Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Csak a libsik találják ki, hogy nincs rendben az egészségügy.

2017. november 27. - A Polgi

korhazi_fertozes_2016.jpg

 

 

Micsoda hülyeség! Csak a komcsik, meg a libsik találják ki, hogy nincs rendben az egészségügy. Ezt mondta fideszhívő rokonom, majd bevonult egy csípő műtétre a kórházba. Néhány nap múlva kaptam az értesítést. A műtét sikerült, de a beteg meghalt. Kórházi fertőzés. Alig fél éve egy másik ismerősöm halotti bizonyítványán is ezek a szavak voltak olvashatóak a halál okaként.

Utánanéztem. Tavaly 1481 multirezisztens, vagyis a legtöbb antibiotikumnak ellenálló kórokozóval (MRK) is megfertőződött beteg halt meg a kórházakban, az elhunytak közül 174 esetben a fertőzés volt a halál közvetlen oka, vagy közrejátszott az ápolt halálában. Ez derült ki az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb jelentéséből. Egy 10 milliós országban ez nem is olyan sok, ugye?

Vagy mégis? Vagy csak akkor, ha ismerted azt, aki elment? És akkor eszembe jutott Harrach Péter örökérvényű mondása: "A stadion is egészségügyi intézmény."

És a végére szemezgettem néhány olvasói hozzászólást:

Az mind semmi, amit írtak, mert az én feleségem hét hónapra kapott időpontot endokrinológiai szakrendelésre Ormosbányán él, miután 18 milliméteres göböt találtak a pajzsmirigyén, a háziorvos szeptember 12-én beutalta a megyei kórház endokrinológusához. A településen élőknek ezért az ellátásért elvileg csak Kazincbarcikáig kellene utazniuk, ám az ottani szakrendelés szünetel, évek óta nem találnak oda orvost. Így a betegeknek a miskolci megyei kórház szakrendelései maradnak. Föl is hívta őket, hogy mikor mehet a leleteivel, mire mondták, hogy várják, április 11-én 10 óra 45 percre. „Először el sem akartuk hinni, hogy 210 nap múlva derülhet csak ki, mekkora a baj ” – mondta a férje

 

„A központ adatait átnézve kiderül, az elmúlt négy év hasonló arányokat mutat. Érdekesség, hogy 2015 első félévében orvosok közül 415-en mentek ki. Ennél is fontosabb, hogy közülük 22 orvos Romániába ment. Az országok tekintetében idén már hetedik helyen áll Románia. Nem nehéz levonni a következtetést, hogy a feltételek jobbak a szomszédban Jelenleg itt tart ma Magyarország, már Romániába is mennek a magyar orvosok...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr7913399279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chrisred 2017.11.28. 14:41:13

@nemecsekerno_007: Vajon ki? Esetleg leállítanák a az összes Mészáros és Mészáros Kft-vel kötött szerződés kifizetéseit? :)

nemecsekerno_007 2017.11.28. 14:41:56

@teéjesenmindegy: "Akkor mégis kinek? ......"

1. Saját gyerekének, unokájának (első körben)
2. Ebbe nyílván bele kell venni ha a nyugdíjasnak esetleg van egyéb bevétele v. vagyona, ingatlana.
3. Ezt mindenki meg tudja vitatni családi szinten, sokkal nehezebb a saját gyereked elől eltitkolni a jövedelmet főleg ha abban érdekelt, hogy minél kevesebbet fizessen neked, magának meg többet.

Így valahogy lehetne elkezdeni megszüntetni az elszámolási problémákat.

nemecsekerno_007 2017.11.28. 14:44:53

@chrisred: "Vajon ki? Esetleg leállítanák a az összes Mészáros és Mészáros Kft-vel kötött szerződés kifizetéseit? :)"

Ez vicces és valszeg ezt is leállítanák, de ami többeket érintene az nem ez. Ha már az első hónapban leállítanák, akkor legalább 1 hónapig mindenki kurvára örülne, hogy Mészáros és Mészáros Kft. semmit se kap már. Február 1.-én azonban már más lenne a szitu. :)

De ha ilyeneket írsz akkor nem igazán sikerült megérteni.

NBarbieReloaded 2017.11.28. 14:49:35

@MACISAJT: "Aki pedig elégedetlen a magyar egészségügyi ellátással, az menjen Angliába.

Visítva fut majd haza.

Muhaha "

Na meselj, miert is futok en haza visitva?

chrisred 2017.11.28. 14:57:22

@nemecsekerno_007: Én értem, de akkor is valóságtól elrugaszkodott példa. Senki nem 0%-os áfáról beszél, hanem a szokvanyos szintűről, például a német 19%-osról. Ennek nagyjából a következőek lennének a következményei:

- Minden hazai jövedelem 100 ezer forintjából 7 ezerrel többet költhetnének az emberek, ennyivel nőne a fogyasztás, a belső piacról élő cégek bevétele. Ezáltal egyrészt több adót fizetnének, másrészt magasabb fizetést tudnának adni a munkavállalóiknak, akik így szintén növelnék a belső fogyasztást és az állam adóbevételeit. Ezen felül egy csomó terméket már nem lenne értelme az ún. áfamentes kisboltokban beszerezni, ezért fehéredne a gazdaság. Lenne vesztese is persze a rendszernek, a magas újraelosztási rendszeren keresztül feltőkésítésre kerülő új nemzeti elit.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.28. 15:10:35

@chrisred:

Bármennyire nem tetszik nekem sem a világrekorder ÁFA-nk, azt el kell ismerni, hogy a fogyasztás alapú adózás igazságosabb, mert a fogyasztás jobban tükrözi a kereseti viszonyokat, mellesleg nehezebben lehet kikerülni.

Most persze nem a szupergazdag vállakozókról beszélek, mert azok mindenképpen kikerülik az adózást.

Kivlov 2017.11.28. 15:11:07

tetszettek volna nem elqrni...

feribácsi 2017.11.28. 15:15:10

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Iván, legalább a fogalmakkal legyél tisztában! Milyen valutahitelről írsz? Nézz utána, hogy mi a valuta és mi a deviza! Arról pedig már ne is essék szó, hogy szerinted most micsoda fejlődés él át az ország, amit te egyébként csak messziről nézel. Ja, és még egyszer utoljára leírom neked, hogy ballib nem létezik. Tanulj, a munkaidődből kitelik.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.28. 15:23:25

@chrisred:

"Az már eszedbe jutott, hogy ezek csak azért pár százalékos pártok, mert mindenki így gondolkodik?"

Ezek azért csak pár százalékos pártok, mert nem úgy gondolkodnak, mint a nép:

1) nincs kapcsolatuk a lakossággal,

(Tudom, a Fidesz tiltja a lakossági összejöveteleiket és az internetes megjelenésüket, sőt széttrollkodja még a sajtótájékoztatóikat is, megfélemlíti az újságíróikat. -- Ja, nem is, a Momentum trollkodta szét a KDNP sajtótájékoztatóját, fojtotta bele a szót a szóvivőbe, és a Momentum tört be az Origo szerkesztőségébe is.)

2) ezért nem ismerik a nép problémáit,

(Honnan is ismernék a kényelmes foteljaikból vagy a Nagykörúton belüli lakásaikból? Már a szadesz is ezért bukott, na meg a gerinctelensége miatt. )

3) Fűt-fát ígérgetnek, pénzügyi alap nélkül,

(Lásd a Momentum "programját".)

4) Olyan célokat támogatnak, amelyeket a nép NEM támogat.

("Fizessenek a gazdagok", arab/néger betelepítés, kerítés lebontása.)

nu pagagyí 2017.11.28. 15:28:34

@teéjesenmindegy: Az évi 1000 milliárd nem lehet túlzás. A lopás eredménye abban mutatkozik, hogy az ország egyre jobban leszakad a kevésbé korrupt országokhoz képest. A lopott pénz egyébként megvan, azon vásárolták fel például magánemberként (Mészáros, Vajna) a magyar médiát és tették tönkre ugyanazzal a lendülettel. Persze jutott belőle a svájci bankszámlákra is..

2017.11.28. 15:29:16

@eßemfaßom meg áll: meg se kérdezem, te tényleg ilyen degenerált seggnyaló vagy, talán bűntársa is a kormány maffiózóinak.

2017.11.28. 15:29:56

@Kovacs Nocraft Jozsefne: tudja elvtársnő, hogy Hitler fajtársuknak is nagy volt a támogatottsága a "nép" körében?

chrisred 2017.11.28. 15:38:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Már sokszor leírtam, hogy az adórendszernek nem célja, hogy igazságos legyen. Az állami adó erőszakos eszköz a társadalom fenntartására, a hatékonyság igazolja. Mint a sorállományú hadseregnél. Igazságos lett volna, ha a nőket meg a kripliket is besorozzák, legfeljebb kipurcantak volna a kiképzésen. De hatékonyság szempontjából az egészséges fértiak besorozása volt logikus. Gazdasági szempontból meg akkor hatékony egy társadalom, ha az alul lévőknek esélye van a felemelkedésre, a felül lévőknek pedig képességeik legjavát kell adniuk, hogy a helyzetüket megtartsák - vagyis a társadalmi mobilitás magas szintje. Ehhez meg a progresszív adórendszer klappol.

2017.11.28. 15:38:02

@Bolshevik: látszik, hogy agymosott kis narancskommunista vagy, fel se fogtad a cikket, pedig már az elején ott van: hasonló fejletségű országok.. Németország mióra hasonló te kis retardált :)
menj inkább integeteni a kínaiaknak, aztán segget nyalni putyinnak, ne itt rontsd a levegőt.

kvadrillio 2017.11.28. 15:42:20

....álmomban két macska VoltaM ÉS BESZÉLGETTEM EGYMÁSSAL...:o)))))))))

Éhes Ió 2017.11.28. 15:43:38

Nem tudom, én örülök hogy a proktológián sokat kell várni, mert lehet ismerkedni. Egy pajzánabb pillantás egy másik férfitől és már van is ok a szóba elegyedésre.

nemecsekerno_007 2017.11.28. 15:43:45

@chrisred: "- Minden hazai jövedelem 100 ezer forintjából 7 ....."

Ez kicsit sántít, mert nem mindegy mennyi az importtartalom a vásárlói kosárban. Úgy már kifelé megy a pénzt. Értem amit írsz, de ehhez már konkrét számok kellenének és én egy sarkos helyzetet vázoltam fel amiből talán érthetőbb.

Az ÁFA a legnagyobb bevétele az államkasszának, azon lehet jól bemutatni, hogy mennyire nincs sok pénz amit eloszthatunk. Nyílván lehetnek hangsúlyeltolódások, de az se elég ahhoz, hogy komolyabban lehessen csökkenteni adókat, járulékokat. A kormány lassan próbál ebbe az irányba haladni, de az idő.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.28. 15:44:08

@chrisred:

"Ehhez meg a progresszív adórendszer klappol."

Meg ahhoz is, hogy a jól (jobban) kereső szakemberek a progresszív adó miatt még nagyobb arányban menjenek külföldre.

"vagyis a társadalmi mobilitás magas szintje"

Aha, ezt elhiszem. A progresszív adózás valóban elősegítette a nagyobb mobilitást - Nyugat-Európába. :D

Már többször leírtam, hogy az egykulcsos adó a kisebb jövedelműek helyzetén nem rontott, mert kompenzálták őket. A jobban keresőknek meg jobban megéri itthon maradni.

Ráadásul drasztikusan nő a minimálbér és az átlagbér. Ha így megy tovább, lassan elkezdenek visszajönni a kivándorolt szakemberek. Vagy legalább egy részük.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.28. 15:45:46

@feribácsi:

Valuta, deviza, a kérdés szempontjából mindegy.

Ballib létezik.

Sose mondtam, hogy az ország hatalmasan fejlődik.

Más hazugságot van? Azt is szívesen cáfolom, egyetlen boldog ballibám.

kvadrillio 2017.11.28. 15:46:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne: HA LA....BILIS AZ EGÉSZSÉGE, NÉZZEN, HALLGASSON DESPACITO-T !!! :)

Keresési eredmények
Luis Fonsi - Despacito ft. Daddy Yankee - YouTube
www.youtube.com/watch?v=kJQP7kiw5Fk

nemecsekerno_007 2017.11.28. 15:58:13

@Larry SiIverstein: Én nem védem, csak annyi, hogy ennyit tudunk finanszírozni.

Ha neked több kell, akkor fizess magánpénztárba és járj magánrendelésre.

kvadrillio 2017.11.28. 15:58:36

@kvadrillio: ...két lépés jobbra, két lépés balra..., közben ringatod a csípőd....., egy lépés ballal előre csípőringás balra...alapállásba vissza, egy lépés jobbal hátra csípőringás jobbra és alapállásba vissza.....a DESPACITÓ-----RAHHHHH ! ÉS NEM KELL FIZETNI ÉRTE ! :o))) KÖZBEN FOROGHACCCC IS.....DE NEM A GYÓGYSZAROKTÓL ! :)

chrisred 2017.11.28. 15:59:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az emlékeim szerint a kivándorlás időszakaban nálunk egykulcsos volt az adó, azokban az országokban, ahová mentek, progresszív. :)

Milyen szakemberek visszatérésére számítasz a minimálbéremelés hatására? Árufeltöltőkre? Mert az átlagbért is a minimálbéremelés viszi felfelé.

kvadrillio 2017.11.28. 16:00:52

@kvadrillio: jahhhh...és sokkal jobb ez a tánc, mint a gyémánt-réka, nagyeremáégeccer.....tornakínlódásahhh ! :)

kvadrillio 2017.11.28. 16:01:55

@kvadrillio: jahhhh...és sokkal jobb ez a tánc, mint a gyémánt-réka, nagyeremégeccer.....tornakínlódásahhh ! :)

chrisred 2017.11.28. 16:05:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Amúgy természetesen a munkaerőhiány által kikényszerített béremelések nem rossz dolgok, csak elkésettek. 4-5 éve kellett volna belekezdeni, a kiáramlás beindulásakor. Ha hasonlattal élhetek, mintha az étel a napon maradt volna, és csak akkor teszik be a hútőbe , amikor már rohadni kezd. Akkor már sok haszna nincs.

lüke 2017.11.28. 16:32:07

@Lurian:
Ja,Ja
Tőlünk nyugatra is így működik, ( kapsz utat,óvodát ,iskolát, eü- t és érted van a közigazgatás)
északon pedig nyilvános a költségvetés, az adózás,megnézheted a neten
dk,se,no oldalakon

Thomas Dantes 2017.11.28. 16:47:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egész egyszerűen hazudsz.

Jó igaz, voltak munkahelyek, ahol volt kompenzáció, de ez nem igaz minden munkahelyre. Én például kevesebbet kaptam kézhez. Meg egy rakás másik ember. Nem politikusok találták ki, nem olvastam valahol, ez konkrént tény, feketén-fehéren ott áll ,hogy mennyi volt ekkor a fizetés, mennyi lett aztán.
Ezt nem lehet kidumálni.

A minimál bér és az átlagbér nem drasztikusan emelkedik, hanem drasztikusan alacsony, ha az EU tagokhoz képest nézzük, és ez is tény.
A béremelés bruttó béremelés, a nettó jövedelem emelkedés nagyon kevés.

Jövőre állítólag 138500 forintra emelkedik a bruttó! minimálbér.
Nem az a lényeg , hanem a nettó, amit az ember kézhez kap.

www.veol.hu/gazdasag/mennyi-az-annyi-brutto-es-netto-minimalber-1672054/

lüke 2017.11.28. 16:48:21

@haXXor: kettőnk közt ez a különbség!
én realitásában nézem a beteget:
megvizsgálom, Dg- zálok,s ha kell terápiás tervet állítok
( s ha kell a köhögés miatt még a tüdőembólia algoritmusát is elvégzem,ha felmerül bennem a gyanúja)

teéjesenmindegy 2017.11.28. 17:12:42

@chrisred: "Mert az átlagbért is a minimálbéremelés viszi felfelé." :D:D:D
Ja te hülye igen. Tényleg.
Nézz már körül álláshirdetésekben, hogy mennyit emelkedtek..

Willkommenskultur 2017.11.28. 17:41:25

@chrisred: milyen kiaramlas

potyogd a gugliba net migration hungary

azt nezzel paraszt

BobAlice 2017.11.28. 17:44:17

A fidesz egy terrorista párt. A bűneiket oktatni fogják történelemből. De hogy kinek, az kérdéses, mert addigra lehet, hogy elveszejtik a magyarságot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.28. 17:48:30

@chrisred:

"Amúgy természetesen a munkaerőhiány által kikényszerített béremelések nem rossz dolgok, csak elkésettek. 4-5 éve kellett volna belekezdeni, a kiáramlás beindulásakor."

Még inkább a szoclib kormányok alatt, hogy el se kezdődjön.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.28. 17:50:04

@BobAlice:

"De hogy kinek, az kérdéses, mert addigra lehet, hogy elveszejtik a magyarságot."

Az arab és néger csőcseléknek, amelyet az EU előbb-utóbb ránk kényszerít. És amihez a "demokratukus baloldal" tapsolni - vagy ha időközben kormányra kerülnek, buzgón asszisztálni - fog.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.28. 17:51:11

@Thomas Dantes:

"Egész egyszerűen hazudsz. "

Ugye nem haragszol, ha ez után a felütés után nem olvastam tovább a szövegedet?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.28. 17:52:58

@chrisred:

Nem mondd már, hogy már megint elfelejtetted, hogy épp akkortájt nyílt meg az EU-beli munkavállalás lehetősége! Vicces. hogy valahányszor erről van szó, mindig amnéziába estek.

Mr.paksimogyoró 2017.11.28. 17:56:27

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Az a baj, hogy a te agyi szinted is azonos azóta, kijöttél apádból.

Mr.paksimogyoró 2017.11.28. 17:57:05

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Az a baj, hogy a te agyi szinted is azonos azóta, hogy kijöttél apádból.

Lurian 2017.11.28. 17:57:49

@lüke: Bármi, ami ott működik, működhetne itt is. Hamár olyan baromi büszkék vagyunk az eszünkre.
Vagy az még az átkosban volt, amikor ilyesmikre büszkék lehettünk?

teéjesenmindegy 2017.11.28. 18:27:20

@chrisred: "Ha hasonlattal élhetek, mintha az étel a napon maradt volna, és csak akkor teszik be a hútőbe , amikor már rohadni kezd."
Ahogy mondod. Ha esetleg nem szarér hugyért adták volna el anno a gyárakat, meg a teljes magyar ipart, akkor talán lennének hazai cégek is, nem csak multik, akik addig maradnak amíg megéri nekik hogy olcsó a munkaerő.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.28. 18:34:19

@teéjesenmindegy:

Igen, az a piszok Fidesz, Orbánnal az élen a rendszerváltás előtt és után bagóért (spontán) privatizálta a magyar ipart a saját kádereinek és nyugati cégeknek.

wolves84lb 2017.11.28. 18:44:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: te tényleg ez fizetett droid geci vagy...remélem, ezzel engem is off-olsz majd a továbbiakban - igaz, a kollégánál sem tartottad be, szóval nem lep meg, ha most sem tudod magadban tartani orbán szarát, és idebüfögnél valamit.

Hajrá, hajrá, és este ne felejtsd el leadni a napi jelentésedet, mert úgy megint csak párizsiszsömire fussa, ha nem kapod meg a jussod a mai ámokfutásodért.

wolves84lb 2017.11.28. 18:48:06

@teéjesenmindegy:
"A stadionprogram 20milliárd volt 6 éven keresztül."

Te mi a retkes román kurva anyádról beszélsz?? Ennyiben volt mondjuk az mtk meg a haladás stadionja...2 kibaszott stadion...anyád ilyenkor büszke rád?

teéjesenmindegy 2017.11.28. 19:18:17

@wolves84lb: Miért, mennyi volt szerinted te fasz?
Kispofám, stadionprogram 6 év volt 120 mrd. Persze tudjuk, szerintetek ezercsilliárd volt

teéjesenmindegy 2017.11.28. 19:19:50

@wolves84lb: Meglepően jól tudod, hogy milyen jelentéseket kell írni azért, hogy fizetést kapj.

chrisred 2017.11.28. 19:23:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem amnézia, csupán teljesebb ismeret. A munkaerőpiac 2004-ben nyílt meg, de a régi tagországoknak lehetősége volt egy hét évig terjedő moratóriumot alkalmazni. Volt, aki egyből megnyitotta a munkaerőpiacát (UK), néhányan rövidebb-hosszabb ideig alkalmazták. 2011-ig csak Németország és Ausztria.
De persze ennek az egésznek semmi köze ahhoz, hogy mikor kellett volna a világválságban elinflálódott és a durván megadóztatott béreket a korábbi évek bérszínvonalához igazítani

chrisred 2017.11.28. 19:26:48

@teéjesenmindegy: Ja, és ha a nagymamámnak áramszedője lett volna, ő lett volna a villamos. Ahhoz kellett volna olyan magyar ipar, ami nem csak adósságot termel azzal, hogy eladhatatlan termékeket gyárt.

ember100 2017.11.28. 19:28:39

@chrisred:
Helló !

Hát igen DE a vizes VB 10.000 milliárd forint hasznot hozott a stadionok mindig tele vannak nézőkkel , a szponzorok egymást licitálják túl ez legalább 100.000 milliárd forintot hoz :)

Muzsikok közt 2017.11.28. 19:32:57

most nem azért

de mennyi kórházi fertőzésben elhalálozott lenne elfogadható, mennyi volt 10 éve és miről is szól akkor ez a posztocska?

ati27 2017.11.28. 19:41:22

@lüke:

Biza. Van egy olyan cuccuk, hogy taxeringskalender. No ezt bárki megrendelheti. Megyére lebontva. Olyan cirka 200 korona.. No ez olyan mint a telefonkönyv. Csak telefonszámok helyett az összes magánszemély és cég bruttó bevétele benne van. Címmel együtt. Elég Scifi, mi?

Paradox oximoron 2017.11.28. 19:42:25

Nekem gasztroenterológia rendelésre több mint 10 hónapra (300 nap!) akartak időpontot adni, egyéb szakrendelésekre pedig vagy a szomszéd megyéből jár ki orvos, vagy megszűntek, és mi megyünk a megyei kórházba.
Pedig itt 2010 előtt jól működő kórház volt, sebészet, szülészet, tüdőgondozó, minden. Most lófasz van (vagyis már az sincs). Köszönjük fidesz!

Gabor Jeges 2017.11.28. 19:47:02

@teéjesenmindegy: Összegre az 1 milliárd is soknak tűnik, de viszonylatokban már nem feltétlenül. Ha időben nézzük, az egészségügyre arányaiban kevesebbet fordítunk, mint 2008 előtt. 2008-ban valóban alacsonyabb volt az egészségügyi ráfordítás, mint most, de akkor válság volt. Ha térben nézzük, akkor az EU-ban leghátul kullogunk. Lehet, hogy fejlődünk, de nem nagy eredmény, ha csak Romániát és Lengyelországot előzzük meg az egészségügyi ráfordítások terén.

Muzsikok közt 2017.11.28. 19:47:09

@ati27: Ezert nincs ott egy multi se bejegyezve. Mondjuk mi a fasz köze van barkinek a bevetelemhez.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.28. 19:55:53

@chrisred:

"Nem amnézia, csupán teljesebb ismeret."

Felőlem így is nevezheted a hazugságot.

"mikor kellett volna a világválságban elinflálódott és a durván megadóztatott béreket a korábbi évek bérszínvonalához igazítani"

Nem elinflálódott, hanem elinflált. Ugye a Bokros-csomag 30% körüli inflációjára gondolsz?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.28. 19:58:36

@Paradox oximoron:

"Pedig itt 2010 előtt jól működő kórház volt, sebészet, szülészet, tüdőgondozó, minden. Most lófasz van (vagyis már az sincs). Köszönjük fidesz!"

Ne a Fidesznek köszönd, hanem az EU-tagságunknak. De alakíts pártot az EU-ból való kilépésre, aztán a kilépés után megszűnik a nyugati munkavállalás lehetősége.

chrisred 2017.11.28. 19:59:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ha szerinted a Bokros csomag a világválság idejére esett, akkor biztosan. A 30% stimmel, nagyjából annyit romlott a forint 2008 és 2011 között az euróhoz képest.

látjátok feleim szümtükkel 2017.11.28. 20:01:23

Basszus!
Én eddig azt gondoltam, hogy a kórházi fertőzés tudja ki az igazhitű fideszhívő, és azt nem fertőzi.

Muzsikok közt 2017.11.28. 20:02:12

@chrisred: hat majdnem

a legjobb ballib evben 2006ban 52ezer volt a netto minimalber, most 85
a netto atlag volt 2006ban 110ezer, most 200

az euró volt 265, most 310, úgyhogy ja, euróban is emelkedett minden

Torz 2017.11.28. 20:04:05

Ápoló hiány van + szervezetlenség. Nincs ember a fertőtlenítést megszervezni, végrehajtani. Ez nem csak pénzkérdés.Sajnos nem lehet csak úgy fertőtlenítő szert vagy folyékony szappant adományozni a kórházaknak, mert bizonyos szabványoknak azoknak is meg kell felelniük. Ha pénzt adnánk erre, az elvész a rendszerben. Semmelweis országában!

Muzsikok közt 2017.11.28. 20:09:18

@Torz: apolo hiany van egesz europaban, azert tud elhuzni minden felhulye apolo nyugatra minimal nyelvtudassal, persze nem lehet rajuk haragudni szarul keresnek

amugy a nepi korhazak angliaban ugyanolyan szarok mint itt, persze nem csoda, ugyanazok dolgoznak benne keleteuropaiak meg indiaiak

feribácsi 2017.11.28. 20:10:34

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A kérdés szempontjából midegy, de a pontosság szempontjából nem. Az utolsó mondatodat gondold át, majd, ha én is hasonló stílusban írok, akkor te is megengedheted magadnak ezt a hangnemet.

chrisred 2017.11.28. 20:27:44

@Muzsikok közt: Ennek sok köze nem volt ahhoz, amit írtam. 2008 júliusában 230 alatt is volt s forint/ euró árfolyam, 2011 őszére sikerült 315 fölé vinni.

Visceroid 2017.11.28. 20:29:21

Így legalább teljesül a fideszesek leghőbb vágya és meghalhatnak a Orbánért. Lehet, hogy nem háborúban, de azért mindent mégsem lehet.

Muzsikok közt 2017.11.28. 20:36:27

@chrisred: már 2009ben is volt 310 pár napra is de az éves átlag számít, az meg annyi volt amennyit írtam

chrisred 2017.11.28. 20:41:54

@Muzsikok közt: Miben számít az éves ?átlag

chrisred 2017.11.28. 20:58:21

@Muzsikok közt: De az emberek nem az ilyen statisztikákkal foglalkoztak. Látták, hogy a fizetésük alacsonyabb, mint volt, és a boltokban egyre drágább minden.

Muzsikok közt 2017.11.28. 21:03:14

@chrisred: nana, geci ballibek

en is azt mondtam, plusz ugye nem csak az allam volt eladosodva hanem minden masodik csori magyar is

orr ban megint nem nullarol, hanem massziv minuszbol indult, azt csodat csinalt belolle

csodagyerek, ez van. Ha minden ilyen jo lesz tavasszal is megszavazom megin 10 evre kiveve ha elvallalja az EU csaszarsagot.

chrisred 2017.11.28. 21:09:13

@Muzsikok közt: Legalábbis félmillió embernek egyenesbe hozta az életét. Akik megértették, hogy munkavállalóknak Magyarországon nincs jövője.

Muzsikok közt 2017.11.28. 21:12:56

@chrisred: Azt hittem azert vagyunkk az EUba h munkaskent is lehuzhassuk oket, kulonben mi ertelme az egesznek. Mellette ugye netto bevandorlas van csak azzal kevesbe lehet ijesztgetni a cimlapon.

Megdobbent 2017.11.28. 21:19:26

Eheheheh, boldogan hallom :) MInden ilyen kreten kocsog megdoglese okoz egy kis kellemes meglepetest, picit viditja a napomat :)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2017.11.28. 22:07:33

Elolvastam az össze kommentet. Ezzel valószínűleg egyedül vagyok az országban. Egy dolog egyértelműen látszik, akár ebből a blogbejegyzésből...ahogy az összes hasonlóból, és ezt a témát boncoló hírből, cikkből. A következő társadalmi robbanást a hazai egészségügy tragikus helyzetének szikrája fogja belobbantani. Ez mindenkit érint, és erről nem tud hazudni egyetlen agymosó médiahenger sem. A személyes tapasztalat felülírja a tálib pártelkötelezettséget.

Juhász úr. Ha ön polgármesternek ugyanolyan jó, mint bloggernek, akkor Sződliget nagyon jó hely lehet. Kotorásztam egy kicsit a település honlapján, és úgy tűnik eme megállapításom nem is tűnik annyira a valóságtól elrugaszkodottnak. Gratulálok.

micimate 2017.11.28. 22:14:57

MACISAJT jeligéjű úr válaszát megköszönöm. Gondolom, a személyes tapasztalásnak sincs híján. A helyzet valóban nemcsak a három Orbán produktuma, de a végleges kivéreztetés bizony a fiúk érdeme. A költségvetés pedig éppen hogy nem korlátozza a feleslegesen kiömlő milliárdokat. Alkalmatlan kormányzati struktúra, alkalmatlan tárca vezetés, katasztrofális szervezetlenség, és balkáni összefonódások. Nincs olyan felügyeleti, vagy epidemiológiai ellenőrzés, amiről nem jön időben drót, A paraszolvencia nélküli szakmákban lassan nincs orvos, egy ápolónőnek, ha meg akar élni, akár főiskolai végzettséggel is, három-négy helyen kell dolgoznia. Aki rá tudja szánni magát menekül, és egyre silányabb személyzetet lehet csak felvenni. Mekkora a stadion, és más baromságok költsége. Nem titok. Az éves költségvetések nyilvánosak A vita felesleges. Bárki összehasonlíthatja ezeket az egészségügyi ráfordításokkal. A . Már a TAO pénzek is Te, feltehetően megteszed.. A Willkommenskultur jeligéjű idiótáról természetesen nem feltételezem, hogy az értelem szikrája akár átmeneti világosságot gyújtana a fejében. Szerinte a "libsik" édesanyja hal meg kórházi fertőzésekben. Remélem, az ő kedves mamája kipróbálhatja rövidesen fiacskája igazságát. Feleségem speciel úgy nyolc-tíz generációra visszamenőlegesen ahhoz a társadalmi-kulturális réteghez tartozott, ahol az ilyen agyatlanok legfeljebb kocsisok lehettek, így az ő emléke miatt is ki kell kérnem ennek az idiótának bölcs sorait.

LallyPop 2017.11.28. 22:21:33

@micimate: 'Mekkora a stadion, és más baromságok költsége. Nem titok. Az éves költségvetések nyilvánosak A vita felesleges. Bárki összehasonlíthatja ezeket az egészségügyi ráfordításokkal.'

De te ahelyett hogy ezt tetted volna idehánytál 20 sort a semmiről.

tireless treehugger 2017.11.28. 22:31:21

Aki már kórházi kezelésre szorul az több költséggel jár mint haszonnal.

Tepsibe velük, kell az erőforrás az egészségesek számára.

Csak félve kérdezem lehet hogy a fertőzés az ellátás része?,
- Kedves jolánka mi volt a körházban?,
- Drága katikám, tükröztek, kaptam két xanaxot egy beöntést meg mrsa-t szuriban. Aztán kedvesen elköszöntek és jöhettem haza. Áldott jó lélek ez a viktor hogy megvéd minket a migráncs hordák ellen.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.28. 22:39:17

Kedves Hülyeposzter !

A kórházi fertőzések előretörése világszerte komoly probléma. Vagyis nem fidesz specifikus, bármennyire szeretnéd ezt most itt (is) behazudni...

teéjesenmindegy 2017.11.28. 22:40:53

@Gabor Jeges: " arányaiban kevesebbet fordítunk, mint 2008 előtt." - hazugság.
" 2008-ban valóban alacsonyabb volt az egészségügyi ráfordítás, mint most, de akkor válság volt." - És? Ha válság van akkor nem kell sírni-ríni, hogy nincs vécépapír a budiban, meg van kórházi fertőzés? Ha válság van akkor nem vagy beteg, vagy mi a lófasz?
"Ha térben nézzük, akkor az EU-ban leghátul kullogunk. Lehet, hogy fejlődünk, de nem nagy eredmény, ha csak Romániát és Lengyelországot előzzük meg az egészségügyi ráfordítások terén." Kívánjak neked Bulgár ellátást? Szlovákot? De egy délolasz kórházat is megnézhetsz.
Egyébként essen már mindenki a fejére, bassza meg, mégis kiket akarsz megelőzni? Osztrákokat? Az eu 2. legmagasabb GDPjét? Mégis kit kéne lekőrözni, amikor a világon az eu + még 5 ország a legfejlettebb?
És mégis hogyan?
Bassza meg, legalább magatoknak valljátok be, hogy az nem alternatíva, hogy "stadionok helyett". Stadionok helyett minden pénz 1% ot jelentett volna az eü-nek. Lószar.
Van családban meg haveri körben épp elég orvos meg ápoló, hogy tudjam mit beszélek. Az ápolónő rokonnak nem a fizetéssel volt gondja. Képzeld, elment mást dolgozni, kevesebbért. Mert nem bírta.
Az iskolások a nővérképzőben teljesen motiválatlanok. Nem akarják csinálni. Mert luxifeleségek akarnak lenni, meg Londonba baszni a rezet, nem öregek seggéről vakarni a szart. Nincs utánpótlás. És ezen a dupla fizetés sem segítene - amit megint csak lehetetlen lenne előteremteni.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.28. 22:43:04

Érdekes.. Annyira szar a magyar egészségügy, hogy Angliába szakadt feleink közül sokan mégis inkább itt műttetik meg magukat, mint a ködös Albionban. Különös..

LallyPop 2017.11.28. 22:45:26

@teéjesenmindegy: hát azért a plusz pénz segít, nyilván most h minden hülye talál melót a versenyszférában könnyebb pályaelhagyónak lenni, meg nyugaton is nővérhiány van ugyan úgy

nehéznek meg azért nehéz mert nincsenek elegen

persze csapathattyuk azt mint nyugaton h az apolók nem fogják beszélni a beteg nyelvét, az is egy megoldás importálni kell olcsó ápolókat

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.28. 22:47:52

@micimate: "de a végleges kivéreztetés bizony a fiúk érdeme"

Aha.. Ki alatt lett redberakva a kórházak költségvetése? Kire szakadt rá az idős korba lépő Ratkó generáció?

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.28. 22:53:27

Ugyanaz az ócska trükk, mint az orvoselvádorlás esetében. Mindkét esetben megpróbálnak egyesek aljas módon egy általános jelenséget magyar specifikumként tálalni.

captaing (törölt) 2017.11.28. 23:04:00

Egeszsegugyi adokat megszuntetni, korhazakat bezarni. Aki beteg magankorhazba mehet. Ennyi.

LallyPop 2017.11.28. 23:06:44

@captaing: Kezdetnek egy onallo cikany koztarsasag se lenne rossz a fele orszagos EÜ és TB ktget megspórolnánk egyből. Most nem a fasizmus mondatja velem de a legtöbb 30 eves korara roncs aztan 30 evig eletben tartjuk de minek, nem illik a természetihez.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2017.11.28. 23:40:09

@LallyPop: No, nem úgy gondolta ő..Természetesen a romáknak továbbra is járna miden. De a magyarok nyugostan megdögölhetnek..

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.29. 05:34:58

@feribácsi:

Társaid az Alapítványnál rosszabb stílusban írnak, ballibám.

eßemfaßom meg áll 2017.11.29. 08:58:19

@chrisred: "2011-ig csak Németország és Ausztria."

Véletlenül pont ide mennek tömegesen mióta lehet

teéjesenmindegy 2017.11.29. 09:56:54

@chrisred: "Ahhoz kellett volna olyan magyar ipar, ami nem csak adósságot termel azzal, hogy eladhatatlan termékeket gyárt."
Kezded alulmúlni magad hülyegyerek.
Baszod, egyszer arról nyikorogsz, hogy miért nem emelték fel a béreket német szintre már 5 éve, aztán utána tök jó, hogy eladták az ország teljes iparát szarér.
Szerinted a bérek mértéke egy tollvonás? Ha a zorbán (vagy Fletó) azt mondja, hogy holnaptól legyenek itt német bérek, akkor azok lesznek? Vagy mégis hogy képzeled a világot? Nem látsz semmi összefüggést a hazai ipar helyzete meg a bérek nagysága között? Segítsek példákkal? Franciaország vs Vietnam mondjuk. Vagy Német vs Bangladesh.
Elmondjam, hogy mi történne, ha január 1-től német bért kéne adnia mindenkinek? Január 2-én megállna az ország, és összeomlana. 5-én pedig már fegyveres harcok lennének.

feribácsi 2017.11.29. 14:11:45

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Iván, te szerencsétlen, milyen Alapítványról hadoválsz? Nem akartam személyeskedni, de osztom káposzta véleményét.

feribácsi 2017.11.29. 14:51:19

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Magadból indulsz ki Iván. Azt hiszed, hogy, aki nem a te baromságaidat hajtogatja, az bérkommentel.

feribácsi 2017.11.30. 11:04:19

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Tőletek? Mindig csak a saját nevemben írok, ha tőlem tanultál volna el valamit, akkor nem írnál ostobaságokat.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.30. 11:47:25

@feribácsi:

Tőletek tudom: az ellenvéleményt író MINDIG bérkommentelő.

Éhesló 2018.01.18. 21:41:29

@ÉhesIó: te egy perverz, elmebeteg nicktolvaj vagy, akinek a karakterlapjára nézve bárki láthatja, hogy a sérült, nyomorék agyadból csak ilyen alantas trükkökre futja.

Az már a blog.hu szégyene, hogy ezt évek óta, nickek tucatjaival teheted itt is.
Pusztulj rohadék!
süti beállítások módosítása