Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

A jó migráns rossz migráns!

2019. május 03. - A Polgi

 joesrossz.jpg

A bolondnak szája az ő romlása, és az ő beszédei az ő életének tőre.  Példabeszédek 18:7

Sokan gondolják azt, hogy ebből a példabeszédből származik az a gondolat, miszerint a kimondott szónak teremtő ereje van. Kíváncsian várom, hogy milyen kommunikációval tudja majd a kormányzat megkülönböztetni a jó migránst és a rossz migránst. Főleg akkor, ha a jó migráns nem annyira jó!

Új biznisz van terjedőben a környékünkön. Vácon és Gödön egyre csak épülnek a munkásszállók. Általában kertvárosi övezetben, mert ott van még szabad telek. A videó tanúsága szerint Székesfehérváron és épülnek a munkásszállók. Hogy kiknek?  A kormány két éve még hallani sem akart az Európai Unión kívüli nem magyar vendégmunkásokról, de másfél éve már belső Ukrajnában indított toborzókampányt. Jól olvasta! Nem Kárpátalján, hanem belső Ukrajnában. Sőt azt is lehetővé tették, hogy 90 napig munkavállalási engedély nélkül dolgozzanak egyes hiányszakmákban. Azóta többszörösére, nagyjából 20 ezerre emelkedett az ukrán vendégmunkások száma Magyarországon. Információk szerint a gödi Samsungban több száz ukrán munkavállaló dolgozik. Munka után és hétvégén szeretik kiengedni a gőzt. És nem bambit isznak, hanem vodkát. Vizespohárral, ahogy illik. Ha elfogy, kimennek a boltba utánpótlásért. Hangosak, kötekedők, mint bármelyik ittas magyar ember. Erről a kocsma mellett lakók biztosan sokat tudnának mesélni. Igen ám, de a migránstévén és óriásplakáton szocializálodott magyarnak ezt nehéz beadni. Idézek a videóból: …ezért vettem a harcikutyát. Mert egyszerűen áldatlan állapot, ami itt van. Mert aki nem magyar ajkú – és nekem ez a kormány adta a számba ezt a szót, hogy migránsok - nekem ez is migráns… Mert szeretnénk úgy élni, ahogy eddig. Az igazi magyar kulturált emberek, akik ide születtek. Próbálják magyarázgatni, hogy ezek is olyanok…Áhhh! 

https://24.hu/belfold/2019/05/03/ha-idekoltozik-90-ukran-akkor-ennek-a-teruletnek-vege/

Lehet, hogy a venezuelai, vagy mexicói melósok halkabbak lesznek? Vagy még keményebbek, mert buzog bennük a latin vér? Vajon Tóniék már dolgoznak a magyarázaton? És lesz olyan, aki beszopja? Vagy inkább kuss! Ne beszéljünk róla! Mert a szónak teremtő ereje van!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr8314803196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása