Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Kisdedó

2018. március 06. - A Polgi

szoba.jpg

Már megint egy átgondolatlan intézkedés! Vagy egy átgondolt propagandaízű jogszabály? A nyájas olvasóra bízom ennek eldöntését. Ennyi bevezetés után nézzük a tényeket. Született nem is olyan régen egy jogszabály miszerint, ha 5 gyermek tekintetében igény jelentkezik, vagy 40-nél több 3 éven aluli gyerek él a településen, akkor kötelező óvodát nyitni.

Olyan, de olyan szépen hangzik, de van egy ki bibi! Ha én a szomszéd Ferikét megkérem, hogy menjen el a sarki boltba és hozzon egy liter tejet, akkor nem engedem el üres kézzel! Adok neki kétszáz forintot, hogy fizesse ki a tejet a boltosnak. Hivatali nyelvre fordítva ez azt jelenti, ha a kormányzat feladatot ad, akkor forrást is kell biztosítani a feladat elvégzésére.

De ebben a országban pénz csak stadionokra, meg reumás lovaknak, termálvizes lórehabilitációs központra van! Bölcsödére oldja meg az önkormányzat.

Építeni az akár százmilkába is kerülne. Vagy megszüntetünk egy óvodai csoportot és a helyiségben nyitunk egy bölcsis csoportot.

Tehát egy csoportot meg kell szüntetni!

A bölcsis csoportszoba mérete is természetesen meg van határozva. Több kell nekik, mint az ovisoknak! Gyermekenként 3 m2 a kötelező előírás. A rendelkezésünkre álló szoba viszont 24 m2. Szóval 7 gyermekre lesz hely. Már most háromszorosa jelentkezett. Milyen rendszer alapján szűrjük meg, hogy ki lesz jogosult?

Még egy rohadt nagy baj van. Hova küldjük a leépítés miatti a 24 óvodás gyermeket? Igen ám, de akkor az óvónénik is repülni fognak. Vagy átképzik magukat bölcsis néninek?

Hogy a gyermekenkénti állami normativa a 24 gyermek után, csökkenni fog 7-re?

Most akkor tehát összegezve a kormány új fantasztikus tervét: elküldünk két óvodapedagógust, 24 ovist, és akkor 7 bölcsis jól jár. Persze, ha egy gyermek havi 10 napnál többet hiányzik, akkor automatikusan az állam megvonja a normatívát.  Van gyermekem, több is. Tudom, hogy a kicsik a közösségbe kerüléskor folyamatosan, akár hetekig is megbetegednek, minél kisebbek annál könnyebben. 

Ki jár rosszul? 

    az a 27 gyermek és családja, akiknek megszűnik a csoportja,

    a 2 óvó néni, akit el kell küldeni,

    az önkormányzat, akinek kevesebb pénze lesz, és egy rendkívül népszerűtlen döntést kell meghoznia: a 30 családból ki lesz az a 7 gyermek, aki majd bölcsis lehet.

 

És ki jár jól!

Az állami propaganda, amelyik októberben már teljes tüdővel fogja harsogni, hogy 1123 bölcsödében 11200 férőhely lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr613719818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása