Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Kukaholding-krach?!

2017. június 02. - A Polgi

18816717_1401811176547988_350333094_n.jpg

Az állatorvosi ló egy ma született kiscsikó pártunk és kormányunk egyik legfrissebb központosítási agymenése, a népnyelven csak kukaholdingként csúfolt – pardon, ehhez Google kell! - Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársasághoz képest. (Isten bizony, többször nem írom le…)

Szóval, ezt a NHKV-izét anno azért találta ki állam bácsi, hogy egy újabb pénzbehajtási lehetőség kerüljön közvetlenül a tűzközelben sütkérező potentátjaik kezébe. Újabb erőszakot téve a piaci törvényeken. Naná, hogy a számlázást és pénzbeszedést elvették a területeken dolgozó cégektől, mondván: majd ők jobban tudják, hogy melyiknek mennyi apanázs jár. Ezzel a lendülettel csináltak is egy szemetes vízfejet: biztosan volt még pár, hozzájuk lojális, de másra nem jó mameluk, akit nem szerettek volna az út mentén hagyni.

Ja, hogy idővel ezerszer bebizonyosodott, hogy ami állami, az kapásból drágább, mint amit az élet által vezérelt piaci viszonyok alakítanak? Sebaj! Dől a lé a központhoz, lehet ide-oda csurgatni belőle. Ki hogyan viselkedik, mennyire szeret minket – mi is úgy szeretjük őket.

Ám ahogy lenni szokott, a kidolgozatlan ügymenet, a hozzá nem értő emberek szerencsétlenkedése észvesztő anomáliákat szül. Szerteszórták Sződligetet is egy felszólítással, ami büntető dádát helyez kilátásba egy ki nem küldött csekk késedelmes befizetéséért. Tetszik érteni: módot sem adok valamire, majd ha azt a pórnép nem tudja teljesíteni, akkor felszólítom a keményen dolgozó kisembert!

Szinte látom magam előtt Besenyő Pista bácsit, amint ül az állami kukaholding állatorvosi lován és rácsodálkozik a valóságra: „Nooooormális???”

csekk-penz-sarga.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr4112559267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.03. 06:24:58

Hol a narancshad? Tegnapi a poszt és még nincs meg a pártutasítás? Hallatlan!

Punxsutawney Mormota 2017.06.03. 08:34:14

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Most egyeztetnek. Ha végképp védhetetlen dolgok kerülnek elő, akkor megbeszélik, hogy inkább gyúrcsányoznak illetve libásbajnaiznak egyet, vagy felemlegetik hogy Horn csalással nyert választást 94-ben.

Karipapa01 2017.06.03. 10:45:06

Na ez fasza! Éppen tegnap adtam fel én is egy sárga csekket nekik 3680 forintról. Egy március 6-i késedelemre hivatkoztak . Furcsa volt, mert akkor ugyanolyan határidővel adtm fel a szemétdíjat a Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-nek, akik addig valóban elszállították a szemetemet. Még fel is merült bennem, hogy talán egyszerre két cég szállít, az egyik fogja a kuka egyik végét, a másik a másikat?
Különben pedig most hallottam az NHKV-ről előszőr. Így! Sem bemutatkozólevél, sem szerződés, sem számla, sem elnézéskérés. Ez csodálatos bemutatkozása volt a nagy Nemzeti Hulladéknak!

Jakab.gipsz 2017.06.03. 16:36:06

Mert az állam rossz gazda majd a piac megoldja. Most mi a bajotok? A privát jó az állami rossz, a két bites agyatok csak ennyit ért meg. Hol ott a részletek az érdekesek.

A különbséget a könyvelés adja, az állami vállalat könyvelője mindent megtesz azért, hogy nyereséget mutasson ki, (különben a főnökségnek nincs prémium) a magán cég könyvelője pedig mindent megtesz azért, hogy ne legyen nyereség, mert akkor adót kell fizetni.
És persze mind a kettő típus, monopolizált helyzet elérésére törekszik.
Ennyi
süti beállítások módosítása