Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Lehet, hogy szabálysértést fognak elkövetni!

2017. március 19. - A Polgi

rendo_rse_g1.jpg

Láttátok már az alábbi ezt a videót? Szorítást éreztél a gyomrodban? Ne a rendőrséget hibáztasd, hanem azokat, akik ezt előírják nekik!

A kormányunk ugyanis csaknem egy éve, 2016. március 9-i hatállyal rendelte el Magyarország egész területére a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. Ezt most 2017. szeptember 7-ig meghosszabbították.

https://www.facebook.com/pg/kriminalis.online.tv/videos/?ref=page_internal

 

 Ennek a országgyűlési felhatalmazását 2016.évi LVII törvény adja, amely így szól:

A Rendőrség ellátja a rendkívüli állapot, a szükségállapot, a megelőző védelmi helyzet, a terrorveszélyhelyzet, a váratlan támadás és a veszélyhelyzet esetén a hatáskörébe utalt rendvédelmi feladatokat, továbbá rendkívüli állapot idején és váratlan támadás esetén közreműködik az államhatárt fegyveresen vagy felfegyverkezve átlépő személyek kiszorításában, valamint elfogásában és lefegyverzésében.

Ha van kedved és időd, akkor utánanézhetsz, hogy a válsághelyzet elrendelésének törvényi feltételei nem feltétlenül igazak napjainkban. Érthetőbben: Volt olyan hét, amikor egyetlen menekült sem akart bejönni az országba!

Erről bővebb információ itt található:

http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo/elfogott-migransok-szama

Ellenben hangulatkeltésre, félelem generálásra és az ebből fakadó gyűlölködésre (Mert hát amit nem ismersz, attól félsz. Amitől meg félsz, az utálod!) tökéletesen alkalmas az, hogy a rendőröknek előírják a polgárok vegzálását!

Érezd hol a határa a szabadságnak, ha csoportosulni akarsz, vagy Felcsútra mennél kamerával.

 

http://index.hu/belfold/2017/01/04/orban_kertjebe_kulfoldiek_akartak_bejutni_a_rendorok_a_terrorveszely_miatt_kozbeleptek/

 


A Nagy Testvér figyel minket!

Javaslatom azt, ha ilyen méltatlan helyzetbe kerülsz, akkor legalább a maradék jogaidat ismerd!

Fokozott ellenőrzés, ruházat, csomag és jármű átvizsgálása:

A fokozott ellenőrzés a nyilvános helyen vagy a közterület kijelölt részén az oda belépők vagy az ott tartózkodók igazoltatása:

  • 1) bűncselekmény elkövetőjének elfogása (és a rendőrségre előállítása),
  • 2) a közbiztonságot veszélyeztető cselekmény vagy esemény megelőzése, megakadályozása
  • 3) rendezvény (pl. koncert, meccs), esemény vagy a közlekedés biztonságát, a közterület rendjét veszélyeztető jogellenes cselekmény megelőzése, megakadályozása érdekében.

Fokozott ellenőrzés tipikusan pl. a zenés szórakozóhelyeken esetenként lefolytatott „razzia”.

A harmadik esetben a rendőrség átvizsgálhatja a belépők ruházatát és járművét is, és ellenőrizheti az adott hely üzemeltetője, a rendezvény rendezője által előírt feltételek betartását, továbbá lefoglalhatja a közbiztonságra veszélyt jelentő anyagokat/eszközöket (pl. petárda, üveg stb.), illetve ezeknek a rendezvény helyszínére való bevitelét megtilthatja. Ha Önnel szemben személyi szabadságot korlátozó intézkedést foganatosítanak (pl. ha a rendőr elő akarja állítani, vagy őrizetbe akarja venni), vagy igazoltatják, akkor a ruházatát, csomagját vagy járművét a rendőr a támadásra vagy az önveszély okozására alkalmas tárgy (tipikusan ilyen bármilyen fegyver vagy kés, de akár üveg vagy valamilyen nehéz tárgy is) elvétele, vagy bűncselekmény, szabálysértés elkövetését bizonyító tárgyi bizonyíték felkutatása, közbiztonságra veszélyes eszközök kiszűrése végett átvizsgálhatja

Ezt azonban csak előzetesen figyelmeztetés után teheti meg! A ruházat átvizsgálását – halaszthatatlan eset kivételével – csak Önnel azonos nemű személy végezheti. Az átvizsgálás azonban – az azt végző nemétől függetlenül – nem történhet szeméremsértő módon.

Fontos! Ez azt jelenti, hogy csak az átvizsgálás céljához szükséges mértékben érinthetik az Ön ruházatát és testrészeit, és nem „fogdoshatják” vagy vetkőztethetik le.

Intézkedés magánlakásban és közterületnek nem minősülő egyéb helyen.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr8212351155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása