Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Szemét egy helyzet!

2016. november 26. - A Polgi

 

sarga_csekk.jpg

 

 

 

 

 

 

Az ország nagy részén április óta nem kaptak szemétszámlát az emberek. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy csak simán elfelejtettek számlázni, akkor nagyot téved.

Mert mi is történt?

Államosították a szemétszállítást. Is... Mert miért éppen azt ne központosították volna? 

Létrehoztak egy olyan céget – a nép ajkán egyszerűen a KUKAHOLDINGOT – amelyik majd beszedi az emberektől a szemétdíjat, aztán jó (állami) atya módjára visszaosztja a kukáscégeknek. Bérre, üzemanyagra, új kukásautóra. Melyik mennyit érdemel – vagy éppen mennyit szán neki a kukaholdingos vízfej.

De mi a jófenének ez – morfondírozhat a keményen dolgozó kisember?! Egyszerű: mert az a „csúnya Unió” ontja majd a pénzt a magyar hulladékgazdálkodás fejlesztésére is! És nehogy már ezt a zsozsót csak úgy, a központi akarat és szimpátia beleszólása nélkül kaphassák meg az egyébként nem nyereségérdekelt, önkormányzati hulladéktársulások! Legyen egy, a hatalom által kézben tartott újabb mutyilehetőség, amelyből jut stadionra,  helikopterezésre, Gucci-táskára, TV2 -re. Kinek mire van szüksége. (Ez már lassan kommunizmus, nem? Valami ilyen, szükségletek szerinti elosztást álmodott Lenin elvtárs is régen…)

A központosítási törvénygyártás bevégeztetett, lőn kukaholding, a társulási szemetes cégeknek meg egy jó nagy fityiszt, nem önálló számlázás útján való bevételt! Ja, hogy nekik pénz nélkül is el kell vinni a szemetet, fizetni a kukásokat, gázolajat venni a kukásautókba, kifizetni a pályamatricát és az útadót. Ám nem volt miből, viszont jött a nyár. A melegben meg különösen büdös tud ám lenne az el nem szállított szemét. Kínjukban az Illetékesek működési segélyeket adtak a társulásoknak. Ugyanis sok mindene volt a kukaholdingnak – azt ne firtassuk, hogy szakértelem a fejekben mennyi! -, speciel számlázó rendszere nem volt.

Kellett egy megbízható ember! Lőrincz barát éppen nem ért rá, mert az Adrián hajókázott, viszont Videoton Pista erre IS alkalmas. Ő pedigfélmilliárdot meghaladó közpénzből megmutyizza majd ezt a számlázási hogyishívjákot is. A kukaholdingszámlázsiszoftverrendszerelőállításban (értsd: a félmilliárd elosztásában) szerepet kap a műsorszóró (!!!) állami társaságon keresztül pár magáncég is. Például az online pénztárgépek adatainak kezeléséből megtollasodott Pista-közeli vállalkozás.

Így tehát, amíg – szokás szerint – egyesek tovább gazdagodnak, az emberek jogos dühe a semmilyen ráhatással nem bíró települési vezetőkre, rosszabb esetben szegény kukásokra zúdul. A jó hír ebből, hogy a polgármesterekből álló társulási tanácsoknak annyit sikerült elérni, hogy karácsony előtt ne egyszerre kapják meg az emberek a 8 havi szemétszállítási díjat, hanem több hónapra szétosztva. Így egy negyedéves csekk jön majd december első hetében, egy negyedéves csekk januárban és a maradék márciusban.

Nem tudom, hogyan fog működni a rendszer. Én már éltem az államszocializmusban. Ott is állandóan központosítottak. Igaz, az a rendszer is kimúlt.

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr3111999450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása