Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Zöldliget=Csődliget

2019. szeptember 13. - A Polgi

eltunt.jpg

 

2006-ban Fideszes testületet választott Sződliget. Alig telt el egy év a választás után, de már azon gondolkodtak, mit lehetne megcsinálni „okosba”. 2007-ben trendi volt önkormányzati kft-et alapítani. Talán azért, hogy az ÁFA összegét vissza lehessen igényelni. Sződligetnek soha nem volt akkora bevétele, hogy az ÁFA összege számottevő legyen. Mutyiszaga volt az egésznek. Ennek ellenére Kovács Jenőné által vezetett pénzügyi bizottság közel 10 millió forintot adott az Önök pénzéből, a ZöldLiget Kft működésére, amit a Képviselők, közöttük dr. Máthé Zsuzsa is megszavazott.

csod11.jpg

 

Hamarosan kiderült, hogy semmilyen gazdasági alapja nem volt a cégalapításnak. A ZöldLiget Kft elmerült az adósság mocsarába. Alig több, mint két év alatt szórtak el 10 millió forintot! 2010 júniusában a cégnek már nem maradt egy fillér sem a bankszámláján. Elindították a végelszámolást, aminek költségeire ismét az adófizetők pénzéből adtak 75.000 forintot. Vajon hová lett a pénz?

csod2.JPG

De ekkor már nagyon nagy volt a baj. Már az óvónénik bérét sem tudta kifizetni az önkormányzat. Kovács Jenőné akkori képviselő és nem mellesleg a Pénzügyi Bizottsági elnöke, 50 millió forint hitel felvételét javasolta.

csod3.JPG

A felelőtlen gazdálkodás miatt már az 50 millió hitel is kevés volt. Csányi Istvánné volt alpolgármesternek volt egy óriási ötlete. Azt javasolta, hogy adják el az orvosi helyiségeket. De még ez sem lett volna neki elég.  340 millió forint önkormányzati kötvény kibocsájtás mellett kardoskodott és ezzel akarta évtizedekre eladósítani Sződligetet.

csod4.JPG

Közpénzre gyűl az éji vad! Ezek az emberek ismét előbújtak a rejtekükből, mert tudják, hogy most tele van az önkormányzat kasszája. 140 millió van a számlán. (Csak érdekességként a fideszes vezetésű Vácnak 600 millió a tartozása!)  Ezek az emberek most újra ott vannak a listán -  képviselők akarnak lenni - de még ahhoz sem volt elég sütnivalójuk, hogy a közpénznyelő ZöldLiget nevet megváltoztassák! Vagy minket, sződligetieket néznek értelmi fogyatékosnak? Azt gondolják, elfeledtünk mindent? A történtek tudatában felteszem a kérdést: Egyáltalán ért itt valamelyikük a gazdálkodáshoz? Mi a garancia arra, hogy ZöldLigetből nem lesz ismét Csődliget? Miért titkolják a hölgyek (és Tóth úr), hogy meghatározó tagjai voltak annak a Képviselő-testületnek, amelyik csak a villamostelepítéshez és elszegényítéshez értett? Bizony a velük együtt induló fiataloknak is viselniük kell e politikailag és erkölcsileg végképp elhasználódott emberek okozta súlyos tettek következményeit. Azok az emberek már szerepeltek és leszerepeltek!

Önnek, kedves szavazó, Önnek kell döntenie arról, hogy hol akar élni. Sződligeten, vagy CSŐDLIGETEN?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr3015054726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása