Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni... Hogy melegednének az emberek...

2016. november 30. - A Polgi

img_1036.PNG

 

 

 

 

 

Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni,
Hogy melegednének az emberek. Valami nagy, tisztító tüzet.

Mert az nem járja, hogy polgármester társaim szarba veszi polgármesteri munka tisztességét. Következmény nélkül. Mert megteheti. Mert nem engedik el a kezét akkor sem, ha piti csaló, esetleg kemény bűnöző, vagy ha egyszerűen csak sík hülye?!

Kislétán, Madácsi Imre polgármestert szeptember 22-én rendőrök állították elő az önkormányzat épületéből. Madácsi 2014-ben a Fidesz-KDNP jelöltjeként lett a település polgármestere. Madácsit szeptemberben azért kellett rendőröknek elvezetniük, mert sorozatban nem jelent meg saját büntetőügye tárgyalásán. Egyébként Madácsi Imrét első fokon négy és fél év börtönre ítélték, mert társaival cégeket alapított, amelyekkel közel 200 millió forint állami támogatást vett fel megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására, de a megígért minimálbér helyett jó, ha 30 ezer forintot fizettek havonta a dolgozóknak. És még mindig Madácsi a polgármester!!

A második gyomforgató eset a déli határszélen, Ásotthalmon történt. Polgármesteri előterjesztésre a képviselők megszavazták, hogy tiltsák meg a településen a mecset- és minaretépítést, a müezzin működését, a teljes testet fedő muszlim női viseletet (csadort, nikábot, burkát) és ennek strandon használt változatát, a burkinit. Mi van? Létezik valahol olyan muszlim, aki a tanyavilág központjának mondott Ásotthalmon akarna mecsetet építeni? Ugyan kit hívna ott imára a müezzin? Nem arról van szó, hogy egy valamikor saját száma szebb napokat megélt polgármester, kihasználva a gyűlöletkampány gerjesztette indulatokat, 5 perc hírnévre vágyik? A gond, hogy ezzel településére szégyent hozott. Nem híres, hanem hírhedt lett. Ásotthalom lakói pedig lehajtott fejjel baktathatnak a szegedi piacon, szégyellve polgármesterük idióta húzásait...

De nem kell ilyen messzire menni. Vácon is alakul egy botrány. Pető Tibor a Fidesz váci elnöke, Vác alpolgármestere és 14 hónapja nincs rajta a köztartozásmentesek listáján és mégis alpolgármester lehet. Sőt, ő viszi a gazdasági ügyeit a városnak!!

A jogszabály szerint a köztartozós képviselők ellen méltatlansági eljárás folytatható le, amely eredménye az is lehet, hogy felállítják a székéből. De a váci képviselő-testület nem kap információkat a NAV-tól, ezért nem indíthat eljárást ellene. Petőt a képviselő-testület novemberi ülésén képviselőtársa kérdezte arról, hogy ad-e felmentést bizonyos adótitkai alól, de Pető Tibor meg sem mukkant.  Mit kell tudni Pető Tiborról, a nagy tartozóról? Azt a Pető Tibort, aki már politikusi pályafutása előtt sem fizette az előírások szerint önkormányzati lakása bérét. Pető Tibor cégének is meggyűlt a baja az adóhatósággal végrehajtást kezdeményeztek ellene és felfüggesztették adószámát. Ezek az ügyek máig rendezetlenek. Vác városának rendszeresen tartozik parkolási díjakkal, telefonszámlákkal. Pár hónapja kikért közérdekű adat szerint már közel félmillió forinttal. Mindezt akkor, amikor alpolgármesteri fizetése mellett negyedmilliót kap, mint a város utánpótlásnevelő fociklubjának elnöke. Havi fizetése 869 ezer forint! Hát semmi nem elég?

Mondom én újra: Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni,
Hogy melegednének az emberek. Valami nagy, tisztító tüzet.

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr6412010798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása