Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Közmunkás, mint a társadalom legalja???

2017. augusztus 03. - A Polgi

kozmunkas.jpg

Miért van, hogy nap, mint nap az újságok címlapján lévő milliárdos költekezések nem verik ki senkinél a biztosítékot? Talán azért, mert az felfoghatatlanul nagy pénz? Miközben az ország nagy része nem tud megfizetni egy sima 7 napos nyaralást, addig az ország másik fele minden további nélkül elhiszi-el akarja hitetni, hogy 47 ezerből meg lehet élni. A 47 ezerből, azóta 54 ezer lett, az elkövetőből (Zsiga Marcell) miskolci alpolgármesterből pedig a Szerencsejáték Zrt. kommunikációs igazgatója. Ne tudd meg mennyi pénzért! És most Őket, az 54 ezret érő embereket ismét pofán köpték. Hogy mivel

Ahogy az előbb írtam egy közmunkás, akinek 8 órás munkaidős keresete BRUTTÓ 81 530 Ft! Persze, hogy ebből is levonják a járulékokat. Marad 54 217 „jó” magyar forint. Melyről csak bizonyos, hőségtől elborult agyú pártpotentát bizonygathatja pofátlanul, hogy meg lehet élni belőle.

Ezzel szemben viszont a munkaügyi központoknál felvett és kiközvetített diákmunkások, akik ugye még tanulók, 6 órás munkájukért (sokuknak ez zsebpénz) kapnak bruttó 95 625 Ft-ot, vagyis levonások után 63 590-et. Ami a gyakorlatban szintén nevetséges, ám a közmunkásokéhoz viszonyítva aránytalan. Nem a diáktól sajnálom, félre ne értse senki! Nem azt sokallom, hanem a közmunkás pénze, az a kevés! Maximum egy szembeköpésként értelmezhető. Vajon melyik, milliókat zsebre vágó okostojás határozta meg ezeket az összegeket? Ki találta ki, hogy 6 óra több pénz mint a 8 óra?

Mert megkérdezném tőle – igazi békés és keresztény emberként, akinek azért ilyesmitől viszket már a tenyere -, hogy miként gondolta? A közmunkás gyakran egyedüli családfenntartó, hogy tudna alig 55.000 forint keresetből kijönni? Ennyi pénzért ezek az emberek 8 órán keresztül szemetet szednek, utcát söpörnek, havat lapátolnak, zsákot pakolnak árvízkor, köztereket ültetnek, gyomlálnak. Szóval minden olyan kulimunka nekik jut, amit az átlag polgár rohadtul nem csinál meg, de felháborodik, ha nincs megcsinálva.  

Ezekből az emberekből, akik szinte láthatatlanok, a kormány meg még ki is szorítja a szuszt! Legyen meg a 8 óra, ellenőrzések szinte havi-kéthavi rendszerességgel. Csak, hogy még szarabbul, megalázva érezzék magukat…

Ugyanakkor a jelenlegi narancsrezsim legnagyobb támogató bázisa is az alacsonyan képzett emberekből, a kegyelemkenyéren tengődő általában tanulatlan, képzetlen emberekből tevődik össze. Mert falhoz vannak állítva, kitörési lehetőség nélkül, sokszor csak vegetálnak. A hatalom azonban dölyfös nagyúrként porig alázza, szemen köpi őket, mert tudja, hogy mozgásterük hiánya miatt, a tudatlanságuk miatt és a  szervezetlenségük miatt nem lehetnek rájuk veszélyesek.

 

És a dologban ez még undorítóbb, mint a botrányosan alacsony bérezésük!

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr4412716468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ami szabad 2017.08.04. 14:35:47

A legnagyobb ja pedig, hogy ezt az állapotot fenn is akarják tartani! Az oktatás nívójának zakózásával, a 16 éves tankötelezettséggel termelik újra a nyomort szándékosan, hogy legyen elég rabszolga megművelni az "urak" földjeit, szedni a szemetét, miegymás! A kiszolgáltatottságuk mértéke pedig elképesztő mértékű, lényegében visszatért a feudalizmusi szintre. Nem véletlen, hogy neo - feudalizmusként definiálták orbán rendszerét, melyben a klérus, a földesúr- jobbágy, az egyszemélyi autokratizmus mellett egyre több középkori elem felismerhető, ezt kombózzák modernnek LÁTSZÓ elemekkel, bár ezek közül a stadionok is inkább a Colosseum ókori mintázatára hajaznak, legalább is a célt tekintve. :(

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.08.04. 14:39:04

A nyolcvanakarhanyezres ber a nyolc altalanossal vagy az alatt levo kepesitesu emberek kapjak.
Diákmunka 15 felett lehetseges...jellemzoen nekik megvan a nyolc.
Ennyi a titok. Senki nincs szemenkopve de aki nyolcig jutott es amugy Sehol nem talál semmit....nyilvan nem is ert semmihez....nekik mennyit kene adni? Vagy netan egy vállalkozásnak kitermelnek a sajat minimálbéruket?
Ja nem.mwrt ha igen.nyilvan ott meloznanak. Legyünk már oszintek. Ezek az emberek a többsége soha nem fogja a sajat beret plusz járulékot kitermelni. Soha. Hallgatnak akkor mit kellene tenni? Segílyke?

ami szabad 2017.08.04. 14:58:33

@FILTOL: Ezt hallod az M1-en, és elhiszed. Kár. Ami meg a tanultságot illeti: úgy-e, hogy úgy-e? Akkor mi a qurva anyjukért verik szét az oktatást? Miért abból vesznek el forrást? Miért akarják, hogy a kölkeink mit sem érő szakmunkások legyenek? Mert ne keverd össze! A mostani szakmunkás fele annyi tudással jön ki a sulikból, mint akár csak 10 éve! Mind a közismereti, mind a szakmai tudása a fele! Mi a francot akarunk ezzel kezdeni? Miért nincs rendes felnőtt képzés a leszakadt régiókban? Ha valaki 30 éve hülye volt tizenévesen, az nem jelenti azt, hogy nem bánta meg, és nem fejezné be a sulit, aztán tanulhatna szakmát is. Igazán. Summa summárum: nem újratermelni kell a nyomort, hanem felszámolni!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.08.04. 15:11:39

@ami szabad: Nem az m1rol tajekozodok bocsánat.
officina.hu/gazdasag/58-kozmunkaber-2017-kozfoglalkoztatasi-ber-2017-kozmunka
Az indulataid nyugodtan Tartsd meg magadnak. Maga a cikk is tele van ferditessel..csak remélni tudom h a szerző nem igazi polgármester. A csaladomban a leggazdagabb ember egy asztalos. Ja hogy ert hozzá es nem piazassal töltötte a suliidejet.bocsanat de az embernek van sajat felelőssége a élete irant es nem az a kurva sors tehet mindenről. Bulizni kibukni a suliból gettoromantika...majd a gaszombol megélek mentalitás? Segelyrevaras...obegatas meg a kocsogorban? Ugyan kérem.

kvadrillio 2017.08.04. 15:58:41

EZ A FASZ ÁDER IS KLIMAPRIMADONNÁT JÁCCIK A NEMZETKÖZOI FORGÓSZÍNPADON, BESZÉDEKET KARATTYOL, ÍGY A KLÍMAVÁLTOSZÁS MEG ÚGY A KLÍMAVÁLTOSZÁS, FELVESZI A NAGY NEMZETKÖZI SIKERMILLIÓKAT IS A DUMÁIÉRT, DE A MAGYAR BUSZSOFÖRÖK ÁJULÁSOS GONDJÁT NEM KÉPES MEGOLDANI ! ÁLLANDÓAN EMELKEDIK A HŐMÉRSÉKLET, MINDENHOVA KLÍMÁKAT KELL BESZERELNI, VILLAMOSOKBA, BUSZOKBA, METRÓKBA, MERT A VEZETŐIK INFARKTUST, HŐGUTÁT KAPNAK A DEGENERÁLT, BAROM, SEGGFEJ, IMPOTENS, INTÉZKEDÉSKÉPTELEN, HARÁCSOLÓ, CSAKIS FESTMÉNYEKET ÉS SAJÁT RÉSZRE INGATLANOKAT EGYEBEKET MILLIÁRDOKÉRT VÁSÁRLÓ BAROM VEZETŐINK MIATT !!!!!
2017. 08. 04. 14:13
#Bkv
#Volán
#EgységesKözlekedésiSzakszervezet
#Hőség
#Feljelentés
Feljelentette a BKV-t a szakszervezet

A héten küldött levelet a BKV-nak és a Volánnak az Egységes Közlekedési Szakszervezet, amiben arra kérték a két vállalatot, hogy eszközöljenek ideiglenes intézkedéseket a sofőrök érdekében a szokatlan hőség idejére, mivel azok sokszor klíma nélkül vezetnek le egy egész műszakot.

Az EKSZ szerint a cégek vezetői többszöri írásbeli kérés ellenére sem tesznek eleget a hőségriadó idejére vonatkozó törvényi előírásoknak, ezért a munkavédelmi hatóságnál tett bejelentést a BKV-nál és a Volánbusznál tapasztalt munkakörülmények miatt - írja közleményében a szakszervezet.

"Nem érdemes tovább levelezgetni a BKV illetékeseivel a munkavállalók, zömében a buszvezetők munkakörülményeinek a javításáról, mert a cégvezetés a minimális kánikulai intézkedéseken túl már arra sem veszi a fáradságot, hogy megválaszolja a szakszervezet írásos jelzéseit"

- közölte Nemes Gábor, az EKSZ elnöke.

Az EKSZ azt tartja leginkább aggályosnak – s ezt írta a bejelentésében is -, hogy a fővárosi BKV-nál és az állami tulajdonú cégnél, a Volánbusz Zrt.-nél is figyelmen kívül hagyják az országos tisztiorvos által kiadott hőségriadót, mivel nem tartják be a szabad téren végzett és minimum közepesen nehéz fizikai munkát végző járművezetők foglalkoztatási körülményeire vonatkozó előírást.

"A Volánbusz területén, például a 22-es viszonylaton több órán keresztül sem hagyhatják el a sofőrök a járműveket, mert azokkal – jobb híján – esetenként bevásárló centrumok parkolójában, a tűző napon kénytelenek várakozni. Ez embertelenség, ráadásul különösen veszélyes is, hiszen a napon kínlódó sofőröknek ezek után utasok ezreit kell biztonságosan és türelmesen szállítaniuk"

- mondta az elnök, hozzátéve, hogy emellett a hőségben az utasok is türelmetlenebbek, ami szintén a sofőrökön csattan.

HA CSAK ERRE KÉPESEK A JELENLEGI Faszfej vezetőink, akkor húzzanak el as büdös picsába sürgősen !!!!!

Pop40 2017.08.04. 17:20:42

Ki van ez találva.
A lebutított oktatásból egyrészt hülyék jönnek majd ki, akik csont nélkül szopják be a fideszmaffia ostoba propagandáját.

Másrészt alacsony képzettségük miatt a maximum karrier, ami vár rájuk, a közmunka. Ezzel egzisztenciálisan sakkban tarthatóak, hisz egy zsák krumpliért bármikor leszavaznak a hatalomra. Mikor este hazaérnek holtfáradtan, se idejük, se kedvük tájékozódni (persze nem is lenne honnan, hisz a teljes médiát megszállta a fideszmaffia.)
De nekik mindegy is, hisz ha értesülnének is egy-egy száz milliárdos lenyúlásról, fel se fognák, mit jelent.

Ez klasszikusan az a rendszer, mikor a lebutított tömegek maguk szavazzák meg az őket kirabló és nyomorban tartó bandát. Persze érdektelen és tehetségtelen réteg, aki max közmunkásnak alkalmas, minden rendszerben van. Csak a fideszmaffia rendszere direkt ezek nagyüzemi gyártására szakosodott.

További járulékos előnyük, hogy azzal, hogy a segélyest átnevezték közmunkásnak, lehet kozmetikázni a munkaügyi statisztikákat, mert ugye a maffiaállam kurva jól teljesít, hisz kevés a munkanélküli. Ja, hogy a melósok egyik fele közmunkás, a másik meg külföldön dolgozik? Azt maximum majd nem hangsúlyozzuk a 20-as IQ-s tömegnek szóló plakátokon.

A Polgi 2017.08.04. 18:28:07

Bruttó 81-et, azaz nettó 54-et kap a középfokú végzettséggel bíró közmunkás. Butaságot írt a fideszfan. Talán előbb utána kellene nézni!

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.08.04. 19:21:31

@A Polgi: Mar belinkeltem de látom olvasás helyett irsz
officina.hu/gazdasag/58-kozmunkaber-2017-kozfoglalkoztatasi-ber-2017-kozmunka
106.e annak aki szakképzett . De ha te annyit adsz a telepuleseden...akkor konkretan meglopod a kozfoglalkoztatottakat. Es én tajekozodjak? Vicc wazze.

A Polgi 2017.08.04. 19:38:06

Ennyit jelent ha valaki az újságból tájékozódik. . Nem én adom a fizetést az embereknek, hanem a járási hivatal munkaügyi osztálya. Az önkormányzatok kötnek egy hatósági szerződést, amiben az van lefektetve, hogy xy-t kiközvetítették hozzánk. XY-nak megelőlegezzük a bérét, amit hónap közepe, vége felé megkapunk. Ugyanígy történik a diákmunka. Tájékoztatnak, hogy elindul a program és kérdeznek egy létszámigényt. Én azt mondom 8, ő engedélyeznek 4-et. Ezt követi a hatósági szerződés és nem ismétlem az előbbi eljárást tovább. Szívesen beszkennelem egy érettségivel bíró közmunkás bárpapírját, természetesen a személyes adatokat letakarva. Persze te erre biztos azt mondanád, át akarlak baszni és mutassam be az érettségit is. Tudod mit, inkább hagyjuk.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2017.08.04. 20:03:58

@A Polgi: A munkakornek megfelelő képzettség kell. A munkahelyemen 120 kozfoglalkoztatott (is)dolgozik.elhiheted h láttam mar ilyesmit. Egyebkent sztem a hivatal baszakszik veled. Bar ha ilyen stílusban nyomod valszeg tele a tokuk ami az embereden csattan. Velunk is baszakodnak de mindig el tudja a főnök intézni a dolgokat veluk. Egyre komolyabban nezik a végzettséget a munkakort a munkaköri leírást stb. Egyebkent nalunk senki nem beszel igy a kozfoglalkoztatotakrol ahogy itt ti es a főnökünk teljesen lojalis veluk. Nem masodranguak a csapatban. Na mindegy hagyjuk.
süti beállítások módosítása