Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Juhász brothers menni Brüsszel - ahogy mi csináljuk, Juhászok...

2016. december 27. - A Polgi

20161218_112633.jpg

Mostanában mindig csak azt hallom, hogy Brüsszel ezt csinálta, meg Brüsszel arra kényszerít minket, meg bánccsa a magyart már megint ez a Brüsszel.

Gondoltam, éppen itt az ideje, hogy Brüsszel szeme közé nézzek! Szóval vásároltam négy darab repülőjegyet! Hogy miért négyet? Ha már annyira gonosz ez a Brüsszel, akkor kelleni fog az erősítés. A testvéreimmel megyek! A három Juhász testvér – és egy csaj, mert a csatában kell a nő is :) - biztosan lenyomjuk ezt a Brüsszelt.

Vasárnap, korán reggel indult a gép. Én vállaltam, hogy összeszedem a tesóimat. Az egyiket Mogyoródon, a másikat Újpesten. Kiértünk, átmentünk a fémkereső kapun meg minden. Ez egy fapados gép, ezért az utolsó ellenőrzésre egy ideiglenesnek tűnő, aluborítású hangárba tereltek. Hááát, ott lekapcsolták Attila öcsémet! Szerintem a brüsszeli bürokraták szóltak ide telefonon, hogy alapos vizsgálatot követeljenek a színmagyar fickó ellen! A multi cég liberális alkalmazottja természetesen pontról-pontra hajtotta végre az utasítást. Kiszúrta, hogy Attila öcsémnek szeptemberben lejárt a személyije! Ezt öcsémnek három hónap alatt nem sikerült… :) Naná, hogy nem engedték fel a gépre! Tudták jól a brüsszeli senkiházik, hogy egy olyan – a lovat szőrén megülő, hátrafelé nyilazó – igaz magyar vitéz jött volna el hozzájuk, aki rögtön rendet vágott volna abban a Brüsszelben…

A barátnője szolidáris volt vele és együtt kéz a kézben távoztak. Ketten maradtunk hát! Tamás testvérem a gép fedélzetén már rákezdett a magyar híradóban gyakran hallott szólamokra – hogy mennyi fekát, meg arabot, na és buzit fogunk látni. És ő meg majd jól a szemük közé fog nézni. Összevont szemöldökkel! Megérkeztünk. A reptérről BMW – vel mentünk tovább (Busz, Metró, Willamos) a belvárosba. És ott kezdődtek a bajok! Kéz a kézben kajált a kínai lány egy arab fiúval egy török étkezdében mellettünk. Román cigány koldult a sarkon. A pisilő kisfiú szobrát valamilyen szláv nyelven röhögte ki valaki, hogy mi ez a húsz centis törpe? Az EU parlament látogató központjába, nem mellékesen megjegyzem, hogy vasárnap is nyitva volt. És még bejelentkezni sem kellett. Odamentél, fémérzékelő, ingyenes ruhatár + értékmegőrző, ingyenes magyar nyelvű füles és Qrva jó kiállítás. És azt éreztem, hogy nem egy lenézett kelet európai suttyó vagyok, hanem az EU megbecsült állampolgára. Magyar nyelven mondák el, hogy az Európai Unió azért jött létre, hogy a nemzetállamok közötti nézeteltéréseket kezelni lehessen. Tárgyalásokkal. Lassú egy EU döntés? Szüttyögnek? Lehet, de 50 éve nem volt háború az unión belül. Mikor kijöttünk az EU székházból a tesóm csak annyit mondott: baszki, eeez Európa!

Hogy volt-e készültség? Nem! Brüsszel főterén láttam néhány felfegyverzett katonát, de látványos készültséget, PSZH-t, kék villogót nem láttam sehol. Béke van. Mindenki éli az életét. Az arab, a szerb, az afgán, a cigány, a belga és az ott élő magyar is.

Hétfő: magyar királyi tévéhíradó kétpercenként ismételve: terror Berlinben! Mi lett volna ha…?

Most komolyan? Egy vasúti balesetben meghal 90 ember. Egy repülőgép balesetben meghal 200 ember. Akkor most ne üljek vonatra, vagy ne szálljak repülőre? Berlinben meghalt egy tucat ember egy gyökér vallási fanatikus őrülete miatt. Részvétem, őszintén sajnálom! De mi legyen holnap? Ne menjek többé Európába? Hát nem arról szól a terror, hogy félelem alakuljon ki benned? És a félelmeid miatt manipulálható legyél?

Na nehogy már ezek győzzenek!

Egyébként egy Breivik nevű norvég náci 2011–ben 77 ember gyilkolt meg. Ez volt a legtöbb áldozatot szedő őrület az utóbbi 10 évben! Mégis szeretnék egyszer eljutni Norvégiába és megnézni a fjordokat, látni az északi fényt. És tudod mit? El is fogok utazni!

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr10012076661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása