Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Egy beteg lelkű társadalom kórképe.

2017. május 28. - A Polgi

villamos.jpg

 

Elvégeztem a napokba egy kísérletet és nem hittem a szememnek. Pedig nem volt túl komoly. Nem vettem ezer fős mintát, nem elemeztem, csak úgy ruszki mód feltettem egy álhírt a facebookra.

A történet itt kezdődött:

A korábbi polgármester (aki fideszes volt, van, és lesz) a sződligeti Duna partra telepített egy villamost. Nem vízibuszt, nem kisvasutat, hanem villamost. Egy igazi UV típusú egy motorkocsiból és egy pótkocsiból álló szerelvényt. Tájidegen volt? Igen. Hozott valamit a településnek? Nem. Az első intézkedéseim egyike volt az, hogy a villamost eladtam egy villamos gyűjtő egyesületnek, a síneket pedig leburkoltattam. Ez éppen hat éve történt. A kísérlet lényege az volt, hogy egy facebook hírben kikértem a lakosok véleményét arról, hogy egy most épülő játszótérre elhelyezzünk-e egy villamost? Az ötletet az adta, hogy a BKV a Vaterán árulja a tujákat.

A fészbukozók negyede volt, aki felismerte a viccet és beírt valami poént. A többiek halálosan komolyan vették. Ki, ki habitusa szerint válaszolt. Volt olyan, aki azt tanácsolta, hogy inkább a közvilágítást fejlesszük. Olyan is volt, aki járdát akart építeni, de olyan is, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy ki kell majd világítani, hogy nehogy leessen róla a gyerek. Na persze jöttek a sértett emberek is: na most jól megmondom neki stílusban.

Következtetések:

Ugyan hova lett a pesti humor? Mi tette ilyenné és a társadalom lelkületét?  Ugye Ismeritek Királyhegyi Pál humorista elhíresült mondatát?  Akinek van humora, az mindent tud, akinek nincs, az mindenre képes. Szerinted igaz?

Magyarországon simán bele lehet lépni ugyanabba a folyóba, akár egymás után többször is. Hogy miért? Mert az emberek emlékezete jó, ha egy hónapig tart. Utána jön az a kollektív amnézia.

Nem hiszed el? Mondok rá példát!

- Vajon mennyi fidesz szavazó emlékszik ma arra, hogy ki volt Simicska Lajos, a „g” nap előtt?

- Emlékszik még valaki Farkas Flórián ügyére?

- Fel tudja sorolni valaki azt, hogy kik voltak a rendszer-változtatás környékén Soros ösztöndíjasok?

- A magán nyugdíjpénztári tagoknak tett ígéret rémlik még valakinek?

Nincs kedvem tovább sorolni!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr5412543881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.28. 08:39:30

S mi ezzel a gond?

A választók látták a ballib országrontást, s bármire hajlandóak, ami ehhez képest más.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2017.05.28. 15:58:50

A humort akkor könnyű felismerni, ha elválik a komoly dolgoktól.
Viszont az utóbbi x évben, annyira elárasztott mindent az egyébként véresen komolyan gondolt hülyeség, hogy senki se engedheti meg magának, hogy viccnek vegyen bármit. Könnyen kiderülhet, hogy igaz.

Jakab.gipsz 2017.05.28. 16:00:26

Mű-ha, nahát, hogy te milyen okos vagy és akkor most, mi sötét bunkók mit csináljunk mit tegyünk?

Vedd észre, ezt a sok negatívumot amit felsoroltál, mind a szó nélkül elfogadott, neoliberális politikailag korrekt, közbeszéd, "új-beszéd" eredményezte.

midnight coder 2017.05.28. 16:17:07

Kis hazánkban már elég sok olyan dolog megtörtént, hogy egy humoristának nagyon-nagyon fel kell kötnie a gatyáját ha valami nagyon abszurd dolgot akar mondani. De az tényleg szégyen, hogy ezt a fos módon összetákolt gagyi képet bárki is komolyan vette...

gizmo266 2017.05.28. 16:19:18

Azt persze elfelejtetted felsorolni, hogy Gyurcsány elkúrta, a baloldal meg majdnem államcsődöt okozott, és megoldásként IMF hitellel növelte volna az ország kiszolgáltatottságát. Az emberek nem hülyék, nem véletlen szavaznak a Fideszre. Inkább elnézzük nekik a kisebb-nagyobb f*szságaikat, mert tudjuk, hogy ŐK A KISEBBIK ROSSZA.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2017.05.28. 17:26:35

de nem lehet, hogy ez a villamos nem is vicc? Én pl. nem értem.

Mr. Waszabi 2017.05.28. 17:29:24

Jó, hogy vannak olyan EMBEREK, min te is. Különben már kihaltunk volna :)

ElaineM 2017.05.28. 20:38:46

@midight coder, a kép nem photoshop. Még csak nem is valami extra látószögbõl fényképezett fotós trükk. Ez a villamos pontosan így állt a Dunaparton pár éve. Az élet, vagy inkább a politika tákolta össze ilyen fos módon, gagyira.
süti beállítások módosítása