni, nem?

guvat 2017.12.15. 20:35:40

morph on deer
Hát az biztos, hogy Juncker és Merkel boldogsága határtalan lenne, ha még mindig Kovács Laci Bácsi, vagy Göncz Kinga határozná meg a külpolitikánkat!
Hogy "harc" meg "kardcsörtetés" nem lenne, az biztos!

Leooo 2017.12.15. 21:33:37

@guvat: Ezzel szemben kakadupetikével meg épeszű és tisztességes külországi SZAKEMBER nem nagyon áll szóba...Mert még elkapja a hajfertőzést, vagy a gyógyíthatatlan futsal-leprát, aztán meg mi lesz...

miért 2017.12.15. 22:14:05

@hidroponi: Aki Martonyival együtt tanult Moszkvában?

morph on deer 2017.12.15. 22:15:01

@guvat:
“Hogy "harc" meg "kardcsörtetés" nem lenne, az biztos!”

Qrvára furcsa lenne!
De tényleg, csak nyugi, meg csend..!
Naívabbaknak esetleg még az a lehetetlen ötlet is eszébe juthatna, hogy egy civilizált, európai országban élünk!
Mag a borzalom, még rágondolni is!

Hála az égnek - és rettenthetelen vezérünknek - ez nem fog előfordulni a belátható jövőben!

Rohaaam!
(Azt fog kapni előbb-utóbb, ja...)

miért 2017.12.15. 22:18:12

@wartburg1963: Az urat sem az eszéért szerethetik!

miért 2017.12.15. 22:20:04

@Bravehearth: Ennyire odavan az oroszokért ? Uniós pénzből?!

miért 2017.12.15. 22:21:48

@grani: Csak ilyen mesékre telik!? Ennyi pénzért!?

legális 2017.12.15. 23:01:13

te polgi!
Nem zavar, hogy most is megmondják neked a választ? Sőt, még a kérdést is segítenek EU-konform módon kiválasztani.
Ne légy naív.
Ha kicsit nyitnál, lenne legalább két irányból kérdésed, meg válaszod. Lehet köztük van ajó megoldás.
Ez kb. 100%-kal jobb esély, mint ha csak egy irányba figyelsz.

Bermuda (törölt) 2017.12.15. 23:57:42

@Épüljön stadion a CEU helyére: Fizettünk a fószernak és 7 másik kollégájának egy tanulmányutat és ő ezzel most eldicsekedett. Ezzel egyébként szerintem semmi gond nem volna - csak mondjuk semmi konkrétumot nem tudtunk meg erről a workshopról, csak hogy volt és ez jó. De hát egy adófizető minek is akar részletekbe menő tájékoztatás a pénze elköltéséről - inkább állítsunk neki ellenségképet, hogy retteghessen.
Mondjuk azt soha nem értettem, hogy az EU-ról minek írnak az emberek E/3 személyben, mikor azok mi vagyunk, nem egy külső szereplő - T/1 volna a helyes.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.16. 01:20:53

Kurvára izzadságszagú ez a poszt.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.16. 01:25:23

@Látens Inszinuáció:

"legkésőbb 4 év múlva elfogy az ingyen pénz az EU-tól - például a kohéziós alap -, és a csúti szarcsimbók addig lesz hatalmon."

Basszus, gyorsan mondd ezt el neki is, mert láthatóan ő még nem tudja.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.16. 01:27:56

Nem szeretnék ott lakni, ahol ez a fityma polgármester.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.16. 07:46:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ez logikus. Hiszen a ballibek már előre izzadnak történelmi választási vereségük miatt.

guvat 2017.12.16. 08:08:29

morph on deer
Ilyen az élet! A te választásod miatt nekem el kellett viselnem az eladósodást és az ország leépülését, (bár vízágyúból a legjobbat vettük...) neked meg most ha sírva is, de meg kell alkudnod a gyorsan növekvő élet színvonallal, a csökkenő munkanélküliséggel és hogy teljesen jelentéktelen külföldi államfők idelátogatása miatt lezárások nehezítik a közlekedést... Ráadásul így is marad....

midnightcoder2 2017.12.16. 09:05:50

"Alig várom, hogy kitegyenek minket az EU-ból és ne kelljen ilyen napsütötte, derűs országba menni okoskodni."

Az EU-ból nem kitesznek minket, hanem csődbe fog menni. Kb. ugyanazon a pályán van, mint anno a KGST. Csak a dolog vége lesz kicsit csúnyább, a KGST összeomlása után nem árasztotta el a tagországokat egymilliárd afrikai.

Bravehearth 2017.12.16. 09:17:17

@miért: És ezt honnan a f@szból gondoltad??? És milyen uniós pénzről beszélsz? Én soha nem kaptam olyat, egy fillért se! Sőt, még utazni sem utaztam sehová uniós pénzből!
B.

Bolshevik 2017.12.16. 11:07:05

:D ha ennyire fussa, az kevés, mint a jobbikos tünti :D (jó párt volt régen a jobbik, kár hogy elkurvult)

Látens Inszinuáció 2017.12.16. 11:12:52

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

De tudja!
Ha tovább értelmezted volna amit írtam, eljutott volna a agy mosott elmédig, hogy éppen azért dörgölőzik a Putyin seggéhez, mert onnan reméli a lóvét, hogy továbbra is képes legyen tömni a haverok és a lojális gerinctelen patkányok gazdagodását, illetve hogy a hozzád hasonló fideszbirkák továbbra is csüggjenek az ajkán és áhítattal szopják be a vezír mondandóját.

Így világos volt droid?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.16. 11:38:09

@midnightcoder2:

"Csak a dolog vége lesz kicsit csúnyább, a KGST összeomlása után nem árasztotta el a tagországokat egymilliárd afrikai."

Nem biztos, hogy elárasztja. Ha szétesik az EU, akkor nem lesz ott a Merkel-Macron véleményterror, és azok is kerítést építenek, akik eddig nem mertek. Ráadásul mivel a szétesés után megszűnne a Dublin akárhány és Schengen is, egy folyosón simán át lehetne engedni az összes migrit a németekhez és a franciákhoz, hadd örüljenek nekik.

Merkel meg főhet a saját levében. Kerítést nem merne építeni, a határt sem merné lezárni, hiszen segget nem csinálhat a szájából, így évente milliószám willkommenezhetné a migriket.

midnightcoder2 2017.12.16. 11:39:08

@Látens Inszinuáció: Tudod, amikor majd az EU piaca összeomlik - és ez úgy 20 éven belül várható - nagyon nem árt majd, ha lesz egy másik piac ahová el tudjuk adni a termékeinket. Anno a gengszterváltás nagy hülyesége volt, hogy feladtuk az orosz piacot, ahová helyettünk boldogan nyomultak be a nyugati cégek. Pár év múlva viszont mi leszünk a maradék Nyugat.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.16. 11:42:18

@anyadmajma:

"kurvára kurvaszagú vagy:)"

Inkább kurvaszagú vagyok, mint majom.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.16. 11:46:13

@midnightcoder2:

Ez volt a már a rendszerváltáskor kilátásba helyzett EU-tagság ára: az összes bel- és külföldi piacunk átadása.

midnightcoder2 2017.12.16. 11:49:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Minket talán nem, de a németek, franciák, olaszok aligha ússzák meg. Talán az osztrákoknál lehet a maradék civilizáció határa ha szerencsénk van. De kétlem.

Alapvetően két probléma van az EU-val hosszú távon:
1. Az utóbbi pár évtizedben nagyrészt feladta az iparát, és szolgáltatásokra, valamint luxuscikkek, illetve nagyon high tech dolgok előállítására rendezkedett be, valamint arra hogy az itteni jövedelmek kb. a világátlag négyszerese. Ez biztosítja azt a nagy társadalmi békét.
Na most, szolgáltatásokat addig lehet eladni, amíg a világ gazdasági központja itt, esetleg az USA-ban van. Ázsiába nemigen érdemes Európából szolgáltatni. Azt pedig már liberós oldalon sem vitatja senki, hogy a világ gazdasági központja egyre inkább Ázsia, és az USA és pláne Európa egyre inkább veszít a jelentőségéből. Ezzel párhuzamosan egyre inkább épülnek ki az ázsiai márkák is - ami azt jelenti, hogy nagyobb tömegű prémium terméket innen egyre nehezebb lesz piacra dobni. A high-tech-ben betöltött vezető szerepet pedig erősen aláássa az, hogy ma már egyre több ázsiai jut színvonalas oktatáshoz, míg Európában egyre kisebb a jelentősége az oktatási intézményekben a tudásnak, és egyre nagyobb a jogoknak és az élményközpontúságnak. Ennek pedig a vége így bukfenc lesz.

2. Addig Ok, hogy Merkelék mennek a levesbe, ugyanakkor Nyugat-Európának egyre kevésbé lesz ereje megakadályozni egy afrikai népvándorlást. Itt max. két reményük lehet: az egyik, hogy nyugat-európában idejében győz a szélsőjobb, és kisöpri a migriket. Na, ez szerintem utópia. A másik, hogy a kicsi kínaiak csodát csinálnak Afrikában, és megáll a nép szaporodása, és az afrikaiak felemelkednek. Na, ez még nagyobb utópia.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.16. 12:26:18

@midnightcoder2:

1. Régebben nekem is volt pár vitám a szolgáltatás-alapú társadalomról. Sehogy nem akarták megérteni, hogy a szolgáltatás - persze kissé túlzóan fogalmazva - nem teremt értéket, hanem csak újraosztja a reálgazdaságban megtermelt értékeket. A szolgáltatás nem helyettesítheti a reálgazdaságot, hanem csak ráépülhet. A szétosztható javakat pedig bizony a reálgazdaság termeli meg, nem a Manci néni fodrászszalonja vagy a szemközti műkörmös, de még az autójavító sem.

A reálgazdaság pedig az élelmiszeripar, a gépgyártás (persze mai színvonalon), az elektronikai ipar és a többi, és nem a banki szektor, a tőzsde vagy a médiaipar.

Az EU - és persze nem csak az EU - rövid távú profitérdekből kitelepítette az iparát, ezzel akarva-akaratlan óriási technológiatranszfert elindítva. Amire pl. Kínának hovatovább semmi szüksége nem lesz, Dél-Koreáról és a többiekről nem is beszélve, hiszen ma már ők vannak az élvonalban.

Kína eszement mértékben fegyverkezik és terjeszkedik gazdaságilag is, míg az EU az uborka görbületével és a szar szétterítésével (kötelező kvóta) van elfoglalva, miközben gyorsuló ütemben szakad le a világ élvonalától.

A szolgáltatásaival meg mehet a búsba, a szolgáltató társadalom a reálgazdaság termelése nélkül kártyavárként fog összeomlani.

2. Még az sem biztos, hogy megy a levesbe. Nézd az októberi választás eredményeit: bár gyengültek a nagy pártok, földcsuszamlás nem történt. Sőt úgy tűnik, a meggyengült Merkel végül újra a bevándorláspárti szocikkal köt koalíciót, amiért viszont sokkal nagyobb árat kell majd fizetnie. Így jó eséllyel semmi nem lesz a bevándorlás megszigorításából, helyette inkább a szar szétterítését fogják még erőszakosabban szorgalmazni - ahogy azt Schulz már kilátásba is helyezte.

Pár hónappal ezelőttig még én is az EU-n belül láttam Magyarország jövőjét. Ma már nem vagyok annyira meggyőződve erről. Lehet, hogy már megint süllyedő hajóra szálltunk. Ma még persze előnyünk származik a tagságból, nem is kell sietni a kilépéssel (esélyes, hogy magától szétesik), de mindenképp nyitva kell hagyni az egyéb lehetőségeket.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.16. 12:35:20

Másrészt lehet fintorogni Putyin rendszerére, de próbáljon meg valaki tiszta demokratikus módszerekkel összetartani egy ekkora birodalmat: nem fog menni, kell az erős kéz.

Ha nem basszák el holmi demokráciával, óriási potenciál van Oroszországban, ha messze nem is akkora, mint Kínában. És Oroszország itt van a szomszédunkban. Természetesen nem szabad újra orosz csatlóssá válnunk, 45 év bőven elég volt, de botorság lenne nem felszállni a moszkvai expresszre. Ennek sokkal nagyobb a realitása, mint annak, hogy majd mi leszünk Kína kapuja Európa felé.

BiG74 Bodri 2017.12.16. 13:01:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Milyen az a kurvaszagú?
Mondjuk nem lehet annyira rossz dolog.

wartburg1963 2017.12.16. 13:40:38

@miért: Ütősek az érveid: lefegyverezve állok immáron...
Remélem, a trollkodásért azért fizetnek neked valamit. :-)

Jakab.gipsz 2017.12.16. 13:50:01

A bolondok hajóján, Ilyen értelmes írások akkor születnek meg, amikor sok két bites, (ember szakértő) csak a diktatúrában és a demokrácia alternatívájában tud gondolkodni.

midnightcoder2 2017.12.16. 14:01:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Azért a szolgáltatásnál ne csak műkörömben gondolkodj, hanem pénzügyi, informatikai, tanácsadási, stb. szolgáltatásokban is. Azonban ritkán éri meg ilyesmit a világ túloldaláról csinálni. Leginkább akkor, ha a szolgáltatáshoz szükséges tudás csak egy helyen található, vagy ellenkezőleg, ha bárki nyújtani tudja azt, és az alacsony bérek miatt érdemes messzire vinni. Lásd Pl. indiai telefonközpontok. Ez utóbbi miatt Európa - legalábbis egy ideig - nemigen lesz versenyképes, az előbbi pedig a globalizált világban szintén utópia.

Nyugat-Európa egyetlen esélye, ha Merkelék mennek a levesbe. És persze ez csak idő kérdése, azonban lehet, hogy mire eljut a dolog odáig, addigra már Nyugat-Európának késő lesz.

Peter Götz 2017.12.16. 15:47:36

olyan jó,hogy a néptől lopott pénzekből fizetett trollok magyarázzák,miért jó Oroszország,és miért dől
össze Nyugat Európa,de én minden érdeklődőnek ajánlanám,hogy csak itt írjanak be a google keresőbe
Új LADA tapasztalatok,és akkor mindenki megláthatja,mi a jövő,itt vagy ott!!!!

Peter Götz 2017.12.16. 15:48:51

De érdemes a Pesti Metrót is figyelembe venni,mármint az új metrókocsikról,amik Orosz gyártásúak!

guvat 2017.12.16. 17:00:20

Peter Götz
Miből gondolod, hogy a 4-es metró építésénél eltűnt 165 milliárd forintból finanszírozzák a trollokat? Sokkal valószínűbb, hogy a 2002-től 2010-ig 16 000 milliárd forinttal megnőtt államadósságból!
Ahelyett, hogy új metrószerelvényeket vennénk rajta, vagy lélegeztető gépeket....

Peter Götz 2017.12.16. 20:22:38

@guvat: talán mert tudom,hogy most sokkal többet lopnak a tieid,valamint az utóbbi 27 évben a Viktorék is benne voltak a lopásokban,és azért is mert még nem mindenki hisz nektek!!!!!!

Peter Götz 2017.12.16. 20:29:07

@guvat: Ráchel Svájci magániskola 10 milliókért,Rogán helikopterezése,Lázár 3 éves kisfiának Budai házvásárlása,Viktor kisvasútja,a Milliárdos Pintér maffiafőnök,Kósa Új -Zélandi Rolling Stones koncertje 2 millióért,Lázár kiruccanásai Európa legdrágább hoteljeibe,Mészáros eszement gazdagodása meg meg meg meg

odysszeusz 2018.03.13. 09:58:23

@guvat: Pedig az a magyar lélek éltető eleme!!!Kard...harc, csörtetés...mi más is lenne!!