Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Közmunka, mint a Fidesz ostora

2018. szeptember 11. - A Polgi

korruption-steuerhinterziehung_artikelbox.jpg

 

Hiszek a politikához értő szakembereknek. Ők az újabb narancsos kétharmad megszerzésének egyik legfontosabb okaként azt jelölték meg, hogy a kistelepüléseken élők – ne feledjük: ők szinte csak a lakájmédiához jutnak hozzá! - elhitték: még az alamizsnás közmunkájuk is elvész, ha nem oda teszik az ikszet, ahol zárójelben a kormánypártok vannak feltüntetve. Sajnos, ott tartunk, hogy az éhenhaláshoz sok, a normális élethez borzasztóan kevés pénzt csöpögtető közmunkás fizettség annak ellenére nagyon sok családnak létszükséglet, hogy évek óta fokozatosan sorvasztják el az amúgy általuk kitalált rendszert.

A hírek pedig most is, továbbra is arról szólnak, hogy a leépítési folyamat folytatódni fog, sok helyen ez a tengődéshez sem nagyon elegendő pénz is eltűnhet. Továbbra sem fogják emelni a nettó 54 ezer forintos aprópénzt, sőt: ahol ilyet kap valaki, ott a család eleshet a további segélyektől. Vajon miért csinálják ezt Orbán úrék?

Szerintem több oka is van ennek. Nézzük sorban!

  1. Az állítólag szépen fejlődő magyar gazdaság ellenére durva számban fogy a munkáskéz. Az oktatás lerohasztása máris érezteti hatását, ráadásul a képzettebbek a jobb – egyáltalán: A – megélhetésért külföldön szeretnének boldogulni. A bevándorlási kötvényekből pedig, mint látjuk, nem melózni kész külföldiből lesz magyar munkaerő, hanem a Vezér által anno hazánkból „kizavart” oroszok visszacsalogatásával oligarchák, kétes elemek, Putyin-csicskák lepik el hazánkat.
  2. Bárhogy is propagálják, a felosztható magyar „torta” nem növekszik olyan mértékben, hogy megfeleljen gazdagék további falánkságának. Ha pedig a slepp tovább akarja hizlalni milliárdjait, valahonnan el kell vonni pénzeket. „Miért ne vonnánk el a csóróktól? Láttuk április 8-án, hogy ők így is a kezünkből esznek.” - gondolhatják, és ennek megfelelően tovább szűkítik a legatyásodottak felzárkózási lehetőségeit.
  3. A közmunka program jelenleg olyan kistelepüléseken jelent segítséget leginkább, ahol a helyhatósági választások alkalmával az országgyűlési voksolásnál kevésbé számít a párthovatartozás. És jövőre ezekben a községekben, falvakban is önkormányzati választások lesznek. „Kiváló” alkalom a regnáló rezsimnek arra, hogy zsarolja az eddig párton kívüli, független, de ugyanakkor helyben népszerű településvezetőket. Amelyik behódol a narancshatalomnak és mamelukként teljesíti elvárásait, ott cserébe lehet alkalmazni a falu működtetéséhez közmunkást. Amelyik polgármester és önkormányzat meg nem kellően lojális, az megnézheti magát. Eddig „csak” a fejlődéshez szükséges pályázati forrásokat tartották furkósbotként a kezükben a döntéshozó fideszes nagyurak, most itt van egy újabb zsarolási lehetőség.
  4. Ott pedig ahol a rezsimet kiszolgáló apparátus az emberek mindenható ura, ott kapnak ezek a szervilis vezetők még egy – az ott lakók életét jelentősen befolyásoló – döntési hatáskört. Majd Mari néni akkor maradhat közmunkás, ha a helyi, meghosszabbított fideszes „kéz” vezetheti tovább a települést.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr2514235179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.12. 07:18:11

A közmunka egy segély, nem igazi munkaviszony.

2018.09.12. 07:36:22

Most kivételesen egyetértek a fideszes döntéssel. A baloldali sajtóban is évek óta arról van szó, hogy a közmunka évek óta röghöz köti az embereket, miatta nem költözik az alacsonyan képzett munkaerő az országon belül, emiatt is van hiány összeszerelőből meg idénymunkásból. Ugyanis némi extra feketemunka mellett már nem éri meg nekik máshol rendes munkát keresni. A közmunkát amúgy sem arra találták ki, hogy véglegesen benne ragadjanak az emberek. Márpedig ha emelnék a közmunkabért, és nem korlátoznák semmilyen formában a közmunkát, akkor tovább rohadnának a langyos szocialista pocsolyában a közmunkások.

Nyilvan lehet mögöttes szándék is biztos hogy van isy de ettől még a döntés alapjában véve jó.

LebensraumamOsten 2018.09.12. 07:43:39

@balcán maxval bircaman: Akkor miért is kell dolgozni érte. Látszik milyen primitív és műveletlen vagy. Fogalmas sincs a munkajogról. Inkább azt kezdd el tanulni, többet érsz vele.

midnightcoder2 2018.09.12. 07:54:20

A közmunka arra jó, hogy a polgár ne otthon üljön várva a segílykét, hanem csináljon valami munkához hasonló dolgot. Ennek pedig több előnye is van: egyrészt mindenképp fel kell kelni reggel, ennyi erővel viszont akár munkát is vállalhat az ember. Másrészt, a polgár nem a kocsmában ül egész nap, vagy nem a vidéket járja lovaskocsival, azt keresve hogy honnan mit lehet "szerezni". Harmadrészt, a gyerekek odahaza nem azt látják, hogy az a menő csávó aki már 14 évesen teherbe ejti a szomszéd kiscsajt és onnantól kezdve a farkából is megél. Ezzel a közmunkával Orbánék többet tettek a nemzetiség felemelkedéséért, mint a szocik összes ilyen irányú programja, ahol pár százmillió elégetésével megtanítottak 10 cigányt kosarat fonni.

midnightcoder2 2018.09.12. 07:58:18

"Az állítólag szépen fejlődő magyar gazdaság ellenére durva számban fogy a munkáskéz. Az oktatás lerohasztása máris érezteti hatását, ráadásul a képzettebbek a jobb – egyáltalán: A – megélhetésért külföldön szeretnének boldogulni. "

Pont azért fogy a munkáskéz, mert fejlődik a gazdaság. 2008-ban azért kellett kimenni sokaknak, mert nem volt meló. Ma csak azért éri meg kimenni, mert kinn még mindig vagy 3-4x többet lehet keresni a legtöbb szakmában. Persze, a megélhetés is drágább, de sokaknak így is megéri. De ez a gengszterváltás óta folyamatosan így van, sőt régebben még nagyobbra nyílt az olló a nyugati és a hazai fizu között. És persze ugyanúgy igaz ez a többi volt szocialista országra is. A szlovákonál is alacsonyabb a fizu mint svájcban, pedig azok 2002 és 2010 között úgy húztak el mellettünk gazdaságilag, mint a versenyautó a trágyásszekér mellett.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.12. 08:01:11

@LebensraumamOsten:

Mert ez egy munkanélküli segély, speciálisan a cigányok helyzetének javítására.

Csató 2018.09.12. 08:06:09

Egy jó ideje már csak olyan arcokat látok közmunkán, akik vagy 15-20 éve dolgoztak utoljára. Nekik ez egy "életforma".
Csak régen 20-30 ezer Ft segílyt kaptak, most meg 54 ezret. Ilyen szempontból valóban nem értek egyet a fidesszel.
De az álbal-liberális izékkel meg végképp nem. Adjunk 80 ezret és tutujgassuk őket, mert 8 elemivel nem hajlandók elmenni egy üzembe dolgozni????

ursus artos 2018.09.12. 09:36:03

Oktatás lerohasztása?????
Soha ennyi szakmát még nem lehetett ingyen tanulni.
A szakgimnáziumi kerettantervekben öt évvel ezelőtt még egyetemen tanult ismeretek jelennek meg középfokú szinten.
A gimnáziumok 6-8 óra szabad órakerettel rendelkeznek, amit tetszés szerint fednek le a helyi tantervekben.
A használhatatlan sdt.sulinet.hu helyett komolyan összeszedett digitális tartalmak érhetők el az egyes tartalmakhoz.
A tanárképzős hallgatók ösztöndíjat kapnak.
Nagyon régen várt és kívánatos komplex természettudomány jelent meg a középfokú oktatásban. (Egy biológia tanár képtelen felkészülni egy kémiával kapcsolatos projekt feldolgozására??? Itt az ideje továbbképezni magát 30 évvel az egyetem után...)
A szakiskolásokat akik eleve tanulási kudarcok után kerültek oda, nem nyomják Shakespeare-val, hanem más szemléletű, komplex irodalmi, anyanyelvi segítő, felzárkoztatás kapnak. (Igen ehhez is fel kell készülnie a tanárnak és búcsút kell intene a frontális módszernek! Nem kényelmes valóban.)
Magasak az óraszámok? Nem magasabbak mint az osztrákoknál.
Igen hibák is vannak.

teéjesenmindegy 2018.09.12. 10:12:49

@ursus artos: Huhúúú, mit fogsz te itt kapni ezért :D:D:D:d
Jegyezd meg, minden szar, minden jobb volt. Ha esetleg valami tényleg bizonyíthatóan jobb, akkor a szlovákoknál meg a románoknál sokkal jobban fejlődött. Ha mégis van olyan, ami mégsem, akkor az a labancoknál sokkal, de sokkal jobb. Abban az esetben, ha ez valamilyen statisztikával mégsem lehet alátámasztani, akkor jöhet a diktatúra, lopnak mészáros duma.

Fülig José 2018.09.12. 10:29:16

@teéjesenmindegy: te legalább érted saját magad?
@ursus artos: láttál tanárt az elmúlt 30 évben, te szerencsétlen? aki napközizik du.5 ig, aztán dolgozatot javít este? aki saját maga veszi a felszerelést, mert a szájbabaszott klik még krétát sem tud adni, nemhogy egyebet? aki saját maga festi az osztálytermet, saját fizetésén vett festékkel?
továbbképezni magát? mert a félidióta fideSS-samesz kitalált egy új szakot? mondd már: ha most nincs képzett szaktanár a klasszikus szakokhoz, majd egy új szakhoz lesz? igen...képezze át (szerinted: tovább) magát egy biológia tanár, hogy oktathasson fizikát meg kémiát is...
az óraszám kétszer annyi, mint a hanyatló nyugaton, de gondolom nem jártál arra... az megvan, hogy egy gimnazista több, mint 35 órát tanul az iskolában, mielőtt hazamehet- tanulni? te is ennyit melózol a pártközpontban?!
ui:
"Shakespeare-val,... anyanyelvi segítő, felzárkoztatás kapnak."
látom, neked kimaradt. szánalmas hülye vagy.

BéLóg 2018.09.12. 10:38:05

És ezt tényleg, halál komolyan leírod, mikor már a csapból is "munkatársakat keresünk" hirdetések folynak. Oké. értem.

ursus artos 2018.09.12. 11:07:39

@Fülig José: "láttál tanárt az elmúlt 30 évben, te szerencsétlen?"
Láttam. Tanár vagyok. Az egyetem után még két egyetemet is elvégeztem: továbbképzés.

Osztrák óraszámhoz linket légy szíves.
ez ugyan svájci és gimnáziumi. 12. oldal: www.erz.be.ch/erz/de/index/mittelschule/mittelschule/gymnasium/lehrplan_maturitaetsausbildung.assetref/dam/documents/ERZ/MBA/de/AMS/GYM%20LP%2017/ams_gym_lehrplan_2017_gesamtdokument.pdf
Igen, 33. Vond le a mi osztályfőnöki óránkat és a mindennapos tesi +2 óráját.
"magát egy biológia tanár, hogy oktathasson fizikát meg kémiát is... "
komplex természettudományt... ami más, csak te ezt nem érted.

Fülig José 2018.09.12. 11:29:15

@ursus artos: nem létezik, hogy tanítasz. esetleg minisztériumi dolgozó vagy, aki valaha végzett tanítóképzőt, de 45 éve nem látott gyereket.
nincs olyan pedagógus, aki akár egy kicsit is egyetértene az alap tantervvel. elég sok a kötődésem, nem tudsz megfogni.
a XXI században a zakkant fidesznyik sameszek a lexikális tudást erőltetik, holott mindenkinek a zsebében van a telefon-rajta a mindetudás.
a dagadt geci erőlteti a napi testnevelést, de termet nem ad hozzá (meg rá nem is vonatkozik, úgy néz ki már mint egy telefosott szörfruha-erre mondják, hogy '"vizet prédikál de bort iszik"--rém hiteles, mit mondjak)
35 óra egy felnőttnek is elég, nem egy gyereknek, aki EZUTÁN haza megy leckét írni meg tanulni.
nyilván ezért vagyunk a legpesszimistább, legdepressziósabb bagázs széles e vidéken.
az érettségi alap, a diploma majdnem, ezek alatt csak egy nyomorult szakmuki vagy-ennek megfelelő bérezéssel ÉS HOZZÁÁLLÁSSAL. mint "tanár" talán tudsz az előítéletekről (csak 9 hónapot dolgozol, azt is csak délelőtt, mi a faszt akarsz fizetés emelést?!)
egy új tárgy, akárhogy variálod, amire még NEM IS KÉPEZTEK TANÁRT, nyilván a HIÁNYT megoldja. matematika, mínusz tanárhoz plusz tantárgy, szerinted javul az eredmény vagy romlik?!
a srácom 3 évet nyomta Németországban, fingod sincs, miről beszélsz. alap dolgokkal foglalkoztak (háztartástan, szexuális felvilágosítás, barkács, stb), 8-max 13 ig. majd a 10. évtől kezdenek tanulni, aki nem szakmát választ. nem is ilyen nyomorult búvalbbaszott társaság mint a nagymagyarok, nem is vesznek fel nyakra-faszra hitelt hogy azt sem tudják, mi az....
az oktatás pont ugyanúgy rohad, mint minden a fideSS alatt.. csak sajnos ez a jövőnk kéne hogy legyen. sebaj, mifelénk beszélnek egypár nyelvet, mielőtt lezárják a határt tudunk dobbantani... meghagyjuk nektek, hogy szolgáljátok orbánisztánt...

citrix 2018.09.12. 12:14:12

@midnightcoder2: Ezzel a közmunkával Orbánék többet tettek a nemzetiség felemelkedéséért, mint a szocik összes ilyen irányú programja, ahol pár százmillió elégetésével megtanítottak 10 cigányt kosarat fonni.
Szuper. Jó hogy szóba hoztad, beszéljünk Orbán legkedvesebb cigányáról, Farkas Flóriánról és a fidesz "Híd a munka világába" c. programjáról ami ezerhatszáz millióba került. Nincs róla elszámolás csak annyit tudni hogy nulla számú embert vezettek vissza az eltüntetett pénzből a munka világába. Csak hogy tisztán lássunk a fideszes ténykedések oldalán is.

BéLóg 2018.09.12. 12:22:24

@Fülig José: Tudod amikor én iskolába (gimi) jártam, mindennap hét, néha NULLADIK órával nyolc óránk is volt, ami után pl. én edzeni jártam, énekkaros voltam és még a kiszben is lehetett abajgatni a jó nőket. Emellett moziztam, társaságba jártam, ÉLTEM.
Ha valamikor, akkor fiatalkorban terhelhető a gyerek és nekem KÖTELESSÉGEIM voltak nem pedig jogaim.
Nekem még fejből kellett mondani a görög csaták évszámait, ma meg a hülye olvasni sem tudók (hiába van teló a zsebében) a guglit sem tudja használni hogy rákeressen és nem érti meg a KIMONDOTT szót sem, mert minek.

Az oktatás a SZADESZ mocska miatt rohadt le, az olyan magyarbálintok miatt, akik arra hangsúlyt fektettek hogy csókolózó KISFIÚK képei legyenek az iskolákban meg ne büntessük a füvezést.
AZOK most a tanárok az iskolákban, akiket ez a generáció nevelt ki, nem is csodálkozom hogy nem tetszik neked sem, amit látsz.

ursus artos 2018.09.12. 14:47:44

@Fülig José: nem vitatkozom veled, mert láthatóan fogalmad sincs a tantervekről, oktatási rendszerekről, a mindennapos testnevelés lényegéről és egyebekről...nem olvastam végig a hozzászólásodat, nem érdekel a véleményed, pláne az nem, hogy szerinted mennyi tanár nem ért egyet az alaptantervvel... személyeskedéssel indítasz, innentől a vélemyéned irreleváns.
Linket sem küldtél...
Gecizzél tovább a kocsmában a haverjaiddal, viszlát...

teéjesenmindegy 2018.09.12. 17:47:31

@Fülig José: Elég gáz, ha nem értesz valamit, és még le is írod. Rajtad kívül mindenki értette amit írtam, te vagy az egyetlen sötét aki nem érti.
Olvasd újra, hátha sikerül. Ha nem megy, írd meg, hogy mit nem értesz, segítek

teéjesenmindegy 2018.09.12. 17:50:39

@Fülig José: "ha most nincs képzett szaktanár a klasszikus szakokhoz, majd egy új szakhoz lesz? igen...képezze át (szerinted: tovább) magát egy biológia tanár, hogy oktathasson fizikát meg kémiát is... "
Nem csak olvasni nem tudsz, de számolni se nagyon. Tehát most van kémia, fizika meg biológia tanár. Ha összevonják a hármat, akkor ahhoz szerinted új tanárok kellenek?
Még egyszerűbben leírom. Ha most három tanár oktat három tantárgyat, akkor ha összevonják a hármat, akkor oda négy tanár fog kelleni?

teéjesenmindegy 2018.09.12. 17:52:34

@Fülig José: "alap tanterv" nem az alaptanterv- ha már annyi kötődésed van a tanárokhoz..

Fülig José 2018.09.12. 18:57:38

@teéjesenmindegy: te Istenbarma. Melyik fogja tanítani a 3 tágyat EGYSZERRE? A kémia, a fizika, vagy a biológia tanár? He?!

Fülig José 2018.09.12. 18:58:57

@ursus artos: sikerült idetenni egy sztenderd fideSS-választ. Nagy király vagy.. na jó, nem is.

teéjesenmindegy 2018.09.12. 19:39:36

@Fülig José: Na, gondolkozzál bazmeg! Nyilván haza kell küldeni az összest, és új tanárokat képezni. De az is lehet, hogy kivégzik őket.
süti beállítások módosítása