Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Irányított demokrácia!

2017. március 14. - A Polgi

torok_eu1.jpg

Súlyosbodik a holland-török konfliktus, az üzengetéseken innen és túl, Isztambulban letépték a holland zászlót a követség épületéről, és országszerte fegyveresek őrzik a holland követségeket.

A holland kormány szombaton két török miniszternek is megtagadta a belépést az országba, és nem engedte, hogy felszólaljanak a török elnök melletti kampányrendezvényeken. Törökországban április közepén szavazhatnak arról, hogy az ország átálljon elnöki rendszerre, tovább növelve Erdogan amúgy sem csekély hatalmát. Ennek érdekében a török kormány tagjai Európa-szerte kampányolnak a nagyszámú török diaszpórában.

A múlt évben egy hétvégét Törökországban töltöttem. A tervem az volt, hogy találkozom, az Isztambulban élő exemmel. Vele ugyan nem találkoztam, de találkoztam a csúcsra járatott nacionalizmussal. Félelmetes volt! Egy héttel a puccs után érkeztem a tízmilliós városban. Az első benyomásom pozitív volt. Jegyet kértem a reptéri busz sofőrjétől, aki közölte, nem kell fizetni érte. Nem tudtam hova tenni a dolgot. Milyen vendégszerető nép ez a török! Ezt gondoltam. Amikor a villamos és metrómegállókban elhelyezet hangszórókból hazafias dalok szóltak, már kezdett kissé gyanús lenni a dolog! Az utcákon azt láttam, hogy a buszok, villamosok, taxik oldalán mindenhol ott feszül a nemzeti lobogó. Az emberek nagy többsége szintén zászlóba öltözött! Piros pólók, benne a félhold. De hát mi van itt? Mit kell így bizonyítani? Aki nem lép egyszerre az nem kap rétest estére? A szállodában bekapcsoltam a tévét. Megdöbbentően sok török tévécsatorna volt, talán megvolt negyven is. Azt képzeljétek el, hogy az összes csatornán ugyanaz az adás ment. Olyan botcsinálta, úgynevezett biztonságpolitikai szakértők beszélgettek egymással, amilyeneket itthon is láthatunk. A hotelportástól érdeklődtem, aki előbb lopva körülnézett, majd elsuttogta, hogy minden este békemenetet van Erdogán mellett a Taksim téren. Azért, hogy sok vidéki lakos is el tudjon jönni, egy hétig ingyenes a tömegközlekedés. Sőt, akik kimennek a Taksim térre, hogy meghallgassák a kormánypárti szónokokat, ételt is kapnak a helyszínen. Még hogy nincs ingyen ebéd! Van az, csak meg kell szolgálni! A szónokok arról beszéltek, hogy a miniszterelnök nem fogja engedni azt, hogy a halott puccsistákat a rendes, hazaszerető török emberek mellé temessék a temetőkbe. Ezeket a hazaárulókat az állattemetőkbe, vagy ahogy korábban nálunk nevezték, a dög-kutakba kell dobni. Megborzadtam. Hiába hajózhattam ingyen a Boszporuszon, metrózhattam jegy nélkül a Top Kapihoz, mégis keserű volt a szám íze. Hogy a fenébe lehet a propaganda eszközeivel ennyire fanatizálni az embereket? A plakátokon, a beszédekben minden második mondat az volt, hogy meg kell védeni a demokráciát! Meg kell védeni a török embereket! Majd jöttek az összeesküvés elméletek, miszerint az USA és egyéb háttérhatalmak pénzelték a felkelőket, akik idegen érdekeket szolgálnak. Olyan ismerős mondatok!

taksim-square-pigeon-urban-life-flock-of-birds.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr312336673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.14. 14:38:35

"az USA és egyéb háttérhatalmak pénzelték a felkelőket"

Ez szimpla tény.

Hagkure 2017.03.16. 02:50:25

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Pont a minap azt állítottad, hogy magyarországon nincsenek oligarchák; illetve, hogy soha nem is voltak. Most azt hallom, oliharchaadót akar bevezetni a fidesz.

Te hazudtál, vagy a fidesz?

Várom birkaválaszod. Csak egy szimpla tényt.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.16. 05:31:19

@Hagkure:

Én nem a Fidesz vagyok. De ezt eddig is tudtad.

Mit takar ez az "oligarchaadó"?

VaradiJanos 2017.03.16. 07:10:13

Miért, nem azok pénzelték?
És egyébként hány holland követség van az országban?

DFK 2017.03.16. 07:10:57

Demokrácia=a nyugati globalisták vannak kormányon, ugye?

Az Ellenálló 2017.03.16. 07:17:06

Erdogan egy diktátor, akire nincs szüksége Európának. Szánalmasan lerombolja azt, amit Atatürk felépített.

@MaxVal BircaMan ELEMZŐ: Putyin meg átutalja Erdogannak a bankszámlájára a következő havi összeget, majd hátradől a székében.

Milyen az az "egyéb háttérhatalom"? Logikusan csak egy háttérhatalom létezhet, különben csak háttérbalfékekről beszélhetnénk, akik ahhoz is gyengék, hogy világméretű háttérhatalom legyenek.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.16. 08:22:20

@Elvetemült ellenálló:

Én se örülök, az orosz-török szövetségnek. Remélem, ez ideiglenes állapot, mint mindig eddig a történelemben,

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.03.16. 08:22:54

@Elvetemült ellenálló:

Az USA nem azonosítható be a háttérhatalommal, erre igyekeztem utalni.

Ad Dio 2017.03.16. 09:24:25

Törökország és Erdogan vállalhatatlan. Tavaly is az volt, amikor a nyugati liberálisok nagy barátjuknak tartották. Akkor ugyanis kapóra jött, mert megmentette a hatalmukat azzal, hogy lelövöldöztette a határaik mentén átszökni próbáló menekülteket (akik ott TÉNYLEG menekültek voltak).

:-/

Hagkure 2017.03.16. 13:50:20

Az oligarchaadó azt takarja, amit minden nap csinál ez a párt. Lopunk, adunk nektek egy ellenségképet, ami ellen árnyékbokszolhattok egész nap, és mivel be vagytok tojva - nem a lényeget nézitek. "Nyerni" nem fog senki Soros ellen, csak az anyatermészet.

Ezt el tudom fogadni birkaválasznak - hiszen nem ez volt a kérdés.
süti beállítások módosítása