Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Megkezdődött az önkormányzatok kivégzése?

2018. szeptember 19. - A Polgi

nyugdi.jpg

 

Mindenki tudja azt, hogy az emberek jobban megbíznak az önkormányzatokban, mint a kormányban. Ez lemérhető abból is, hogy sokkal szívesebben fizetnek helyi adót, mint központi adót, mert helyben jobban látják az befizetett adójuk hasznosulását.

Polgármesterek között elterjedt az a pletyka, hogy a 89-es rendszerváltoztatásból még megmaradt bástyát, az önkormányzatiságat is ledönti, majd a helyét beszántja a kormány. Erre maga Orbán Viktor írt egy levelet minden polgármesternek, hogy ez nem igaz, sőt… És tudjuk azt, hogy a miniszterelnök még nem hazudott.

De akkor mi van?

Létrehoztak egy párhuzamos intézményrendszert, a járást. Egyre több, korábban önkormányzati feladatot pakolnak át a járásokhoz.

Hogy mi a járás, meg az önkormányzat között a különbség?

Az önkormányzatokat a népfelség elve alapján választott képviselők vezetik, a járásokat pedig a kormánytól függő, kinevezett alkalmazottak, aki akár a még ki nem mondott elvárásoknak is igyekeznek megfelelni.

Ha én lennék az, aki a kormányzati kommentelő trollhadseget vezeti (ugyetuggyukki) akkor első lépésként az önkormányzatokba vetett bizalmat igyekeznék aláásni. Méghozzá a legjobb moszkvai gyakorlat szerint, fake news hegyek bevetésével. Mi sem lehet erre alkalmasabb, mint hogy az a szöveg, hogy a bölcs kormány döntött és mindenkinek alanyi jogon jár 2,5 millió forint ingatlanának korszerűsítésére. Csak be kell menni a polgármesteri hivatalba és igényelni. És a jó propagandista tudja a dolgát. Ismételni kell, csak egy kicsit más formában. A kormány egy újabb, a lakosság számára kedvező kedvezményt fogadott el, amely már 2018. szeptember 17, hétfőtől igényelhető. A támogatás egyszeri 65 ezer forintot jelent! Minden évben 1-szer megkaphatja, ha megfelel a feltételeknek! Bármire elkölthető, nincs semmilyen elvárás, kötelezettség. És ezeket orrba-szájba osztatni a kormányzatnak dolgozó trollhadseggel.

Felfigyelt arra, hogy mindkét hírben két fontos dolog ismétlődik? A jószívű kormány pozitív döntése, és hogy az önkormányzatokhoz kell menni, akik folyósítják a pénzt.

Mai történet. Bejött az ügyfél és kérte - a kormánydöntés alapján - az őt megillető 65.000 forintot. Mikor az ügyintéző felvilágosította, hogy ez álhír, természetesen nem hitte el. Sőt, előadta, hogy ő bizony tudja, hogy akik itt dolgoznak, mind azért vannak, hogy visszatartsák ezt a pénzt és majd elosztják később saját maguk között.

Lehet, hogy csak én reagálom túl? Lehet, hogy csak pornóoldalt akar reklámozni egy lájkvadász?

Jelzem: nekem túl sok egybeesés!

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr2914249927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.09.20. 17:03:46

Évekig azt hallottuk a ballibáktól, hogy fenntarthatatlan a kis onkormányzatok rendszere, nagyobb egységek kellenek.

Emmett Brown 2018.09.20. 17:41:13

@maxval balcán bircaman: neked a járási rendszert kellene szidnod, hisz az nem demokratikus, és erre reggel még nagyon kényes voltál.

Emmett Brown 2018.09.20. 17:49:54

@maxval balcán bircaman: te sem a bejegyzésre reagáltál, csak ballibáztál egy ízeset.

Bambano 2018.09.20. 18:20:24

nem az a probléma a poszttal, hogy azt hiszed, túlreagálod, hanem az, hogy le vagy maradva sok évvel.
2018-ban kérdésként feltenni, hogy megkezdődött? egy olyan témakörben, ami már vagy 6-7 éve tart, lezajlott, elég súlyos tévedés.

már rég különválasztották az önkormányzatot, mint népfelségen alapuló döntési szervezetet az önkormányzattól, mint működtetendő hivatali egység. A polgármesterre meg a képviselőkre egy-két határozat meghozatala maradt, de az üzemeltetési meg egyéb kérdéseket már régen nem ők döntik el.

ze11 2018.09.20. 18:37:37

@maxval balcán bircaman: Az, hogy az kis önkormányzatok összevonása felmerült, az egy dolgot nem változtatott meg az önkormányzatok létrejöttében, egészenpontosan azt, hogy az ilyen összevont önkormányzatok is a népfelség elve alapján választott képviselők vezetésével, illetve képviselőkkel működnek - a járások meg nem.

hamorijenci 2018.09.20. 19:54:50

Én teljesen hasznosnak tartom, hogy az illető bement a hivatalba és kérte a "pénzét". Amíg ott volt, addig sem mosta tovább az agyát valamelyik seggnyaló médiautánzat.

ubermeister 2018.09.20. 21:33:19

Wazze én tuti betoltam volna hogy azt odaadtuk Lölőnek, mert ő okosabb mint cukiberg és naponta megduplázza. A nyereséggel növelt összeget pedig a M&M Kft. fizeti ki a felcsúti központban.

Terézágyú 2018.09.21. 09:48:39

Orbánnak könnyű dolga lesz (van), többek között azért, mert a hazai önkormányzatok szinte sose voltak ÖNkormányzatok igazából, sose azért voltak, hogy a helyben lakók érdekeit képviseljék bármilyen fórumon is.
A magyar önkormányzat szimplán egy pénzbeszedő hely a magyar emberek szemében. Mert tényleg az.

Szelid sunmalac 2018.09.21. 15:18:36

"sokkal szívesebben fizetnek helyi adót, mint központi adót, mert helyben jobban látják az befizetett adójuk hasznosulását" - anyad valagat! Pont ugyanugy eltunik az eterben minden befizett adoforint az onkormanyzatnal, mint a kozponti koltsegvetesben. Az onkormanyzat nem mas, mint a kormany meghosszabitott karja. Parancsszora ugrnak a nagyvezirnek es vezetnek be barmilyen adot amint kiadjak az ukazt. Hiaba "valasztott" kepviselok, ezek ugyanugy csak parterdeket kepviaelnek, soha nem a valasztoket.
süti beállítások módosítása