Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Maszkdiplomácia

2020. április 28. - A Polgi

atom.jpg

62 millió maszk és 22 millió védőfelszerelés már megérkezett az országba – állítja a külügyminiszter. Hozzátette, hogy még 88 millió maszkra van szerződés. Ezen felül 22 millió védőeszköz jött be eddig és 25 millió még úton van. 15.000 ezer lélegeztetőgépre és 3,5 millió tesztre is szerződése van az országnak. Szinte jojózik a szemem ezektől a számoktól.

Ennek ellenére ezt olvasom a lapokban:

Internetről kellett rendelniük pluszban FFP maszkot, annyira nem kaptak elegendő védőfelszerelést – erről az egyik nyugat-magyarországi kórház koronavírus-osztályán dolgozó tüdőgyógyász beszélt a Ő olyan covidos betegekkel foglalkozik, akik nem kerültek át az intenzív osztályra, s jelenleg nincs sok betegük, pedig „ez a megye elég fertőzött”.

„de egy hétig kell használnom egy maszkot. Hivatalosan ezeknek a maszkoknak a használati ideje nyolc óra. Rá van írva, hogy ha levetted, akkor nem használhatod újra. Szkafandert és védőszemüveget privát szereztem magamnak”, árulja el a doktor, akinek az osztály az Aliexpressről rendelt FFP maszkot pluszban, hogy legyen a nővéreknek”.

Vajon miért nem osztják szét az emberek és az intézmények között a szájmaszk milliókat?

Erre a kérdésre a mai napon ezt a választ tudta adni Rétvári Bence az Országgyűlés népjóléti bizottságának meghallgatásán: Ezekre a készletekre hosszú hónapokon át szükség lehet, felelőtlenség lenne szétosztani minden eszközt most.

Ennek ellenére:

- 2020. ápr.6 – A magyar kormány 100 ezer maszkot és 5.000 védőruhát küld Macedóniának.

- 2020. ápr. 6. - A magyar kormány 200 ezer maszkot küldött Szerbiának, és 100 ezret Horvátországnak.

- 2020. ápr.14. – A magyar kormány 100 ezer maszkot és 5.000 védőruhát küld Olaszországnak

- 2020. ápr.18. – A magyar kormány 200 ezer maszkot küld Boszniába.

- 2020. ápr. 24.  A 825 lakosú Vatikánnak 50.000 maszkot küldött Magyarország.

- 2020. ápr.28.  A magyar kormány 100 ezer maszkot és 5.000 védőruhát küld Moldáviába. A szállítmányt a külügyminiszter személyesen kísérte el.

Vajon ki a nagyobb ász? Kína, aki ontja magából a kétes minőségű maszkokat így próbálja feledtetni azt, hogy Wuhanból indult a járvány. Esetleg a magyar kormány, aki a diplomáciai ballépéseit akarja így feledtetni?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr1215646330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása