Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Gerő után "szabadon"

2017. augusztus 23. - A Polgi

kvonal.jpg

Ha ifjabb olvasóimnak esetleg nem ugrana be: a címben említett „Gerő” a Rákosi-rendszer egykor második legnagyobb emberét, kommunista politikust, a szovjet Belügyi Népbiztosság tisztét: Gerő Ernőt jelenti. Aki az ötvenes évek elejére kitalálta és kiépítette az ún. „K-vonalat”. (Ne tessék megijedni, a nagy K nem egy bizonyos szolgáltatást nyújtó hölgyet, hanem „közigazgatásit” jelent.) Ezt, a Rákosi- és Kádár-korszakban csak suttogva emlegetett, az állami szervek és intézmények fejeseihez bekötött és az ezredfordulóra teljesen elbontott közvetlen telefonvonalat telepíti újra most a narancsrezsim…

A Magyar Közlönyből derült ki nemrég, hogy – többek között – az államigazgatási és rendvédelmi szervek, kormányhivatalok, kormányzati közigazgatási szervezetek és – most tessék vigyázni, hogy ne tessék túl nagyra tátani a szájat! – KÓRHÁZAKAT titkos, vezetékes telefonvonal köti majd össze. A rendszerbe bekötött állomásokat sok százmilliós közpénzből az érdekes nevű Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (elsőre az „infokommunikációs” helyett „ifjúkommunistát” akartam gépelni…) köti majd össze.

Hogy a II. világháború után a fontos embereket és szervezeteket egy akkor még ritka lehetőséggel közvetlen kapcsolatrendszerbe vonta össze a diktatórikus állam, még csak-csak magyarázható. Ám, manapság, amikor olyan szinten van a kommunikációs kapcsolatok oda-vissza „meghekkelése”, hogy az egyik nagyhatalom minden további nélkül „belenyúlhat” egy másik választási eredményébe, mi a firlefrancnak egy ilyen – nos, az rejtély. Fideszék ezek szerint annyira nem bíznak már senkiben és olyan és annyi K… fontos (no, itt már a kipontozott részbe bele lehet gondolni azt a bizonyos hölgyet) titkuk van, hogy megirigyelték Gerő Ernő – kényszer szülte – ötletét.

Persze, az is lehet, hogy a mostani „okosságot” az szülte, hogy éppen az első Orbán-kormány regnálása előtti hónapokban szüntették meg az utolsó K-vonalat, így jelenlegi ártunk és ormányunknak (és persze fejeseinek) hiányérzete van. Talán fontosabbnak, erősebbnek tartják majd emberei magukat, ha ilyennel rendelkeznek. Ugyanis anno szimbólummá „nemesedett” a K-vonal: akinek ilyen volt bekötve az irodájába (állami és pártvezető, fontos funkcionárius, kijáróember, gyárvezető, főszerkesztő) az már volt VALAKI.

Az az igazság, hogy magasról letojnám az egészet: ha a mai elvtársak ezzel akarnak domborítani, idáig jutottak gondolkodásban, akkor telefonálgassanak a modernebb rendszereknél tutira sokkal bizonytalanabb, drágább és sérülékeny K-vonalukon és közöljék egymással a más módon nem közölhető kurvafontos (a végére csak leírtam!) infóikat. Egyetlen dolog zavar: mégpedig, hogy mi a fityfenének kötik be a kórházakat a rendszerbe?

És vajon sikerül-e elintézni, hogy abban a bizonyos grazi egészségügyi intézményben is legyen ilyen???

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr3812774192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2017.08.24. 00:55:41

gondolom azért, hogyha gombnyomással le kellene állítani az adótornyokat és az internetet egy lázadás, háború, zavargás esetén, akkor legyen egy különálló vonal, amin keresztül az állam kommunikálni tud saját magával, így aztán azonnali kommunikációs fölénybe kerülhetnek az ellenféllel szemben, ami így nehezen tudná mobilizálni erőit.

,,nem idegen földről támad
a háború, amit várnak...''

www.youtube.com/watch?v=cEm3EcRj7uE

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.08.24. 06:33:47

Atya Isten, telefonálni fog a kormány??? Ez diktatúra!

Éhesló 2017.08.24. 10:33:52

A gerő csak álnév volt, eredeti neve singer.
Méltó csapattagja volt a bandátoknak, most is ott sorjáznak a fattyaik a soraitokban.
Ezért különösen vicces, amikor a saját családi mocskotokat maszatoljátok másokra.

A Polgi 2017.08.24. 10:48:26

Szerintem ez a te családod:) Ne tagadd meg őket!
süti beállítások módosítása