Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Áramtalanítva

2016. december 02. - A Polgi

petroleum_lampa.jpg

 

 

 

 

 

Községünk áramellátását biztosító(?) szolgáltató ugyanis úgy próbálja mostanában csökkenteni a keményen dolgozó sződligeti kisember áramszámláját, hogy se szó, se beszéd – de még cetlis írás sem! – órákra áram nélkül hagyja a háztartásokat.

A „áramelzárt” lakosok jogos panaszát a polgi előbb persze udvarias formában továbbítja az illetékes szolgáltatónak. Azt már kevésbé hiszi el, hogy „dehogynem értesítettük az érintetteket”. Pláne, amikor sokadszora is folyamatosan kapja a telefonokat, leveleket, hogy váratlanul egész délelőtt áram nélkül maradt a kisgyermekes család, vagy az egyedül élő néni, bácsi. Nem is szólva azokról, akik a munkából hazaérve tócsával felitatott konyhát találnak. Merthogy leengedett a hűtő. És még jó, ha nem jegesedik ez a tócsa, mivel a lakásfűtésnek is annyi lett az áram elvétele miatt.

Persze, a javításokat el kell végeznie az áramos cégnek is. Látom is a honlapjukon, hogy akkurátusan betervezték ezeket a sződligeti áramszüneteket is. Csakhogy Mari néni aligha az ELMŰ internetes értesítéseit böngészi naphosszat. A „Mari nénik” értesítésének az a módja, hogy bekopogok hozzá és szólok neki, vagy legalább egy cetlit eljuttatok hozzá. Tutira megvan ennek a szépen szabályozott formája, csak akkor van gubanc, ha csesznek betartani ezt.

Hogyan is tud segíteni a polgi? Persze, anélkül, hogy – bár ehhez lenne kedve – csapkodná az illetékes asztalát, a fejére lötykölné (amúgy bulvártévés módra) „illetékes úr” energiaitalát? Ezen módszerektől eltekintve, marad a telefonálás, elektronikus és papíralapú levelezgetés. Udvariasan, ahogy egy polgihoz illik. Újra és újra továbbítja a lakosok panaszát, újra és újra bizonygatja, hogy tojtak a polgárok emberszámba vételére.

Jön a tél. Későn virrad és korán sötétedik. A Napot is alig látjuk, no és sorra jönnek az olyan hírek, amitől az égnél is szürkébb lesz a kedvünk. Naná, hogy a polgi kedve is borús lesz, ha települése egyéb gondjainak megoldása, a közelgő – remeknek ígérkező – helyi programok szervezése, előkészítése helyett egyes (ki)szolgáltató cégek slendriánságával kell foglalkoznia.

Ám természetesen foglalkozik ezzel is.

Mert a rezsicsökkentésnek egyáltalán nem az a módja, hogy értesítés nélkül kikapcsolva az áramot, „spórolnak” a számlánkon!

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr8912016083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása