Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Ki vezesse a proletáriátust?

2018. augusztus 22. - A Polgi

agymosas.jpg

 

Apám öreg szoci. Az átkosban szakszervezeti bizalmi volt. Folyamatosan csesztet, hogy csináljunk valamit, mert ez így nem mehet tovább. Így többesszámban. Az értelmiségre gondol. Engem is oda sorol. A régi, szocialista terminológia szerint az értelmiség az az élcsapat, amelyik vezeti a proletáriátust.

Apa, ez nem fog menni! A proletáriátusnak más nincs szüksége vezetésre. Öntudatra ébredtek! Nézd meg a facebook-ot. Ha épül egy út, fejőnők és acélmunkások véleményezik. Pontosabban megmondják, hogy ez miért rossz. Mert a lelkük mélyén egy minden tudással megáldott útépítő mérnök lakozik. De ha árvízvédelmi gát épük, kocsmárosok és kohászok ébrednek tudatukra és vízügyi tervező mérnökként tárják ország-világ elé, hogy ezen az ócska gáton simán átfolyik a víz. Alatta is meg felette is.

Tudásellenes lett a társadalom. Nem bíznak már sem a mérnökben, sem az orvosban. Kormányunk is erre biztatja az embereket. Nem kell ide a sok léhűtő bölcsész, meg informatikus és mérnök. Mert az nem munka. Ha fal épül, a gödör mélyül a jószág szaporodik, csak az a munka!

És mégis, ez a társadalmi réteg - a melósok - a legnagyobb vesztesei ennek rezsimnek. Mert nem csak tudásellenes, de szegénység ellenes is a politikai ideológia. Kormánypárti vezetők azt mondják, hogy nincs szegénység Magyarországon. Aki nem tud megélni, az saját maga tehet róla. Ölés címekkel harsogják, hogy átlagosan minden magyarnak tízmillió forint félretett vagyona van! Kriminalizálták a hajléktalanságot, miközben százakat lakoltattak ki az elmúlt héten is. És mégis. Ezek az emberek szavaztak legnagyobb arányban a Fideszre. Mert ahogy Mikszáth mondja, a magyarok hátán szántani lehet, csak nemzeti színű legyen az eke.

És apám azt kívánja, hogy a proletáriátus által megvetett és sárba taposott értelmiség álljon oda a kormánypárti „munkás- paraszt osztály” elé és magyarázza el nekik a valóságot és vezessék őket egy szebb jövő felé.

Apa, ez nem fog menni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr8514194383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.08.22. 07:59:27

Ami biztos: nem a tőkepárti ballibek fogják vezetni a prolikat.

midnightcoder2 2018.08.23. 14:22:30

Vicces, amikor a baloldali értelmiség leprolizza azt a réteget amire elvileg támaszkodik. Azután pedig rettenetesen csodálkozik rajta, hogy a kutya nem szavaz a baloldali pártokra, hogy ez utóbbiak sem igazán finanszírozzák meg õket Pl. a népszabón keresztül, hanem inkább csinálnak egy 444.hu-t töredék áron, a ballaszt finanszírozása nélkül.

Ellenzéki Tüntető 2018.08.23. 14:40:03

Az a vicc hogy tök tévúton vagy.

1. A facebookon fikázó réteg az egy az egyben ellenzéki vagy politikaellenes.

2. Az elégedetlenség az online térben sokkal jobban megjelenik, mivel a felháborodott emberek hajlamosabbak leírni, hogy mit NEM szeretnek, mint a nyugodt emberek azt, hogy mit igen. Ez amúgy messze nem csak a politikában van így.

De értékelem az újfajta kezdeményezést az orbánfikára, 7/10 az ötletre, 4/10 a logikára és a kivitelezésre.

Ellenzéki Tüntető 2018.08.23. 14:43:56

"Nem kell ide a sok léhűtő bölcsész, meg informatikus és mérnök."

Ez meg a másik vicc, egybevenni a genderszakost meg az informatikust. Mikor modta a kormány, hogy nem kell mérnök vagy programozó? De attól még hadd ne legyen kötelező a "A queer megjelenése az eritniai bevándorlók közt" jellegű tanulmányokat pénzelnie.

Mérnork 2018.08.23. 14:53:40

@Ellenzéki Tüntető:
Pláne, hogy az 1 kulcsos adó, meg a gyerekek utáni adókedvezmény igazi nyertesei a multinál rendesen bejelentve dolgozó mérnökök, informatikusok.
Ők azok, akiket a balfasz kúrmányok alatt keményen szopattak a második adókulccsal, persze szigorúan csak a méltányosság nevében... ;-)))

T. Nicolas 2018.08.23. 14:54:37

Az a baj hogy tök mindegy melyik párt/ideológia van hatalmon. Tök mindegy hogy diplomás vagy 8 általános végzettségű az ember. Mind addig míg a magyar a tehetetlenségéből adódó problémát az előző kormányra és azokat megválasztó emberekre hárítják sose fog változni a dolog.
Hiába történt rendszerváltás minden ugyan úgy van. A polgárnak csak az a dolga hogy 4 évente elmenjen szavazni és kész onnantól üljön és várja a csodát. Pont mint a szocializmus idején.
Addig nem jutunk ki a gödörből amíg arra törekszünk hogy egymást eltaposva mindig egy adott réteg a maradék hátán tudjon felkapaszkodni. Végül az alsó réteg mindig ki húzza a lábuk alól a talajt.
Hülyeség hogy pártok vannak, hülyeség hogy csak egy párt alakíthat kormányt.
Azok a rendszerek amik arra törekednek hogy az állampolgáraik ne gondolkozzanak, arra biztatja hogy megkérdőjelezzük egymás jogosultságát magyarnak nevezni magunkat mert nem ugyan azt a nézetet valljuk, amíg számtalan rongyos papírfecniért eladjuk a lelkünket, az önbecsülésünket, ne csodálkozzunk hogy semmire se jutunk az életben.
Nem egymást kell hibáztatni, hanem saját magunkat, mert amikor rádöbbenünk hogy becsaptak minket kihasználtak minket akkor a haragunkat egy másik hatalomra éhes vezetés fogja kihasználni és fűt fát ígérni mondván azt hogy nem a mi hibánk.
Először is fel kéne nőni mindanyiúnknak elfogadni hogy nem értünk mindenhez, mindig lesz aki jobban tudja nálunk. Elfogadni hogy csak nehéz munkával lehet építeni valamit nem csak könnyen másokat kihasználva vagy eltiporva. Áldozatokat is kell hozzá hozni. És végül meghallgatni pro és kontra egy adott beruházásról pl: atomerőmű és csak aztán ki gondolni hova tovább egy népként.

frikazojd · http://kocs.ma 2018.08.23. 14:54:37

@balcán maxval bircaman: már 2010 óta tőkepárti komcsik vezetik a birkákat, de mondjuk én leszarom.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.08.23. 15:06:50

Az embereket nem vezetni kellene, hanem nyugodt életet és biztos megélhetést biztosítani nekik. Fel kéne számolni az állandó háborúzást (Soros ellen, Brüsszel ellen, liberalizmus ellen, migránsok ellen, józan ész ellen, bárki ellen...) és a háborús retorikát, emellett nem kéne elrabolni a közvagyont. Ha mindez így lenne, akkor senki sem vágyna arra, hogy vezetve legyen... ;-)

midnightcoder2 2018.08.23. 15:33:14

@Frady Endre: A háború állandó. És nem Orbánékkal kezdõdött, de még csak nem is a gengszterváltással. Az oldalak neve más volt - hol labanc vs kuruc, hol kommunista vs reakciós, hol ballib vs jobber ez utóbbi lehetett MDF-es, Jobbikos, FIDESZ-es, az elõbbihez választhatsz a baloldal tetszõleges pártjából.

Ellenzéki Tüntető 2018.08.23. 15:46:06

@Frady Endre: "Fel kéne számolni az állandó háborúzást"

Akkó' lassan be lehetne fejezni a "zorbán mindennap megbukik és végromlásba visz" ismételgetését. Orbánék legalább megnyerik a kitalált háborúikat, a lippsik ebben is csak a hülyegyerekre hasonlítanak: képzelt barátai vannak, de azok se játszanak vele.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.08.23. 16:08:18

@Ellenzéki Tüntető:
@midnightcoder2:
Azt hiszem itt az egyik baj - mintha valaki csak Orbán-hívő vagy lippsi lehetne. Ám az a helyzet, hogy ebben az országban rengetegen vagyunk, aki se az egyik, se a másik kategóriába nem tartozunk bele.
Rákosi és Kádár is tévedett, amikor az "Aki nincs velünk, az ellenünk van." ill. az "Aki nincs ellenünk, az velünk van." teóriákkal jöttek, ugyanis mindig van egy csomó semleges, aki nem akar egyik szekértáborhoz sem tartozni, csupán szeretne békében élni, ha hagynák...

eßemfaßom meg áll 2018.08.23. 17:26:31

"Kormányunk is erre biztatja az embereket. Nem kell ide a sok léhűtő bölcsész, meg informatikus és mérnök"

A genderszakon informatikust meg mérnököt képeznek, vagy mi van?

eßemfaßom meg áll 2018.08.23. 17:28:56

@Frady Endre: "Ám az a helyzet, hogy ebben az országban rengetegen vagyunk, aki se az egyik, se a másik kategóriába nem tartozunk bele." Azért az online munkásságod alapján te mégiscsak beletartozol az egyikbe.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.08.24. 08:50:43

@eßemfaßom meg áll: Nagy tévedés. Én sem Orbán hívő nem vagyok, se liberális. Előbbi táborban vannak 2,5 millióan, utóbbiban 0,5 millióan. Én a maradék 7 millióba tartozom. Amúgy ez a többség. :)

eßemfaßom meg áll 2018.08.27. 10:56:43

@Frady Endre: Akkor itt az ideje megalakítani a "Többség" pártot az ugyis mindig legyőzi a zorbánbasit

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.08.27. 11:23:55

@eßemfaßom meg áll: A helyzet az, hogy a se orbánista, se liberális embertömeg nem egy homogén massza, hanem rengetegféle csoport, így egyetlen "Többség" párt nem tudná őket képviselni.

eßemfaßom meg áll 2018.08.27. 18:06:56

@Frady Endre: Hát így akkor nem fog megbukni az o1g

Tangooo 2018.09.29. 18:02:19

"'A régi, szocialista terminológia szerint az értelmiség az az élcsapat, amelyik vezeti a proletáriátust."
Lófaszt Mama! Hol hallotta a posztoló ezt a marhaságot? A proletáriátust a munkásosztály vezeti. - Ezt deklarálták hetente.
süti beállítások módosítása