Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

A 12 kőmíves meg a mentőállomás

2020. január 10. - A Polgi

fal.jpg

Tizenkét kőmives összetanakodék,
Magos Déva várát hogy fölépittenék.

Hogy fölépittenék fél véka ezüstér,
Fél véka ezüstér, fél véka aranyér.

Magos Déva várhoz hozzá is kezdettek.
Amit raktak délig, leomlott estére,
Amit estig raktak, leomlott reggelre

 

2017.01.21-én, azaz három éve jelent meg a hír, hogy kipurcant a váci mentőállomás kazánja és több hete vacognak a mentősök. A mentőállomás vezetője elmondta: több mint két hete tönkrement a ka­zánjuk, amely már nagyon öreg és el­használódott volt. A váratlan eseményt azonnal jelentették, s mivel nagyon hi­degek vol­tak, meg­próbálták hősugár­zókkal felfűteni legalább a legfon­tosabb helyisé­geket. Ez sajnos nem nagyon sikerült nekik, ráadásul az elektromos hálózat a nagy terhelést nem bírta, ezért hőlégbefúvókkal igye­keztek meleget teremteni maguknak.

Világossá vált, hogy úgy, ahogy van az épület teljes műszaki háttere az elektromos vezetéken át a szigetelésig fabatkát sem ér.

Ezért egy kormányzati hír jelent meg 2019. február 14-én a youtube felületén https://www.youtube.com/watch?v=X-w8n4oBLKo

A határidőre itt az hangzott el, hogy „mihamarabb”.

Amit raktak délig, leomlott estére,

2019 május elején Rétvári képviselő úr Vácon tartott sajtótájékoztatón ígérte meg ugyanezt. Erről a helyi sajtó így számolt be:

http://www.dunakanyarregio.hu/index_article.php?cikk=9395

Itt „nyár közepe” volt a beígért határidő.

Amit estig raktak, leomlott reggelre

2019 szeptember végén érkezett a médiához egy sajtóanyag arról, hogy „a végéhez közelednek a munkálatok”. Ezt többnyire változtatás nélkül közölte a sajtó, például itt:

http://danubia-televizio.hu/hir/a-vaci-mentoallomas-felujitasi-munkai-a-vegehez-kozelednek

Megint tanakodott tizenkét kőmives, Falat megállítani hogy lössz lehetséges?

  1. január 7-én pedig Rétvári képviselő a saját Facebook-oldalán írt róla, amiből persze ismét sikerpropagandás sajtócunami lett. Itt „legkésőbb március vége” a határidő.

Meddig dübörög még a semmitmondó propaganda? Vajon hány bőrt lehet még erről a rókáról lehúzni? És vajon mikor készül el a Váci mentőállomás?

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr4315402080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xebu 2020.01.13. 19:25:34

Szerintem most már megvárják a ciklus végét, és a 2022-es parlamenti választások kampányidőszakában fogják átadni a mentőállomást.
süti beállítások módosítása