Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Szemét egy ügy!

2018. június 11. - A Polgi

 

szemet.jpg

Apa, folytatódik!

A témáról már korábban is írtam a blogomban („Apa, kezdődik!” – 2018. május 16.). Annak magyarázata, hogy ismét felhozom az egyre inkább rohadó szemétügyet az, hogy a véleményemet alátámasztó adatok kerültek nyilvánosságra.

Mint minden polgárt - sződligeti lakosként - ugyanúgy érint a jelenlegi és a várható balhé. Pluszban, a településért felelős polgármesterként valahogyan kezelnem kell(ene) a helyzetet. Mert itt lenn, települési szinten is egyre inkább szembesülünk a szolgáltatói gondokkal. Nézzük tehát a nagy büdös szemétvalóságot objektív számokkal alátámasztva!

- az állami központosítás révén 2010 óta az amortizációs források 78%-a elvonásra került, emiatt a Sződligeten szolgáltató cég gépparkja elöregedett, a rendszer elavult az eddigi hulladéklerakó hely megtelt;

- a központosított vízfej általi forrásbiztosítás havi szinten közel 135 millió forinttal marad el a szükségestől;

- a cég mintegy 400 gyűjtési helyen dolgozó, átlagosan 11 évnél régebbi 43 gyűjtőautója erősen leromlott műszaki állapotban napi két műszakban van igénybe véve;

- a létszámhiány miatt több gyűjtőhelyen csupán egyetlen rakodómunkás tud dolgozni;

- a biztosított pályázati forrásokból a cég csupán 9 autót tud beszerezni – ám csupán az esztendő végére;

- az egységes díjszabás helyett van ahol 70 (!), és van, ahol 460 forintot „ér” egy tároló kiürítése.

A 2017 áprilisától működő cég a tavalyi év végéig 57 millió forintos veszteséget termelt. A felsorolt okok miatt a településünkön szolgáltatónak a mostani számítások szerint legalább 1 milliárd forint azonnal visszakapott – a központosítás miatt korábban elvont – tőkeinjekcióra lenne szüksége!

Ezek alapján aligha lehet kétséges: az említett korábbi írásomban megállapított folyamat közül most ott tart a dolog, hogy megtörtént a központosítás, létrehoztak egy vízfejet (NHKV Zrt.), majd az odahelyezett – másra sem alkalmas – szerencsétlenek „áldásos” tevékenységükkel, idővel pontosan elérik a célt: gyorsan, de biztosan rohad az egész! Minél jobban és minél gyorsabban rohad, annál jobb! A népek felsóhajtanak majd, amikor – egy „mi kutyánk kölykének” vezérletével - MEGMENTIK az egészet. Mert akkor már majd annak is örülni kell, hogy a szemetet elviszik a házuk elől.

És a lerohasztott, de már a stróman által birtokolt szolgáltatásba – „Hát, mit tegyünk? Meg kell oldani, mert a nép panaszkodik.” – majd ismét beleöntik a közpénzt, ami azután jut majd mindenhova. Leginkább zsebbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr2214040446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rasztaszív 2018.06.12. 11:07:17

@maxval balcán bircaman: nem.vagy a soros,vagy a gyurcsány.de orbánnak biztos nincs köze hozzá.
süti beállítások módosítása