Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Hamisítanak az Egy-ügyűek!

2019. június 08. - A Polgi

A magát ZöldLigetnek nevező roncsderbi társaság ismét nagyot alakított! Egy négy évvel ezelőtti beszédemből kivágtak egy részt úgy, hogy kiragadták a szövegkörnyezetből. Az ostobaság azt a fokát is sikerült megugrani, hogy Szent István király Imre herceghez intézett intelmét úgy állították be, mintha én találtam volna ki. Ráadásként megfejelték azzal az falat rengető butasággal, hogy Beer Miklós volt váci püspöktől való mondatot is nekem tulajdonították. Íme az eredeti videó:

És íme az általam tisztességes embernek tartott Püspök úr szavai:Kattintson ide 

És most nézzük azokat - a magukat művelt középosztálybelinek gondoló embereket - akik ezeket az alapműveltséghez elengedhetetlenül fontos tényeket - mint Szent István intelmei - nem ismerik.

Nem szégyen suttyónak lenni, csak legalább ne hirdessék tudatlanságukat azzal, hogy a butaságot a tetszikelik.
Persze korábban is ilyen törekvés.

Sződliget, ahol polgármester vagyok, egy közel 5000 lelkes település. Sem menekültet, sem migránst, sem dinoszauruszt nem láttunk még erre kóborolni. Kétszer nyertünk eddig választást a helyi lokálpatrióta civil szervezet, a Tiszta Forrás Szövetség jelöltjeiként. Talán az országban is egyedülálló módon, olyan elsöprő többséggel nyertünk, hogy egyéb párt, vagy civil szervezet tagjai nem jutottak be a Képviselő-testületbe. Soha nem élt vissza a civil szervezetünk ezzel a felhatalmazással, sőt olyan önmagunkat korlátozó helyi jogszabályokat hoztunk, mint pl. az összeférhetetlenség szabály, amely értelmében képviselő-testületi tag, vagy annak rokona, semmilyen gazdasági szerződéses viszonyban nem lehet az önkormányzattal. 

D. Katalin és társai által üzemeltetett retrográd típusú sződligeti szennyoldalon nem először jelenik meg emeletes baromság. migrans2.png 

Azt ugyan kétlem, hogy ezek az agitproposok ismernék Talleyrand nevét, de az biztos hogy ugyanazt teszik, mint Talleyrand által megénekel Bourbonok, miszerint „semmit sem tanultak, és semmit sem felejtettek”.  

Az életjáradék ötletét az egyik leginkább fideszes budapesti kerület, a Belváros gyakorlatából vettem át. Nem tartom szégyennek eltanulni egy-egy jó ötletet. Ezt annyival egészítettük ki Sződligeten, hogy az életjáradéki szerződés lejárta után az önkormányzat tulajdonába került ingatlanokat, szociális bérlakásként szeretnénk hasznosítani és így segíteni a sződligeti fiatalokat. Ez az információ megjelent a helyi lapban is.eletjaradekfiatal.jpg 

Nem akarom megbántani a kihívóimat, sőt szurkolok nekik, hogy egy igazán jó versengés alakuljon ki a választáson. De az, amit most csináltak, az otromba hazudozás és hírhamisítás. Minket, tisztességes sződligeti embereket nem lehet becsapni ilyen szánalmas bénázással. Szégyelljék magukat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr3314884560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hamorijenci 2019.06.08. 16:11:37

Millin úr, kedves penege! Ez nagyon snassz így! Még pár helyre belinkelheti, csak azt erősíti, mennyire nincsenek érveik. Tényleg csak ennyire futja? Ha a sződligeti kormánypártiaktól ilyen minőségű kommunikáció a maximum, akkor Juhász Béla polgármester igen kényelmes helyzetben van. Rétvári úrtól nem tudnak segítséget kérni? Vagy szégyellik előtte is a szerencsétlen erőlködésüket?

penege 2019.06.08. 18:51:42

Tisztelt hamorijenci! 52 évig éltem Sződligeten, 5 éve költöztem el. Mondhatnám azt is, hogy nekem tökmindegy ki a polgármester. Bűnöm csak az, hogy a képen látható hivatkozást 2015-ős beszédet meghallgattam... Aki veszi a fáradtságot és meghallgatja annak is egyértelmű, hogy "benne van a kalapban" Ráadásul nincs kontroll...a testület juhász katonák egytől egyik... kár lenne Sződligetért....

hamorijenci 2019.06.08. 19:02:33

Világos, tehát egy 4 évvel ezelőtti beszédrészlet alapján "benne van a kalapban", dacára annak, ami az újságban olvasható vagy amit az illető ebben a blogban kijelent. Ezzel az erővel mi minden "benne lenne a kalapban", ha idézgetnénk mondjuk a magyar miniszterelnök, vagy az Orbán-katonák beszédeiből... És, jól értem hozzászólása végét: Sződligeten nem demokratikus választások útján kapott bizalmat a testület, hanem a polgármester "besorozta" oda a "katonáit"?

penege 2019.06.08. 19:34:14

"Sződligeten nem demokratikus választások útján" hol irtam én ezt?? a 6 fós testület minden tagja forrás tag...mind juhász katonája(embere. ha ez jobban tetszik)...mind azt teszi amit ő mond... aki ellentmond az legközelebb már nem indulhat...(volt rá példa) "ha idézgetnénk mondjuk a magyar miniszterelnök" idézzél...ettől még juhász a beszédében a bevándorlás mellett érvelt... juhász a momentum tagja...a párt szineiben indult...ez nem négy éve volt..momentum bevándorlás párti...benne van a kalapban...

hamorijenci 2019.06.08. 20:31:22

Nagyon nem lehetett jó neked ott Sződligeten, ha következetesen kisbetűvel írod a polgármester nevét. :))) Netán ő kergetett el? Ha Juhász a Momentum színeiben indult - volt már Momentum 5 éve, vagy amikor ez a "bevándorláspárti beszéd" elhangzott? - akkor hogy lehet ő és minden "katonája (embere)" "forrás tag"? Egyébként megnéztem: indult jó pár (pontosan féltucat) Fidesz-KDNP jelölt is Sződligeten 2014-ben. Egyiket sem választották be a testületbe. A legutolsó helyen bejutó is majdnem másfélszer annyi voksot kapott, mint a legjobb kormánypárti induló. Lehet, hogy ez fáj igazán?

hamorijenci 2019.06.08. 21:33:48

Egy kicsit nézegettem, vajon mi is volt Sződligeten az utóbbi években. 2006-ban - amikor az országban még javában "ballib" volt a módi, a települési választáson tarol a Fidesz-KDNP. Az ő jelöltjük lesz a polgi és a 11 képviselőből 8 az ő "katonájuk (emberük)". Aztán 2010 tavaszán narancs cunami az országban. De, nini, mi történik Sződligeten? Valamit roppantul elronthatott az előbb említett hatalmas többség. Kedves penege, te akkor még ott éltél, mint írtad. Mi lehetett az ok, hogy ezt a "bevándorláspárti juhászt" és "katonáit (embereit)" úgy emelték trónra, hogy minden fideszest - az országos tendencia ellenére - kisöpörtek? Ráadásul ezek szerint 2014-ben elégedettek lehettek vele és velük a sződligetiek, mert csúnyán elkalapálták ismét a kormánypártiakat. És akkor még nem volt Momentum, meg "benne van a kalapban", meg hasonló (szerintem elég satnya) érvelés a polgármester és "katonái (emberei)" ellen. Szóval: miért is mennek Sződligeten úgy a dolgok, hogy egy civil szervezet megeszi uzsonnára a Fideszt és kap például a kormánypárti színekben induló Millin Tamás a 2010-es narancsszínű Magyarország egyik településén 40 %-kal kevesebb szavazatot, mint a leggyengébb, még bejutó "juhász-katona"?

penege 2019.06.09. 13:42:51

értem én hogy terelni kell a témáról... itt és most nem a választásokról van szó..2010 ben...2014 ben a demokrácia szabályait betartva nyert a tiszta forrás... itt most arról van szó hogyha juhász kezébe kerül egy ingatlan akkor azt tesz vele amit akar... a testület nem fog neki ellentmondani..(soha nem is tette, ezt a jegyzőkönyvek bizonyitják)a juhász világnézetébe benne van hogy ifjabb L.vendel vagy M .Fatima és népes családja kapja meg...

hamorijenci 2019.06.09. 14:21:36

Értem én, hogy a településen valamikor hatalmon volt, ám ordas nagyot bukó fideszesek azzal próbálkoznak, ami országos szinten bevált. Migránsoznak. Akkor is, ha Sződligeten senki sem találkozott még egyetlen ilyennel sem. Sebaj! Kicsit megerőszakoljuk a témát és konkrét migráns híján feltételezünk. Azt mondjuk, hogy "benne van a kalapban", meg benne van a polgármester "világnézetében". De most tényleg: ennyire futja csupán? Nincs ott a környéken profibb kommunikátor? Esetleg Rétvári úr segédei kiruccanhatnának továbbképzést tartani. Persze, nem olyanok számára, akik már elköltöztek és akik számára már "tökmindegy ki a polgármester". Arra egyébként van remény, hogy kérdéseim közül akár egyre is választ kapok? Mert így csak találgatni tudok, mi is volt a bibi akkor, amikor még fideszuralom volt a faluban és még nem volt ilyen hatalmas - kalapban és világnézetben rejlő - migránsveszély.
süti beállítások módosítása