Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Szombaton és vasárnap is 60 ezret keres!

2017. augusztus 12. - A Polgi

pe_nzek.jpg

Minden relatív!

Kérdezem én, sok-e, ha Hornyák Tibor úr havi nettó közel két millát visz haza (pontosabban CSAK 1 850 000 jó magyar pénzt)? A kérdésre a labdát lábbal kergető magyar válogatott némethoni kapitánya, Bernd Storck úr joggal rávághatná, hogy nem sok! Hiszen neki ennyi lóvé összekuporgatásához csak egy hétre van szüksége, nem egy teljes hónapra. (Egy közmunkás közel három évig dolgozik ennyiért – de ezt most le sem írom, mert a bértollnokok szerint ismételten a demagógia bugyrai között találnám magam…)

Csoda hát, ha az „Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány” (no, ez az elnevezés is megérne egy külön blogot!) főtitkárának futja arra, hogy például a zánkai gyerektábort működtető társaság által reá rótt kemény napi munka után a monoszlói luxusvilla napi 110 ezres bérleti díját leperkálja. Igaz, az említett javadalmazásának egy részét egy másik – minden bizonnyal felelősségteljes és nagy elfoglaltságot jelentő – megbízatásáért (a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft vezetéséért) veheti fel. Vajon miként bírja Hornyák úr ezt a hajszát? Belátható, hogy ennek kipihenésére tényleg csak egy napi százezer forintos bérlemény alkalmas...

Én azt is el tudom képzelni, hogy az alapítvány kurátorai nagy hálálkodva viseltetnek a főtitkár úr iránt. A sződligeti polgármesteri székből, majd az országgyűlési képviselőségből is kibukott egyik kurátor talán úgy gondol rá, mint aki nagy szívességet tesz: példát mutat a gyermekeknek. Hogy majd ha megnőnek, ők is kereshetnek ennyit, amiből ilyen szép terebélyes testet is minden további nélkül lehet táplálni. És nem csak olyan kajákkal, mint az emberminisztérium parlamenti államtitkár bácsija által a sulibüfékben engedélyezett teljes kiőrlésű gabona-termékből készített keksz, puffasztott gabonaszelet, vagy extrudált kenyér, no, meg a korpás zsemlével készült túrókrémes szendvics.

És ez csak a legpofátlanabb, hiszen azokon a szegény embereken élősködik, akik nem tudják elvinni a gyermekeiket egy hétre sem nyaralni akár a Balatonhoz! Hogy vannak-e ilyenek? Igen, az országunk lakosságának a fele pontosan ilyen.

Valami elbaszódott ebben az országban. Én és te, akkor kapunk pénzjutalmat, ha valami kurva nagyot leteszünk az asztalra. Segíts nekem emlékezni, mi volt a történelmi vasútfejlesztés, ami indokolja a MÁV vezérigazgató 6 millióját? Ne is beszéljünk a Követeléskezelő vezérigazgatójának a 9 milliójáról!

És mindjárt jön a fideszes kommentbajnok, aki négy különböző néven hozzászólva védi a védhetetlent. Elmondja, hogy a szocik is loptak. Hozzáteszi, hogy inkább ezek lopjanak, mint a zsidók, a kommunisták, vagy a liberálisok. Kommentbajnok, téged is ebből fizetnek?

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr3812741332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tisztességes Természettudomány 2017.08.12. 12:30:19

Aki 110 ezer forint / nap bérleti díjat kifizet egy szállásért Magyarországon, az egy bűnöző.
Akinek ilyen feje van mint Hornyáknak, az egy bűnöző.
süti beállítások módosítása