Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Your prime minister is crazy!

2018. március 19. - A Polgi

 

28946823_1738967322815707_571457569_o.jpg

28943873_1738967266149046_1202022077_o.jpg

Már két éve, hogy önkormányzatunk úgy döntött, hogy szeretne bekapcsolódni Európa vérkeringésébe. Ezért rendszeresen részt veszünk különböző közvetlen EU-s pályázaton. Néha pályázóként, néha projektpartnerként. Ezért pár napja Brüsszelben voltam egy háromtagú küldöttség élén. Egy olyan projektben dolgoztunk, aminek a témája a szolidaritás. Sződliget árvízveszélyes területen fekszik, ezért fontos számunkra az, hogy szükség esetén, külső segítséget is kaphassunk. A projektgazda Brüsszel egyik kerülete, Jette volt. A meghívók két dolgot kötöttek ki. Az egyik az, hogy utazásra nem használhatunk fel többet személyenként 100 eurónál. A másik az, hogy 14.00 óráig foglaljuk el a szállás (Anderlecht kerületben) és 15.00 óráig érjünk oda a Jette kerületben lévő Művelődési Központba. Egyébként a teljes költséget, tehát szállást, az étkezés (és utólagos elszámolással a közlekedést is), az EU fizeti. Takarékoskodnunk kellett, hogy kijöjjünk a keretből. Fapados járattal mentünk Charleroi reptérig, majd onnan pedig tömegközlekedéssel Brüsszelbe. Ahogy Magyarországon, úgy Belgiumban is a tömegközlekedést sokan, sokféle ember használja. Talán az első órában szokatlan volt a látvány, hogy a villamosan ülnek sárga és fekete bőrű emberek és némelyik nő fején kendő van. De pár megálló után ez elmúlt. Sőt, ahogy lopva megnéztem az arcokat, ugyanazt az elgyötörtséget, fáradtságot láttam rajtuk, mint itthon az emberek arcán. Ezek bizony mind egyszerű melósok, akik azt az aljamunkát végzik, amit már a keleteurópaiak nem, a született belgák pedig pláne nem végeznek el. A péntek esti fapadossal értem haza. Egy órát késett a gép. Másnap kialvatlanul, nyűgösen ébredtem. Bekapcsolom a gépet és akkor látom Deutsch Tamás EP. képviselő videóját. Arról beszélt ez a jóember, hogy mennyire veszélyes helyen töltöttem két éjszaká

 

Hát a pofám leszakad! A felvételen autóval bemegy a városba, majd kiszáll egy utcasarkon és osztja az észt. Nekem, aki három napig - akár késő este is – úgy jöttem-mentem a villamossal és a metróval, mint bármely más, ott élő ember.

Na de mennyi pénzért jár ki Deutsch Tamás rettegni Brüsszelbe? Az európai parlamenti képviselőknek jár havi nettó kb. 2 milliós forintos fizetés (6 250 euró) – hogy ezt mire költik, az az ő dolguk. Ezen felül jár nekik, költség-térítés, munkavégzéssel töltött naponként 90 ezer forint (306 euró) napidíj, ennek a fele, ha az EU-n kívül végeznek munkát, havi 1,3 milliós (4 320 euró) általános költségtérítés (irodabérlet, telefon, számítástechnikai eszközök költsége, stb.), és az alkalmazottaikra havonta maximum közel 6,5 milliós keret (21 379 euró).

Tehát hősünk, alsó hangon is minimum 3,5 milliót keres havonta!

Akkor meg mi a fenéért csinált majmot magából?

Választási időszak van. Lojálisnak kell lenni a főnök kampányához! Mert, ha nem, akkor valóban retteghet attól, hogy neki nem lesz még 5 év Brüsszelben. És bizony rohadt módon hiányozna neki az évi 37 millió forint.

Mikor hazafelé tartottunk vonattal Charleroi Süd-ig és ott szálltunk át a reptéri buszra. A sofőr éppen beszédes kedvében volt.

  • Honnan jöttek – kérdezte - maguk spanyolok? Mert hát úgy néznek ki!
  • Nem, nem vagyunk spanyolok, Magyarországról jöttünk. – válaszoltunk.
  • Your prime minister is crazy! Belgium is a safe country! (A miniszterelnököd őrült. Belgium egy biztonságos ország!)

Kaptuk az arcunkba! De vajon mit mondott volna a sofőr akkor, ha ismerné Deutsch Tamást?

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr5613751922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andy73 2018.03.20. 09:07:57

Itt a legújabb hír, Párizs egyik hasonló kerületéből, ahol lassan többségbe kerülnek a muzulmán migránsok.

www.origo.hu/nagyvilag/20180319-migransok-es-feministak-foglaltak-el-a-parizsi-templomot.html

Ebből mi nem kérünk, megtanultuk a török leckét.

Jakab.gipsz 2018.03.20. 09:24:52

@Punxsutawney Mormota:

Értem tehát arra vagy kíváncsi, hogyan működik a politikailag korrekt gender diktatúra ?

A Polgi 2018.03.20. 09:29:36

Kedves Váradi János! Második ciklusban vagyok polgármester és második ciklusban nyert az a civil szervezet, aminek jelöltje voltam. Másodszor 100%-osan. Elsőként egy fideszes országgyűlési képviselőt sikerült legyőzni, másodjára is kétszer több szavazatot kaptam, mint a fideszes jelölt. Nem aggódjon miattam! Inkább azért aggódjon, hogy ha véletlenül nyerne az ellenzék, akkor ki lenne az Ön kitartója? Kitől kapná meg azt a havi 200 nettót, amit most azért fizetnek magának, meg társainak, hogy megpróbálja ferdíteni az igazságot. Nekem ez nem munka, én élvezem azt, hogy leírom azt, ami velem történt. De maguk vért izzadnak. Szerintem nekem jobb. Megcsinálta már a mai jelentést?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.20. 09:53:17

@A Polgi:

És akkor miért nyalod a migráns seggeket ?

Miért nem vállalod fel magad ?

Fosol mi, hogyha a migráns seggnyalásod napvilágot lát, a kutya se szavazna rád ?!

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.20. 10:05:58

Ezt szeretnéd az országba hozni te majom ?

888.hu/article-ezt-erte-el-london-muszlim-polgarmestere-harminc-szazalekkal-tobb-a-gyerekmolesztalas
A legfrissebb jelentések rámutattak, hogy elképesztő mértékben megemelkedett a gyerekek elleni szexuális bűncselekmények száma Londonban. Az Evening Standard által nyilvánosságra hozott adatok szerint 1200 esetet regisztráltak a tavalyi évben.

Ez harmincszázalékos emelkedést jelent 2016-hoz képest.

Szelid sunmalac 2018.03.20. 10:08:04

@Rettegek mert ballib vagyok: Batyu bazdmeg...te egyre szanalmasabb vagy

vajdasagi 2018.03.20. 10:08:42

@Jakab.gipsz: Láttam a fejlett demokráciában katonákat állig felfegyverkezve lődörögni. És TEK-eseket is láttam állig felfegyverkezve lődörögni Budapesten. Nem volt érzékelhető a különbség a kettő jelenség között. És Budapesten a bécsinél rosszabb no-go zónákat is láttam .
És még egyszer: nincs ott rendkívüli állapot. Azt a kormánypropaganda hiteti el Veled. Megvezetnek Téged.

A Polgi 2018.03.20. 10:16:15

@Rettegek mert ballib vagyok: Migránssegeket még nem láttam, de hozzád hasonló seggfejet már sokat.

vajdasagi 2018.03.20. 10:16:37

@legális: Köszi a választ. Jó olyannal vitázni, aki kultúrált és akiből nem gyűlölet fröcsög. Nincs bécsi no-go zóna. Budapest nyócker egyes részei rosszabbak/veszélyesebbek mint Bécs bármelyik része. Kérlek, hidd el, hogy megvezet Téged a kormánypropaganda.
A másik meg: mi a schengeni övezeten belül vagyunk, ezért aki ide egyszer bejut, annak szabad a járás az atlanti óceánig. Nincs az a migráns, aki nyugateurópa helyett minket választana, ami nagy kár: jobban szeretném, ha virágoznánk, és hozzánk kívánkozna mindenki.
Amúgy a migráció persze, hogy probléma. De sokkal kisebb azoknál, amelyekkel a hazánk küzd. Azokra nincs a mostani kormányerőknek válasza, és ezért ezerrel migráncsoznak. Nekem az a bajom, hogy mikorra kapok beutálót a szakorvoshoz, és nem a migráncs. Azokat kizártuk a kerjtéssel, amelyet én mindig is támogattam. De azzal ez a téma lekerült a terítékről. Most iskolákról és kórházakról legyen már végre szó, és persze Elios ügyekről meg a stadionok szükségességéről. Kit érdekel a migráncs, akit egy egész Törökország meg utána egy kerítés választ el tőlünk, és aki ráadásul nem is ide akar jönni?

Punxsutawney Mormota 2018.03.20. 10:20:54

@Jakab.gipsz: Látom, a PISA-teszten elhasalnál.

Punxsutawney Mormota 2018.03.20. 10:30:45

@Rettegek mert ballib vagyok: Na, batyukám! Házhoz jöttél a lófaszért, már megint! A gyermekmolesztálások mintegy 85%-át fehérek követik el. Keresd ki a megfelelő angol statisztikákat! És 888.hu? :D :D :D Miért nem rögtön a Pravdát nyomod be hivatkozásul, vagy a Rossija tévét? De tudod mit, ne is szarakodj, lökd be a Mein Kampf-t, csak előbb kérj rá engedélyt a főnökségtől... Egyébként beleolvastál a cikkbe? Mert az eredetijében egy büdös szó nem esik rasszokról, csak Ti hazudjátok bele, szerencsétlen szarevő.

Punxsutawney Mormota 2018.03.20. 10:32:34

@Rettegek mert ballib vagyok: Hihetetlen a szexuális frusztrációt. Állandóan segget nyalatnál másokkal, erőszakról ábrándozol... Akarsz róla beszélni? Vagy Váradi János, te vagy az? :D

Punxsutawney Mormota 2018.03.20. 10:35:53

@Mickey Pearce: "Neked fogalmad nincs arról, hogy az iszlám országokban mennyire fontos a VALLÁS, teljesen összehasonlíthatatlan a "keresztény" országokkal. Az iszlám kőkemény társadolomszervező erő is és végtelen mindennapi agymosás megy. Egy átlagos normális muszlim hívő elmebeteg fanatikusnak tűnik egy átlagos keresztény hívőhöz képest."

Jeeeee, hát még egy iszlám-szakértő!
Kár, hogy amit írsz, az csak nyomokban tartalmaz valóságot. Gondolom sokat jártál muszlim országokban. Éltél is muszlim országban? Valószínűleg rengeteget beszélgettél is muszlim emberekkel, nem?

Ja, hogy erre nem futja a bértrollkodásból? Én kérek elnézést.

Kurt úrfi teutonordlkus vezértroll 2018.03.20. 10:37:36

@krisanty: Hiába próbálod elbagatellizálni, a problémát a nyugati polgárok is érzékelik,ahogy azt a válasutási eredmények is muatják arrafelé..

Punxsutawney Mormota 2018.03.20. 10:38:44

@siriq111: Trógertóninál kb tucatnyian dolgoznak fizetésért. De a barmok 99%-a hívő. Ne bántsuk őket, az indiánok sem bántották a bolondokat :)

Gandosz 2018.03.20. 10:41:07

"Egy olyan projektben dolgoztunk, aminek a témája a szolidaritás."

Értem, utazgattok, várostnéztek, esztek, isztok, aztán írtok egy jegyzőkönyvet, ami bekerül a szekrénybe. És ez a projekt belekerülhet néhány tíz vagy százmillió forintba.

Szelid sunmalac 2018.03.20. 10:42:04

@EU zászlót mindenhova!: Az oka nyugati polgarok leginkabb keletiek esabbol is a hulyek, meg a tajekozatlanok, pont azok, akik meg eletukben nem lattak migrancsot. Mint ahogy a magyarok tobbsege sem. Leginkabb a videki szerencsetelenk felnek toluk, akik meg csak kepen lattak szerecsent is, arabust meg max a szulejmanbul.

Punxsutawney Mormota 2018.03.20. 10:42:55

@Könnyen elkaptuk, uram!: Az. Viszont akármilyen szép Afrika, egy szűk rétegtől eltekintve ott is csak fehérnek lenni jó.

Gandosz 2018.03.20. 10:56:04

"Na de mennyi pénzért jár ki Deutsch Tamás rettegni Brüsszelbe?"

Ugyanannyiért, mint a többi képviselő, pl. a magyargyűlölő Jávor Benedek, a hisztérikus Molnár Csaba, a csaló Niedermüller Péter, a gyakornokokat szopató részeges Szanyi.

krisanty 2018.03.20. 11:09:31

@EU zászlót mindenhova!: a választás nagyon fontos igen !! szerinted nem fog ez a migritéma kifújni addigra ?? ha igy túltoljátok miközben sehol egy migráns ?! bekajáljam hogy a kerités túlfelén hordák akarnak betörni mert hallottak a bérszinvonalunkról meg a közmunkaprogramunkról ,és a szociális hálónkról ?! nem hihető .. viszont a magyarok menekülnek innen és bizony az értelmesebbje megy el .. ha igy folytatódik egyszercsak körülnéztek és hopi ! a ratkó-generáción , és a cigókon kivül mindenki lelépett .. ugyanis akiket libsiztek .. azok a saját fiaitok unokáitok !!! akik kifizetik az egész életeteket és cserébe csak adósságot és terheket kapnak jövőkép nélkül.. és ez fontosabb mint a náci ugatás..

konrada 2018.03.20. 11:49:16

@vajdasagi:
...szvsz. nem valami meggyőző úgy az multikultiság mellett érvelni, hogy hasonlítgatjuk olyan helyekhez, melyeket hibás poltikával már régebben multikultivá tettek, és hozzátesszük azt, hogy ott még rosszabb a helyzet...

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.20. 11:55:30

@vajdasagi:

Hazudsz.

Bécsben a 100.000 fóre jutó bűncselekmények száma (10 ezer felett) jóval magasabb, mint Budapesten (6-7000), és ott 6%-al nőtt a bűncselekmények száma, nálunk meg ennyivel csökkent.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.20. 11:58:12

@Punxsutawney Mormota:

Hazudsz. Az erőszaktevők, gyermekmolesztálók etnikai vs migrációs hátterét nem tartják nyilván.
Pl Svédeknél 2006-ig volt ilyen nyilvántartás, amiből kiderült, hogy a nemi erőszakok 80%-át migrációs hátterű emberkék követik el. Azóta betiltották a statisztikákat.
Jelenleg egy köcsög gyerekmolesztáló muszlim ha ott született, akkor az Angolnak számít.

Punxsutawney Mormota 2018.03.20. 12:01:49

@Rettegek mert ballib vagyok: Hazudsz, mocskos szarfröcskölő habonypincsi! Zabáld csak a szart, dupla pofával, aztán meséld el, hogy milyen finom a marcipán. Ehhez értesz, a hazudozáshoz, semmi másra nem vagy jó, nyomorult életű, sehonnani faszkalap. A víz is kivetne magából!

citrix 2018.03.20. 12:10:26

A hanyatló nyugat. A rothadó kapitalizmus. A Coca-cola-tól megrészegedve fetrengő ifjúság. A kizsákmányoló kapitalisták. Amerikában verik a négereket. A szocialista országokban a hatalom a nép kezében van. A gyár a munkásokért. A föld az aki megműveli. A párt a munkásosztály élcsapata. A gonosz nyugat támadja országunkat, népünket de a Párt megvéd minket. Béke-harc. Béke-menet. A párttal, a néppel egy az utunk. Éljen a megbonthatatlan Szovjet-Magyar konzerv. Jelszavunk munka és béke.
A fidesznek van honnan meríteni, nem kell sokat filózni a szlogeneken. Az elvtársakat, besúgókat, ügynököket is átmentették a múlt rendszerből, van kire számítsanak.

megvagyhadnagy 2018.03.20. 12:11:29

@krisanty:
"a magyarok menekülnek innen és bizony az értelmesebbje megy el "
Ez kb színtiszta hazugság. Pont fordítva. Inkább az alja megy ki.
Amúgy meg le kellene számolni azzal a hittel, hogy a munkaerő kivánsorlása csakis egyedül Orbán bűne. Az egész 1989-ben kezdődött, de szerintem a nyugati országrészben korábban.

megvagyhadnagy 2018.03.20. 12:14:56

@citrix: Anniyra jól szórakozok az ilyen posztok alatti hozzászólásokon. Döntsétek már el végre, hogy akkor a Fidesz most FideSS, vagy eftás? Az egyik hozzászólásban Hitlerhez hasonlítjátok, a másikban meg Kádárhoz. A fax aki kiigazodik rajtatok.

vajdasagi 2018.03.20. 12:16:37

@Rettegek mert ballib vagyok: Te csak ilyen habony-féle panelekből tudod megírni a kommentjediet? Vagy ezeket jobban értékeli az, aki fizeti a ténykedésedet?
Bécsben JOBB AZ ÉLET, mint Budapesten. Ezt nyugodtan elhiheted nekem, vagy bárki másnak. Nem hiszem, hogy bárki aki jártas e téren, másként gondolná.
Az, hogy hány bűnesetet regisztrálnak egy városban sokban függ a rendőrség hozzáállásától is: mi minősül bűnténynek és mi nem. De amúgy: én örülök, hogy Budapest egy jó város. Egy VILÁGVÁROS. De azért Bécs az több mint Budapest - ezt letagadni egyszerűen nevetséges.

vajdasagi 2018.03.20. 12:18:17

@konrada: Ezt nem értem. Kifejtenéd még egyszer? Én pont azt tartom jobb városnak, amely inkább multikulti mint Budapest: tehát Bécset.

vajdasagi 2018.03.20. 12:22:31

@megvagyhadnagy: Én úgy látom, hogy sajnos azok, akik elmennek azok szorgalmasabbak is, meg műveltebbek is átlagosan az itt maradók átlagánál.. Nagy baj ez nekünk, de attól még ez így van. Mondom ezt úgy, hogy én itthon maradtam.

Gandosz 2018.03.20. 12:28:47

@vajdasagi: Aki nem szereti az utcán látni a nemeurópaieredetű elemeket, annak Bécs sokkal rosszabb hely, mint Budapest.

citrix 2018.03.20. 12:29:46

@megvagyhadnagy: Meg kell nézni kikből áll a fidesz. Mszmp párttagok, pártitkárok, besúgok zsezsegnek szép számmal. Titkosak az ügynöklisták.Meg kell nézni mi a propaganda és mi a valóság. Ellenségkép és gyűlölet. Kik a barátaik? Putyin, Erdogan, Irán és néhány fejlődő ország amiket diktátorok uralnak. Koszorúzás Pekingben a véres események terén, szép. Kósa 1300 milliárdja, Rogán offshore akciói, Tiborcz nagy lámpabulija, stadionok orrba-szájba. Minden nap új óriásplakátok, párthirdetés de a kátyúkban kiesik a kocsi kereke. Arra valahogy nem jut a pártszolgálatosok erejéből.

vajdasagi 2018.03.20. 12:37:31

@Gandosz: Igazad van, ha ez a legfontosabb kérdés, akkor Budapest a jobb hely. Viszont aki tisztább utcákat akar, nagyobb fizetést, jobb kórházi ellátást és jobb tanítónénit, tisztább levegőt, az meg inkább Bécset választja. Minden csak preferencia kérdése.

Azért ha megnézem, hogy hány osztrák vándorol ki Budapestre és hány magyar Bécsbe, akkor azért lehet arra következtetni, hogy az emberek többségének mi a fontosabb?

krisanty 2018.03.20. 12:45:45

@megvagyhadnagy: aha ... mert az értelmesebbjének nincs nyelvtudása , meg értékteremtő képessége ... és az értelmesebbje beéri akkora fizetéssel amiből csak tengődni lehet .. lépj ki az utcára ! kátyúk , kutyaszar , homályos ,rémült üveges tekintetek mindenhol .. világbajnok adók amiket nem igazán arra költenek amikre fizetjük .. semmi se müködik csak a lopás , meg a gyűlölködés .. de van akinek jó ez .. de éppen ők nem elég jók hogy külföldön helytálljanak .. jó nekik itt a bűzös akolmeleg XD és jól van ez igy .. a többiek had menjenek egy jobb életért .. mert ideologiákból nem lakunk jól .. itt pedig megoldják ugyis valahogy .. most olvasom visszarántják a nyuggereket melózni . nem is lesz más választásuk .. már most sincs .. az elöbb voltam egy takarékszövetkezetben közös költséget befizetni .. na: odabenn az átlagéletkor 70 felett volt . regisztrálnom kellett(!) kilenc perc , összesen tizenegy aláirásom , és két pultnál is voltam !! közben feltettek egy ilyen kérdést is : "van önnek köze az egyesült államokhoz ?" mindezt a közösköltséghez bazki !!! eközben hallom az irodából kihallatszó beszélgetést az irodista nyanya mindn mondatban őőőzött .. nem tudott beszélni gondolom alkesz .. ők lennének a java és akik elmennek az alja ?!? jóó ... hiszek neked XD

Gandosz 2018.03.20. 12:51:43

@vajdasagi: A jövedelemkülönbség határozza meg a vándorlás irányát. Az életminőség rosszabb Bécsben. Kórházi ellátásra és sok más szolgáltatásra hazajönnek a magyarok.

konrada 2018.03.20. 13:00:59

@vajdasagi:
...mert próbálok qrva PC lenni, így nem nevezem nevén azt a kultúrális hátteret, melyek a fejlődő melegebb égtájakról származó népcsoportokat jellemzik, és inkább a PC multikulti kifejezést használom rá.;)))

...de mivel te konkrétat kértél: te összehasonlítottál mostanában ilyen "multikultivá" vált bécsi negyedeket olyan magyar negyedekkel, mely ezt a fajta kultúrális keveredést már régebb óta szenvedi el olyan hibás politikai döntések miatt, mely a már eleve szlömösödő területekre szándékosan telepített be olyan kisebbséget, mely a szlömösödésüket meggyorsította, és a rossz hírűvé tette a területet.

...szóval nem feltétlen meggyőző érv amellett, hogy az azért van úgy jól, mert nekünk ilyen adottságú városrészeink már régebb óta megvannak, és ott még sz.rabb a helyzet.
...mert szerény véleményem szerint ez nem fog arról meggyőzni senkit se, hogy az ilyen gettósodások jót tesznek Bécsnek, és hogy Budapesten is kéne még a meglévőkön túl...

Szelid sunmalac 2018.03.20. 13:12:40

@Gandosz: Te valami parhuzamos valosagban elhetsz. Aruld mar el, hany evet huztal le Becsben ekkora tajekozottsaggal?

megvagyhadnagy 2018.03.20. 13:14:41

@krisanty:
"lépj ki az utcára ! kátyúk , kutyaszar , homályos ,rémült üveges tekintetek mindenhol"
Ja. Max. attól lehet az embereknek rémes és üveges tekintetük, hogy nem találnak parkolót a pláza előtt...
A példád takarékszövetkezet vs. kivándorlással kapcsolatban annyira nem függ össze, hogy nem is reagálok rá.
Ja. Van ismerősöm nem is egy, nem is kettő aki külföldön dolgozik. A hazajövetelük előtt a következő helyekre kérnek időpontot:
-röntgen, mert fáj egy kicsit a dereka.
-autó szerviz, mert az e46 320D-ben a kerékcsapágy felől furcsa hangok jönnek.
-fogorvos
-műkörmös.
-fodrász
Ha mindezen szolgáltatásokért ott füzetne, ahol megkeris a pénzt, akkor mindjárt nem lenne akkora jani.

blah 2018.03.20. 13:16:09

továbbra is tartom, hogy nem orbán az őrült hanem a szavazói...

Szelid sunmalac 2018.03.20. 13:19:42

@megvagyhadnagy: Van valami statisztikad? Ala tudod ezt tamasztani valamivel? Valoszinuleg en mozgok rossz krokben, den ekem pl. a volt csoporttarsaim 90%-a azota kulfodlon el. Ebbol egy koltozott haza, az is mert a gyerekneveles otthon olcsobb. Ezek az emberek mind ket diplomasak, minumum harom nyelven beszelnek es egeszen elfogadhato allasaik vannak. Nem, nem mosogatnak. Ahol most elek is van par magyar ismerosunk. Ezekbol ketto telekommunikacio cegnel kozepvezeto, egy nemzetkozi kontrollinggal foglalkozi kegy multinal, egy masik pedig az ensznel van. Egyik sem mosogato. De mondom, lehet en mozgok rossz korokben. IGaz, van ket baratom, akik Ausztriaban szallodaban dolgoznak, de nagyon nem ugy tunik, hogy ok annyira bannak ezt es meglennenek alazva...

blah 2018.03.20. 13:20:19

@Gandosz: a rasszista elmebetegeknek a legjobb hely a gumiszoba.

MIx 2018.03.20. 13:20:25

Not crasy, stupid!

Szelid sunmalac 2018.03.20. 13:22:11

@megvagyhadnagy: Tehat szerinted otven euro egy csapagyvizsgalatert, meg 12 euro egy fodraszert, vagy az ingeyenes fogorvos folhoz vag? Hadd rohogjelek ki jo hangosan! Szepek, hangzatoasak ezek a latomasok olyanoktol akik eletukben egy percet nem eltek kulfoldon, de az, hogy ezzel azokat akarod beeteni, akik viszont pont ott elnek, na az tenyleg nem semmi...Probalkozz nyugodtan...

krisanty 2018.03.20. 13:25:11

@megvagyhadnagy: de összefügg .. mindenki azon panaszkodik nem talál épkézláb munkaerőt .. az e46 320d huszéves autó jellemzően 4-500e kmvel .. szereltesse meg olcsó a csapágy relative , csak sok kell XD .. én is külföldön dolgozok , és odakinn vásárlok , és tankolok . szolgáltatás jellegű dolgokat pedig itthon . mindenki igy tesz aki megteheti .. nincs itt semmi látnivaló ..

hummel8 2018.03.20. 13:30:47

@Gandosz:

".. Az életminőség rosszabb Bécsben. Kórházi ellátásra és sok más szolgáltatásra hazajönnek a magyarok..."

figyu abbol a cuccbol amit szivsz...

van meg?
tudnal belöel küldeni ? :-)

pont az egeszsegügy :-)

Azert majd ha egyszer összejön 2000 ft-od buszra, akkor menj el az AKH-ba, ami az egyik legrosszabb Becsben.. azutan meg menj ela Janos korhazba... azuta probald meg ezt kijelenteni...
Es akkor nem beszeltem atöbi nagysagrendekkel jobb becsi korhazrol...

Nyilvan aki ingazik nehany szolgaltatasat Magyarorszagon vesz igenybe, de nem azert mert jobb, hanem mert olcsobb...

hummel8 2018.03.20. 13:32:39

@megvagyhadnagy: ".. ".füzetne.."

igy

ü-vel-..

es az alja megy külföldre az ertelemsebbje meg marad.. aha...

hummel8 2018.03.20. 13:33:14

@megvagyhadnagy: bocs.. tul gyorsan reagaltam :-)

konrada 2018.03.20. 13:35:25

@krisanty:
...erről van szó.
Aki kimegy, annak csak egy kis része indul el politikiai okokból, a többsége azért, mert nem csak a szolgáltató munkaereje olcsó itt, de az ővé is...

Szelid sunmalac 2018.03.20. 13:37:18

Imadnivalo, ahogy az osszes ilyen jol kepzett, nagyon tajekozott partoktol fuggetlen hozzaszolo ideboffent valamit, aztan lelep a picsaaba.

A Polgi 2018.03.20. 13:52:07

Zsinórban kilencedik alkalommal Bécset nevezte meg a legjobb életminőséget kínáló városként a Mercer globális stratégiai tanácsadó cég, amely immár huszadik alkalommal tette közzé az Életminőség-kutatás című rangsorát. Az osztrák fővárost a svájci Zürich követi, majd holtversenyben az új-zélandi Auckland és a németországi München következik, a top 5-be pedig a kanadai Vancouver fért be.
LÁZÁR VAJON OLVASTA?

Gandosz 2018.03.20. 14:03:59

@A Polgi: Budapesten sokkal jobb az életminőség, mint Bécsben. Az a rangsor a jövedelmekről szól.

David Bowman 2018.03.20. 14:06:55

Néha legyilkolnak 100-200 embert, de különben minden rendben.

vajdasagi 2018.03.20. 14:07:04

@Gandosz: Ez nem lehet igaz. Te tényleg nem láttad még a világot, vagy csak pénzért hazudsz? A Kádár rendszerben is ezt hitették el a lakossággal. De akkor nem volt világháló, nem lehetett külföldre menni, a hírek lassan terjedtek. De manapság? Hát ilyen nincs!

Szelid sunmalac 2018.03.20. 14:07:24

@Gandosz: Link? Tanulmany? Dokumentum? Orvosi igazolas? Barmi???

David Bowman 2018.03.20. 14:09:25

@A Polgi: Várd ki, amig bevezetik a Sariját. Ez már csak pár év. Vagy a polgárháború.

hummel8 2018.03.20. 14:11:03

@Gandosz:
B+ olvasni tudsz? hogy a redvas lofüleben szolna a jövedelmekröl?

Akkor Becs a fasorban sem lenne, de semmikeppen sem az elsö 10-ben.. Az elhetösegröl szol.. az ott elök eletminösegeröl..
Ami nyilvan nem elvalaszthato teljesena jövedelmektöl, de nem 1:1-ben függ össze vele...

egyebkent jartal mar Becsben vagy csak lezerjani videojabol ismered?

megvagyhadnagy 2018.03.20. 14:16:19

@hummel8: Kijavítottam B+. De ha benne hagyom, akkor sem szólhatsz egy szót sem, mert legalább ékezetekre veszem a fáradságot.

Szelid sunmalac 2018.03.20. 14:16:48

@David Bowman: Azert tisztazzuk, hogy ez mind a hanyatlo nyugat totalis bukasa elott vagy utan lesz? Illetve, hogy a gyikemberek, vagy titkos hatterhatalom fogje-e a torteneseket iranyitani, mert nagyon nem mindegy. (Vigyazz, le ne essen az alufolicsako a fejedrol)

A Polgi 2018.03.20. 14:17:25

A 39 különböző – a gazdasági lehetőségektől és biztonságtól a közlekedésen át a szabadidős lehetőségekig terjedő – mutató alapján összeállított életminőség-rangsorban sajnos csak Budapest a 76. helyre futott be.De jövőre biztosan jobb lesz!

megvagyhadnagy 2018.03.20. 14:18:15

@hummel8: Bocs, én is gyorsan reagáltam... :)

megvagyhadnagy 2018.03.20. 14:20:41

@A Polgi: Nagyon jól mondod. A biztonság csak egy szempont a többi 38 mellett. A közlekedésnek, meg a gazdasági lehetőségeknek semmi köze a migrikhez. Sőt! Ezeket a lehetőségeket nem migrik termtették meg, ők csak élvezik.

Gandosz 2018.03.20. 14:21:19

@hummel8: De a jövedelmekről szól. Érdekes módon az a lista egy az egyben megfelel a városok közötti jövedelmi különbségeknek, Bagdad, Khartoum és Bangui nem véletlenül vannak a sereghajtók között, Budapest pedig ne véletlenül van Minszk, Bukarest és Vilniusz előtt.
Az meg, hogy éppen Bécs vagy Zürich az első vagy második, nem eldönthető, csak a listakészítők mániája, azt sugallva, mintha pontosan lehetne mérni a különbségeket.

David Bowman 2018.03.20. 14:22:08

@Szelid sunmalac: Rotterdamnak és Londonabadnak már muzulmán polgármestere van. A rendőrséghez már azért nem vesznek fel, mert fehér vagy. Rotterhamban (vagy hogy a faszba hívják) 15 éven át nem mertek kivizsgálni egy tömeges erőszakot, mert az elkövetők mind pakik voltak, a mintegy 1500 áldozat meg jobbára fehér gyerek. A menzán már nincs kolbász, vagy pörkölt. Nem lehetsz annyira tájékozatlan, hogy kéred a linkeket.

Gandosz 2018.03.20. 14:24:25

@A Polgi: Na és ha 76 lett 231 nagyvárosból? Egyébként Bécs a tisztaság szempontjából nincs még az első tízben sem.

Gandosz 2018.03.20. 14:32:28

@A Polgi:
Saját régiónk "helyezései:
69 Prága
75 Ljubljana
76 Budapest
80 Pozsony
81 Vilniusz

Ezekben a szempontokban Bécs egyáltalán nem jobb Budapestnél, de Budapest sokmindenben jobb Bécsnél:

Political and social environment (political stability, crime, law enforcement)
Economic environment (currency-exchange regulations, banking services)
Socio-cultural environment (media availability and censorship, limitations on personal freedom)
Medical and health considerations (medical supplies and services, infectious diseases, sewage, waste disposal, air pollution)
Schools and education (standards and availability of international schools)
Public services and transportation (electricity, water, public transportation, traffic congestion)
Recreation (restaurants, theatres, cinemas, sports and leisure)
Consumer goods (availability of food/daily consumption items, cars)
Housing (rental housing, household appliances, furniture, maintenance services)
Natural environment (climate, record of natural disasters)

A Polgi 2018.03.20. 14:41:26

Jövőre akár első is lehet Budapest!

Szelid sunmalac 2018.03.20. 14:43:10

@David Bowman: "Nem lehetsz annyira tájékozatlan, hogy kéred a linkeket. "Itt rohogtem fel hangosan. Ez igen. Elismeroen csttintek. Ez szep volt. Tehat nem a valos adatok hianyzonak, hanem ne vagy oka tajekozatlan, ha kerem oket. Nem semmi.

hummel8 2018.03.20. 14:46:16

@Gandosz:
".."...Medical and health considerations (medical supplies and services, infectious diseases, sewage, waste disposal, air pollution)"

muhahaha...

azert aki ezt irta az nem jart meg korhazban Budapesten... A Janos korhaz közelebb all mondjuk Indiahoz mint Becshez.. ha mar a szelsöseges hülyesegeknel tartunk :-) :-)

hummel8 2018.03.20. 14:49:26

@David Bowman:
"..mind pakik voltak, a mintegy 1500 áldozat meg jobbára fehér gyerek.."

szerintem te valami felresikerült DK-s troll vagy..

egy fideszes nem lehet ennyire hülye...

vagy tevednek?

de ha dobsz egy linket, en szivesen belatom a tevedest...

megvagyhadnagy 2018.03.20. 14:54:33

A legélhetőbb város rangsorral kapcsolatban nem árt az utolsó mondatot is elolvasni:
"A tanácsadó cég a rangsorral alapvetően a multinacionális cégeket segíti, hogy megfelelő képet kapjanak arról, milyen kompenzáció szükséges a kiküldetésben dolgozó munkatársaiknak, ezért elsősorban a városokban dolgozó külföldiek szempontjait veszik figyelembe. "

A Polgi 2018.03.20. 14:56:55

Jövőre akár első is lehet Budapest!

Gandosz 2018.03.20. 15:00:25

@hummel8: Bécsben tragikus a kórházi ellátás. A betegek több mint 60%-a nem tud jól németül, nem érti az egészségügyi kifejezéseket. Egy felmérés szerint égető szükség lenne szakképzett tolmácsokra, mert az szakszerű ellátást veszélyeztetik a nyelvi korlátok. Az orvosok 92%-a minden nap találkozik németül nem beszélő páciensekkel.

Tenkes Kapitánya 2018.03.20. 15:14:55

Ilyen történeteket én is ki tudok találni.
A taxis
a pincér
a szállodaportás
a jegyeladó
a stb.
azt mondta, hogy Orbán hülye. Nagyon hiteles történetek.

Szelid sunmalac 2018.03.20. 15:16:45

@David Bowman: Olvasni azert tudsz, ugye? Ez egy szervezett bunozoi banda volt akik ugyanugy eroszkoltak pakisztnai egyereket is, benne volt az alpolgar mester es polgarmester is, mindektten verangolok, es ugyebar leginkabb nekik koszonheto, hogy ez megtortenhetett. Amig nem tudsz egy szoveget ertelmezni, addig kerlek inkabb ne irj le semmit.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.20. 15:18:15

@David Bowman:

Hát igen.. 2014-ben is tömegesen erőszakolta a muslim horda a gyerekeket EU szerte, és csak 2016-ról 2017-re 30%-al nőtt a gyermekek elleni erőszakos esetek száma.

A beteg fasz Soros banda, meg még most is a gyermekeinket erőszakoló muszlim csürhe behozatalán ügyködik.

Rohadna meg az összes !

Rettegek mert ballib vagyok 2018.03.20. 15:19:19

@Szelid sunmalac:

Hazudsz. Pakisztániak voltak az elkövetők.
Hogy a saját lányukat is megdugják a migráns gecik, mert így szocializálódtak, az engem nem vígasztal.

blah 2018.03.20. 15:23:16

@Tenkes Kapitánya: nem orbán a hülye, hanem aki hisz neki.

David Bowman 2018.03.20. 15:23:48

@Szelid sunmalac: Te meg ne olvass semmit. Úgyse érted. Költözz oda, hátha a te gyereked is sorra kerül.

blah 2018.03.20. 15:24:07

@Rettegek mert ballib vagyok: szerintem váltsál nicket mert neked már azt se hiszik el amit kérdezel.

hummel8 2018.03.20. 15:26:07

@David Bowman: OK, igazad Volt... en erröl nem olvastam, ritka gennyes sztori...
Ehhez mondjuk kellett az angol varosi vezetes aljassaga is...
rohadna meg az összes elkövetö a sitten

hummel8 2018.03.20. 15:32:11

@Gandosz: Bécsben tragikus a kórházi ellátás..

meg a lof@szt azt..

Volt "szerencsem" összehasonlitani..

eg es föld... es nem a magyar javara.. szervezettsegben, infrastrukturaban kb 20 evvel jar a magyar ellatas elött... hozzaallaban meg kb 50evvel..

nem kivanom sem neked, sem hozzatartozodnak hogy a magyar egeszsegügyet tapasztald meg közelröl... vannak nagyon jo helyek, es lehet nagyon jo ellatast kapni... kapcsolatokkal vagy nagy szerencsevel...

de a nagy atlag siralmas...

az elmult 3 evböl kb 5 peldat tudnek hozni összehasonlitasnak.... es sajnos a nem a magyar egeszsegügy javara.. kezdve az olyan orvosi beszolasoktol a sürgössegin, hogy "minek jajgat nem en hivtam ide" (a beteget a mentö vitte be amit orvos hivott)

Tenkes Kapitánya 2018.03.20. 15:32:58

@blah: Orbán arról beszélt, hogyha sok migráns van, akkor megváltozik az ország jellege, mégpedig nem előnyére. Mások lesznek az iskolák, a hivatalok, a kórházak, a tömegközlekedés, minden. Teljesen igaza van. Más lesz-e a közbiztonság is? A szubjektív biztonságérzet biztosan megváltozik, romlik.

Gandosz 2018.03.20. 15:53:26

@hummel8: 98 éves nagypapámnak egy éve volt problémája a szívével. És képzeld, a magyar kórházak teljesen jól ellátták, világszínvonalon, minden külön ismeretség nélkül, mert ez állampolgári jog.
Egy másik ismerősömet műtötték, neki is csak pozitív tapasztalata volt.
Tehát akkor miért állítod, hogy a magyar kórházi ellátás nem jó? Csak nem hazudsz?

bobijub 2018.03.20. 18:02:33

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: értem én, értem én, hogy a munkaadóid azt akarják a tevékenységeddel a célközönségük agyába belevésni, hogy kötelességük minden egyes alkalommal az emberi méltóságukban porig alázottnak érezniük magukat, amikor nem illik fennhangon üvöltözniük ilyeneket hogyaszongya rohadt***, mocskosxxx, büdös..., nemzetrontó ballibsi, és ehhez hasonlók, de amikor munkaadóid célközönsége a legpíszíbb szavakat használja, akkor is pontosan lehet tudni, hogy milyen mélységesen gyűlölködő alantas gondolatok vannak mögötte. szóval a célközönségedet megcélzó munkaadóid nagyon is jól tudják, hogy gyűlölködéskeltést bármilyen, még a legpíszíbb szavak használatával is eredményesen lehet terjeszteni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.20. 20:00:44

@bobijub:

Ez van, szemét, mocskos gazdáid elnyomása ellen lázad a világ.

2018.03.20. 22:48:19

@David Bowman: te, az nem zavar, hogy a pakik bandában csinákták? Hogy nem vallási alapon erőszakoltak meg lányokat, hanem prostitúcióra kényszerítették, eladták őket?
Ja, angolul már nem olvastad...
Avagy hogy Birminghamban a muszlimok viszik a boltot, de Liverpoolban angolok?

2018.03.20. 22:54:23

@Gandosz: Aki nem szereti az utcán látni a nemeurópaieredetű elemeket, annak Bécs sokkal rosszabb hely, mint Budapest."
Jártál már a nyóckerben? Az nappal is no go zóna.

David Bowman 2018.03.20. 22:56:16

@Könnyen elkaptuk, uram!: Nem zavar, mert genetikailag selejtek, és a debil vallásuk még rá is tesz egy lapáttal. Míg a keresztény vallás moderálni igyexik az erőszakot, a ..
De minek is magyarázom neked. Te is költözz oda a gyerekeiddel együtt.

David Bowman 2018.03.20. 22:56:58

@Könnyen elkaptuk, uram!: Azok is nigráncsok. 700 éve integrálódnak.

2018.03.20. 22:57:17

@Punxsutawney Mormota: akkor jobb, mint Magyarország. Ott fehérnek lenni se jó.

2018.03.20. 23:00:29

@David Bowman: már itt élünk. Nem messze Lutontól. Tudod, az ominózus videó, amikor a muszlimok felvonultak, és angolt ettek. Azóta már nem élnek erre fehérek...a reptérre is külön alagúton jutsz el.
Istenem, miért teremtettél ilyen hülyéket, mint Bowman, aki úgy okosabb, hogy ott se volt?

2018.03.20. 23:01:57

@David Bowman: muszlimok?
A cigányok között a keresztény vallás dívik...mindig tudtam, hogy gyűlölöd a pápistákat!

2018.03.20. 23:04:57

@David Bowman: ja. Azoknak a genetikailag selejteknek használod az arab számait, a számrendszerét, csillagászatát, a bankrendszerét, törvényalkotását.
De nagy valószínűséggel onnan is származol...

odysszeusz 2018.03.21. 14:00:10

@A Polgi: Gratula! Csak azt nem értem benned mi fenének szórod itt a gyöngyeidet...? A Jézusi gyöngyszórásos ajánlásra gondolok. VANNAK akiknek válaszolni sem érdemes mert "megbízottak" , az is lehet...nem is egyezik a saját véleményével amit ír!! Az a 200 nettó (ha igaz!) nem rossz pénz...

odysszeusz 2018.03.21. 14:04:41

@citrix: Teccik...a magyar (magor) történelem csak önmagát üsmételgeti de már mióta!!
süti beállítások módosítása