Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Itt a felszólítás - de hol a csekk?

2017. június 02. - A Polgi

csekk-penz-sarga.jpg

 

Több fészbukozó jelezte: a tavalyi esztendő utolsó negyedévére vonatkozó fizetési felszólítást kaptak a köznyelven csak „kukaholdingként” ismert Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-től. Értetlenül állnak a dolog előtt, hiszen a szemétdíj befizetésére szolgáló csekk nem érkezett hozzájuk.

Az emberek becsületesek, amennyire megtehetik, időben eleget tesznek fizetési kötelezettségeiknek. Nem csoda, ha értetlenül állnak azelőtt, ha valakik hatóságosdit játszva, igaztalanul, ennek ellenkezőjét igyekszenek bizonygatni. Ha ez a szervezet ráadásul egy olyan, államilag létrehozott KÖZPONT, amely figyelmen kívül hagyva a piaci törvényeket, megdrágít egy szolgáltatást, bizony még csúnya szavak is elhagyják az amúgy nyugodt, békés sződligetiek ajkát.

Ismert, hogy a településeken a hulladék begyűjtését és elszállítását végző cégek korábban saját maguk küldték ki az embereknek a számlát. Lehetett rá számítani, befizetésére el lehetett tenni a pénzt, melyet aztán a postán vagy a bankon keresztül el lehetett juttatni a szolgáltatónak. Sajnos, valakik úgy gondolták, hogy mindez így nem jó. A mindennapi életünk több egyéb területe mellett a szemétdíjas számlázást is egy új, nagy állami cégbe központosították. Amely amióta megalakult, a problémák sokaságát gerjeszti a szemétszállítás területén. Ismét bebizonyosodott, hogy ami állami fennhatóság alá kerül, és el akar távolodni az alapvető piaci törvényektől, drágább lesz mindenkinek.

És – amint a példa mutatja – még ezen felül is gondokat jelent. Idegesíti, fenyegeti az embereket, méghozzá olyanért, amiről nem tehetnek, hiszen a KÖZPONTNÁL hibázott valaki.  Lassan elmondhatjuk: ez a „kukaholding” olyan problémák kezelésére létezik, amely problémák a „kukaholding” nélkül nem jöttek volna létre.

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr5512559413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása