Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

A verseny igazi vesztese nem az, akit legyőztek, hanem az, aki ki sem jutott a pályára.

2018. július 16. - A Polgi

magyar_foci_labda_1.jpg

A sport meghatározott célú mindennapos tevékenység, a mindennapoktól különböző környezetben; célja a testedzés, versenyzés, a szórakozás, eredmény elérése, a képességek fejlesztése. A sport kifejezés az angolba származott francia „desporter” (mulatságoknak élő) szóból származik.

 De vajon milyen mulatságnak élnek a torzult lelkű migránsozó propagandisták? Vajon a sportszerűség - mint fogalom - ismert lehet számukra? A sportszerűség a tiszta eszközökkel játszott mérkőzés és az ellenféllel szemben tanúsított sportszerű magatartás eszméje. A fair play egyszerre jelenti a szabályok, az ellenfél, a bíró döntéseinek, a közönség, valamint a játék szellemének tiszteletét, a csapatszellemet, a lojalitást, valamint az önérzetet a győzelemben éppúgy, mint vereség esetén.

 Vajon mit ér a legszebben megterített asztal, ha a sarokban ott van egy egész kicsi kis szardarab?

Oda jutottunk, hogy a fizetett agymosók, már a ki nem mondott elvárásnak is lihegve akarnak megfelelni. Szerintük a német válogatott azért esett ki, mert Angela Merkel a willkommennel  kilúgozta belőlük a küzdeni akarást. A franciák pedig éppen a migránsaiknak köszönhetően lettek világbajnokok.

Ha azt gondolod, hogy ezt az alantas faji megkülönböztetést nem lehet fokozni, akkor jön a Fidesz-szóvivő Hollik István aki a döntőről ezt merte mondani: „Egy bevándorlóország játszik egy nemzeti identitására büszke, keresztény országgal”

Erre tromfol Bencsik András - akinek 1989 -ben kezdődik az önéletrajza – egy sunyi árja szöveggel: „Ne búsúlj Horvátország! A franciákat megvertétek volna”

Annyira kíváncsi vagyok, hogy ezek az emberek, hogyan vélekednek mondjuk a nemzeti kincsünk, a Kubatov Gábor elnökölte FTC alábbi labdarugóiról: Abraham Frimpong (Ghána), Otigba Kenneth (Nigéria), Amodou Moutari (Nigéria), Miha Blazic (szlovén), Leonardo de Almeida (Brazil), Fernando Gorriarah (Uruguay), Julian Koch (Németország) Matias Rodrigez (Argentina), Ivan Petriak (Ukrajna), Rui Pedro (Portugália), Stefan Spirouski (Macedonia) Kjartan Finnbagason (Izland), Dejon Georgijevic (Szerbia), Davide Lanzafame (Olaszország).

Tudod mit? Nem érdekel! Én inkább Elek Gyulát idézem: A Ferencváros olyan, mint egy nagy család, itt mindenki mindenkit ismer és mindenki segíti a másikat. Számomra talán ez a fradizmus.

De nézzük a miniszterelnök alcsúti szomszédságában játszó „aranylábúak” közül néhányat.

Bacsana Arabuli (Grúzia), Danilovics Braniszlav (Szerbia), Diallo Ulysse (Mali), Gonzalo Vega (Uruguay), Heris Jonathan (Belgium), Klinar Denis (Szlovénia), Knezevic Josip (Horvátország), Latifi Liridon (Albánia), Mevoungou Patrick (Kamerun), Perosevic Antonio (Horvátország), Trajkovski Dejan (Szlovénia).

Én úgy látom, hogy Hollik felmenői egyikükkel sem puhította a nyereg alatt a húst, miközben poroszkált a lovon Levédiából a Kárpátok irányába. Miért kell ezt a ócska migránsdumát belekeverni a sportba? Van még lejjebb? Attól tartok, hogy igen!

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr714116263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2018.07.16. 23:40:48

“ Miért kell ezt a ócska migránsdumát belekeverni a sportba?”

És ha ez nem lenne elég, akkor még jön az én kérdésem is: miért kell ezt az ócska magyar focit belekeverni a sportba?

sírjatok 2018.07.17. 00:13:32

" Miért kell ezt a ócska migránsdumát belekeverni a sportba?"

Loál, mert a CNN-nek szabad azon örömködni, hogy migrik? :DD Vagy ez hogy van, csak bizonyos oldalaknak szabad észrevenni a bőrpigmentáltságot vagy a származást, és csak bizonyos események kapcsán? Pl. bűnözésben tilos észrevenni a származást, hiszen az nácizmus, de fociban meg menő dolog? :D

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.17. 06:46:34

Van egy kis gond.

Csapatban idegen játékos nem ugyanaz, mint nemzeti válogatottban idegen.

vergyula 2018.07.17. 07:43:53

@sírjatok: A mi négerünk jó néger.

vergyula 2018.07.17. 07:50:41

@maxval balcán bircaman: Szerintem azért csapatban is fura, hogy mondjuk "Abraham Frimpong, a Fradi játékosa", és a képen egy fekete ember, magyarul nem tud, fogalma sincs merre van az Üllői út, vagy ki volt Albert Flórián. A klubok megvesznek, akit akarnak, csak pénz kérdés, nem túl szép dolog. Persze nem tiltanám meg, csinálnak amit akarnak.
A nemzeti válogatott pedig igazából egy ország válogatottja. Ha valaki állampolgár, akkor játszhat a válogatottban. Jár neki, akár a szavazati jog. Pláne olyasvalaki, aki már ott is született. És arról egyik sem tehet, hogy a származási helye egykor francia gyarmat volt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.17. 09:27:40

@vergyula:

Pont annyira furcsa ez, mint az, hogy a budapesti cégnál külföldiek dolgoznak. Semmi több ennél.

morph on deer 2018.07.17. 12:38:39

@maxval balcán bircaman:
Nem önmagában az a furcsa Bárányka, hogy itt vannak, hanem az, hogy a nagy ‘nemzetthy’ focimániában a taplóknak nem tűnik fel, hogy nálunk a “migránsok” nélkül NINCS is értékelhető labdarúgás, így aztán teli torokból óbégatnak a “migráns” focisták ellen!
Kognitív disszonancia vagyon jelen, nem is kcsit!

Így aztán azt sem furcsálja senki, hogy Nárcisz kölykei egy másik országban vannak, holott magától Nárcisztól alig pár kilométernyire található minden idők (legdrágább) legeredményesebb “fociakadémiája”, - OK, megtudtuk, hogy még van vissza 8 év a húszból, mire eredményre is lehet esetleg számítani! -míg a mellérendelt focicsapatban elvétve látsz magyar nevet!

Szerinted ez így van jól?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.07.17. 12:47:32

@morph on deer:

A ficicsapatnál dolgozó idegen = vendégmunkás. MI ezzel a gond? S hogy jön a témához?

Nme érdekel a foci, csak a VB-t és az EB-t szoktam nézni.
süti beállítások módosítása