Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Leszel a barátom?

2017. július 17. - A Polgi

 

friend2.jpgEgy fideszes polgármestert (és országgyűlési képviselőt) győztem le a választáskor. Nem holmi kétharmaddal, hanem úgy istenesen. Azóta sem tudott labdába rúgni a kormánypárt ezen a településen. A fejlesztésekben már sikerült behozni azt a lemaradást, amit a hozzá nem értés és a pártnak való megfelelési kényszer miatt szenvedett el a település. Hét éve töretlenül folyamatos a fejlődés. De van egy dolog amiben még nem sikerült előre lépnem. Nem akar barátkozni velünk senki! Közös projektekben együttműködni mint testvéreink, senki sem akar.

Persze örököltünk testvértelepüléseket az előzőktől. Egy erdélyi és egy felvidéki magyar települést. Akkor (és szerintem még mindig) az volt az elvárás a fidesz vezette önkormányzatoktól, hogy határon túli magyarokkal barátkozzanak testvértelepülési szinten. Tudom én, hogy ott laknak az igaz és legmagyarabb magyarok, szemben a romlott pestiekkel. Nincs ebben semmi rossz, kell ez is, de nem erről kellene, hogy szóljon ez a program. Elgondolásom szerint az lehet érdekes, ha nyitunk a világra. Ha más nyelveken beszélő, más kultúrájú embereket ismernénk meg, akik máshogy gondolkodnak, más módon oldanak meg egy felmerülő problémát. Ez sok haszonnal, tapasztalattal kecsegtet. Talán megtaláljuk a „best practice-t, azaz a legjobb, leginkább bevált gyakorlatot egy problémára. És legalább ilyen fontos az elfogadás erősítése is. Hogy megértsd azt, hogy az emberek alapvetően jók. Mielőtt kedvenc kormánypárti trolljaim migráns simogatónak kiáltanak ki igyekszem leszögezni, hogy az Európai Unió határain belül keresgetek azzal a hátsó gondolattal, hogy a testvértelepülési találkozókat ne a település adófizető polgárai állják. Léteznek erre komoly támogatással bíró pályázatok, én ezeken akarok sikeresen részt venni.

friend.jpg

Ehhez azonban partner kell. Létezik egy EU-s oldal, egy partnerkereső. Pontosan olyan, mint a jól bevált társkereső oldalak, csak nem nőt, férfit keresel. Beütöd azt, hogy ki vagy és honnan jössz, mit akarsz, a gép pedig kidobja azt, hogy kinek az elvárásainak felelsz meg. Itt a gubanc. Szomorú vagyok, mert kurvára senkit nem érdekel egy magyar település. Van olyan település az oldalon, akinek tök mindegy honnan, csak jelentkezzen valaki. Ők egy hosszú felsorolásban, az EU szinte összes országát jelzik. Ezekben a sorokban a mi drága hazánk az utolsó helyeken kullog, vagy ott sem. Lemegyek hídba! Előbb akar egy Lajtán túli város barátkozni egy albán, bulgár, román, szlovák várossal, mint velünk, a büszke és európai magyar településsel.

Vajon én baltáztam el valamit, vagy más a gond?

friend3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr5012669169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása