Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Hétköznapi csalódásom!

2018. június 04. - A Polgi

borszin.jpg 

Van egy jó fagyizó a Pozsonyi utcában. Nem éppen olcsó, hiszen 330 forint egy gombóc. Ahogy ott mondják,egy íz kerül ennyibe pénzbe. Isteni a sós mandula, vagy a sós karamell. A tábla szerint olasz kézifagyi. Ez biztosan nem kamu, mert egy olasz srác a pultos. Választékosan beszél magyarul, alig-alig van egy kis akcentusa. Péntek délután, az alig két négyzetméternyi helyen állok a sorban. Előttem egy kínai hölgy kér három egygombócos fagyit. Szép hazám nyelvén mondja el a kínai vevő az olasz boltosnak, hogy mit szeretne. Az olasz boltos magyarul kéri el a pénzt és magyarul számolja le a visszajárót. Én meg ott állok meghatódva. Na ugye? És elérzékenyülök. A fülembe cseng Ebony & Ivory Stevie Wondertől és Paul McCartneytól:

Éjsötét és hófehér,

tudjuk: egymás nélkül mit sem ér.

Mint a zongorahangok összefognak

a dallamért.

 

Bárhol is jársz,

az emberek közt mindig embert találsz.

A rossz és jó mind bennünk van.

Míg létezünk, egymástól tanuljuk, 

hogy ha valaki él,

vajon mi is a cél. 

Másnap elmentem a helyben megrendezésre került nemzeti összetartozás napja ünnepségre. A felkért szónok 10 mondatban 16 alkalommal mondta el azt a szót, hogy harc és 18 alkalommal azt, hogy hadvezér. Harcoljunk a megmaradásért a külső és belső ellenségekkel, a szövetséges EU-s országokkal, a nemzetközi nagytőkével.  Az ország szavazói bölcsen döntöttek, hogy ilyen vészterhes korban egy erős felhatalmazást adtak egy olyan hadvezérnek, aki méltán tarthatunk a hun hadvezér Attila örökösének.

A dallam elszállt, a fagyi ízének az emléke keserűvé vált a számban.

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr4214023012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.05. 09:35:01

Atya Isten, Mo-on Zorbán idegeneket magyar beszédre kényszerít??? Botrány, diktatúra!

A Polgi 2018.06.05. 09:37:21

Szövegértési problémákkal tetszik küzdeni?

nnnnnnnn 2018.06.05. 10:06:27

javaslom sétálgass egy kicsit bécsben vagy bármelyik nagyobb német vagy osztrák városban, aztán hatódj meg hogy itthon nem kell azt bámulnod ami odakint van

Kampfer 2018.06.05. 10:24:18

"A tábla szerint olasz kézifagyi. Ez biztosan nem kamu, mert egy olasz srác a pultos. Választékosan beszél magyarul, alig-alig van egy kis akcentusa."

Nem is meglepő, ha itt él és dolgozik, INTEGRÁLÓDOTT a társadalomba. Kulturálisan sincs túl távol a hazaitól egy olasz polgár. Ismeretségi körömben is nemrég költözött haza egy olasz a magyar feleségével Magyarországra. Igen, az immár Toscanát is elárasztó migrihordákkal (is) tele lett a cipőjük!

"Előttem egy kínai hölgy kér három egygombócos fagyit. Szép hazám nyelvén mondja el a kínai vevő az olasz boltosnak, hogy mit szeretne."

Tehát ha itt él is dolgozik, akkor ÉRDEKE is megtanulnia magyarul, egyébként pedig evidens, hogy beszéli a hivatalos nyelvet, a társadalom nyelvét. Vagyis INTEGRÁLÓDIK a társadalomba egy adott minimális szinten (miközben őrzi saját identitását és kultúráját)! Ettől még persze egyikük SEM LESZ MAGYAR.

"Én meg ott állok meghatódva. Na ugye?"

Ott állsz ostobán és naivan. Mit 'na ugye'??? Számodra mi furcsa van ebben az egészben? Alap dolgokat írtál le, magától értetődő mindennapi dolgokat. Ezzel szerintem senkinek semmi baja.

Ha minden második fagyis olasz lenne, minden második vásárló kínai, na akkor cseszhetnéd meg 'széphazád' nyelvét és a magyarságodat! Ajánlott irodalom: nyugati államok és no-go zónáik... Vagy esetleg a CDU 'muszlim tagozata'! O.m.g....! Idióták!

"Másnap elmentem a helyben megrendezésre került nemzeti összetartozás napja ünnepségre."

Felteszem, ott nem volt sem elérzékenyülés, sem 'na ugye'... Mily meglepő! Ja, nem.

"A felkért szónok 10 mondatban 16 alkalommal mondta el azt a szót, hogy harc..."

Jó reggelt kívánok a valóságban! Milyen világban tetszett eddig andalogni? Mikor estünk át a 'kvantumtükrön' ebbe a valóságba? Igen, itt harc van. Gazdasági, politikai, társadalmi és persze katonai értelemben véve is. Hol ilyen, hol pedig olyan. Különböző célok, különböző érdekek, különböző kultúrák és nyelvek harcolnak egymással. Csak egy ostoba, rózsaszín (vagy szivárvány?) felhőből idezuhant libbant nyomorult nem veszi észre a nyilvánvalót.

"Harcoljunk a megmaradásért a külső és belső ellenségekkel, a szövetséges EU-s országokkal, a nemzetközi nagytőkével."

Nos, nagyvonalakban jól írtad le. Külső és belső ellenségből is van bőven, szövetséges EU-s országok közül leginkább FORMÁLISAN szövetségesekről beszélhetünk. Hiszen a legszorosabb szövetségeseinkkel is vannak minimum gazdasági érdekeink, melyek ellentétesek. Továbbá egy azonos szövetségi rendszerben lévő ország nem lesz automatikusan a szövetségesünk! Miben volna szövetségesünk Románia??? Csak ilyen szövetségeseket kívánok Polginak...! Vagy inkább mégsem. A nagytőke gazdasági érdekei jórészt ellentétesek a kisebb országok gazdasági-pénzügyi érdekeivel, ha csak a munkáltató-munkavállaló szinten nézzük a kérdést, ott is mindennapos a HARC! Vagy ez is új? Nem szóltak...???

"Az ország szavazói bölcsen döntöttek, hogy ilyen vészterhes korban egy erős felhatalmazást adtak egy olyan hadvezérnek, aki méltán tarthatunk a hun hadvezér Attila örökösének."

Ez így egy oltári nagy hülyeség. Erős felhatalmazást adtak egy olyan politikai erőnek és olyan vezetőnek, amelyik a leginkább elfogadható alternatívát nyújtotta a felhozatalból. Nyilván van, akinek ez nem tetszik, de azok pedig még csak jelölni sem tudtak olyan vezetőt vagy politikai erőt, amely komolyan vehető lett volna a fentebb említett mindennapi helyzetekben. Persze, ennek is oka van. Mindkét oldal bizonyított már eleget. A választók pedig ítéltek. Ez a rendszer lényege.

"A dallam elszállt, a fagyi ízének az emléke keserűvé vált a számban."

Szar ügy. Neked. Másoknak pedig nem. Barátkozz az érzéssel, lesz még időd megszokni!
Kamp.

_most_ 2018.06.05. 10:40:10

@nnnnnnnn: jaja a nyugat hanyatlik mindenki Magyarországra akar vándorolni, vagyis pont fordítva :)

_most_ 2018.06.05. 10:45:09

Azért tegyük hozzá hogy Budapest egy multikulturális nagyváros, ott nem ritkák a külföldiek, a fővárosban meg is bukott Orbán idegen ellenes kampánya. A falusiak akik sose jártak külföldön, simán beveszik, hogy Nyugaton már muszlim hordák vadásznak a fehérekre.

2018.06.05. 10:49:14

Birka, nem lehetne már az, hogy legalább egy rövid időre eldugulsz? Csak egy hónap nyugalmat adj a népnek!

Brix 2018.06.05. 11:30:52

Budapest egyre inkább multikulturális nagyváros lesz, és lassan Debrecenben is hasonló irányba megy. Valójában ez azt jelenti, hogy egyre vonzóbb az ország a letelepedni vágyóknak, a turistáknak vagy a tanulni akaróknak. Összességében, ezzel jól jár az ország, hiszen egyfajta prosperitást és pénzt hoznak ide. Megint más dolog a nyugati "káosz és anarchia" illegális migráció, az rendkívül káros hatással van Európára , hiszen- tisztelet a kivételnek - a világ szemete érkezik bármilyen törvénytelen úton. Leginkább nincstelen , tanulatlan fiatal férfiak , akik otthon munkanélküliek , rosszabb esetben bűnözők vagy kiképzett harcosok voltak...Olyanok, akiket már Afrikában vagy a Közel-Keleten is kivetett magából a társadalom....Szimpla idiotizmus volt ezeket Európába beengedni, mert éppen ez, az ami rombolja a liberális demokráciát leginkább.... Ebből a többségnek elege van...
Ha valaki betartja a befogadó társadalom alapértékeit, pénzt hoz , tudást , jó szándékot, akarást- akkor törvényes keretek között, egy bizonyos számban - szerintem letelepedhet... Ha sumákol., törvénytelenül , szándékunk ellenére érkezik, trükközik, akkor mehet a fenébe! Senkit sem vagyunk kötelesek ide beengedni, aki nem felel meg a mi általuk támasztott követelményeknek. Az illegális , kontinensek közötti népvándorlást minden eszközzel meg kell állítani, mert ez az ami a legveszélyesebb a békés , jóléti Európára...

A Polgi 2018.06.05. 11:47:29

@Kampfer: Sajnállak. Szar lehet az életed.

A Polgi 2018.06.05. 11:52:40

Drága jó trolljaim. Az írás arról szól, hogy minden ember alapvetően jó. Az eltorzult politikai kommunikáció eltorzítja a gyengék, vagy az arra -tudatlanság miatt- fogékonyak lelki világát. Világosságot csak az oktatás és a tapasztalat hozhat a fejekbe. Én optimista vagyok, mert hiszek az emberek közötti békében és megértésben.

Kampfer 2018.06.05. 12:28:35

@A Polgi: "Sajnállak."

Irreleváns, hogy mit érzel. Számomra lényegtelen.

"Szar lehet az életed."

Gőzöd sincs róla, meg sem tudod ítélni! Ez így a részedről csak egy szánalmas, ostoba vagdalkozás. Így is kezelem.

"Drága jó trolljaim."

Ugyan már! Ne értékeld túl magad! Olvasgatva téged szerintem csak trollok vesznek körül. Mellesleg a te életed lehet elég szar mostanában! Sebaj, írd ki magadból, megkönnyebbülsz. A doki is ezt mondta! Nem? ;-)

"Az írás arról szól, hogy minden ember alapvetően jó."

Naivitás. Ostobaság.

"Az eltorzult politikai kommunikáció eltorzítja a gyengék, vagy az arra -tudatlanság miatt- fogékonyak lelki világát."

Nyugtatgasd magad ezzel nyugodtan. Az ellenzék is ezt teszi. Van is eredménye bőven, neked is lesz biztosan! Hiheted azt, hogy te mész a jó irányba a pályán és az a néhány hülye jön csak veled szembe. De azon azért gondolkozz el, ha nem te tudod leolvasni a táblákat az út mellett! Ami számodra tudatlanság vagy gyengeség, mások számára esetleg a tisztán látás áldása. Tudod, ahogy a magad számára bölcsnek tűnő okoskodásod mások számára egyszerű naivitás, ostobaság. Az élet majd választ ad a kérdésre, melyik áll közelebb a valósághoz. Addig azonban a választók döntik el (hiszen a rendszer így lett kitalálva), hogy merre megy a szekér. Az ellenzék (és te is) persze ettől még ajvékolhattok, de ettől nem bölcsnek tűntök, csak szánalmasnak.

"Világosságot csak az oktatás és a tapasztalat hozhat a fejekbe."

Tapasztalatból bőven van errefelé is. És az oktatással sem volt semmi probléma. Tudod, az 'integráció' és a 'közrend', a 'nemzet' és az 'identitás' fogalmai sem vesztek el a hiányzás miatt...

"Én optimista vagyok, mert hiszek az emberek közötti békében és megértésben."

Talán ez az egyetlen igaz és értelmezhető mondatod!
Kamp.

maxval bircaman szeredőci anyabaszó 2018.06.05. 15:18:36

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: Nem teheti, mert akkor nem kap fizetést a rohadt mocskos orosz csicska bérenc. Kiadták neki , hogy védje a dagadt cigány Ducét, hát teszi a dolgát.
Mint ez a Kampfer nevű másik féreg is

Nbl 2018.06.05. 15:41:38

@Kampfer: Te erős felhatalmazásnak mit nevezel pontosan? Azt, hogy a szavazatok 48%-át sikerült besöpörni (tehát a szavazók több mint fele akarta azt, hogy húzzanak a faszba) vagy azt, hogy az Alkotvány és a szavazási rendszer hosszantartó taknyolásával sikerült elérni, hogy ez kétharmadot érjen?

Mérnork 2018.06.05. 16:13:56

@Nbl:
"tehát a szavazók több mint fele akarta azt, hogy húzzanak a faszba"
A feri is megmondta, aki otthon marad, az a fineszre szavaz. ,-)))
Szóval csak az akarta, hogy eltűnjenek, aki szépen felemelte a seggét és elhúzott savazni valmelyik balfasz pártra. A többiek meg szimplán lexarták, hogy ki ül a parlamentben.

Kampfer 2018.06.05. 16:55:21

@Nbl: "Te erős felhatalmazásnak mit nevezel pontosan? Azt, hogy a szavazatok 48%-át sikerült besöpörni (tehát a szavazók több mint fele akarta azt, hogy húzzanak a faszba)"

Az, hogy a szavazatok 48,5%-át kapták listán, az egy nagyon erős felhatalmazás. De nem fejezted be a mondatot: a listás szavazatok mellett a 106 egyéni körzetből 91-et elvittek. Na EZ és a listás szavazatok aránye EGYÜTT ér 2/3-ot és nem a 48,5%. Szokás elfelejteni, de így van. Az 51% pedig megoszlott az ellenzéik erők között. Ez így egyértelműen a kormánypártok győzelmét jelentette. Egy majd' 49%-os listás eredmény a világ demokráciáinak döntő többségében egy nagyon erős választói felhatalmazást jelent.

" hogy az Alkotvány és a szavazási rendszer hosszantartó taknyolásával sikerült elérni, hogy ez kétharmadot érjen?"

Már 'x' alkalommal leírták, hogy más (szintén demokratikus) választási rendszerben ez akár 4/5-öt is érhetne. Épp a szlovén, olasz és német eredmények anomáliáinak elkerülése végett alkották meg anno úgy a magyar választási rendszert, hogy a győztest erősíti a stabil kormáyzás lehetősége érdekében. Hogy ez jó-e vagy rossz, lehet vitázni rajta, de törvényes és legitim szabály. Ahogy az Alaptörvény elfogadása is az volt. A tartalmát vitathatod vagy azt gondolhatsz róla, amit akarsz, de törvényes és legitim volt a megalkotása és elfogadása.
Az is elég egyértelmű, hogy a 'zellenzék' már 8 éve képtelen értelmes alternatívát mutatni. Ennek politikai és személyi okai is vannak, de ez már egy másik (de ide tartozó) történet volna.
Kamp.

Nbl 2018.06.05. 21:08:13

@Kampfer: Sejtettem, h külföldi példát fogsz felhozni, csak ezt is olyan szelektíven lehet alkalmazni ... Pl miért nem akkor példálózol a külfölddel, mikor arról beszélünk, h mennyi korrupciós vád után mond le (vagy csukják le jobb esetben) a kormányfő meg az egész sleppje? Szóval lehet, hogy ez egy rendes, demokratikus rendszerben négy ötöd lenne, csakhogy egy ilyen rendszerben Orbánék már rég a böriben rohadnának. (Fletóval együtt)

Kampfer 2018.06.06. 05:53:33

@Nbl: "Sejtettem, h külföldi példát fogsz felhozni, csak ezt is olyan szelektíven lehet alkalmazni..."

Ezt jól látod! Ballibáék ebben zseniálisak szoktak lenni.

"Pl miért nem akkor példálózol a külfölddel, mikor arról beszélünk, h mennyi korrupciós vád után mond le..."

Kérlek pontosan idézd, hogy hol és hogyan támogattam a korrupciót! Mikor írtam olyat, hogy helyénvaló lopni, síbolni a közpénzt! Pontosan idézd, kérlek! Előre is köszi!

"Szóval lehet, hogy ez egy rendes, demokratikus rendszerben négy ötöd lenne..."

Azt írtam, hogy más választási rendszerben (nem mindegyikben) ez több is lehetne. Arról lehet vitázni, hogy ez jó vagy rossz koncepció. Arról azonban fölösleges, hogy emiatt szopott ki ez a semmirevaló, tehetségtelen és haszontalan söpredék ellenzék. Kiszoptak, mert ostobák, tehetségtelenek, hiteltelen senkiháziak. Azt kapták, ami járt nekik! Jelen helyzetben a fidesz is azt kapta. Hogy él-e a lehetőséggel és hogy hogyan él vele, az már egy másik kérdés! Lehet, hogy szarul... Az majd az egész ország problémája lesz. Ahogy az is az ország problémája, hogy egy nyomorult szutykos ellenzék semmittevése és ostobasága kövezte ki az utat a kétharmadhoz. Messzire vezet ez a vita, nem is biztos, hogy szorosan kapcsolódik a Polgi mindennapos csalódásaihoz. Amint a fotó is bizonyítja, ő szép, színes (fekete-fehér???) mindennapokat szeretne itt látni. Ahogy a 'zellenzék' elég meghatározó része is. Nos, egy releváns többség (magamat is beleértve) qrvára nem akar itt niggereket, szíreket, pakikat és egyéb az Isten se tudja honnan idevetődött népeket látni! Falat, kerítést, aknamezőket és géppuskás határőröket szeretnénk köztük és az ország között látni. Ezt az álláspontot ma egyedül a kormánypártok képviselik (nyilván csak érdekből, nem meggyőződésből) és retorikainál magasabb szinteken is tenni valamit ezért. Mellette persze ugyanúgy korruptak, mint bármely másik random ellenzéki bagázs.

"...egy ilyen rendszerben Orbánék már rég a böriben rohadnának. (Fletóval együtt)"

Azt hiszem, ez is igaz. Vagy legalábbis a háziőrizet tuti volna.
Kamp.
süti beállítások módosítása