Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Az új helytartó levele

2017. november 22. - A Polgi

nyugdi.jpg

Helytartó csere készül. Az öreg helytartó visszavonul. Harrach Péter jó ideje úgy hordozza körül a választókerületben Rétvári Bencét, mint azt a bizonyos véres kardot. Az ifjú helytartó felkészül. Például levelezik. Igaz, nem csupán levelezik, hanem avat, átad, felszólal, beszédet mond. Sokszor, sok helyen. Budapestiként olyan településeken, melyeken évtizedekig nem járt. Most meg lassan többet haknizik, mint amennyit a Parlamentben ücsörög. Meg néha áll és – persze papírról – felolvassa a választókerületének helyiségeit, ahonnan majd tavasszal a szavazatokat reméli. Október 23-án négy órakor még Szobon emlékezik, hatkor pedig már Vácon vesz részt a városi ünnepségen. Minden bizonnyal saját, maximum pártja költségén utazgat a Pest megyei 4. számú választókerület települései között, biztosan a családi, esetleg a kereszténydemokrata néppárt közös perselyéből adományoz és tutira nem közpénzből levelezget manapság a nyugdíjasokkal. Hofit idézve: „Gondolom, én hülye. Te, hogy gondolod?”

Nézegetem ezt a legújabb levelét, amit Mari nénitől kaptam „ajándékba”. Mari néniről tudni kell, hogy manapság már nem olvas újságot, és persze nincs okostelefonja, meg számítógépe sem. Kossuth Rádiót hallgat, királyi tévét – esetenként Vajna-tévét – néz. És nagyon várta az ezeken hallottak/látottak alapján neki járó tetemes nyugdíjat. Ami persze az agymosó média néphülyítésével ellentétben annyira mégsem volt tetemes, hogy a megszokott farhát helyett csirkecombból készíthessen pörköltet.

Viszont Mari néni Orbán-hívő, s mint ilyen, minden további nélkül elhitte, hogy csak ő számolt rosszul és reménykedett alaptalanul abban a csirkepaprikásban. Mert, lám, okos emberek elmagyarázták neki, hogy nincs tévedés, tényleg annyit kapott, amennyi járt neki. Biztosan ő értett félre valamit. Mert ez az aranyos Viktor gyerek csak nem verte át.

De most Mari néni megkapta a Bence fiú szívhez szóló levelét. Melyben elmeséli neki, hogy mi mindent tett és fog majd tenni ő és a pártja a szegény nyugdíjasokért. Mari néni olvasva a levelet nem nagyon tudta ugyan, hogy ki az a Vona, aki valahol, valamikor csúnyákat mondott róla, de ha Rétvári úr ezt írja, biztosan igaz is.

Hanem aztán Mari néni látta ám a levélben a számokat is. Melyek már megint olyanok, amiket korábban hallott, és amikről nemrég bizonyosodott be, hogy valami tévedés van velük. Merthogy Ferike, a postás nem aszerint hozta ám azt a nyamvadt kis nyugdíjat. No, ekkor mérgesedett meg Mari néni és hozta el nekem „ajándékba” Rétvári úr legújabb levelét.

Itt tartom, ni, a kezemben. Forgatom, olvasgatom, amit ír az államtitkár/választókerületi elnök/országgyűlési képviselő úr. Ismét Hofi Géza jut az eszembe.

„A véleményem az, hogy a kelleténél valamivel keményebb papírra nyomtatták. Nem azt mondom, hogy dörzsöl. Mert nem dörzsöl. De, ha már kultúra, akkor zizegjen!”

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr3313346865

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Erkölcstelen KDNP 2017.11.24. 08:13:08

Erkölcstelen a KDNP azon elképzelése, hogy a híveiken kívül a teljes társadalomra próbálják erőszakolni bugyuta elveiket. Elég lenne ha a kb.800.000 judeo-keresztényt meg tudnák győzni, hogy viselkedjenek úgy. Viszont őket sem tud...

Trackback: Zárják be a temlomokat is vasárnap! 2017.11.24. 08:12:50

Zárják be a templomokat is vasárnap! Tényleg hadd legyen együtt a család! Ne kelljen senkinek sem ilyen személyiségzüllesztő pártházakba menni, akkor sem.

Trackback: KDNP új pártjelvénye 2017.11.24. 08:12:28

forrás:  Örexem Szatirikus lap

Trackback: Papok által látogatott terület veszélyei 2017.11.24. 08:12:05

Figyelmeztetés: Pappok által látogatott területen ne hagyja gyerekét felügyelet nélkül!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sZulamith 2017.11.23. 20:39:20

Mondjuk Marinénizést nem tartom viccesnek, attól függetlenül, hogy Rétvári Bencének önálló gondolatával még nem találkoztam,. kivéve amikor azt mondta: A 13. havi nyugdijat a nyugdijasok megkapták. Amit nem mondott, Hogy nem évenként:) .

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.11.24. 06:47:53

Atya isten, nem ballib politikusok is kampányolnak??? Hová züllött az ország???

KÖZTÁRSASÁGOT akarunk!!!!

Európai téridő 2017.11.25. 10:14:28

Mikor járt utoljára piacon, vagy a hipermarket húsospultjánál a kedves posztoló, hogy ennyire nincsen tisztában az árakkal?
süti beállítások módosítása