Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Jószomszédi iszony!

2018. május 30. - A Polgi

szomszed.jpg

Valami elromlott. Már nyolc éve vagyok polgármester, de ennyi szomszédviszály, panasz, be és feljelentés korábban nem volt. A legtöbb bejelentő nyugdíjas. De vajon miért van az, hogy olyan emberek, akik évtizedeket éltek egymás mellett, átjártak egymáshoz pitét kóstolni, vagy átszóltak a kerítésen kérve egy csipet sót, most átkot szórnak egymás fejére. Ha egy-egy ilyen lenne, akkor azt mondom oké, megindult a demencia. De sajnos nem, trendszerűen nő a bejelentések száma. Van olyan, akihez átnyúlik a szomszédasszony fája és mikor engedélyt kér arra, hogy kissé visszavágja, hát olyat kapott, amit nem tett zsebre. Ma már ott tartanak, ha csak közelít a kerítéshez, a szomszédasszony ráhívja a rendőrséget. A másik eset még cifrább. Egy ingatlan tulajdonosa megcsináltatta maga előtt a járdát, majd megpróbálta megtiltani a szomszédnak, hogy járjon rajta, mert poros lesz! Persze vannak „egyszerűbb” esetek is. Például a fenyegetés. Nem tetszik, amit csinálsz, akkor kitaposom belőled a gyereket, kinyírlak, felnégyellek és így tovább. Pedig a szomszéd az, aki esetleg felfigyel arra, hogy már két napja nincs mozgás a házban. Pedig otthon van bácsi. A szomszéd az, aki leggyorsabban elérhető szükség esetén. A szomszédtól lehet segítséget kérni, hogy hozzon már legyen olyan kedves a gyógyszertárból szívgyógyszert. A szomszéd figyel a házra, ha elutazik a család.

Mégis mi történik itt?

Van egy elméletem. Egy magyar átlagnyugdíjas napi tévénéző adagja több, mint 6 óra! Tegyük fel, hogy minden délután az M1-et, azaz a migránstévét nézi. Három órán keresztül látja azt, hogy afrikai emberevők mindenféle fűszer nélkül falják fel Svédországban a svédeket. Néha egy-két dánt is. A délután másik felében pedig harc van. Harc Brüsszel ellen, harc az ENSZ ellen, harc Soros ellen. Hiába NATO tag Magyarország, fegyverkezünk. Mert csak magunkra számíthatunk. Vajon lehetséges az, hogy ez a sok agresszió lecsorog azok közé, akik a tévé előtt ülnek? Beleeszi magát az agyukba. Félni kezdenek mindentől. A migránstól, a Sorostól, meg a szomszédtól is. Mert hát ki tudja mit akar a szomszéd? Miért ilyen barátságos? Biztosan van valamilyen hátsó szándéka. Amit nem ismerünk, attól félünk. A félelemre meg az agresszió a válasz.

A kormány megvéd minket a migráncstól. megvéd a rezsitől, de a szomszédtól ki fog megvédeni minket?

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr4114012954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyadmajma 2018.05.30. 22:12:30

Kedves Polgi!
Ne sírjon a szád széle, hiszen nincsen migráncs! És még meg is vagyunk mentve a hanyatló nyugattól!
Amúgy meg persze, hogy a Soros fizette az összes aljas szomszédot! Ezt kérem vegye figyelembe az eljárás során.
Aztán, ha a nagy és bölcs és mindenható és tévedhetetlen és isten felett álló nagyvezírünk álma végre beteljesül, és rendes polgárháború lesz,(mer ugye a külfőditű megvéd minket, az nem lesz) Majd mindenki szerint pont mindenki tehet róla, csak ő nem. Ja, meg a vezír se.
gondolom a románok is pl. pont azon tanácskoznak, hogy hogy adják vissza nekünk Erdélyt, mert arról, hogy a Tisza legyen a határvonal, már réges régen letettek. Az nem lenne etikus.

gurigapapa 2018.05.31. 06:05:46

Az M1-et elvileg nem nézi senki, legalábbis a független, mértéktartó Index mindig tele van azzal, hogy a köztévé nézettsége a béka segge alatt van, kis kábeltévék előzik, úgyhogy máshol kell hasonlóan beteges magyarázatot keresni, polgármester úr.

Vagy azt kellene tenni, amit a választások után az ellenzék nem tett meg: megkeresni a VALÓDI okot. Persze, egyszerűbb rámondani hogy "merazorbán", meg lehet például zavarni a köztévé adásait a településen, de ettől valóban elmúlnak a problémák?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.05.31. 06:30:16

Bezzeg a cigány Zorbán ideje előtt teljesen ismeretlen volt Magyarországon a szomszédi viszály! Ó, azok a szép idők!

Deviáns 2018.05.31. 08:18:50

"Milyen szép dolog, hogy már ma
Nem történik ilyes lárma,
Össze a szomszéd se zördül,
A rokonság
Csupa jóság,
Magyar ember fél a pörtül…" Arany János
süti beállítások módosítása