Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Ivóvíz helyett sportcsarnok?

2019. november 25. - A Polgi

Jó ötlet, hogy az uniós támogatásokat a települések közvetlenül hívhassák le Brüsszelből, vagy szükség van a kormány közvetítő szerepére?

A kérdésre a váci fidesz alapszervezet megadta a választ. Egy hónapja csúnyán elbukták a választást. Most meg van bőr a képükön megzsarolni a frissen megválasztott városvezetőket. Ráadásul olyan otromba módon, hogy az még nálam is kiverte a biztosítékot. Azt mondják, ha nem teszitek meg AZT – ami egyébként egy marhaság és ráadásként bele is fogtok rokkanni – akkor nem fogtok pénzt kapni a szükséges fejlesztésekre.

Ugyanis az új váci képviselők mertek gondolkodni. Kiszámolták, hogy a két éve beígért 5 milliárdos sportcsarnokfejlesztés egyrészt egy megalomán ökörség, másrészt a mai árak mellett ennyi pénzből nem lehet megépíteni egy 3300 fő befogadására alkalmas sportarénát. Legfeljebb gipszkartonból, de akkor az Isten pénze sem lesz elég a fűtésre. Akkor meg minek? A város a 9 éves fideszes városvezetés után ezer sebből vérzik.  Még az utca embere szerint is jobb helye lenne ennek a pénznek máshol. Szükség lenne az utak felújítására, kórház mellett egy parkoló építésére azért, hogy ne térdig sárban kelljen ott megállni, az összedrótozott váci SZTK-ban, meg ilyen állapotok vannak:

vacikorhaz.JPG

 

Miért nem arról beszél a váci fidesz, hogy ihatatlan a Madách gimiben a víz? De most komolyan, fontosabb nekik egy újabb sportböszmeség, mint az, hogy inni tudjanak a diákok a csapból?

Erről a közlemény itt olvasható: http://vacimadach.hu/2019/11/11/kozerdeku-kozlemeny/

El kellene már végre felejteni a harrach-i hülyeséget, miszerint egy stadion egészségügyi intézmény. Nem az és soha nem is lesz az.

Déja-vu érzésem van. Mikor kilenc éve először megválasztottak polgármesternek, akkor az volt az őrület, hogy minden falu főterén térkő legyen meg szökőkút. Még akkor is, ha az összes utca földút maradt. Sződliget lepukkant és könyékig eladósodott volt. Sokszor az óvónénik bérét sem tudta időben kifizetni a fideszes vezetés.  Mégis pályázati pénzből térköves-szökőkutas főteret akartak csinálni, akár azon az áron is, hogy hitelt vesznek fel. Na, ezt már nem – mondta az új testület és visszautaltuk a pályázati pénzt. A minisztériumban ilyenről, hogy egy település visszaadja pályázaton elnyert pénz, akkor még nem is hallottak. Még nyomtatvány sem készült ilyen esetre.

A helyi fideszesek ugyanazzal a szöveggel támadtak akkor, mint most Vácon. „Merjünk kicsik lenni”.  Egy józan testület mérlegel. Nem csak megépíteni kell egy főteret, vagy sportcsarnokot, hanem utána fenntartani is. Hosszasan tudnám sorolni azokat a falvakat, melyek belerokkantak az ilyen „politikai látványpékségek” építésbe, üzemeltetésébe. Mi akkor úgy döntöttünk, hogy nem jó az, ha egy eladósodott település hitelt vesz fel egy rongyrázós építkezéshez. Nekünk az emberek valódi szükségleteit kell kiszolgálnunk. Jó utak, minőségi oktatás, problémáktól mentes egészségügy - csak ez a fontos. A többi meg rövidtávú hungarikum, mint az akasztói Stadler stadion.

stadlerstadion.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr3815323440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása