Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Magyarország - Feröer 1:0

2017. szeptember 28. - A Polgi

foci_top.jpg

Büszkén dagad a honleányok keble, hiszen válogatottunk megverte a villanyszerelőkből, halászokból, gyári melósokból verbuválódott Feröer szigeti csapatot! A hülyének is megéri foglalkoztatni évi 312 millió forintért Strorck-ot (fourfourtwo internetes kiadása szerinti adat) napjaink mágusát, aki kihozta ezt a világraszóló teljesítményt az operettfocistákból. Nekik sem kell szégyenkezni a fizetés miatt. Azt hiszem egyik sem szalad át a hó végén a szomszédhoz kölcsönért! De hát megérdemlik! Vagy mégsem?

Közben megszámlálhatatlanul ömlik a lé a magyar fociba. A legtöbb keményen dolgozó kisember valamilyen teljesítmény alapján kapja a fizetését. A fociban meg soha nem számoltatnak el senkit és soha nem számolnak el semmivel. Még bírósági döntésre sem! Mert ez a "főmérnök" házi sportja?

Például a minap hazánk gázszerelőből lett, mára már mindenhez (IS!) értő szuperzsenije, Mészáros Lőrinc kötötte a pulit a szőlőtámaszhoz, hogy ő bizony magasról tojik a bírósági döntésre: nem adja ki arról az adatokat, hogy honnan ömlöttek a felcsúti labdakergetőkhöz a TAO-s milliárdok és azokat mire is fordították. Nem is értem ezt a titkolózását, hiszen Felcsúton fociAKADÉMIA regnál, és a TAO éppen az utánpótlásra költhető el.

Mészáros úr egyébként el sem tudja képzelni, miként lehetne csalni a TAO-pénzekkel. Melyből a felcsútiak eddig 14 milliárdot (14 000 000 000) zsebeltek be. Szerinte az MLSZ olyan szigorú elszámoltatást kér, hogy egyetlen fillér sem folyhat el szabálytalanul. (Érdekes: akkor vajon mifenéért titkosította éppen az MLSZ a saját honlapján a TAO-támogatások korábban mindenki számára elérhető jegyzékét???)

Szeptember közepén még kimondta a Debreceni Ítélőtábla, hogy a szintén a magyar foci élvonalában sziporkázó mezőkövesdieknek is nyilvánosságra kell hozniuk a TAO-elszámolásokat. Az ember azt gondolná, hogy ez természetes, hiszen ennek a klubnak az a Tállai András a főnöke, aki a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) elnöke és az adóügyekért felelős államtitkár. Igaz, gyanús lehet az úriember közpénzhez való hozzáállása, hiszen éppen ő ágált leginkább azért, hogy a társasági adóból támogatott források ne számítsanak közpénznek. (Logikus, nem? Szerinte az a pénz, ami egyébként a közvagyont gyarapítaná, hiszen a törvényes adórendszer – ismétlem: aminek működéséért éppen ő felel! – része, nem számít közpénznek…)

Mégsem javaslom, hogy okoskodjál, mert könnyen úgy járhatsz, mint Szentesi Kálmán, akinek elege lett abból, hogy az állam nem jól használja fel befizetett adóforintjait, ezért visszakérte azt a NAV-tól.

Szentesi a NAV-nak küldött levelében emlékeztet: a parlament tavasszal, nem sokkal az adóbevallás határideje előtt elfogadta a törvényt, ami alapján az MNB-alapítványoknak juttatott pénz, 250 milliárd forint elveszítette volna közpénz jellegét. Átnézte azt a listát, ami azt taglalta, hogy mire is nyújtottak támogatásokat az összegből és mint írta, nem talált egyetlen olyan tételt sem, amely közfeladat ellátására emlékeztetne. Ezzel szemben

Találtam viszont az országban kórházakat, amelyek börtöncellára emlékeztető körülmények között szolgálják ki az arra rászorulókat, akiket az orvosaik kénytelenek arra kérni, hogy ne csupán a vécépapírt, szappant, evőeszközt, tányért, de a vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókat és a ragtapaszt is maguk vigyék be, ha ellátásra szorulnak. Találtam iskolákat, ahol a szülők dobják össze a krétára és a fűtésre a pénzt. Találtam szociális dolgozókat, idős- és fogyatékosgondozókat, akik a szociális bértábla többszöri visszautasítása miatt egyre mostohább körülmények között és egyre kevesebb pénzből gondoskodnak azokról, akik erre maguktól képtelenek."

Úgy tűnik, hogy amit szabad Jupiternek, az tilos a kisökörnek. Csak egyre több a kisökör és egyre éhesebb a Jupiterek hada!

Hogy mi a megoldás? Majd a kommentelők megmondják!

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr6412909908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása