Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Szolgálnak, mi félünk?!

2017. február 18. - A Polgi

crash.jpg

Barátommal összefutottam tegnap. Legyen a neve Bálint. Péntek délután 5 óra, Váci úti Tescótól a Váci útra rákanyarodó autó és Bálint autója, aki a Váci úton haladt összeütközött. Nos, igen. Mindketten rózsaszínnek látták a lámpát. Vagyis az egyik gyorsabban indult, a másik meg talán átzúzott a sárgán. A lényeg, hogy volt egy csattanás. Egy harmadik autó is érintett lett, kicsit neki csúsztak. Légzsákok pufff, hűtővíz kifolyt. De a kocsiból kiszállva nem volt vita, nem volt baseball ütő, semmi sem. Papírok elő, leírták a balesetit, szóval nagyfiúk módjára rendeztek mindent. Bálint és a másik autó már saját lábon onnan sehova, úgyhogy hívtak trélert, és gondolták naivan, hogy akkor ennyi és a biztosító majd rendezi a többit. Arra járó mentőautó, megállt és megkérdezte, hogy minden rendben van-e. Mondták, hogy igen épp távoznának. De hát ez nem ilyen eccerű a mi kis hazánkban. Hivatalból és hivatástudatból azért megvizsgálták a három autó sofőrjét, megállapították, hogy minden rendben van, majd ezt a központnak jelezték. Ohh, hát ezt nem kellett volna. Mert a mi lelkes rendőri karhatalmunk innen talán, vagy csak megérezték, hogy nagy szükség van rájuk, megérkeztek pár perc múlva. A tréleresek, ekkor azt mondták - na, mi mentünk: MÁSFÉL ÓRA MÚLVA VISSZAJÖVÜNK! Szóval ők tudták, amit Bálint és a többiek nem. Innen átadom a szót, meséljen az, aki ott volt.

„Körülbelül 30 perc volt a baleset és a rendőrök érkezése közötti idő. Mi már mentünk volna. Kocsiból kipakoltunk, én a csomagtartóban található szőnyegbe tettem az autó tartalmát. A vicces az volt, hogy mindhármunk telefonja lemerült. Úgyhogy beszaladtunk a Budapest Bankba és megkértük, hogy tölthessük, hogy lehessen telefonálni a családnak. Mindent faszán megbeszéltük, mikor megérkezett 3 intézkedő. Ők a kész papírt elkérték, és az egész procedúra elindult. Hármunkat „elkülönítettek” és úgy hallgattak ki! Először is: ivott? Mondom nem. Na, meglátjuk! Elővette a szondát, és belefújtam. 0,03 ezrelék jött ki, már vigyorgott is, maga ivott. Mondom, nem. Még egyszer szeretnék fújni mondom, mert szar a kütyü. Jó, kaptam engedélyt, és újra megfújom. 0,0 ezrelék. Na, a rendőr vakarózik, rázza a szondát. Felírja mindkettő eredményt, majd odaadja a másik rendőrnek ugyanazt a szondát, mert csak egy volt náluk. Tőlem kérdezi, mikor ivott utoljára? Mondom neki, múlthét vasárnap. Erre kérdezi, és mit? Elröhögtem magam.., ez komoly? Apósommal ittam egy pálinkát és az ebédhez két pohár fehér bort. De gondolom, ezt 5 nappal később már nem mutatja ki…, de a rendőr nem találta viccesnek. A másik két rendőr is sorba megfújatta a másik két emberrel a szondát. Láss csodát! Első fújás 0,03 ezrelék. Khm.., mondom oda a srácnak, te is? Erre mondja a rendőr neki is – maga ivott! Mondja nem! Jó, új fújás, 0,0… Ezt is felírja. Harmadik szereplő ugyanez. Erre mint hallok a rádióba? Mit jelent ez a kedves intézkedő?! Mindhárom balesetet okozó, ittas!! Azt hittem elájulok! Aztán azért megjegyzi, hogy második fújás mindhárom esetben 0. Erre, gondolom az őrsön már vannak olyanok, akik gondolkoznak, megkérdezte milyen szondátok van. Emberem mondja a márkát. Erre jön a válasz, lehet hogy az eszköz szar. Szokott ilyet máskor is csinálni. Jó, mondja az én emberem, de nincs másik nálunk. Vigyük be mindhármat, mondja kedves kollégájának, és vérvétellel állapítsuk meg! Kedves kolléga elmondja, halkan, de én úgy füleltem, hogy le ne maradjak: ha bevisszük őket, és kiderül, hogy mi tévedtünk beperelhetnek. Hallottad, mondták bentről, hogy szar a műszer. Ez a beszélgetés még kétszer biztos elhangzott. Már igen ideges voltam. Másfél órája álltunk a Váci úton, feltartva a péntek délután hazamenőket. Jeleztük, hogy fázunk, a telefonunkért elmennénk, és pisilni kell. Nem engedtek el minket, csak kísérettel! Mintha bűnözők lennénk. Rohadtul ki voltam már akadva. A helyszínelőket is meg kellett várnunk, náluk egyáltalán nem volt szonda. Úgyhogy maradt az eredmény. Ők viszonylag gyorsan végeztek, alig fél óra. Ekkor már több mint két órája állítottuk meg a Váci utat.

Ezek után már nem is mesélem túl részletesen, de a papírjaimat odaadva, észrevette – mert nagyon szemfüles volt, hogy a jogsim külföldi. Kérdezte miért, mondom neki, mert egy külföldi cégnek dolgozom, ahol jobb kormányos a közlekedés, és úgy éreztem, hogy megcsinálom a jogsit ott, mert sokat tartózkodom abban az országban. Erre aszongya: - de hát, ez nem magyarul van írva. És én mondom valóban. Mert nem magyar. Kérdezi, hogy milyen cég, mit csinálok ott, a cég mivel foglalkozik.. Kérdeztem erre már, hogy ugyan miért. Válasz: - jaa, csak érdekelt. Azt mondja erre, akkor magának most nincs jogosítványa? Mondom, de van, ez az. De ez nem magyar, mondja. Már elég ideges voltam, mondtam neki, hogy ez egy európai unióban kiadott jogosítvány, úgyhogy itt nálunk, akik az európai unió tagjaiként vagyunk egyelőre beregisztrálva, akkor érvényes. De ez a jóember, beszólt rádión, ellenőrzött. Láss csodát, érvényes jogosítvánnyal rendelkezem, és még kőrözve sem vagyok, tehát lehet, hogy ártatlan? Basszus, csak ütköztünk, nem raboltunk ki bankot, vagy öltünk meg senkit. Akkor mi lett volna az intézkedés? Nos, a trélerek visszajöttek, autókat elszállították. A harmadik autós saját lábon elhajtott. A mi drága intézkedőink, beültek a kocsiba és elmentek. Mi meg a két újdonsült bűnöző jelölt, kezünkben a kocsicuccokkal elsétáltunk onnan. Annyit nem kérdeztek a lelkes rendőreink, hogy el tudunk menni, valameddig esetleg segítsenek?”

Van tanulság?

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr8812270534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2017.02.19. 23:54:12

Uhh... ezt a helyszínelést láthattam én még 19:45-kor is? Komolyan mindenki megúszta? Az autókat elnézve az oldalba kapott ember életben maradására sem mertem volna fogadni...
De az ugye megvan, hogy Bp-en gyakorlatilag sehol nem fed át a két "rózsaszín"? Lehetetlen, hogy egyikük sem ment nagyon durván pirosban.

Dr.Démonmac1 2017.02.20. 01:06:29

Van, nem szabad hazajönni.
Mert még mindig idióták a sünök.

Karipapa01 2017.02.20. 02:58:08

Igen, van tanulság: nem "rózsaszínen" kell átmenni a kereszteződésben! Meg azt is tudni kellene, hogy mekkora az a kárösszg-határ, aminél már kötelező a rendőrségi vizsgálat függetlenul a károkozó és a károsult egymás közötti megegyezésétől. Különben pedig az ütközés előtt kellett volna azon aggódni, hogy "több mint két órája állítottuk meg a Váci utat.".

Larry Silverstein 2017.02.20. 03:00:17

példaszerüen intézkedtek volna, ha nem lenne kamu a történet

- én még egy két sallert meg oldalast kioszottam volna a nagy pofáért de amúgy tankönyvi intézkedés volt

Sterbinszky Tivald 2017.02.20. 04:25:34

@Larry Silverstein: a 0,03-ra azonnal karok szét a motorháztetőn, lábak szét rúg, motozás, bilincs, fejet lenyomva be a hátsó ülésre, őrsön fénykép minden irányból, természetesen számmal a mellkason, ujjlenyomat azonnal, majd zárka, amíg valaki le nem teszi a 10 millás óvadékot...

Sterbinszky Tivald 2017.02.20. 04:27:26

Tanulság?
Ha megegyztek, akkor félre kell állni, tolni az autókat, és utána papírozni.

2017.02.20. 05:05:51

A magyar talpasrendőrök sajnos ilyen segghülyék. Ismerek több jogi egyetemet végzett rendőrtisztet, náluk már pislákol valami kis fény is, de minél tovább szolgálnak ilyen tuskókkal, annál inkább elbutulnak, gecivé válnak azok is. Én is találkoztam már olyannal, akinek fingja se volt arról, hogy egy szabványos uniós szlovák jogsi az érvényes Magyarországon is.

@Larry Silverstein: a saller meg oldalas az ki lett osztva 2006-ban, ugyanezen rendőri garnitúra által, go dolom te akkor is bőszen helyeseltél, amikor X őrnagy ujjakat tört kéjes vigyorral és perverz nemi izgalomtól meredező hímvesszővel.

carlos z. 2017.02.20. 05:59:35

Mindjárt jön fakabát Raven! és megmagyarázza a szituációtotot..

2017.02.20. 06:31:09

Ha bankot rabolsz, akkor nyilván nem sietnek és fontoskodnak ennyire a fakabátok.
Viszont ha Jedi jelmezbe öltözve közlekedsz, akkor kiküldik rád a TEK-et. De azok folyton rossz utcába mennek és rossz ajtót rúgnak be.

Csapee 2017.02.20. 06:52:36

A tanulság az hogy nem kell haza jönni, kinnt még a rendőr sem basztatt. A maradék meg jól elszorakoztatja magát míg a kis-antant végleg fel nem osztja a maradékot. :(

amado 2017.02.20. 07:13:23

Nagyanyám házába betört néhány hajléktalan, ami 5 forintnál többet ért, azt elvitték, a szekrényeket kiborogatták, összehánytak-összeszarták a szobát és a folyosót (szó szerint). Telefon a rendőrségnek, kijöttek, összetákoltak valami jegyzőkönyvet, elmentek. Pár nap múlva meglátom nagyapám holmiját a helyi bolhapiacon, megint telefon a rendőrségnek, kijött 2 járőr, mondom, megvannak a lopott cuccok. Kicsit tébláboltak körülötte, aztán kijelentették, hogy ha megvan, akkor kezdjek vele, amit akarok, és elmentek. Az ügyben pont 4x hallgattak meg tanúként, aztán kb. egy év után kaptam egy határozatot, hogy a cselekmény olyan csekély veszélyt jelentett a társadalomra, hogy ejtik az ügyet.
Tanulság, hogy az autósok közkedvelt és könnyű prédái a sünöknek, dolgozni pedig köztudottan nem szeretnek.

Mei Ling 2017.02.20. 07:36:40

A rendőrök baleset nélkül is megszondázhatnak és elkérhetik és ellenőrizhetik a papírjaidat. Baleset okozásakor ez a világ legtermészetesebb dolga. Már csak azért is, mert ha alkoholt találnak a véretekben, a biztosítók költségeit a hibás fél fizeti. Jó reggelt kívánok!

zotyo1986 2017.02.20. 07:46:53

Elmondom én mi a tanulság. Mondjuk az, hogy me hasíts át a teli piroson te állat. De ha már vagy olyan kretén, hogy ezt megteszed, akkor legalább arra figyelj, hogy miattad mások nem sérüljenek. Ha már olyan fácán vagy, hogy mások életét veszélyeztetve balesetet okozol, akkor legalább ne mentegetőzz itt dupla rózsaszín lámpára. Az egészben csak azt sajnálom, hogy nem veszik el a jogsidat egy pár évre.

György17 2017.02.20. 08:08:28

Zotyo1986-nál a pont! A kedves Bálint nevű egyén, elfelejtette, hogy a piroson áthajtással olyan balesetet okozott, hogy többen megsérültek, akiket kórházba szállított a mentő. A rendőrök is ezért jelentek meg a helyszínen. Egy ilyen rendőri helyszínelés közel egy óra, amikor több autó ütközik és emberek sérülnek meg. A piroson áthajtók sok esetben halálos balesetet okoznak, aminek a veszélyesége talán nagyobb egy betörésnél, de inkább ne vonjunk párhuzamokat, mert egy betörés is okozhat súlyos lelki sebeket idős embereknél, mert ismeretlenek "turkálnak" a holmijaink között.
Örülnék, ha végre itt azok szólalnának meg, akik valóban valamit átéltek és nem a "unokatestvérük sógornőjének a kishuga " mesélte mi történt. A mesében meg arra nem tér ki, hogy Ő mit tett, vagy nem tett.
Rendőröket szidni lehet, meg a levegővel teli zsemlét sütő pékeket, illetve a trágyalé mellett savanyúságot készítőket is, de nem hiszem, hogy egy ész nélkül száguldozó, vagy csak figyelmetlen (higgyünk a szemtanúnak)) úrvezető "meséjére" reagálásnál a rendőröket kell szidni. Erre nyitottak már több posztot, itt írjunk az utak "királyairól".
Tudjátok "vezessen inkább háztartást", de egyedül, hogy másnak kárt ne okozzon.

M_R 2017.02.20. 08:28:05

100 rendőrből 80 korrupt 20 ráadásul még bunkó is...

Tényleg kár visszamenni ebbe a" jobbanteljesít" országba. esetleg csak harckocsival...

2017.02.20. 08:35:53

@Mei Ling: szondáztatni lehet profi módon is meg balfasz módon is.
Volt nekem olyan egyetemi oktatóm (precíz mérnökember), akit egy trafipaxos mérés után megállítottak, hogy pár km/h-val gyorsabban ment a megengedettnél, erre ő érdeklődött, hogy ez a műszer mikor volt kalibrálva, hitelesítve, hol vannak a papírjai, nem-e hibahatáron belül van az a mért érték stb. A fakabátok csak pingvineztek, hogy hát így meg úgy meg izé. Mert ugye akkor a műszer azt mutat, sőt papírok nélkül olyan szondát dugnak a szádba, amit akarnak, amit ők akarnak, olyan trafipaxot használnak, ami akkor mutat és,axt, amit ők akarnak, aztán megy a zsebrebírságolás...
Égett a pofájuk, gyorsan elhúzták a sunyi seggüket :) Azóta gondolom tanultak ebből és rendben vannak a szondák, radarok papírjai. Gyanakodni sose árt. Főleg ha tudod, hogy nem ittál, de a szonda kamu ittasságot mutat.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.02.20. 08:55:47

Van tanulság. Nem kell a piroson átmenni, aztán hőbörögni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.20. 09:10:27

Van tanulság. Nem kell a piroson átmenni, aztán hőbörögni. Pontosan. A fakabátnak meg az a dolga h intézkeggyen. Egy - valaki, vagy valakik súlyosan megsértették a közlekedés szabályait. Kettő - nem ők tehetnek arról hogy szar a műszerük, már pedig ja valaki ivott azt bizony basszák meg rendesen!

ostvan1 2017.02.20. 09:37:17

Nekem az jött le az írásból, hogy a rend éber őrei addig keresték (volna) a büntetési okot, amíg találnak valamit. Hogy közben a fél város beáll, az - nekik - másodlagos. Na, ez az, ami súlyos tévedés. Szerintem az lenne az elsődleges feladatuk, hogy a baleseti helyszínt minél gyorsabban felszabadítsák. A helyszínről pár fotó készítése után mindenkit leterelni az út szélére és ott vizsgálni papírokat, ittasságot és autókat.

metal · http://electric.blog.hu 2017.02.20. 09:43:32

Most azt akarja bemesélni, hogy szonda 3x is úgy tévedett, hogy az egyén első mérésénél 0,03, majd a másodiknál 0,00? Komolyan mennyi az esélye, hogy 6 mérésből minden páratlan számúnál pont 0,03-ra téved, és minden másodiknál jól mér?

room_101 2017.02.20. 09:54:37

Nekem is volt olyan esetem, hogy a lengyelpiacon vett szondájuk jelzett, én meg csak röhögtem magamban, mert nem ittam semmit. Azért kihallatszott a szövegből, hogy mennyit ér ez meg nekem, és a fenyegetődzés odáig fajult, hogy na akkor zárjam be a kocsit, és menjek velük vérvételre. Mikor odaértünk a verdájukhoz, és beültem volna hátra, végül így szólt az egyik: na most az egyszer még megúszta, de most tűnjön el innen gyorsan.

Mikrobi 2017.02.20. 09:57:38

Ha jól értettem, nem arról szólt a vicc, hogy milyen színű volt a lámpa áthajtásnál, hanem hogy történt egy személyi sérüléssel nem járó baleset, a rendőrök mégis intézkedtek, mégpedig szakszerűtlenül és még bunkók is voltak. Ezt pedig, ismerve a rendőröket, minden további nélkül elhiszem.

2017.02.20. 09:58:19

A végéről a jogos büntetés maradt el sajnos.

gonosz250 2017.02.20. 10:28:56

A szervnek mindenki bűnöző, aki nem szerv. Amíg a rendőri pályát választók többsége azért teszi azt, mert semmihez sem ért, nem várhatunk csodát. Csak a hatalommal való visszaélés hoz nekik sikerélményt. Megbecsülést várnak, amit így elég nehéz lesz kiérdemelni. Egyenlőre többségük csak lófaszt érdemel a seggébe. FTP

2017.02.20. 10:29:28

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "nem ők tehetnek arról hogy szar a műszerük, már pedig ja valaki ivott azt bizony basszák meg rendesen!"

Pont ez az, amit többen szóvá tettek, hogy ha kamu, hibás, ócska, nem hitelesített szondával buzerálják az embereket, akkor pont hogy az ittas vezetőket nem fogják elkapni, mert esetleg a rossz szonda mindig 0-t fog mutatni.
Vagy a másik véglet, hogy minden vezetőnél ittasságot mutat. Százból két vezető ittas, de rajtuk kívül még 98-at ne akarnak vinni a málnásba, mert őket nem érdekli az igazság, csak hozni kell a bevételt az államnak vagy pont zsebre megy a bírságolás.
Kint a pusztában megállítanak egy valahova nagyon siető autóst, az egy kicsit erősebb ráhatásra meg az orra alá dugott hibás szonda 0.03 ezrelékét beszopva még akkor is ad ötezer forintot a nekik zsebbe, ha tényleg nem ivott semmit, csak ne vigyék vérvételre, ezzel elcseszve az egész napját. Meg ugye ki akarja, hogy tűvel böködjék?
Ha meg nem fizet zsebbe a paraszt, akkor elengedik egy fintorral és figyelmeztetéssel, hogy most még utoljára... de csak mert jó napjuk van...

Abban egyetérek, hogy piros lámpa, gyorshajtás, ittasság esetén kapják le a tíz körméről az autóst, csak az ilyen hibás szondás trükközés, majd vérvétellel fenyegetőzés, hogy inkább ismerje el az ittasságot ott helyben, ez pont az ártatlan autóst fordítja a rendőrök ellen. Persze a rendőr, aki zsebre bírságol az ezt leszarja.

mt-03 2017.02.20. 10:40:01

lessz meg ennek folytatasa, szembesitesre jarkalas, tanukihallgatas, biroi meghallgatas es a tobbi. nehogy azt hidd ilyen konnyen meguszod...

Mérő Péter 2017.02.20. 10:40:54

Tehát a rendőri intézkedés során a rendőrök nem törekedtek a gyors, és szakszerű intézkedésre, valamint nem törekedtek a közlekedés akadályoztatásának mielőbbi megszüntetéséről - ez kiképzési hiba.
Rossz szondával engedték szolgálatba a rendőröket - felsővezetői hiba.
Érdekes, hogy a rádiójuk működött, mert az se nagyon szokott.
Azért az megállapítható, hogy 1. nem lett rend két hét alatt, 2. a rendőrök munkakörülményeinek javítása nem sikerült 3. még messze vannak a polgárbarát és elvárható intézkedéstől...

ostvan1 2017.02.20. 11:15:01

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Látom a helyszínelés szabályiról nem tudsz semmit."
Valóban nem. De épp azt piszkálom, hogy ez a szabályozás javításra szorul.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.02.20. 19:58:37

@ostvan1: Szögezzük le. A járművek addig tekinthetők bizonyítéknak amíg ott vannak. Amint elviszik, már nem azok. Vagyis ha felmerül, h valamelyik sofőr kokót fogyasztott, akkor a fakabátok átkutatják az autót.
Mert nem mind1, h a sofőr egy kis kokót szívva vezetett, vagy van nála egy kiló amit megkóstolt.
Vagyis a járművek maradnak a helyszíni tanúkihallgatások végéig.
süti beállítások módosítása