Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Megint átvertek!

2019. május 10. - A Polgi

sarga_csekk.jpg

Mikor a Zöld Híd korábbi elnökét (Gémesi Györgyöt) megbuktatták, a kormánypárti suttogó propaganda az volt, hogy Gémesi politikai „persona non grata”, de majd jön a mi emberük, Fördős Attila és minden rendben lesz! A kukaholding majd önti a pénzt a Zöld Hídba, kifizetve minden számlát. Mindjárt ki is nevezetek egy új nertársat 1,2 millió/hó fizetésért a cég élére. És mi lett belőle?

 

Meghívót kaptam. Illetve, nem is én, hanem Sződliget Nagyközség Önkormányzata. Mégpedig az Észak – Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás (a Kedves Olvasó kedvéért Isten bizony nem írom le majd újra!) elnökétől. Ebben társulási ülésre invitál, mellékelve a tervezett napirendi témákat. Megismerhető tehát, hogy egy tájékoztató és 14 napirendi téma szerepel a megvitatandó tárgysorozatban. Vajon ki tetszik találni, hogy ezen 15 előterjesztésből mennyi az, amelyhez megkaptuk a szöveges előterjesztést? Az nyert, aki a NULLÁRA tippelt…

… ugyanis minden napirendi pontnál az szerepel a Meghívóban, hogy „az előterjesztés később kerül kiküldésre”. Megtisztelő, bár nem meglepő. Minden bizonnyal a társulási elnök úr – Vác polgármestere – megszokta, hogy településének önkormányzati üléseire rendszeresen több, sürgősséggel, később, vagy az ülésen helyben kiosztva adják át a döntéshozóknak azt az anyagot, amiről dönteni kell. Vácon ez nem probléma: a polgármestert támogató kormánypárti többség megvédi a Főnököt, ha emiatt morog az ellenzék. Most majd kiderülhet, hogy a Társulás több, mint száz településének elöljárója szintén beletörődő politikai mameluk módjára lenyeli-e itt is ezt a módszert.

Amúgy pedig nem szabad csodálkoznom, hogy nem készült el még egyetlen anyag sem a pár nap múlva megtartandó tanácskozásra. Ugyanis ezeket immár annak a váci hivatalvezetőnek és annak a váci önkormányzati apparátusnak kellene elkészíteni, amelyről a hivatalvezető asszony pár hónapja az ottani testületi ülésen hosszan és hangsúlyozottan azt ecsetelte, hogy mennyire leterhelt a város ügyeivel. Na, most még a nyakukba kapták a szemetes társulás gondját-baját, adminisztrációs feladatait is.

A társulás önkormányzatainak majd tagi kölcsön nyújtásával is be kell szállni a szolgáltató cég (Zöld Híd B.I.G.G. Kft.) működőképességének fenntartása érdekében. Hetvenmillióval. Ez fele annak az összegnek, mellyel Vác tartozik a Zöld Hídnak. Tehát, ha a tartozásnak csupán a felét behajtaná Vácról a Társulás, nem lenne szükség a többi száz településnek állnia a szükséges plusz anyagi fedezetet. Ám erről szó nincs, nem követeli keményen senki, hogy Vác perkálja le sarának legalább egy részét. Hiszen azzal – így a helyhatósági választások előtt pár hónappal – nehéz helyzetbe hoznák az ottani (még Vácon is a támadások és panaszok fókuszában álló) szemetescéget és annak tulajdonosát, az önkormányzatot. Melynek képviselő-testületében jelenleg kényelmes többségben vannak a kormánypártok.

Ja, és nem tudom, említettem már, hogy a Társulás elnöke egyben Vác polgármestere?

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr2314818314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása