Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Félúton a világhír felé

2020. július 29. - A Polgi

elsosok.jpg

Ha jól emlékszem 2016 év elején jelent meg a pályázat. A pontos címe ez: Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program. Három komponense volt a pályázatnak. Lehetett pályázni vagy tanteremfejlesztés céljára, vagy tornaterem-fejlesztés céljára, vagy tanuszoda-fejlesztés céljára. Megkerestem iskolánk akkori igazgatóját és kikértem a tanácsát, hogy melyik alpontra adjuk be a pályázatunkat. Gáspár Ágnes kért egy kis türelmet, mondván egyeztet a pedagógusokkal. Egy hét múlva felkeresett és elmondta, hogy a pedagógusi kar a tanterembővítés mellett tette le a voksát.  A képviselő-testület elfogadta ezt a javaslatot és beadtuk a pályázatot.  Ugyan 2017-ben államosították az iskolát, de kitartottunk a pályázat mellett, sőt önrészt is vállaltunk a beruházáshoz. 2017 decemberében jelent meg a hír, hogy támogatást nyertünk négy új tanteremmel való bővítésre. Egyébként ebben az időben Harrach Péter volt a terület országgyűlési képviselője.

Meglepve olvastam a minap, hogy Rétvári képviselő úr járt az építkezés helyszínén. Nagyon sajnálom, hogy az épület tulajdonosát, az önkormányzatot, illetve a tulajdonost képviselő polgármestert senki nem értesítette arról, hogy bejárás lesz az építkezés helyszínén. Pedig szívesen köszöntöttem volna „ősi sződligeti szokás szerint kenyérrel és sóval” a küldöttséget.

Ahogy írtam, csak a képviselő úr facebook oldaláról értesültem az eseményről. Érdeklődő ember lévén csoportosítottam a lájkokat országok, majd települések szerint is. Azt is megnéztem, hogy a rajongó hány éves és mi a foglalkozása? Ezek alapján megállapítható, hogy közzétételtől számított öt órán belül reagáltak között volt diák, életművész, anyuka több gyerekkel, foglalkozását menekültként megjelölő valaki, fidesz iránti elkötelezettségét nem tagadó furcsa ember, több idősebb asszony is.

Ezen rajongóknak csak elenyésző töredéke volt helybéli (sződligeti). Arányuk mindössze 4-5 %. A szomszédos Vácott 10 %-os volt az érdeklődés. Meglepő, hogy a még közelebb eső Sződről senki nem jelezte, hogy pozitív véleménye lenne a sződligeti iskola bővítésével kapcsolatban.

Kiemelkedő volt a budapestiek lelkesedése, majdnem 20 % . Számomra pozitív meglepetés volt az is, hogy a lájkolók tizede külföldről fejezte ki rajongását.

Magyarországról 90 lájk érkezett az alábbiak szerint:

 Hódmezővásárhely ● Budapest ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ¹⁸ 20%  Szendehely ● Sződliget ● ● ● ● ⁴ 4,5 % Tahitótfalu ● Zalaegerszeg ● Tapolca ● Nyiregyháza ● Karcag ● Veszprém ● Ózd ● Vác ● ● ● ● ● ● ● ⁷ Kenderes ● Székesfehérvár ● ● ● ³ Budaörs ● Szigetcsép ● Balatonfüred ● Kisvárda ● Őrbottyán ● Gárdony ● Gödöllő ● Villány ● Szentendre ● ● ² Hantos ● Hajdúsámson ● Galgagyörk ● Miskolc ● ● ² Keszthely ● Eger ● Pécs ● Mezőfalva ● Gyömrő ● Csörög ● Szob ● Pilisszántó ● Dunakeszi ● Szarvas ● Békéscsaba ● Balmazújváros ● Zsámbék ● Mórágy, Tolna ● Rábapatona ● Kóspallag ● Szokolya ● Paks ● Dorog ● Újhartyán ● Vámosmikola ● Szombathely ● Budakeszi ●

(A pontok felett kis számmal a lájkok összege van jelölve)

Külföldről 10 db like (11,1%) érkezett.

Bukarest, Romania ■, Ungvár, Ukrajna ■, Salzburg, Ausztria ■, Remetea Mures, Romania ■, Madrid, Spanyolország ■, Winterthur, Svájc ■, Székelyhíd, Romania ■ ■ ², Nagy-Várad (sic!)■, Németország ■

Mi ebből a következtetés?

Településünk ország-világ előtt közismert!

 

A fekete pont (●) a lájkok számát jelzi.

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr6016083998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurdi István 2020.07.29. 17:17:18

Hogy Sződligetről miért nem lájkolta tömeg? Hát, kicsoda lájkolja onnan az államtitkár urat, amikor már a harmadik önkormányzati ciklusban nem tud a községben egy fia bejutó képviselőt sem prezentálni a kormánypárt? Ráadásul Sződliget déli meg északi szomszédjánál is akkora kokit kaptak a fideszes jelöltek, hogy azóta is kóvályognak.
süti beállítások módosítása