Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Fú a szél, áll a MÁV...

2016. december 02. - A Polgi

eros_szel.jpg

 

 

 

 

Mindig Állunk Várunk – igaz, nem éppen ez a MÁV-rövidítés pontos megoldása, ám az államban külön államként regnáló „szolgáltató” (minő meglepetés…) ismét a sződligetieket érintő vonalon borult meg leginkább.

Mert most speciel fa borult a sínekre, a szél szétszaggatta a felsővezetéket, elfújta a bakter jelzőzászlaját. Vagy mindhárom egyszerre. A hét utolsó munkanapját újra rengeteg, keményen dolgozni szándékozó kisembernek tette tönkre a vasúti (ki)szolgáltató társaság. Sokan, sokadszor kezdték azzal a melót, hogy magyarázkodtak főnöknek, munkatársnak, ügyfélnek a késés miatt.

Megéltem már sok ítéletidőt, caplattam már sípcsontig érő hóban. És igen, várakoztam már egyhelyben veszteglő vonaton is korábban. Ám nekem valahogy úgy tűnik, a MÁV időjárástűrő képessége folyamatosan csökken a bányászbéka hátsója alá. Tavasszal a biztonsági berendezések „halála”, nyáron a meleg miatti síngubancok, ősszel a lehulló falevelek általi csúszásveszély(?), télen pedig a hideg, a hó. Egyre gyakrabban, egyre nagyobb káoszt előidézve, a társaság által egyre kisebb szervezettséggel megoldva a gondokat. (Amelyről, naná, hogy nem adnak tájékoztatást időben.)

Pedig a vasúti közlekedés – persze, ha a magyar módinál nívósabb, probléma mentesebb! – környezetkímélő, komfortosabb utazási forma. LEHETNE! Ám jön a szél, és úgy elfújja (kifújja, lefújja, szétfújja) az egész rendszert, hogy jó, ha a hétvége elegendő a gatyába rázásához.

Csak jön a hétfő, aztán nehogy - mondjuk, pár centis hótól - újra boruljon az egész.

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr4412017133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Gombóc 2016.12.04. 21:04:17

Csak a szokásos tudatlan hőbörgés.

bartzee 2016.12.04. 21:20:07

5 ellensége van a MÁVnak. A 4 évszak és az utasok. És ezzel nem az egyszeri vasutast vagy kalauzt minősítem,hanem a vezetőséget,akik felelősek a kialakult állapotokért.

laci_52 2016.12.04. 22:54:48

A szél ellen van védelem: amikor szélcsendes jó idő van, alaposan meg kell vágni a vasúti pálya melletti növényzetet. A hó, a jég, az ónos eső és a fagy ellen nehezebb a védekezés.

Terézágyú 2016.12.05. 14:19:36

Ennyi a nagy bejegyzés?...

Egyre rosszabbul tűri a máv a zidőjárást?....
süti beállítások módosítása