Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Állítsuk meg a kamut!

2017. május 10. - A Polgi

nofitnesz.jpg

Hogyan hülyíti a kormány az önkormányzatokat!

Közel egy éve jelent meg a www.kormany.hu oldalon ez a felhívás:

Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program indul

2016. július 5. 11:01

A kormány döntése alapján kültéri sportparkok építésére irányuló program indul. A könnyen hozzáférhető, ingyenesen használható, igényes szabadtéri létesítményekben elsősorban a felnőtt sportolni vágyók tölthetik el aktívan a szabadidejüket. A futókörrel is bővíthető sportparkok megépítésére augusztus közepéig nyújthatnak be kérelmet a települési önkormányzatok.

Magyarország Kormánya számára kiemelten fontos a mindennapos sportolás, melyet könnyen hozzáférhető és ingyenes létesítményekkel kíván vonzóvá tenni. A mozogni vágyó lakosság legkönnyebben saját lakóhelyén érhető el, azonban számos településen még további fejlesztésekre van szükség annak érdekében, hogy a sportolni vágyók megfelelő környezetben tölthessék el szabadidejüket, anélkül, hogy ehhez máshová kelljen utazniuk.

A sportparkok építésére a települési önkormányzatok nyújthatnak be kérelmet a lakosságszámmal arányosan. A Program keretében 40, 70, 90 vagy 150 négyzetméter alapterületű sportpark építtethető, amely 200 vagy 400 méteres, 125 cm széles futókörrel bővíthető. A létesítmények mindegyike alkalmas lesz az alapvető erősítő edzésformák gyakorlására, a nagyobb méretűek pedig további speciális gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget biztosítanak.

A kérelmeket a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-nél (1146 Budapest, Hermina út 49.) lehet benyújtani 2016. augusztus 15-ig. Az elbírálást követően a Nemzeti Sportközpontok építi meg az új sportparkokat.

A Programról részletes tájékoztatás és a kérelem benyújtásához szükséges dokumentáció elérhető és elektronikusan letölthető a www.kormany.hu és www.bmsk.hu/sportpark oldalakon.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Kommunikációs Főosztály)

Csak kérni kell egy sportparkot és a jószívű kormányzat teljesíti? Erre mondják, hogy túlságosan szép a menyasszony ahhoz, hogy igaz legyen. Ettől függetlenül a mi önkormányzatunkban van egy olyan bevett gyakorlat, hogy minden megjelenő pályázaton indulunk, hiszen a pénz az a jószág, amiből soha nem elég. Szavazott a képviselő-testület és beadtam az igényt egy „B” típusú kültéri sportparkra és egy 200 méteres futókörre. Mondjuk már akkor gyanús volt, hogy egy pályázatra mindössze egy adatlapot (név, cím, stb) kell kitölteni, és beikszelni az igényt. Nem így szokott ez működni hazánkban! Lehet, hogy megjött az eszük? Ikszeltem, postáztam és vártam. Árgus szemekkel figyeltem a híreket. És eljött a nap, amikor megjelent az alábbi szöveg a stadionépítők honlapján:

KÖZLEMÉNY

  1. augusztus 24.

Tájékoztató a Nemzeti Szabadidős – Sportpark Programra benyújtott kérelmekről

A Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program első ütemére vonatkozó kérelmek benyújtási határideje 2016. augusztus 15-én lejárt. Az előzetes várakozásoknak megfelelően óriási volt az érdeklődés, a megadott határidőig több mint 2300 önkormányzat nyújtott be kérelmet.

Jelenleg a beérkezett kérelmek feldolgozása zajlik, az előkészítő bizottság ezt követően tud összeülni. A kérelmek elbírálásának menetrendjéről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

 

A 3200 magyarországi önkormányzatból több, mint a kétharmada bekapta a csalit. Beadta az igényt és várta a tájékoztatást. Várta, várta, várta… és nem történt semmi. Meguntam a várakozást és elkezdtem kérdezgetni: Tud valaki, valamit, bármit erről? Mit mondjak az embereknek, akik kérdezgetik, hogy mikor lesz már valami ebből? És akkor megtaláltam ezt a hírt:

 

 

Felhívás visszavonása - Sportparkok és futókörök kivitelezése a Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program keretében vállalkozási keretszerződés alapján

 

 

Közbeszerzési Értesítő száma:

2017/12

Beszerzés tárgya:

Építési beruházás

Hirdetmény típusa:

Módosítás/helyesbítés/visszavonás/2015 KÉ

Eljárás fajtája:

Közzététel dátuma:

2017.01.27.

Iktatószám:

1481/2017

kozbeszerzes.hu/ertesito/megtekint/portal_1481_2017/

 

Átbasztak!

Nem kicsit, nagyon.

Nem csak engem, hanem még 2300 települést, akik nagytöbbsége nem olvassa naponta a közbeszerzési értesítőt. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium; Kommunikációs Főosztálya pedig „elfelejtette” tájékoztatni a pályázókat arról, hogy ne szőjék tovább szivárványos álmaikat. Így működik a mindennapos propaganda az egyre erősebb Magyarországon.

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr1812495081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dunántúli gyerek 2017.05.11. 09:29:00

beadtál egy oldalt, amit te is kamunak gondoltál, s amiből nem lesz semmi

hüha, hihetetlen mit bukott a falu a projektben

abdul hackeem 2017.05.11. 10:08:52

@dunántúli gyerek: kisgyerek, az hihetetlen, hogy az agitpropgépezet mire képes. Fáradj a pénztárhoz, bár ez a kommented csak keveset ér, mert az országunkból nem lesz semmi.

kvadrillio 2017.05.11. 10:33:27

hidfo.ru 2017.05.09. 10:29 Belföld
Senki nem hisz már a Soros-egyetemnek

A Soros-egyetem felszólította a kormányt (!), hogy azonnal kezdjen vele tárgyalásokat a továbbműködés lehetőségeiről. Egyelőre azonban az sem tudható, kivel lehetne tárgyalni, mert a CEU központjában csak az Open Society Foundation található.

Furcsa közlemény jelent meg a CEU weboldalán, melyben az egyelőre törvénysértő módon működő egyetem felszólítja a magyar kormányt, hogy haladéktalanul kezdjen vele tárgyalásokat a továbbműködés legálissá tételéről.

„A magyar kormányzat azt állítja a nyilvánosság előtt, hogy nem akarnak bezárni semmilyen egyetemet. Azonban ennek az állításnak ellentmond a felsőoktatási törvény módosításának, a lex CEU-nak a szövege. Amennyiben a törvényt nem vonják vissza, vagy nem módosítják újra, az Oktatási Hivatal már 2017. október 12-től visszavonja a Central European University működési engedélyét. 2018. január 1-je után a CEU nem vehet fel új diákokat” – áll a Soros-egyetem weboldalán megjelent szövegben.

„A CEU arra is szeretné felhívni a figyelmet, hogy az elmúlt három hétben, amióta Áder János köztársasági elnök tárgyalásra szólította fel az érintett feleket, a CEU-val a kormány részéről nem tárgyalt senki.” – írták, hozzátéve, hogy a magyar kormány befolyásos külföldi személyek és intézmények véleményét kellene mérvadónak tartsa a magyarországi felsőoktatás kapcsán.

”A CEU szorgalmazza, hogy a magyar kormány hallgasson az Európai Bizottság, az Európai Néppárt, több mint 650 egyetem, 24 Nobel-díjas, az Egyesült Államok, Németország és Franciaország kormányainak, több tízezer magyar polgár és a magyar értelmiség különböző politikai meggyőződésű tagjainak kérésére.”

Ugyanakkor, a Magyar Idők egy publicisztikája szerint a kormány álláspontja egyértelmű – ellentétben a Soros-egyetemmel, melynek működése teljesen átláthatatlan. Az egyetem alapítója és rektora is titkos éjjeli találkozókon, egy üveg Whisky mellett Brüsszelben próbálja egyengetni az egyetem sorsát, miközben a magyar kormány továbbra sem tudja, hogy egy vagy két egyetemről van szó, így az sem egyértelmű, kivel kellene tárgyalni.

„Ellentmondásos a CEU kommunikációja, hiszen közleményükben azt írták magukról, egyetlen, integrált egyetem a magyar és az amerikai CEU, így viszont nem lehetséges, hogy az amerikai CEU-val nem osztják meg az Európai Unióban elnyert kutatási pénzeket.” – áll a Magyar Idők beszámolójában.

Bár a tömegdemonstrációk résztvevői és a liberális sajtóorgánumok a CEU továbbműködését követelik, a CEU weboldalán megjelent közleményből kiderült, hogy egyik oktató sincs velük szerződéses viszonyban. „Az ezen oktatási programokban tanító oktatóknak a KEE-vel van magyarországi munkaszerződése.” – írták, miközben a közlemény a CEU nevében, a CEU weboldalán jelent meg, a CEU megvédésének szándékával. Okkal merül fel a kérdés sokakban:

hogyan akar diákokat felvenni a CEU, ha oktatói sincsenek?

Korábban egy kormánypárti bulvárlap rámutatott, hogy a CEU bejegyzett címén valójában Soros György egy másik állatkája, az Open Society Foundation található. Lehet, hogy végső soron az Open Society Foundation megvédéséről szól ez a médiahisztéria? Ha a CEU-nak oktatói sincsenek, bejegyzett New York-i központjában pedig csak Soros György alapítványa működik, miért jelentene problémát a működési engedélyük visszavonása?

Azonban a legnagyobb kérdés mégis az: ki és milyen célra képzi ki azokat a diákokat, akiket a CEU vesz fel, miközben a CEU-val saját bevallása szerint egyetlen oktató sem áll szerződéses viszonyban, bejegyzett címükön viszont az Open Society Foundation működik?

HanG99 2017.05.11. 10:38:00

@kvadrillio: attól eltekintve, hogy hülye fasz vagy, milyen egyéb információt kívántál megosztani, ami a témához kapcsolódott volna?

A Polgi 2017.05.11. 10:48:16

Tényfeltáró orosz oldalról származó infó? Legalább az oldal nevét ne másold be:)

mariska16 2017.05.11. 10:55:22

@dunántúli gyerek: Tudod nem az a probléma, hogy visszavonták a pályázatot, hanem az, hogy a pályázati felhívást nagy pofával hirdetik ki, a visszavonást meg sunnyogva.
Az az egyszerű ember aki olvasta a pályázati felhívást (a nagypofályút) azt hiszi milyen jószívű a kormány az önkormányzatokkal, közben meg csak egy propaganda az egész.

dunántúli gyerek 2017.05.11. 11:03:11

@mariska16: 'nem az a probléma, hogy visszavonták a pályázatot, hanem az, hogy a pályázati felhívást nagy pofával hirdetik ki, a visszavonást meg sunnyogva.'

Nem volt semmi nagy pofa, a médiát nem érdekelte se a kihirdetés, se a visszavonás.

'Az az egyszerű ember aki olvasta a pályázati felhívást (a nagypofályút) azt hiszi milyen jószívű a kormány az önkormányzatokkal'

Egyszerü ember nem jár pályázatra lesni a kormány.hu-ra.

Munka nem volt vele, pénzbe nem került, és amúgy is minden pályázaton részt vesznek, ahogy a polgi mondta, de nyilván nagy részben nem nyernek semmit.

Azaz, vihar a biliben. Különben jó 5let a sportpark, már ha használnák. Sok falusi játszótér van amit megcsináltak aztán 2 ember használja évente.

A Polgi 2017.05.11. 11:14:33

Tisztelt dunántúli gyerek! A pályázaton való részvételhez képviselő-testületi döntésvolt szükséges, hiszen a pályázati kiírás szerint, előnyt jelentett az önrész vállalása. A legtöbb helyen a kt ülésen részt vesznek érdeklődő polgárok, vagy közvetíti a helyi TV. Ez azt is jelenti, hogy köztudatban volt a pályázat és a mai napig folyamatos az érdeklődés a lakosok részéről.

dunántúli gyerek 2017.05.11. 11:19:11

@A Polgi: 'Ez azt is jelenti, hogy köztudatban volt a pályázat és a mai napig folyamatos az érdeklődés a lakosok részéről.'

Akkor nem kell félni, megbukik a Zorbán.

Amúgy azért fizetnek titeket hogy üljetek az ülésen, nem kell emiatt rinyálni, de látszik időd mint a tenger.

A Polgi 2017.05.11. 11:25:36

Azért kapom a fizetésemet, hogy pénzt szerezzek a településnek és azért, hogy tájékoztassam az embereket arról, ami érdekli őket. Te vajon miért kapod a fizetésedet?

dunántúli gyerek 2017.05.11. 11:26:45

@A Polgi: Itt szerzed a pénzt a falunak? Na hagyjál már.

A Polgi 2017.05.11. 11:29:58

Te vajon miért kapod a fizetésedet?

illaim 2017.05.11. 11:30:57

@dunántúli gyerek: Jól csinálod gyerek! Folytasd is ilyen lendülettel! a 2002. országgyűlési választást, az ilyen öntelt cinikus hozzáállás miatt bukta a fidess! További jó kommentelést! LOL

dunántúli gyerek 2017.05.11. 11:46:04

@illaim: Azt a választást Magyarország bukta, sajnos.

jolka40 2017.05.11. 12:11:17

@dunántúli gyerek: Azért nem az egész ország. Mindig vannak, akik jól járnak. Csak egyszer tudnánk olyan kormányt választani, amelyik az egész Magyarország minden polgárának érdekében dolgozik!

dunántúli gyerek 2017.05.11. 12:22:42

@jolka40: Lárifári. Ne akarj már 2/3nál nagyobb hatalmat Orbánnak.

igazi hős 2017.05.11. 13:13:23

@dunántúli gyerek: Pont mint a '94-est, a '98-ast, a 2006-ost, a 2010-est és a 2014-est. És minden bizonnyal a 2018-ason is mi fogunk veszíteni.

élhetetlen 2017.05.11. 14:03:35

@kvadrillio: Ez azért egy kicsit ciki. Találsz egy cikket, amiről azt hiszed, hogy hű, de okos, megtalálták neked a bölcsek kövét, és rögtön két helyre is benyomod, mert te mostmár nagyon tudod. Nem akarok mélyen belemenni, csak a „fő kérdéseidet” nézzük át! „hogyan akar diákokat felvenni a CEU, ha oktatói sincsenek?” A CEU egy amerikai egyetem, ott elfogadott (akkreditált) tananyaggal, Amerika fogadja el az általuk kiadott diplomát. Ezt a jogot nem a magyar kormány adta, ergo el sem veheti. Az, hogy a KEE-vel végeztetik a képzést, az nem jelenti azt, hogy nincs oktatás.
Más. „CEU bejegyzett címén valójában Soros György egy másik állatkája, az Open Society Foundation található”. Vegyünk ipari példát. Nem legális, hogy egy cégnek van egy bejegyzett címe, ahol semmi sincs, és van egy telephelye, ahol működik? A CEU-nak a „telephelye” itt van Budapesten rektorral, rektorhelyettessel, és a KEE-n keresztül történő oktatással. Ha meg nem érzed cikinek a kormány szövegét, hogy nem zárjuk be a CEU-t, csak megvonjuk a magyarországi működési engedélyt, akkor vagy az agyaddal, vagy az erkölcsi érzékeddel van baj. Mert persze, nem hazudnak, de a CEU-t nem is tudnák bezáratni.
Na, most, ha ez bonyolult lenne, vegyünk egy hétköznapi esetet. A Spar saját márkás teje. Megtervezik a dobozt és egy tejüzemi céggel legyártatják a terméket. Nem árulhatna a Spár sajátmárkás tejet, mert nincs pasztörizáló üzeme, és töltője? (ez hülye vicc volt, mert még valamelyik zseni ráharap, és az lesz a következő multi ellenes törvény, hogy csak azt árulhatja saját márkásként, amit ő gyárt).
„Lehet, hogy végső soron az Open Society Foundation megvédéséről szól ez a médiahisztéria?”. Persze, a különböző egyetek oktatói, esetleg a Nobel díjas tudósok nem egy jó nevű egyetem mellett állnak ki, csak egy alapítványért, sőt a megtévesztett diákok is azért tüntettek. „Azonban a legnagyobb kérdés mégis az: ki és milyen célra képzi ki azokat a diákokat, akiket a CEU vesz fel,” Azt már tisztáztuk, hogy a KEE-vel szerződésben levő oktatók és kutatók képezik ki a diákokat. Azt, hogy egy közgazdász doktort milyen célra képeznek ki, már a fantáziádra bízom, mert az enyém elég szűkös, és csak addig terjed, hogy egy doktori célja a szakmai ismeretek bővítése, esetleg a szakmai előmenetel segítése, ugyanúgy, ahogy a nemzetközi publikációk is kb. erre jók „csak”.
Nyilván, ez a szöveg nem hat rád, mert csak én írtam, és a saját gondolataim, de mindegy.

legális 2017.05.11. 15:38:53

@jolka40: Az lenne az igazi diktatúra. Mindenki által mindenki érdekében megválasztott kormány.
Kár, hogy nem létezhet. Igaz, nektek a 2/3 is sok, különösen ha nem a tiétek

Punxsutawney Mormota 2017.05.11. 15:40:40

@dunántúli gyerek: Mondtam már, hogy ne okoskodj hülyegyerek, amíg a négy alapművelettel nem vagy tisztában!

Punxsutawney Mormota 2017.05.11. 15:41:49

@A Polgi: Most komolyan kérdezted, hogy miért kapja a fizetését? :D :D :D

Merlot 2017.05.11. 21:25:30

@Punxsutawney Mormota: Hát mert egy irodában ásítozik.
F@szverés közben. :D

prakp 2017.05.11. 22:42:09

@Merlot: Hagyjuk már, ennek a trollnak f@sza?? Max a honlokán, a heréi meg az agya helyén.

jolka40 2017.05.12. 09:00:35

@legális: Mindenki érdekét szolgáló kormány. Ezt írtam. Nem csak a saját baráti-haveri körét. És még a kommunikáció is mindenkihez szólna. Nem csak a fidesz-seggnyalókhoz. Tanulhatnánk a régi nyugati demokráciáktól kultúrát! Ezt a miénket nem is kellene félteni a migránsoktól, hiszen alig különbözik az övékétől.
süti beállítások módosítása