Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

A karácsonyi ajándék

2016. december 03. - A Polgi

 

erzse_bet_utalva_ny_elfogado_hely.JPG

 

 

 

 

 

Ma, szombat reggel elmentem vásárolni a kisboltba. Kenyeret, tejet, konzervet a macskáimnak. Szokás szerint beszélgettem az eladóval.

- Hallotta mi történt a Kiss nénivel? Ott volt a rendőrség is!

- Nem, nem hallottam semmit. Mi történt?

- Becsengetett hozzá két alak, hogy 11 ezer forintot hoztak az önkormányzattól, de csak húszezresük van. Adjon már vissza a néni egy tízest és már mennek is.

Innen már a szokásos a történet. Elvonták a figyelmét valamivel, majd a kifigyelt rejtekhelyről elemelték az összes pénzét.

Persze, legtöbben legyintenek, és a nénit okolják. „Kapzsiságában” biztosan megfeledkezett olyan tényekről, hogy egy hivatal soha nem küld ki embereket házhoz, hogy kézben vigyék a segélyt.

Persze Kiss néni is nézi a TV-t. Leginkább az M1-et, mert az bejön szobai antennán is. A kormánytévén Lázár miniszter úr a napokban bejelentette az év sületlenségét. Minden nyugdíjas kap tízezer forintnyi Erzsébet utalványt, amit majd a kormányhivatalnok (egy biztonsági őr kíséretében) házhoz visz. Mert így olcsóbb, mint a posta.

A francokat olcsóbb! De rohadt nagy propaganda, mikor kézből-kézbe kapja a nyugdíjas (egy kormánytisztviselőtől) a pénzt. Úgy érezheti, hogy ezt személyesen Ovitól kapta!

Szerintetek, vajon hány piti bűnöző fogja eljátszani a kormánytisztviselői szerepet? Nagyon kérem az ország összes Mari nénijét és János bácsiját, figyeljen oda! Nehogy sírás legyen a vége!

Utóirat:

Apámat megkérdeztem, mi a véleménye erről az „ajándékról”? - Menjenek a picsába! Havi 22 ezret költök gyógyszerre. Kenjék a hajukra!

De apa – mondom – azt olvastam olcsóbb lett a gyógyszer.

- Na, te is menj a francba, ha ezt beveszed! Eddig 10 darab volt egy dobozban, most meg nyolc és 120-szal lett kevesebb az ára! Akkor szerinted nem átbaszás?

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr7212018785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.12.04. 12:32:06

a posta kb. 102 millióért vinné ki, a nagyon biztonságilag kísért költsége alsó hangon 1,2 mrd. ennyit az olcsóságról.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2016.12.04. 13:32:51

Mázlista papád van, hogy nem kell neki a 10.000 ft. De ha megkapja, oda tudja ajándékozni valakinek legalább, aki örül neki.

némó 2016.12.04. 13:49:14

Kedves Meister ! Ez a baj,hogy nagyon sok embernek sok pénz a tízezer,van aki meg le se hajolna érte !A másik gond meg az,hogy milyen szándékkal adják ? Nem biztos,hogy a jó szándék áll mögötte mert akkor már novemberben adták volna !

gerumak 2016.12.04. 16:56:06

Most bezzeg drága a posta :-/
De az inzultációs kérdőív bezzeg volt elég fontos, hogy költsenek postára.

Melyik biztonsági cég fog ezen irtózatos nagyot kaszálni?

Hány hivatalnok fog eltévedni?

Több személyes ismerősöm is felajánlotta az utalványait jótékony célra, pl az Oltalomnak, és a Keleti Csoportnak. Nyilván nem teheti meg sok család, de azért biztató :-)

rokkerbanya 2016.12.04. 20:56:14

Minden nyugdijasnak ebben a hónapban 10.000,-Ft-tal többet kellene utalni, vagy postás által kézbesíteni. Probléma megoldva ☺

marosmozi 2016.12.06. 09:05:08

Mifelénk meg van olyan házaspár, akik rögtön azt keresték, melyik többgyerekes családnak adják át, ha megkapták.
süti beállítások módosítása