Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Nem kell a pünkösdi királyság.

2020. április 18. - A Polgi

joesrossz.jpg

 

Nem kell a pünkösdi királyság.

Ez hasonló ahhoz, amikor a hatalomhoz szervilis agymosottak felháborodnak azon, hogy miért is kell sajnálni a magyarfoci „reprezentánsaitól” a milliárdokat. Bőszen hangoztatják, hogy nem szabad belekeverni a sportot a politikába. Figyelmen kívül hagyják, hogy már régóta és „nyakig” belegázolt büdös tappancsaival a politika a sportba azzal, hogy – függetlenül hozzáértésétől – politikusokat pakoltak a sportélet vezető apparátusaiba.

Napjainkban ezzel analóg, amikor amiatt hőbörög a rezsimhez hű népség, mert a „járványhelyzetbe belekeverik a politikai kritikát”. Holott a politikai terpeszkedett rá még egészségünk aktuális problémáira is. Eleve a hátsó sorban kullogott a kormány pénzköltési prioritása, amikor a végtelenségig lepusztított egészségügyi infrastruktúráról, a gyógyításban dolgozók megfizetéséről volt szó.

Aztán jött a koronavírus és ezt rögvest kihasználták a maradék demokrácia lerombolására, az autokratikus államberendezkedés kiterjesztésére. Miközben plusz feladatokat róttak ki a járvány miatt az önkormányzatokra, nemhogy egyetlen fillért nem adtak ezek elvégzéséhez, hanem lenyúlták a gépjárműadó azon maradék részét is, amelyet egyébként is fideszék kurtítottak meg évekkel ezelőtt. Felfüggesztették az idegenforgalmi adóbevételeket, megtiltották, hogy a parkolásért pénzt kérjen saját területén az önkormányzat.

Mindeközben a koronavírus miatti ciki helyzetekben a felelősséget ezerrel rátolták a legatyásított településekre. Legújabban pedig az állam által finanszírozott intézményekből – az emberéleteken spórolva! – hazazavarják még a végstádiumú daganatos betegeket, a magatehetetlen időseket is. Így aztán az ő ellátásuk is az önkormányzatok feladata lesz. Orbán „úr” koronás kommunikációjában kegyként ruházza át a szükséges plusz szigorítások „lehetőségét” hétvégenként a polgármesterekre. Szidják őket, ha van mersze tiltásokat elrendelni!

Persze itt is van ám különbség. Hiába jelenik meg kormányukázként, hogy csak a polgármester és csak rendeletben teheti meg, hogy szombatra-vasárnapra saját településén szigorítson, a kormánypárti városfőnökök ebben az esetben is Gyevi bíróként regnálhatnak: simán rátolják a „helyi operatív törzsre” a durvább döntéseket. Nem vállalják nevükkel ezeket, szidjanak a népek helyettük mást. Megtehetik: támasztja a hátukat a megfelelő pártállásúakkal telepakolt kormányhivatal, a párttárs országgyűlési képviselő – pártunk és kormányunk.

Ez a szerencsétlen koronavírus sem tudta, hogy hová teszi be a lábát, amikor hazánkba pofátlankodott be…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr8115620772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása