Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Abszurd mese a téli rezsicsökkentésről!

2018. október 05. - A Polgi

rezsi.jpg

 

Volt egy rezsicsökkentés. Még a választások előtt. Mert, ha jobban megy az országnak, akkor jobban kell, hogy menjen az embereknek. Minden háztartásban, ahol gázzal fűtöttek, jóváírásra került 12.000 jó magyar forint a számlából. És jött az eszmélet. De hát kurva sokan vannak, akik fával, szénnel, neadjisten ronggyal fűtenek. Hát velük meg mi lesz?

És akkor összeült a kormány és döntést hozott. A döntés szerint lesz téli rezsicsökkentés. Csak a kimaradtak részére! Megbízta az országgyűlési képviselőt, aki megbízta a megyét, hogy írja össze azt, hogy ki fűt fával. A megye megbízta a járást, a járás pedig az önkormányzatokat. Az önkormányzat megkérdezte a gázműveket, hogy ki fűt gázzal. A közölt adatot kivonta az összes háztartás számából és megküldte a járásnak. Közel 800.000 embert érint az ügy.

Eltelt egy hónap és a Katasztrófavédelem összehívta az önkormányzatnál, az üggyel foglalkozó köztisztviselőket fejtágításra.

Elhangzott, hogy az összegzett adatokat elküldik a miniszternek, aki november dönt. Ezt követően februárig a Katasztrófavédelem szúrópróbaszerű vizsgálatot tart, hogy az igénylőívet leadó polgárok valóban fával fűtenek. Majd leutalják a pénzt az önkormányzatnak, aki szerződést köt egy Tűzéppel, ahova majd elmehet a polgár és átveszi a 12.000 forint értékű fát, vagy szenet, amit a saját költségén haza is fuvaroz. Annyira abszurd és esetleges az egész, hogy ebből még bármi lehet. Meg az ellenkezője is!

Csak három kérdésem van:

  • Szerinted mikor fogják megkapni a jogosultak a tűzifát?
  • Mennyibe lesz a polgárnak mire fűthet a fával?
  • Mennyibe van neked a téli rezsicsökkentés?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr7014282811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.05. 16:28:18

Hatalmas pofon lett a rezsicsökkentés a ballibeknek, ez tény. Máig tombolnak miatta.

cue 2018.10.05. 17:07:53

@maxval balcán bircaman: akarod mondani, hogy hatalmas pofon volt a marketing. Mert rezsicsökkentés, az nem volt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.05. 17:12:08

@cue:

De, volt bizony. Jó kis csapás volt a rezsikulákok ellen.

nemecsekerno_007 2018.10.05. 17:25:32

Inkább közmunkán lennétek...

hümhüm 2018.10.05. 18:16:31

"majd elmehet a polgár és átveszi a 12.000 forint értékű fát, vagy szenet, amit a saját költségén haza is fuvaroz. Annyira abszurd és esetleges az egész, hogy ebből még bármi lehet."
Miért, kedves poszter, szerinted ingyen házhoz kellene szállítani a fűtőanyagot?
Arra nem gondoltál, hogy a gázzal vagy villannyal vagy távhővel fűtők is megfizetik a "fűtőanyag" házhoz szállítását? Akkor miért kellene a fával vagy szénnel fűtővel kivételezni?
Hülye egy poszt.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.05. 18:42:18

Többi birka?
Mi van lejárt a szolgálat?

földforgató 2018.10.05. 19:24:01

@maxval balcán bircaman: Ez csak a rossz propaganda duma . igazi Fideszes érvek tömkelege. Amit átküldtem azt öt perc alatt akkor sem tudod elolvasni ha gyorsolvasó vagy mivel el sem olvastad ezért nem tudsz érveket felhozni ellene.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.05. 19:25:26

@földforgató:

beleznéztem, s láttam a már ezerszer elismételt ballib érveket, így el se olvastam a végéig.

földforgató 2018.10.05. 19:42:42

@maxval balcán bircaman: Nem bele kell nézni el kell olvasni akkor meg tudod érteni még te is . Tudod a matek az matek . a propaganda meg propaganda. Csak két egyszerű kérdés miért van minden közüzemi számlán rajta hogy önnek 2013. jan 1. óta ennyi megtakarítása volt?. miért nem úgy kezdi önnek 2010 ÁPRILIS 25 óta ennyi megtakarítása volt.És még hogy tisztábban láss ebben a szociáli kedvezmény nincs benne
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qsf003b.html
és még egy ez tisztább
www.flickr.com/photos/92424105@N02/8669248636/

Hamihami 2018.10.05. 20:05:20

@maxval balcán bircaman: ha valami kellemetlen vagy nem illik bele a vilagkepbe: FAKE NEWS!!! Pont.

Hamihami 2018.10.05. 20:09:01

@Hamihami: ezt fake newst kitalaltak trumpliek, aztan habonyeknak is megtetszett. Hallottuk orbantol, es a bertrollok is ugyanezt ismetelgetik. Birka, tenyleg nem gondolkozol el a kinai karrieren? Ott sokkal tobbet fizetnek, van cenzura osztaly is meg ilyen inyencsegek.

Hamihami 2018.10.05. 20:13:23

@maxval balcán bircaman: az ilyen szavak es kifejezesek - mint pl rezsikulak, tombolnak, csapas - benne vannak a komunikácios iranymutatasban vagy ezek az egyeni kreativitasra vannak bizva?

monddazigazatmar 2018.10.05. 20:42:10

Ehhe. Hát ja. A kurva anyjukat már.
Hát az embereknek kell hazavinni a fát? Aztakurva.
Kampányolj polgi bazmeg, basszál ki a szemét patással, ne vigyék haza a fát.

Egyem azt az okos fejedet egyébként. Mikorra kapja meg? Nem mindegy? December, vagy március? Mindenképp el fogja tüzelni. Vagy valahol le van írva, hogy novemberben kell az ingyenfával fűteni?

nick papagiorgo 2018.10.05. 20:51:51

Már elnézést,de ez(megint) roppant színvonaltanul lett megírva.
pl. ez a vége:
"elmehet a polgár és átveszi a 12.000 forint értékű fát, vagy szenet, amit a saját költségén haza is fuvaroz. Annyira abszurd és esetleges az egész, hogy ebből még bármi lehet. Meg az ellenkezője is!"

Igazából mit akartunk ezzel mondani? Elkezdtünk valamit írni, befejezni nem tudtuk, csak így?Vagy nincs is vége, csak a cikket kellett leadni "időben", vagy mi van?

nick papagiorgo 2018.10.05. 21:09:51

Egyébként
1. tekintve, hogy egy köbméter fa ára kb 30-40 ezer Ft, a 12 ezer Ft értékű fa befér mondjuk egyrégi Suzuki Swift hátuljába, ha előrehajtják az üléseket.
2. a cikkiró is az a "jó barom magyar", akinek nem az juteszébe, hogy kap 12 ezer Ft értékű fát, á nem. Neki az jut eszébe, hogy mennyi lesz a házhozszállítás. Vannak ilyen ismerőseim, 20 ezer Ft kedvezménnyel lehet pl. hűtőt venni, de nem veszi meg, mert ötezer a házhozszállítás. Az, hogy így még mindig 15 ezer pluszban van, eszébe se jut. Csak gratulálni tudok az ilyeneknek.

Akkor építsd ki a gázrendszert jóbarát, és akkor nem kell ezen rugózni (a gáz az ingyen jön). Ja, hogy az meg többszázezerbe kerül? Hát, valamit valamiért. És akkor talán nem fogod eltüzelni a nagymama kredencét meg a gumicsizmát meg ezeket, ésnem szennyezed ezzel a környezetet (ld vegyestüzelésű kazánok). Kellemetlen dolgok ezek, ugye? :)

monddazigazatmar 2018.10.05. 21:20:00

@nick papagiorgo: Nézd, ez a szegény hülye polgármester valahol Gödön vagy Fóton...
Mint tudod, az a város annyira fejlett mint Szingapúr. Szóval érdemes meghallgatni minden szavát.

nick papagiorgo 2018.10.05. 21:30:36

@monddazigazatmar:
engem nem zavarna, ha
1. nem bizonygatná folyton, hogyaz élet, a kormány (főleg ez) meg minden más hogy csesz ki vele folyton
2. ha esetleg valami előny éri (pl ingyen tüzifa), nem akarná azt is bebizonyítani, hogy az is inkább átok, mint áldás.
Komolyan, neki mindig minden sz*r. Ennyire deprimált embert én még nem láttam, egy folyamatos sírás az élete, még a "jó" dolgokban is megtalálja a rosszat és persze cikket ír róla. Én nem várom el tőle, hogy "elégedett polgármester vagyok, a Fidesz ezt meg azt adta a városunkban"hangulatban (propagandastílusban) írkáljon, de hogy bármi történik, azt ő mindig megszívja, neki mindig minden sz*r, (akkor is, ha ingyen tüzifát kap pl) ez egy kicsit átlátszó. No mindegy.

monddazigazatmar 2018.10.05. 21:40:00

@nick papagiorgo: Mondom, teljesen igaza van. Mindannyian emlékszünk, hogy anno Gyurcsány a saját vállán hordta ki a fát, Meggyesi meg hasogatta. Akkor még tudtak adni.
Ezek meg csak a szart csinálják. Először rezsit csökkentenek, aztán kiderül, hogy nem mindenkinek. Aztán amikor korrigálnak, akkor nem viszik házhoz. Gyanítom, hogy abban is benne lesz a kezük, ha leég egy-két ház.
Egyszerűen tényleg kell egy ilyen, már ránézésből is szakértő polgi, aki úgy felvirágoztatta a városát, hogy rávilágítson a hatalmas hibákra. Mint a rezsicsökkentés, mint a csok, mint a 3 gyerekeseknek szja eltörlés.... Hiszen emlékszünk, hogy Fletó alatt a csok mennyivel több embernek járt, stb

nick papagiorgo 2018.10.05. 21:58:58

@monddazigazatmar:
na ja. Csak meg kéne barátkozni tényekkel, jelesül, hogya Fidesz eddig kb 3x behűzta a kétharmadot,és - ahogy a dolgok kinéznek - kb negyedszerre is be fogja húzni. Lehet őket ekézni, ettől még ez van (adottság neki, mint polginak).
Továbbá nem lehet így élni, hogy mindig minden sz*r. hogy megy be a hivatalába minden nap, eleve ez egy bukott város, jön majd a mucsai Terinéni, előadja a nyüves panaszát, amin én nem tudok segjteni, mert a szemétkormány elvette a lehetőségeket -hát élet ez?

Egyfelől az élet szép, biztos neki is vannak gyerekei, akikre büszke, meg vannak barátai, ismerősei, lehet nem sokan, de azért nem lehetnek olyan kevesen, ha már polginak megválasztották. Dolgozzon ezekért. Másfelől képzelje el, pl. a budapesti agglomeráció kb összes polgármestere hasonló problémákkal küzd (bizonyos megyékben meg még áldatlanabb a helyzet), és azok legalább nem akarják a fülemet a mindennapos problémákkal telesírni - nehéz a helyzetük nekik is, de legalább nem blogolják ki. A hülye nyafogás "kaptam tizenkétezer értékű ingyen tüzifát, de semmit se érek vele, mert nem tudom hazavinni", helyett nem kéne inkább a valós problémákkal foglalkozni? No mindegy.

élhetetlen 2018.10.05. 22:54:42

@nick papagiorgo: Igazad van, nem ilyen cikkeket kéne írni, elég a sok százezerbe kerülő kiadvány, amit ingyen terjesztenek, és amiben megírják, hogy kinyílott a pitypang. Nem sok közöm van a fuvarozáshoz, az árakról csak annyit tudok, hogy a 80 kilós márványlapot 14 eft-ért vitték el, és hozták vissza a múlt héten. 80 kiló fát biztosan csak 500 forintért szállítanak, főleg, ha a tüzép három faluval arrébb van, mert jobb, ha tudod, nem minden faluban van tüzép. Mondom, én nem tudom, de te biztosan, hogy még, ha hárman összeállnak egy fuvarra, akkor sem lesz drágább a lé, mint a hús, ha érted. És igen, minden embernek, aki fával fűt, van egy Suzuki Swifje, amivel hazaviszi. Most képzeld el a következőt. Valamennyi fát (egy télre valót), már hazaszállíttatott valaki. Most kap 12 eft kompenzálást, úgy kp-ben. Az lenne a 12 eft rezsicsökkentés. Ha ennek csak a felét el kell költeni egy újabb szállításra, akkor nem kapott 12 eft-t. Bonyolult?
Lehet cinikusan ajánlgatni a több százezres gázszerelést, meg lehetne az is, hogy, ha úgy döntöttek, hogy a fával fűtőknek is jár a 12 eft, mert a többiek kaptak, akkor annyit kapjanak. Bonyolult?

monddazigazatmar 2018.10.05. 23:13:38

@élhetetlen: "Nem sok közöm van a fuvarozáshoz" Mint ahogy semmi máshoz sem az életben.
Na, figyelj te balfasz. Az egy dolog, hogy a márványlapodat mennyiért fuvarozzák, a lőtéri kutyát nem érdekli.
Na, most figyelj, bazmeg! Az van, tudod, hogy aki fával tüzel, az ilyen időtájt rendel mondjuk 20 mázsát. 60 ezerért. Szállítással együtt. Kihozzák, kifizeted és ott van. Ha ebből 12 ezer jegyre megy, vagy a szomszéd fizeti, vagy maga orbán, akkor annyival kevesebbet fizetsz.
Aztán, amikor január környékén fogytán van a fa, akkor is rendelsz 20 mázsát.
Próbáld felfogni bazmeg, hogy az emberek nem rohangálnak naponta a tüzépre egy kosár fáért. Gondolom a belső Erzsébetvárosban ma megint tanultál valamit, ami rajtad kívül kb. egy embernek nem volt nyilvánvaló ebben az országban, hogy ez hogy működik.
Már sokszor mondtam, hogy a blog. hu leghülyébbje vagy, ismét sikerült bebizonyítanod.

élhetetlen 2018.10.05. 23:15:48

@monddazigazatmar: Én értem, hogy kétharmad, meg majd negyedszerre is, meg mit aptyuk tész, mindig jó az, de el sem gondolkodtok azon, hogy ettől még lehetne épeszűen is megoldani dolgokat? Papanak már leírtam, az államnak nem került volna egy fillér sem többe, ha úgy oldják meg, ahogy leírtam. Nekem sem kell a távfűtésre még több alapdíjat fizetnem azért, mert kapom a rezsicsökkentést, a fával tüzelő is kifizetett egy szállítást, miért kell még egy szállítást kifizetnie? Úgymond kp-ben kapom meg, ő miért nem kaphatja meg kp-ben? Nem érted, hogy mi a gond? Azt sem érted valószinüen, hogy a csok, csak egy szűk rétegnek áldás, a tömegeknek átok, sőt, a szűk réteg sem nyert, mert rögtön beépült az új lakások árába. És, mivel azok drágultak, megnőtt a kereslet a használtakra azok körében, akiknek újra nem telik, tehát megdrágultak a használtak is. Te ebből annyit látsz, hogy segítik a családokat. A túrót, az építési vállalkozókat segítették csak ezzel, az összes vásárló szív. De veregessétek csak egymás vállát Papaval, hogy milyen jó fejek vagytok.

monddazigazatmar 2018.10.05. 23:38:37

@élhetetlen: Amit te leírsz az egy baromság. Mert egy okoskodó idióta vagy. Az ember nem rohangál három mázsa fáért a tüzépre. Kap egy kibaszott cetlit, hogy 12 ezret az önkomrányzat fizet. Ennyi. Ha van még egy olyan hülye mint te, akkor az nyilván 6 ezerért autózni fog (mert bazmeg nyilván 100 kilométerre van a tüzép, agyaska) Szerintem csak te vagy ennyire fasz. A másik 800e ember pedig a következő szállításnál odacsapja a 12 ezres önkormányzatis papírt, és levonják a 60 rongyos számlájából.

Azért nem kapja meg kpban, hogy ne eligya.

"a csok, csak egy szűk rétegnek áldás, a tömegeknek átok, sőt, a szűk réteg sem nyert, mert rögtön beépült az új lakások árába. És, mivel azok drágultak, megnőtt a kereslet a használtakra azok körében"
AZ a durva, hogy te annyira hülye vagy, hogy ezt a baromságot el is hiszed. Mindegy, leszarom, esküszöm, hogy nem magyarázom el, hogy hogyan működik az ingatlanpiac, hiszen bazmeg egy tüzelővásárlást sem értesz meg.

Esküszöm a magadfajta barmok miatt nem lesz soha lecserélve a kormány. Mondjuk a felhozatal alapján nem is baj.

élhetetlen 2018.10.05. 23:42:30

@monddazigazatmar: Hát, idefigyeljte balfasz, ha már ilyen szintre jutottunk. Sajnálom, hogy nem fogtad fel, hogy erről írtam, hogy, ha már szállíttatott, akkor kapja meg a 12 eft, amivel hozzájárulnak a már megtörtént vásárlásához, szállításához, ez lenne a rezsicsökkentése, és ne kelljen 12 eft értékű fát külön szállíttania külön költséggel. Biztos vagy benne, hogy nem te vagy a hülye, vagy a leghülyébb? Próbáld meg átgondolni. Megpróbálom részletesebben, hátha eljut az agyadig. Megvette 60 eft-ért a fát. Ha kap 12 eft-t, akkor megkapta a ráeső rezsicsökkentést. Ha a 12 eft értékű fát külön kell hazaszállíttatnia akárhonnét, és erre elmegy x eft, akkor nem 12 eft-t kapott, hanem 12-x eft. Mert arról szó sincs, hogy ott számítják be a tizenkét ezret, ahol az illető egyébként vásárol, hanem a szerződött tüzépeken, majd valamikor. Nem érted, és engem hülyézel le.
A márvány meg csak annyi volt, hogy, mint írtam, nem hiszem, hogy ugyanolyan súlyú fát, ugyanolyan távolságra sokkal kevesebbért szállítanának, de ezt sem fogtad.

monddazigazatmar 2018.10.05. 23:43:01

@élhetetlen: Ja, az összes várárló szív. Mert mind az utcáról jönne be, ugye? Mert mind a híd alatt lakott.
Te barom, nem zavar, hogy három dolog vitte fel az árakat? Az alacsony kamat, hogy nem éri meg bankban tartani a pénzt, hogy felpörgött a airbnb meg az, hogy egy rakat külföldi vásárol ingatlant? Ez a három, nem az, hogy a nagycsalád, HA átmegy mindenféle ellenőrzéseken, akkor kaphat 10 millát. Ettől bazmeg nem drágulnának a 7. kerületi szobakonyhák, meg a 50 nm-es panelek.
Előbb mondtam, hogy nem magyarázom el, de tényleg nem fogom. Úgyis hülye vagy hozzá.

jjoey 2018.10.05. 23:52:22

@földforgató: hagy, betunkent 1ft-ot kap a nertol. Ha irsz neki penzt kap, nem eri meg.
Mas, ha segiteni akarsz az ehezon ne halat adj, tanitsd meg halaszni. Nernek ez magas, mint a 10.000 meteren hasito private jet.

élhetetlen 2018.10.06. 00:11:47

@monddazigazatmar: Hogy te miről beszélsz, azt nem tudom. Én erről, amit olvastam. „Elhangzott, hogy az összegzett adatokat elküldik a miniszternek, aki november dönt. Ezt követően februárig a Katasztrófavédelem szúrópróbaszerű vizsgálatot tart, hogy az igénylőívet leadó polgárok valóban fával fűtenek. Majd leutalják a pénzt az önkormányzatnak, aki szerződést köt egy Tűzéppel, ahova majd elmehet a polgár és átveszi a 12.000 forint értékű fát, vagy szenet, amit a saját költségén haza is fuvaroz.”. Te meg ezt írod, „A másik 800e ember pedig a következő szállításnál odacsapja a 12 ezres önkormányzatis papírt, és levonják a 60 rongyos számlájából.”, csak azt nem tudom, hogy mire alapozod. Ez már közelítene ahhoz, amit én írtam, de erről a megoldásról egy szót sem olvastam. Vagy a 12 eft kedvéért majd a következő vételt mindenki a szerződött tüzépnél ejti meg, aki, zsebében az önkormányzati szerződéssel már lehet, hogy drágább lesz egy másik kereskedőnél? Szoktál gondolkodni, vagy csak annyira telik, hogy másokat lehülyézz?
„AZ a durva, hogy te annyira hülye vagy, hogy ezt a baromságot el is hiszed.”. Nem elhiszem, a csok bevezetésekor két családnak szűrtem elő a kínálatot, hogy ne 3000-et kelljen megnézniük, csak harmincat, mert kevésbé értek rá, mint én, tehát én nem elhiszem, hanem láttam az árugrást. De biztosan nem a szememnek kellett volna hinnem, hanem a szakértelmednek. „És, mivel azok drágultak, megnőtt a kereslet a használtakra azok körében", hát igen, bár ez teljesen logikus, de nálad ez nem érv. Végig gondolhatnád, amit írtam, de tudom, hogy nem fogod, ahogy az előzőt sem gondoltad végig, azért írtad, amit írtál. Hát ez van. Hülyeség ellen nincs orvosság.
Az viszont belátom, hogy a magadfajta barmok miatt nem lesz lecserélve a kormány, de nekem mindegy. Én azzal is beérném, ha néha előbb gondolkodnának, vagy valamiről szakértőkkel beszélnének, vagy valami hatástanulmány, és nem arra a kiskapura játszanának, hogy mindezek nem kellenek az egyéni képviselői indítványokhoz, tehát az összes törvényjavaslatot úgy indítják, és akkor egy nap alatt átmehet.

élhetetlen 2018.10.06. 00:42:47

@monddazigazatmar: Hát, nem igazán van értelme beszélgetni veled, de még ráérek. A csok. Akinek összejött volna 40 milláért egy új építésű, az kapott 10+10-et, és megvehette ugyanazt 60-ért. Akinek volt egy kis lakása, és nagyobba akart menni, és volt öt millája, vagy ekkora hitelkerete, az hiába adta el drágábban a kis lakást, mert a plusz öt millából már nem jött ki a plusz 20 nm. Hiába lett volna az alacsony kamat, ha nem pörgetik az airbnbt, mert az ingatlan tartásnak is vannak költségei, kockázatai. Az, hogy olyan törvényt hoztak, ami ennek a formának kedvez adóügyben is, az is biztosan egy átgondolt koncepció volt. Jöjjenek a bulinegyedbe, az egy rétegnek megéri. Igen, én meg olyan hülye vagyok, hogy úgy gondolom, hogy ha az kapott volna adókedvezményt, aki min. félévre, egy évre adja ki a lakását, akkor az albérleti árak nem mentek volna a csillagos égig, és max kevesebb angol hányna az utcán. A külföldi vásárlókat nem érdekli a drágulás, nem miattuk van, nekik így is, úgy is olcsók vagyunk. „Ettől bazmeg nem drágulnának a 7. kerületi szobakonyhák, meg a 50 nm-es panelek.„. De, drágulnak, mert egy nagy réteg nem engedhet meg magának többet, ergo megnő a kereslet ezekre. De ezt akár be is fejezhetjük, mert az szóba sem jöhet, hogy átgondolj dolgokat, így erre is csak azt fogod válaszolni, hogy hülye vagyok, és nem értek semmihez. Ja, hogy hozzam a szintedet, egy bazmeggel még adós vagyok, bazmeg.

monddazigazatmar 2018.10.06. 00:51:06

@élhetetlen: Te barom, ha azt mondják, hogy kapsz egy zsömlét a boltban legközelebb ingyen, akkor te elrohansz, és átveszed, vagy megvárod, amíg legközelebb arra jársz? Jaaaa, a pógi így írta, akkor nyilván rohanni kell a tüzépre átvenni mi?

Ki az a boldogtalan, aki bármit rádbíz? Hagyjál már, bazmeg, ezt senki nem hiszi el.
Láttad a drágulást? :D:D:D Meg a másik szemeddel közben a jegybanki alapkamatot is láttad? Mesélj, a lakások, amik biztos, hogy nem jók egy 3 gyerekes családnak, mondjuk 40-60 nm miért emelkedtek?
Az megvan, hogy a 2 gyerekes családok is laktak előtte valahol? Ami ugyanugy emelkedett, ha eladja, mert költözik? És az megvan, hogy a legtöbb bővít, nem vásárol? Gondolom nem, hiszen te a szemeddel látttad :D:D:
Figyelj. Te hülye vagy mint a faszom, az a helyzet. Okoskodsz, de tényleg bármit képtelen vagy átlátni. Menj a kurva anyádba. :D

élhetetlen 2018.10.06. 00:52:14

@monddazigazatmar: Bocs, ezen a gyöngyszemen átsiklottam, „Azért nem kapja meg kpban, hogy ne eligya.„. Persze, akinél ott marad a pénz, mint pl. egy távfűtésesnél, az nem issza el, de aki fával fűt, és megkapja, az elissza. És engem nevezel baromnak, te barom!

élhetetlen 2018.10.06. 01:21:14

@monddazigazatmar: Hát azt hittem, valamit felfogsz abból, amit írtam, de úgy látszik, nem jött össze. „ha azt mondják, hogy kapsz egy zsömlét a boltban legközelebb ingyen, akkor te elrohansz, és átveszed, vagy megvárod, amíg legközelebb arra jársz?”. Nem érted, hogy csak arról van szó, hogy egy speciális, kijelölt, szerződött boltban kapod, ahova egyébként akár nem is mennél? Nem érted, miről van szó? Nem azt írta, hogy rohanni kell a tüzépre átvenni, hanem, hogy csak a szerződött tüzépen lehet átvenni, Nem olvasol, nem értesz, csak pofázol? „Az megvan, hogy a 2 gyerekes családok is laktak előtte valahol? Ami ugyanugy emelkedett, ha eladja, mert költözik?”. Ezt érthetően leírtam, csak neked úgy tűnik, semmi sem érthető. Agybaj, nagy baj. „És az megvan, hogy a legtöbb bővít, nem vásárol?”. Persze, pl társasházban. Ott csak Rogán bővít. A gyalog elad, és nagyobbat próbál venni, és leírtam, hogy a drágulás miatt miért nem megy, csak nem érted. „Menj a kurva anyádba.”, jó érv, és, ha most azt mondom, hogy a te anyád a kurva, akkor durva vagyok? Tudod, ha durvulni akarsz, van olyan helyes forma is, ahol kihagyhatod a felmenőket, mert ez nagyon illetlen, nem fér bele a normális kommunikációba. Anyádat én kihagyom, marad a baszd szájba a harapós lovat! És, amig nem vagy képes értelmezni egy szöveget, addig ne pofázz!

élhetetlen 2018.10.06. 01:30:25

@A Polgi
Sajnálom, hogy idáig fajult az komment eset, nem a stílusom, de ez már sok volt. Nem szennyezni akartam a blogját. Elnézést.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.10.06. 08:18:34

@földforgató:

Nyilván ki lett használva az ügy propagandahatása, ezt nem titkolja senki.

Minden kormány ezt teszi.

monddazigazatmar 2018.10.06. 10:00:51

@élhetetlen: "Nem érted, hogy csak arról van szó, hogy egy speciális, kijelölt, szerződött boltban kapod, ahova egyébként akár nem is mennél? "
Annyira speciális és ritka hely, mint a tüzép ugye? Ahova nem is mennél - kivéve, ha kell a fa. Mert az ritkán jön el hozzád. Annyira fájdalmasan hülye vagy, hogy beszarás. Ja, arról az eszközről, hogy telefon hallottál már? Odacsörögsz, és hozzák. AMikor kell. Ha abból 12 ezret a szomszéd fizet akkor is.

Te mindenféle hozzáértés, elképzelés nélkül csak mondod a baromságodat. Nehéz elképzelned, hogy a hétkeren kívül is van élet? Hogy az ország jelentős része nem társasházban lakik? Hogy ezek tudnak bővíteni?
Adó az airbnb-nek? Te hülye, épp arról volt szó, hogy az airbnb-től kellett lekérni az adatokat, mert szokás szerint senki nem adózott... De a te agyad szerint ha máshogy adóztatnak akkor jobban megéri a hosszútávú kiaadás. Lássuk csak. 50nm lakás kiadás mondjuk 100ezer havonta. Ugyanaz a lakás hétvégére 5-6 angolnak hétvégente 60 ezer. Nem sok a különbség, csak a két és félszerese. Nyilván az adózás számít...

Az ingatlan bazmeg nem sör. "De, drágulnak, mert egy nagy réteg nem engedhet meg magának többet, ergo megnő a kereslet ezekre." ::D:D:D:D Igen. A tömegek álltak eddig az utcán, most meg hirtelen kell nekik az 50nm szobakonyha. Mert unják a híd alatt mi?
"Hiába lett volna az alacsony kamat" ::D:D:D:D: Esküszöm, hogy nálad nagyobb barom nincs. Végül is csak ilen csipcsup szervezetek foglalkoznak a kamatrátával, mint minden ország nemzeti bankjai. Ezeknek nyilván valami más céljuk van, mint hogy a gazdaságot irányítsák. Nyilván ezért várja a tőzsde meg a fél világ remegve, hogy a nemzeti bankok milyen kamatdöntést hoztak. Te, közgázzseni, te.
Tudod mi van magas kamat esetén? Az ember beteszi a pénzét a bankba aztán van. Csökken a fogyasztás, csökken a tőzsde, csökkennek az ingatlanárak. Csökken minden. Alacsony kamatnál pedig nem éri meg a bankban tartani a pénzt, amikor a kezelési költség többe kerül mint amit kapsz rá. Nálunk évek óta tart ez. Na, ilyenkor van az, hogy az emberek nem spórolnak, hanem fogyasztanak.
"2018. augusztus 03.
A kiskereskedelmi forgalom az idei egész évben a tavalyit meghaladó ütemben, várhatóan 6,0 százalékot meghaladó mértékben nő"
Akinek meg több a pénze az vagy tőzsdézik
www.netfolio.hu/arfolyamok/index/bux_382
, vagy ingatlant vásárol. A bux 16 ról 36ra ment fel 2015 óta.
A lakásárak az elmúlt egy évben 24%ot mentek fel. Hol az anyádban jön ide a csok, ami már 3 éve lett bevezetve?

Tudod az van, hogy akármennyi bazmeget írok, még mindig értelmesebb, mint neked az összes modoros baromságod. Tulajdonképpen ha lefosom a képernyőt abban több az iq mint benned. Sötét hülye vagy, de legalább kitartó. Az egyetlen dolog amit eltaláltál a blogon az a neved. Egy élhetetlen darab szerencsétlen vagy.
süti beállítások módosítása