Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Nemzeti szemétügyi szakértők országa

2018. augusztus 08. - A Polgi

szabadsaghidiszemet.jpgNe dobd el a szemetet! Ha eldobod valami ok miatt figyelj, hogy merre dobod! Jobbra, vagy balra? Már a szemétnek is van ideológiája. Talán emlékszik a nyájas olvasó arra, hogy micsoda felháborodás lett pár éve abból, hogy egy futóversenyen az eldobott műanyagpoharakat belefújta a szél a Dunába. Nem vagyok futó, ezért megkérdeztem. Vannak frissítő-pontok, ahol a kitikkadt futó kap egy pohár vizet. Persze azért, hogy ne veszítsen az idejéből – mert hát ugye ez egy futóverseny – menetközben iszik. A frissítőpont után 10-30 méterrel még van kuka, de ha addig nem sikerült meginni a vizet, akkor még cipeli magával néhány (száz) métert. Majd eldobja. Eldobja annak tudatában, hogy a nevezési díjjal megfizette a takarítást is.

Ma már tombol a szemétháború!

Egy – valamikor szebb napokat megélt – kormánypárti portálon hosszú órákig ez a főcím volt látható: „Gusztustalan szeméthegy maradt a Szabadság hídon a borozók után” Be is indult a kommentáradat.

...továbbá, a magyar bal-oldal is olyan mint a bevándorlók, ezért is szeretik annyira őket....csak még nem szarnak oda.... de szeretnének....

…Ez az ember. A neveletlen, nemtörődöm. Nem az ország tehet róla, hanem a csürhe...az meg megtalálható minden országban. A képek láttán azért elgondolkozom, mi kerülhetett a vízbe!

 tusvanyosiszemet.jpg

Egy másik oldalon pedig a tusványosi rendezvény után hagyott képet csodálhatjuk, posványos címen.

Erre is ömlenek a kommentek.

„…Ez a fajta kultura nyugodtan kihalhatna, de sajnos nincs olyan szerencsenk !!! Posvanyos nem csak a sok szemet miatt posvnyos, hanem a sok jobboldali ideologiai hulladek szemettelepe is egyben !!!...”

 

Olyan remek ez az ország. Mindenki mindent tud, sőt szakértői tudás bírtokában van. Ha út épül, megjelenik 9 millió útépítő mérnök és elmondja azt, hogy miért szar. Ha rendezvény van valahol, ugyanezek az emberek pillanatok alatt átképezik magukat rendezvényszervezővé és adják a tanácsot. Persze csak segítőszándékkal, hogy legközelebb ne legyen ilyen szar, szervezetlen. Régebben is volt ez az embertípus. Bement a kocsmába és ott leszarozott mindent. Orrba vágták, kitették az utcára és el volt rendezve az ügy. Ma nem megy kocsmába, hanem leül a monitor elé és borzasztó helyesírással ken mindent össze virtuális fekáliával. És még büszke is a teljesítményére. Anyám borogass!

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr6714169137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

monnyolle 2018.08.09. 00:35:41

Minden egyéb témától függetlenül ezt a helyesírás kérdést én az ön helyében inkább nem feszegetném.
süti beállítások módosítása