Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Elfogadhatatlan!

2017. január 26. - A Polgi

news.jpg

Minden reggel átnézem a híreket. Egy polginak tájékozottnak kell lennie ugye? Sok sajnálatos és örömteli hír is akadt, sajnos utóbbi kevesebb. Viszont volt két hír, ami nem hagy nyugodni. Egy napon olvastam mindkettőt, és szinte ordított az arcomba.

Az első így szól:

 2018 nyarára bezár a fóti gyermekváros, a szerepét más intézmények veszik át. A kastélyt és a hozzá tartozó parkot pedig régi fényébe kívánja visszaállítani a kormány – mondta az Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. „A kormány elkötelezett abban, hogy a gyermekvédelem rendszerét megújítsa. 2016-ra elértük azt, hogy 12 évnél fiatalabb kiskorú gyermeknek ne kelljen intézményben élnie. A fóti gyermekotthon helyszínével kapcsolatban Czibere Károly elmondta: nagyon fontos felelősség, hogy a kastély és a hozzá tartozó park visszanyerje a régi fényét. „Az, hogy ez a jövőben milyen feladatot lát el, a közeljövőben el fog indulni”

És a második:

Információink szerint saját ágyában hűlt ki, így halt meg egy kisfiú Székesfehérváron. A 11 éves gyerek holttestét január 9-én találták meg, az ügyben teljes a hírzárlat. A rendőrség híradónk kérdésére csak annyit erősített meg, hogy nyomoznak. Úgy tudjuk, a cukorbeteg kisfiú anyjával szerény körülmények között élt. A környéken élők sokszor segítettek nekik tüzelővel, étellel.

Ha valaki a videót szeretné megnézni, akkor itt megteheti: http://rtl.hu/rtlklub/hirek/agyaban-hult-ki-egy-kisfiu

Valami mocskos módon el van szabva ebben az országban.

  • Egy másodosztályú focicsapat pályáján a füvet, Makovecz stílusban épült fűtőház melegíti.
  • Hárommilliárd forint közpénzt juttatott a magyar kormány egy 14 ezer fős szerbiai település harmadosztályban játszó focicsapatának
  • Egy Tiborcz Istvánhoz ( a miniszterelnök veje) köthető érdekcsoport pedig már be is kebelezte a felújításra váró bodajki Hochburg–Lamberg-kastélyt.
  • A miniszterelnök édesapja, id. Orbán Győző bukkant fel a turai kastélyban, s a helyiek már kész tényként kezelik, hogy az épület és a hozzá tartozó tízhektáros park a kormányfő családjának tulajdonába került - írta a Bors korábban.

Vajon mi lesz a sorsa a fóti kastélynak?

Mindeközben, akikre az ország jövőjét bízhatnánk megfagynak az ágyukban. A többiek pedig ostobák maradnak, mert végtelenség lebutított lett a közoktatás. Az elitiskolákat pedig halandó ember nem tudja megfizetni. Csoda, hogy félmillió ember már elhagyta az országot? A baj ott van, hogy azok mentek el, vagy tervezik a kivándorlást, akik törekvőek, kockázatvállalók, tanult emberek. Itt pedig csak egyre sűrűsödik a butaság fajsúlya. Másfél millió ember tapsol a mindennapi arroganciának. A rendszert pedig összetartja a gyűlölködés.

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr2212155131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VaradiJanos 2017.01.26. 20:18:44

Miért nem fogadtad be azt a kisfiút? Ugye milyen hülye demagóg kérdés? Mint a posztocskád.

kvadrillio 2017.01.26. 20:25:26

2017. 1. 26. 11:21|MTI | Közélet » Politika
Csepreghy: Magyarország élen jár az uniós források felhasználásában
Az európai uniós fejlesztési források felhasználásában Magyarország a visegrádi országok között az első helyen, az Európai Unió 28 tagállamában az elsők között van - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség államtitkára csütörtökön a HG Media csoport Fókuszban konferenciasorozat - 2017 a lehetőségek éve címmel tartott rendezvényén, Budapesten.

jahhh.... a felhasználást !!! minden nap látja és saját bőrén érzi a magyar nép ! Nem ilyen baromságokra kellene fordítani az EU-S milliárdokat, hanem amire adják: A MAGYAR NÉP ÉLETSZÍNVONALÁNAK EMELÉSÉRE !

davi_dov 2017.01.26. 20:26:54

Nincs elszabva semmi.
Azt kapták az emberek amit (akit) megszavaztak. Előre lehetett tudni, hogy ez lesz.

Legközelebb tessék előre gondolkodni.

Budapest a kutyaszar városa 2017.01.26. 20:36:31

@VaradiJanos: Ez nem demagógia, hanem a tények összehasonlítása. Mégpedig vérlázító tények!

VaradiJanos 2017.01.26. 20:46:53

@Budapest a kutyaszar városa: a megfagyott gyerek demagógia, hiszen egyértelműen a szulő hibája

Borsia 2017.01.26. 21:07:38

@VaradiJanos: Anyádat miért nem fogadta be egy rotációs kapa mielőtt megellett téged te gyökér. Egy 11 éves gyermek fagyott halálra te egyszerű. Bravó

conchita wurst 2017.01.26. 21:10:06

Hát ez értelmes poszt volt.

Most adok neki témát is:

'Az Eurostat publikálni kezdte a 2016-os szegénységi statisztikákat, elsőként a magyar adat jelent meg. Eszerint 2016-ban a szegénység kockázatával és a társadalmi kirekesztődés veszélyével érintett emberek száma 2,54 millió volt hazánkban, a társadalom 26,3 százaléka.

Ez a szám, bár nagyon magas, alacsonyabb a 2008-as válság évi 2,79 milliónál. Sőt, a csúcsnak számító 2013-as 3,4 millióhoz képest több mint 857 ezres a csökkenés (ezt a népességfogyás is "segítette" kismértékben). 2014-ben 3,1 millió ember, tavalyelőtt pedig 2,7 millió volt szegény hazánkban az Eurostat szerint.'

Tessék. EZ A CIGÁNY ORBÁN NEM ÁTALLOTTA A SZEGÉNYSÉGET IS A VÁLSÁG ELŐTTI SZINT ALÁ CSÖKKENTENI !! Elegem van a szegénypárti kormányokból!

A nyugatot meg TÖNKRE TETTE ÁLLANDÓ hátbatámadásaival a GECI!

'A 2015-ös adatok alapján - amely az összes uniós országra elérhető - Magyarország nem is áll nagyon rosszul ebben a tekintetben, hiszen az EU-ban az emberek 23,7 százaléka számított szegénynek, de például Olaszországban 28,7 százalék volt ez az arány.'

www.napi.hu/magyar_gazdasag/meghokkento_magyar_szegenysegi_adat_erkezett.628601.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Akkora a korupció basszameg megint kevesebb a szegény. A GECI már a szegényeket is lekorrumpálja!

conchita wurst 2017.01.26. 21:12:31

@Borsia: Ismerem a családot. Az apa régi mszmp-s munkásőr, 10 éve mindennap tökrészeg volt. Az anya eszdéeszes, rúdtáncos, kábítószer élvező.

Mégis mit vártatok? A gyerek az pont nem tehetett rolla.

nu pagagyí 2017.01.26. 21:14:36

@VaradiJanos: Van akinek nem futja kastélyra meg kandallóra benne. Demagóg strici! Te mire fizeted az adódat? Én például arra is szánnám, hogy az állam tartson fent olyan szociális rendszert, amelyhez fordulhat valaki, ha megszorul, de az sem lenne baj, ha ez a szervezet ismerné a területén élők gondjait. Persze mindenki figyelhet a szomszédjára, de valódi eszköze a pénzünket elherdáló államnak van. Remélem téged is elér majd a pöffeszkedésedért és cinizmusodért a sors bosszúja és saját kormányod fog megalázó kényszerközmunkára ítélni.

Borsia 2017.01.26. 21:14:38

Egy gyerek halála soha nem demagógia te falusi iparművészeti edény. Az egy tragédia. Lehet felelősöket keresni, de akkor is visszás hogy mindenre baromságrá vannak milliárdok, de valódi családvédelemre még csak koncepció sincs

nu pagagyí 2017.01.26. 21:19:34

@conchita wurst: A számok valóban szépek. Igaz kb. 100 ember fagyott halálra eddig az országban ezen a télen. Biztos nem olvasták a statisztikát.

Borsia 2017.01.26. 21:21:31

@conchita wurst:Mondom, lehet a család a hibás, sőt. Qrvára mindegy hogy munkásőr vagy Fradi biztonságiőr. Az államnak van eszköze, hatalma, erőforrása hogy megvédje ezeket a gyerekeket. Vagy ne engedje megszületni vagy időben helyezze biztonságba mind fizikailag mind érzelmileg. Ennyi

kvadrillio 2017.01.26. 21:35:35

pestisracok.hu...Az új hidegháború, a transzklotyók és a hatalmas állami adósság is Obama öröksége
Nagy változás következik be Amerikában – jelentette ki büszkén nyolc és fél évvel ezelőtt, a választási győzelem után Barack Obama. Igaza lett. A két hét múlva leköszönő elnök valóban nagy örökséget hagy maga után, a csomagban azonban nincs sok megőrizendő eredmény, bár tény, hogy karakteres nyomot hagyott Amerikán. Az is vitathatatlan, hogy nagy eredményt ért el abban, hogy ő volt az Egyesült Államok első fekete elnöke. De erről mondjuk pont nem tehet.

A második világháború óta, Bill Clinton után Barack Obama a második demokrata elnök, aki két ciklust vitt végig. A liberális média természetesen hatalmas eredményekről, virágzó országról beszél, amit majd a földig rombol az ördöggel is lepaktáló Donald Trump, ám ez közel sem biztos, hogy igaz. A leköszönő elnök eredményei sok szempontból megkérdőjelezhetőek: nincsenek bizonyítékok arra, hogy Obama mentette meg az országot egy nagy gazdasági válságtól, ahogy rezeg a léc az Obamacare alatt és az államadósságot sem sikerült csökkenteni, sőt. A legtöbb energiát talán a rasszizmus elleni harcba, a transzklotyók intézményének támogatásába és politikai korrektségbe rakta, ami viszont az átlagember hétköznapjaira semmilyen hatással nincs, de annál hamarabb nyúl a puskájához (szavazócédulájához), ha ezzel próbálják meg az ő jólétét igazolni.
Szomorú diákok
Izrael leöntése gázolajjal, majd meggyújtása

Barack Obama az elmúlt nyolc évben mindent megtett annak érdekében, hogy aláássa Amerika és Izrael barátságát. Az Egyesült Államok amellett, hogy besegített Iránnak a nukleáris fegyver felé vezető út kikövezésében, több milliárd dollárt költött arra, hogy terroristákat pénzeljen, miközben annak adott hangot, hogy Izrael a Holokausztból nőtt ki (azaz nem természetes a léte), és tulajdonképpen Izrael áll a térség békéjének útjában. A legaljasabb húzás természetesen az ENSZ Biztonsági Tanácsában elfogadott határozat volt, amely kimondja, hogy Izrael azonnal és teljesen szüntessen be minden betelepítési cselekedetet a „megszállt” palesztin területeken, Kelet-Jeruzsálemet is beleértve, és teljességgel tartsa tiszteletben a jogi kötelezettségeit ebben a tekintetben. Ez talán még a bengázi botrány tervezett eltusolásánál is aljasabb volt. Az amerikai elnök egyébként – elképzelhető, hogy muszlim származása miatt – nem kedveli a nyugati kultúra zsidó-keresztény gyökereit, és ezt 2009-ben meg is erősítette, amikor például a török elnöknek azt mondta, hogy nem tekinti Amerikát keresztény országnak.

Vezető kép: Black Agenda Report

Izrael a holokausztból nőtt ki ?????...HUHHH ! KI GONDOLTA VOLNA !!! :o)

JÓ KIS CIKK.....

kvadrillio 2017.01.26. 21:43:28

ÓÓÓÓÓ....A BENCSIK ???!!!
A KAMÉLEON SZÍNVÁLTOZTATÓ KÉPESSÉGE KUTYAFASZA HOZZÁ KÉPEST ! :o)))
Pályája

1951-ben született Budapesten. Anyja Marton Magdolna grafikusművész, apja Bencsik István szobrászművész. Tanulmányai: Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola, MÚOSZ Tördelő és Képszerkesztői Akadémia. Újságírói pályafutása: Haditechnikai Szemle, Mezőgazdasági Mérnök, Somogyi Néplap, Csepel Újság, Népszava, Népszabadság, Esti Hírlap, Pesti Hírlap (1992–1994), Demokrata, Magyar Demokrata, utóbbi háromnál főszerkesztő. Létrehozta a Szkítia könyvesbolthálózatot és a Magyar Ház Könyvkiadót. Alapító tagja a jobboldali Sajtóklubnak.[1] 2012. áprilisában a "Demokrata Kör" című műsorát az ECHO Hungária TV Zrt. megszüntette.[2][3]
Személyével kapcsolatos kritikák

Bencsik András 1990 előtt sorrendben a Haditechnikai Szemle (a Honvédelmi Minisztérium szakfolyóirata), a Mezőgazdasági Mérnök (a gödöllői Agrártudományi Egyetem lapja), a Somogyi Néplap (a Somogy megyei MSZMP Bizottság lapja), a kaposvári Mozi Múzeum (a Somogy megyei Moziüzemi Vállalat intézménye), a Csepel Újság (a Csepel Művek lapja), a Népszava, az MSZOSZ lapja), a Népszabadság, az MSZMP központi lapja, majd ezt követően az Esti Hírlap újságírója volt. Sokan kritizálták a Népszabadság 1986. október 17-i számába írt, "Érzelmi kötődés" című cikke miatt, melyben a Magyar-Szovjet Baráti Társaságról és a magyar fiatalok szovjetbarát ideológiai nevelésének fontosságáról ír.[4][5] Szintén heves kritikát[6][7] váltott ki Göncz Árpád volt köztársasági elnök halálának másnapján írt Facebook-bejegyzése.[8] A bejegyzésben Bencsik Gönczöt az első magyar kormány és a rendszerváltozás elárulójának titulálja. folyt. köv.
A Békemenet szervezője
Bencsik András beszédet mond 2012-ben az első "Békemenet" résztvevőinek[9] a budapesti Kossuth téren

Bencsik András a 2012. január 21-én és márciusi 15-én lezajlott Békemenetek szervezése után, a 2012. október 23-án rendezett tömegdemonstráció szervezésében is tevékeny részt vállalt.[10] Többek között az ő szervezésében is létrejött második Orbán-kormányt támogató eseményen a demonstrálók a Széna téren gyülekeztek, ezt követően a Margit körúton indult el a menet, majd a Margit hídon keresztül a Nyugati tér irányába vonultak. A Bajcsy Zsilinszky útról fordultak be az Alkotmány utcába és így érték el a Kossuth teret. A rendőrség becslése szerint a rendezvényen több mint 150 ezer fő vett részt.[11][12][13][14]

BENCSIK ELVTÁRS AZT ÜZENTE...ÉN MEG AZT, HOGY NYALJA KI ! :)

MINDEN VOLT MÁR EZ AZ ÉLETÉBEN, CSAK CSATORNATISZTÍTÓ NEM !

kvadrillio 2017.01.26. 21:46:14

tördelő és képszerkesztő akadémia ??? ilyen nincs is ! ...vagy csak a piacon vette...:O)

morph on deer 2017.01.26. 22:04:33

@nu pagagyí:
"Te vagy a nagybácsi?"
Nem, dehogy!
Hogy kérdezhetsz ilyet?
Az apa...

VaradiJanos 2017.01.26. 22:16:47

@Borsia: igen, korcsika, a délvidéki stadion miatt fagyott halálra és nem azért mert az anyja nem vitte be egy kórházba. De inkább nem ítélkezem, mert nem ismerem a tragédia körülményeit .... ahogyan a nagyokos demagóg posztfosó sem.

VaradiJanos 2017.01.26. 22:19:34

@Borsia: ja, persze, ilyenkor az állam miért nem lépett közbe ... ha pedig elvették volna a gyermeket, akkor azon rikácsolna a kórusotok, hogy hogyan lehet elszakítani a szulojetől

kvadrillio 2017.01.26. 22:22:01

a rendszerv áltó politikusok, kormányok, sikeresen elterjesztették a drogokat mindenhol és mexikót csináltak magyarországból ! nemsokára hullanak mint a legyek fiatalon a drogfüggők itt is mint nyugaton és főleg Amerikában.
2017. 01. 26. 18:14
#N1Tv
#Előzetes
Mindenüket eladják a fűért és a szipuért

Putnokon öten támadtak meg egy nyolcvanéves férfit. A pénz drogra kellett. Egyre többször támadnak meg fiatalok védteleneket, nincsteleneket, hogy értékeiket elvéve azokat pénzre váltva kábítószert vegyenek.

Jakab.gipsz 2017.01.26. 22:39:06

@kvadrillio: És ? Te bezzeg fasza gyerek vagy mutasd magad, Ó vezérünk had kövessünk.

kvadrillio 2017.01.26. 23:22:46

Nagyvilág
ÉS PERSZE SOROS BÁCSI NAGYOT KASZÁLNA RAJTA !!!!!
Az euróövezet gyors végét jósolja Trump uniós nagykövetjelöltje
MTI2017.01.26. 17:4629

Az euró hanyatlik és az euróövezet másfél éven belül összeomolhat - véli Ted Malloch, aki jól tájékozott források szerint az Egyesült Államok európai uniós nagykövete lesz.
Erről tudnia kell

A BBC-nek adott interjújában Ted Malloch csütörtökön kijelentette, hogy jelen pillanatban az európai fizetőeszköz értékének esésére fogadna.

A közgazdász professzor januárban már járt Donald Trump amerikai elnök stábjánál az uniós nagyköveti poszt betöltése kapcsán.

Euró - vége lesz?
Forrás: MTI/Oresztisz Panagiotu

Ted Malloch, aki a Henley Business School, egy dél-angliai gazdasági főiskola tanára kifejtette, hogy Nagy-Britanniával 90 napon belül tető alá lehet hozni egy kétoldalú kereskedelmi megállapodást, ha a szigetország kilép az Európai Unióból. Szerinte a világ legnagyobb céges akvizícióit is le lehet vezényelni ennyi idő alatt.

Amíg a királyság része az EU-nak, addig is el lehet kezdeni a tárgyalásokat, és az Egyesült Államok érdeke, hogy Nagy-Britannia teljes egészében kiváljon az unióból - véli Ted Malloch. Theresa May brit miniszterelnök pénteken találkozik Donald Trump amerikai elnökkel Washingtonban.

Az Európai Unióról is szkeptikusan nyilatkozott a nagykövetjelölt. Véleménye szerint az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi megállapodásról (TTIP) folyó tárgyalásoknak vége, nem lesz belőle semmi, a politikai realitások megváltozása azt eredményezi, hogy inkább kétoldalú megállapodásokat kötnek a különböző országokkal.

Donald Trump
euróövezet
euró

Jakab,gipsz........poszthoz: valami télleg kurvára el van baszva ebben az országban, mert kb "5 emberke" MAGÁNAK SAJÁTÍTOTTA KI !!! ..és 8 millió emberke úgy picsán tudná őket rúgni, hogy ZÚGVA SZÁLLNÁNAK MINT A GYŐZELMI ZÁSZLÓÓÓ ! :o) ORBÁN IS CSAK ADDIG JÁCCA A MAGABIZTOS VEZÉRÜRÜT, AMÍG ECCER JÓL POFÁN NEM VÁGJÁK ŐT ! :)

ember100 2017.01.26. 23:54:56

@VaradiJanos:
Helló !

Azt ugye vágod (remélem olvasni értelmezni is tudsz ) hogy a faluban tudtak a család szegénységéről és segítettek amit tudtak.
Egyik szegény a még szegényebbnek !
DE azt azért tudnod kellene hogy az állam azért kapja , szedi be az adóforintjainkat ( az elhunyt család is fizetett , minimum áfát 27 % ) Hogy fenntartson egy szociális rendszert hálót az ilyen esetek megoldására.
Persze tudom a stadion , kisvasút , külföldi focicsapat támogatása látványosabb.

ember100 2017.01.27. 00:05:27

@conchita wurst:
Helló !

Öregem azért rúgtál egy két öngólt :)
2008-as válság évi 2,79 milliónál.
2013-as 3,4 millióhoz
2014-ben 3,1 millió ember,
2016-ban 2,7 millió volt szegény hazánkban

2008 Gyurcsány és válság
2013 Orbán EU-s pénzek tömkelege
2014 Orbán EU-s pénzek tömkelege
2016 Orbán EU-s pénzek tömkelege
És persze azt gondolom hogy 2008 tól 2010 ig 599.999 szegény ember lett és 1020 ben a vezír uralkodása alatt 1 DB .
Ráadásul a vezíred a statisztikákat is kozmetikázza elég rendesen.
A külföldön dolgozók beszámítása a szegénységi korlát , minimum lecsökkentése , a 3 hónapnál régebben álláskeresők kiejtése a rendszerból.....
Vagy ilyen sötét vagy vagy megvettek kilóra .

Netuddki. 2017.01.27. 09:01:16

@VaradiJanos: "Miért nem fogadtad be azt a kisfiút? Ugye milyen hülye demagóg kérdés? Mint a posztocskád. "

Mocskos, tolvaj, fidesztroll! Fogadtad volna be te!

Netuddki. 2017.01.27. 09:02:44

Sajnos ezek csak cseppek a lopások tengerében.

Mi lesz a sorsa? Ha tippelni kel, akkor:
index.hu/belfold/2017/01/27/karadi_vadaszhaz_mondok_izsak_eu-s_penz/

Netuddki. 2017.01.27. 09:03:49

@VaradiJanos: "ja, persze, ilyenkor az állam miért nem lépett közbe ... ha pedig elvették volna a gyermeket, akkor azon rikácsolna a kórusotok, hogy hogyan lehet elszakítani a szulojetől"

Közmunkás béren mennyi tüzelőt lehet venni faszfej?

VaradiJanos 2017.01.27. 09:29:50

@Tibi !: Neked is jó reggelt, szipus barátom!
Semmi közöd hozzá, de megosztok veled pár dolgot:
- a gyermekkori nagyanyám fájáról vacsora elott csórt cseresznye esetek óta soha semmit nem loptam el senkitől
- nem dolgozom a Fidesznek, sok ügyük felháborít, ennek ellenére messze jobbnak tartom a mostani kormányzatot mint a fajtád uralmát
- 2016-ban átlag havi 43000 ft-ot utaltam beteg gyermekek megsegítésére
- céges kapcsolataim révén 2 000 000 ft-ot utaltattam hasonló célra
- 2 kisgyermek műtétjét tettem lehetővé
- 1 kisgyermek ún tiszta szobáját finanszíroztam
- 2 gyermekes és 1 gyermektelen családnak alakítottunk ki szállást cégirodából
- kb 30 adag ételt vittem hajléktakanoknak karácsonykor, ez nem sok, de ennyire volt időm
Ennek ellenére valóban nem fogadtam be otthonra senkit, s demagóg posztot sem írtam a témában a magad fajta hivatásos ajvékolók szellemi táplálékául.

VaradiJanos 2017.01.27. 09:33:09

@Tibi !: Nem sokat, s ismétlem, nem is tudom megítélni, hogy mi történt, de nem tudom elképzelni azt a szituációt, hogy a vadon kivételével békeidőben (amikor be lehet vinni fűtött közösségi helyekre) a gyerekem hamarabb fagyna meg mint én.

n_dy 2017.01.27. 09:47:14

@Borsia: és tudod miért, vagy csak úgy csaholsz egyet a levegőbe? segítek neked: nyilván a Zorbán tehet róla...

nu pagagyí 2017.01.27. 09:58:01

Az "elszabás" tudatos. A közpénzek és a közvagyon üzemszerű eltulajdonításának zavartalanságát és a hatalmat megkaparintó bűnözők "örök időkre" való bebetonozását szolgálja. Az egyre népellenesebb rezsim céljait, a társadalmi szolidaritás kiirtásával, a támogatásra szorulók elleni folyamatos gyűlöletkeltéssel, a társadalom különböző csoportjainak egymás ellen uszításával, az emberi jogok semmibevételével valósítja meg. Eszközként az állami hatalmat használja, amelynek minden szintjét megszállta a rezsimnek lekötelezett emberekkel. De nemcsak az államot, hanem minden olyan területet megszálltak, amiben pénz és/vagy hatalmi pozíció rejlik: piac, államilag "elismert" társadalmi szervezetek, sajtó. Amit nem tudnak uralni azt hatalmi eszközök és bűnözői körök segítségével egyszerűen megfojtják. Napi élmény a hatalomra bármiféle veszélyt jelentő szuverén személyek és csoportok elleni lejáratás, tettleges inzultusok, hatósági zaklatás. Magyarország sajnos egy ocsmány diktatúra lett, semmiben nem különbözik Azerbajdzsántól, vagy Türkmenisztántól. Egyelőre még nem gyilkol a hatalom, megelégszik az egzisztenciális kivégzéssel.

conchita wurst 2017.01.27. 10:03:52

'Az Eurostat publikálni kezdte a 2016-os szegénységi statisztikákat, elsőként a magyar adat jelent meg. Eszerint 2016-ban a szegénység kockázatával és a társadalmi kirekesztődés veszélyével érintett emberek száma 2,54 millió volt hazánkban, a társadalom 26,3 százaléka.

Ez a szám, bár nagyon magas, alacsonyabb a 2008-as válság évi 2,79 milliónál. Sőt, a csúcsnak számító 2013-as 3,4 millióhoz képest több mint 857 ezres a csökkenés (ezt a népességfogyás is "segítette" kismértékben). 2014-ben 3,1 millió ember, tavalyelőtt pedig 2,7 millió volt szegény hazánkban az Eurostat szerint.'

Tessék. EZ A CIGÁNY ORBÁN NEM ÁTALLOTTA A SZEGÉNYSÉGET IS A VÁLSÁG ELŐTTI SZINT ALÁ CSÖKKENTENI !! Elegem van a szegénypárti kormányokból!

A nyugatot meg TÖNKRE TETTE ÁLLANDÓ hátbatámadásaival a GECI!

'A 2015-ös adatok alapján - amely az összes uniós országra elérhető - Magyarország nem is áll nagyon rosszul ebben a tekintetben, hiszen az EU-ban az emberek 23,7 százaléka számított szegénynek, de például Olaszországban 28,7 százalék volt ez az arány.'

www.napi.hu/magyar_gazdasag/meghokkento_magyar_szegenysegi_adat_erkezett.628601.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Akkora a korupció basszameg megint kevesebb a szegény. A GECI már a szegényeket is lekorrumpálja!

putris72 2017.01.27. 10:05:22

@Tibi !: Szóval szerinted mindenkin a kormánynak kell segíteni!Segítek,természetesen ennek a kormánynak!Mert ugye az előzőek megmondták,hogy a kormány nem jóléti intézmény!Elárulok neked valamit,hogy 2010 előtt több mint duplája volt a télen kihűlés által meg halt emberek száma!Valahogy nem emlékszem,hogy akkor annyira érdekelte volna a baloldalt!Amúgy meg kormánytól fuggetlen,meddig terjed a kormány és mikortól kezdődik az egyéni felelősség?Mert ugye a hajléktalant sem lehet kényszeríteni,hogy be menjen a szállóra!Vagy szerinted az a megoldás,hogy a kormány adjon mindenkinek lakást segélyt,hogy meg éljen!Jó,de mindezt ki fogja finanszírozni???Amugy meg ha most szar,akkor,hogyhogy 2010 előtt amikor sokkal jobb volt sokkal többen haltak meg így,mit csinált a baloldali kormány??

nu pagagyí 2017.01.27. 10:08:01

@VaradiJanos: Ne haragudj, de nem hiszem el a szép felsorolásodat, mivel az emberség szikráját sem sikerült felfedeznem korábbi kommentjeidből. A te fajtád csak akkor "segít" valakinek, ha abból közvetlenül, vagy közvetve anyagi haszna származik, vagy valamilyen hátsó szándék vezérli, mondjuk felhasználhatja valamire a "megsegítettet". Várom a teljes történetet.

Je ne suis pas Charlie Hebdo! 2017.01.27. 10:08:25

Ma már minden vidéki család, amelyik kertes családi házban lakik, használhatna napenergiát, megtermelhetné permakultúrás rendszerben az élelmiszer 80%-át és vígan meg tudna élni akkor is ha a családban csak egy ember dolgozik munkahelyen pénzért.
Kis állami segítséggel elérhető lenne, hogy mindenki biztonságban legyen, ne segélyezésből éljenek az emberek, ne dolgozzák halálra magukat a törekvők és tisztább legyen a környezet.
Kastély-stadion-kisvasút helyett , illetve ezek mellett arányosan - erre kellett volna költeni a pénzt.

2017.01.27. 10:09:54

"akikre az ország jövőjét bízhatnánk megfagynak az ágyukban"

2017.01.27. 10:10:52

"akikre az ország jövőjét bízhatnánk megfagynak az ágyukban"

Bár rettentően szomorú, de 1db gyerek halt meg.

Ballib cenzúrázók réme 22 2017.01.27. 10:25:40

A komcsik nem változnak.

MInden hullát felhasználnak, aki adódik úton-útfélen, hogy a Gyucrsnyista gyűlöletkampányt folytassák.

Hányinger egy banda.

Mellesleg kb 4-szer ennyien fagytak meg a szoci elkúrók alatt, akik az országot is rámmá adósították.

conchita wurst 2017.01.27. 10:33:37

@Ballib cenzúrázók réme 22: + a szegénység is nagyobb volt a szocik alatt, ami nagyon durva....

www.napi.hu/magyar_gazdasag/meghokkento_magyar_szegenysegi_adat_erkezett.628601.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Tehát már nem csak a középnek és az arisztokratáknak nem tudnak semmit kínálni a szocik, de a szegényeknek se. Ideje lenne kipottyantani őket a parlamentből, idejük lejárt.

VaradiJanos 2017.01.27. 10:35:11

@nu pagagyí: ne haragudj, de nem feléd kell elszámolnom, hanem kizárólag magam felé! És továbbra sem érdekelnek a gazdasági migráncsok, maguk alá szaró alkoholista bubók, munkaundoros mélyszegények, elnyomott buzik, kirúgott komcsi firkászok, alulfinanszírozott bálnamegmentők, lelőtt néger gengszterek, stb. Ha ez embertelen, akkor legyen az. Húzni kell egy határt ameddig terjed az egyéni torodés. Neked sok-sok kemény blogos hozzászólásig terjed a szereteted, nekem kicsit tovább, viszont valóban beárnyékolja azt a fajtád iránti megvetésem és undorom. Sajnálom, nem akarom, de ez van.

monddazigazatmar 2017.01.27. 11:02:14

@kvadrillio: "A MAGYAR NÉP ÉLETSZÍNVONALÁNAK EMELÉSÉRE !"
Csak egy pályázatot linkelj be aminek az a célja, hogy a nép eletszínvonala emelkedjen

monddazigazatmar 2017.01.27. 11:09:12

@VaradiJanos: "Nem sokat, s ismétlem, nem is tudom megítélni, hogy mi történt, de nem tudom elképzelni azt a szituációt, hogy a vadon kivételével békeidőben (amikor be lehet vinni fűtött közösségi helyekre) a gyerekem hamarabb fagyna meg mint én."
OTT A PONT. Ennyi.
Felellőtlen fasz szülők mindig is voltak, és lesznek is sajnos. Nincs az a családsegítő a világban aki bekapcsolná a fűtést, tenne a tűzre, még rátenne 2 pokrócot a gyerekre, esetleg maga mellé tenné az ágyba az anyja helyett.

$pi$ 2017.01.27. 11:15:36

"Ha valaki a videót szeretné megnézni, akkor itt megteheti:"

Egy szó sincs benne arról, hogy ne lett volna tüzelőjük és ha nem volt, egy szó nincs a riportban arról, hogy nem kaptak volna segélyeket, családi pótlékot, meg szociális támogatást.

Egy szó nincs erról, hogy mi okozta a tudatvesztést az anyánál. A gyerek valószínűleg a magas vércukra miatt nem volt tudatánál és kihűlt, de az, hogy az anya miért vesztette el az eszméletét a gyerek szobájában az nem derült ki.

Nyilvánvaló ha az anya nem veszti el az öntudatát, akkor tett volna a tűzre. Nem?

dr kíváncsivagyok 2017.01.27. 11:15:42

@kvadrillio:
Csak kérdem... Ha egyetlen fideszes polgármester 2 db vadászházat építhet EU - s pénzen,
...akkor 2000 fideszes polgármester hány vadászházat építhet ?
Gyerekek megfagynak ?
Bezárják az egyetlen jól működő gyerekvárost ?
Ki a f.szt érdekel, ha közben Orvbán építheti a nemzeti tőkésosztályt ???

Ambiorix 2017.01.27. 12:47:14

Tuggyuk mi azt jól, hogy ezt a kurva hideget is a zorbán csinálta.

konrada 2017.01.27. 13:00:51

Aham. Szóval bezárják a fóti gyerekvárost, ezért megfagyott egy gyermek az otthonában...

...s mindenki, aki nem látja meg egyből a kettő közötti öszefüggést - ti. hogy azért fagyott meg szerencsétlen gyerek, mert a fótit bezárják - az érzéketlen barom narancsidióta...

konrada 2017.01.27. 13:03:28

@dr kíváncsivagyok:
No akkor itt egy igazi szakértő doktor, aki elmagyarázza, miért is kellene a XXI. századi Európában árva, vagy elhagyott gyermekeket kastélyszerű hatalamas termekben, egymással összezárva nevelni...

$pi$ 2017.01.27. 13:11:22

@dr kíváncsivagyok: "Csak kérdem... Ha egyetlen fideszes polgármester 2 db vadászházat építhet EU - s pénzen,"

Az súlyos. Mondjuk el is kapták érte a csávót, remélem meg is bűnhődik. Akkor most beszéljünk a 170 milliárdos szoci buliról is. Az mondjuk négy nagyságrenddel nagyobb volt ugye...

Ha egyedól a megyó vitt haza 600 milliót a metró árából, akkor mennyit vitt haza a többi? Cirka 170 milliárdot?

"Az OLAF szerint többszörösen felmerül az Európai Unió "pénzügyi érdekeinek megsértésének, a hűtlen kezelésnek, a csalásnak, a jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének, a közbeszerzési és koncessziós eljárásban történt versenyt korlátozó megállapodásnak, a vesztegetésnek, a sikkasztásnak, az adócsalásnak, a befolyással üzérkedésnek, a számvitel rendjének megsértésének, valamint a köz- és magánokirat hamisításnak a gyanúja". A vizsgálat szerint a projekt során megvalósított szabálytalanságok becsült pénzügyi összhatása 167 milliárd forint. "

Jakab.gipsz 2017.01.27. 16:51:46

@Je ne suis pas Charlie Hebdo!: Azt írod és állítod, hogy a vidék lazán berendezkedhetne ön ellátásra is, így igaz ámde.

Feltéve ha nem tapossák szét az uborkás kertecskéjét, lopják el megélhetési bűnözők a tyúkjait, stb.

Hannibal ante portas 2017.01.27. 17:02:03

Mocskos módon el van szabva valmi ebben az országban. mégpedig az, hogy ilyen posztok büntetlenül hergelhetik a Nagyérdeműt. azaz, a ballib, mint rendesen, hazudik, uszít, prejudikál, stb.

hvg.hu/itthon/20170124_Megsem_kihules_okozhatta_a_szekesfehervari_kisfiu_halalat

gmihaly621 2017.01.28. 10:09:22

@davi_dov: Előtte is el volt szabva. Megmondta Gyurcsény Őszödön:"...nem is kicsit, nagyon". Szal...
süti beállítások módosítása