Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Egyéni bosszú a szemétkáoszban?

2018. október 30. - A Polgi

zoldhid.png

A Zöldhíd története 2002-ben, még az EU csatlakozás előtt kezdődött. Már azzal a céllal ültek össze az alapítók, hogy a majd megnyíló környezetvédelmi pályázatokon indulni lehessen és egy új, a mai kor igényeinek megfelelő hulladékártalmatlanító üzem jöjjön létre. 116 település önkormányzata által létrehozott nonprofit társulás 2007-ben közel 6 millárd forintot nyert az EU-tól és felépült a rendszer.

Vadonatúj kukásautók vitték a szemetet. A településeken előbb szelektív szigetek épültek, majd később megjelent a háztól való szelektív szállítás. Nagy újítás volt a kerti zöldhulladék (levágott fú, összegyűjtött falevél) elszállítás. Mindez természetesen benne volt az EU-s pályázati vállalásban, aminek a fenntartási ideje 10 év volt. Jól működött a rendszer. Az emberek rászoktak a szelektív gyűjtésre, egyre jobban közelítettünk Európához. Majd jött a 2014-es választás csodafegyvere a rezsicsökkentés. Amivel nem is lett volna gond, de azért, hogy a kormányköltségvetés ne boruljon, a mérleg másik oldalon megjelentek az olyan különadók, mint a felügyeleti díj, a lerakási járulék, a banki tranzakciós járulék. Sőt a közszolgáltató kukásautóknak e-útdíjat kellett innentől fizetni.

A társulási üléseken a polgármesterek érezték a bajt. Azon imádkoztunk, hogy ne csődőltesse be az állam a fenntartási idő alatt a társulás, mert akkor a településeknek  részarányosan vissza kell fizetni az EU támogatást. Nekünk pl. 90 millió lenne a sarunk, ami rohadt nagy pénz. Meg sem tudnánk fizetni. A társulási üléseken úgy tűnt, hogy a kormánypárt minden ciklusban megbízott egy-egy fideszes polgármestert, aki azt a lemezt játszotta le minden alkalommal, hogy a rossz gazdálkodás miatt van a hiány. Vajon korábban ezt a szerepet a szadai Vécsey László vitte, majd miután ogy-i képviselő lett a feladatot Balassagyarmat polgármester kapta meg? És te azt gondold, hogy nem lesz a jövőben olyan polgármester, aki némi apróért ne vállalná fel a Júdás szerepét? Ezek az emberek több alkalommal kezdeményeztek belső számviteli vizsgálatot. Mikor a belső ellenőrzés mindent rendben talált, akkor külső könyvvizsgáló cég megbízását követelték. Ez meg is történt sokmillió forintból, de akkor is mindent rendben találtak.

Lehet, hogy több megbízásuk is volt? Talán a másik feladatuk - a gödöllői polgármestere - Gémesi kicsinálása volt? Gémesi ugyanis a megbízott társulási elnök. Ahogy korábban írtam, ez egy nonprofit a szervezet. A társulás vezetői is díjazás nélkül látják el feladatukat. Akkor nem az állás kell! Mégis mi lehet a gond Gémesivel? Miért indítottak ellene a múltkori önkormányzati választáson ezt a lejárató kampányt: http://www.atv.hu/belfold/20100930_gemesi_gyorgy ?

Lehet, hogy a bedőlni látszó önkormányzati társulások közül azért a Zöldhíd az első, mert Gémesi György a társulási elnök?

Elképzelhető, hogy azért került bizonytalanságba 120.000 család szemétszállítása, hogy pitiáner bosszút álljon a kormányzati hatalom egy emberen?

Ha az gondolod, hogy nem volt még ilyen, akkor emlékezz az esztergomi Tétényi Évára, vagy figyeld mi történik Hódmezővásárhelyen!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr7114331323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hamorijenci 2018.10.30. 08:32:22

Naaaa, szedd már össze magad. birkaember! Ennél te tudsz kidolgozottabb, részletesebb birkaságot is. Vagy még nem jött meg a központból a szöveg?

A Polgi 2018.10.30. 14:10:51

Hát ez karcsú te fizetett ügynök! Pedig téged a tények ritkán szoktak megzavarni:)

2018.10.30. 14:14:40

Elképzelhető, hogy lejáratás is van benne, hiszen aki nincs velünk, az ellenünk van.
Másrészt hasonló a helyzet az országban máshol is. Ennek oka, hogy ami működött a 70-es években az nem működik manapság. A szocializmusban mindegy mi mennyi került az emberek olcsón kapták. Ezt a szép kádári, kommunista hagyományt ültették át a 21-ik századba az elvtársak, csak nem jött be. Akkoriban az állami cégeket kipótolták, hogy mindenkinek jusson fizetés. Akkor az IMF hitel kisegítette az ország vezetését. Most csak a haverok gazdagodhatnak meg pofátlanul, a munkájukat rendesen végzők pedig csak tengődhetnek és kuss a nevük.

Terézágyú 2018.10.30. 14:35:59

"Elképzelhető, hogy azért került bizonytalanságba 120.000 család szemétszállítása, hogy pitiáner bosszút álljon a kormányzati hatalom egy emberen?"

Simán!!!

BiG74 Bodri 2018.10.30. 14:59:42

Ilyen az ország, a cikk egyszerű, egyértelmű tényeket közölt. De lehet ballibázni, sorosozni, de az igazság az, hogy szivatják az országot.

ogli dzsí 2018.10.30. 15:06:20

Utni vagni kell a lippsit, ezt kertek a valasztok.

LebensraumamOsten 2018.10.30. 15:27:05

@ogli dzsí: Meg kell nyúzni az illibbant hazaárulókat. Van azoknak még a bőre alatt is pénz. Elvenni mindenüket. Aztán a nincstelenné vált családjaikat bekasztlizni mert hajléktalanná váltak. Ez lesz a sorsa minden mélykeresztény fideszpatkánynak. Elsőtől a 2 és fél milliomodikig.
Nekik nem lesznek emberi jogaik, és vagyonuk sem lehet. A csuhásokat meg kirendelni kényszermunkára, hogy tényleg a közjót gyarapítsák. A bűnös katolikus klérus vagyonát meg elkobozni.

room_101 2018.10.30. 15:32:00

@maxval balcán bircaman: Szokás szerint nem fejezted be a mondatot.
Igen, szimpla ballib műbotrány az egész migránsozás meg sorosozás.

Fülig José 2018.10.30. 15:42:36

@ogli dzsí: ékezet hol maradt more? Na húzz vissza a tányérok mellé és pofa be tezsvírem!

room_101 2018.10.30. 15:53:13

@maxval balcán bircaman:
Kérlek, teljes mondatokban válaszolj! Tudod, mint a nyelvórán. Igy, hogy:

A szemétszállítási ügy nem az.

Fülig José 2018.10.30. 15:58:00

@room_101: mondjuk: “ez az ügy nem létezik, a szemétszállítás jól működik, engem is elvittek Bulgáriába egy szemétdombra.” Ilyesmi? :-)

kvadrillio 2018.10.30. 16:13:57

KURVAJÓ ! A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY A VÉRNYOMÁSCSÖKKENTŐIVEL LEENDŐ RÁKBETEGEKET GYÁRT ?!!!

Vérnyomáscsökkentőnek kiváló, mellékhatása tüdőrák
JéBé
2018. október 30., kedd 06:40
Iratkozz fel a hirlevelünkre!

Az angiotenzin-konvertáló enzimgátlók (ACEI) alkalmazása tüdőrákot okozhat.

Az ACEI-t szedő betegeknél a tüdőrák kockázata magasabb, mint egy másik vérnyomáscsökkentő gyógyszert, az angiotenzin receptorblokkolót (ARB) szedőknél. A kockázatok különösen magasak azoknak az ACEI-használóknak a körében, akik több mint öt éven át szedték ugyanezt a gyógyszert - írja a Knowridge Science Report.
Az angiotenzin-konvertáló enzim (ACE) az endotholsejtek által termelt, a vérnyomás szabályozásában részt vevő enzim

Az angiotenzin II az artériák összehúzódását váltja ki, ez az ideiglenes szűkület pedig növeli az erekben a vér nyomását. ACE az emberi szervezetben mindenhol termelődik, és viszonylag nagyobb mennyiségben található a tüdőben. Vérszintje fiatal (kb. 20 éves korig), egészséges emberben magasabb, a későbbiekben, egészséges felnőttekben stabilan alacsony.

A McGill Egyetem kutatói az Egyesült Királyságban 1995 és 2015 között közel egymillió olyan beteget vizsgáltak, akiknek vérnyomáscsökkentőt kellett szedniük. A betegek, akiket átlagosan 6,4 évig követtek nyomon, legalább 18 évesek voltak, és korábban nem volt rákbetegségük.

A vizsgált idő alatt a vérnyomáscsökkentőt szedők között 7.952 páciensnél diagnosztizáltak tüdőrákot. A kutatók megállapítása szerint az ACEI-k alkalmazása az ARB-k használatához képest képest a tüdőrák 14 százalékkal nagyobb kockázatával jár együtt. Azoknál a betegeknél pedig, akik több mint 10 évig szedték az ACEI vérnyomáscsökkentőket, a tüdőrák kockázata 31 százalékkal volt magasabb. Az ACEI hatékony gyógyszer a magas vérnyomás kezelésére, használata így meglehetősen elterjedt, igen magas lehet tehát azoknak a krónikus betegeknek a száma, akik veszélyeztetettek.

A magas vérnyomás sok esetben természetes úton is csökkenthető, íme 7 módszer, ami segíthet.
Csökkentsd a vérnyomásod természetes módszerekkel! 7 módszert mutatunk.
Csökkentsd a vérnyomásod természetes módszerekkel! 7 módszert mutatunk.

Pontokba szedve soroljuk fel, milyen, az életmóddal kapcsolatos változások segíthetnek.
Tovább »

RÁKKELTŐ ARB-K..., ACE GÁTLÓK....STB.....

A RÁKKELTŐ VALSARTAN A SZARTAN CSOPORTBA TARTOZIK, LOSARTAN, VALSARTAN, IRBESARTAN....STB..... A COCILIZMUSBAN NEM VOLTAK ILYEN RÁKKELTŐ VÉRNYOMÁSCSÖKKENTŐK FORGALOMBAN ! ITT GYILKOLJÁK A NÉPET !!!

ACE GÁTLÓK...PL. A MONOPRIL, COVEREX...STB.....

BiG74 Bodri 2018.10.30. 17:03:30

@kvadrillio:
Ne olvass híreket, láthatóan azok rontanak a legtöbbet az egészségeden!

nick papagiorgo 2018.10.30. 17:27:06

Igen. Azért.

El lehetne mondani sok mindent, pl bele lehetne menni a hulladékszállítás rejtelmeibe (azoknak, akik értenek is hozzá), illetve el lehetne mondani, hogy kb egyetlen kormány sem "szívatja" a lakosságot pusztán passzióból, mert az álmoskönyv szerint az nem hoz szavazókat - különösen jellemző ez pl Orbánra, aki a népszerűtlen intézkedéseket (netadó, vasárnapi boltbezárás) azonnal visszavonja, ha úgy érzi, hogy a népszerűségét csökkenti, és hát ugye ha nem viszik el a szemetet, az konkrétabb, mint a migránsok meg Soros. Tehát nemtúl ésszerű feltételezni, hogy ezt direkt csinálná, ha már úgymond "logikusan" vagyunk képesek gondolkodni.

Dehát ugye nem vagyunk. Úgyhogy tessék csak nyugodtan azt hinni, hogy azért nem viszik el a szemetet, mert "Orbán szívatni akarja a népet". Dobjunk rá meg egy lapáttal: a fideszesekét elviszik este titokban, egy nagy fekete autóval, csak az ellenzékiekét nem (erről úgyis megvan a lista, ugyebár, hogy ki kicsoda). Tessék csak ebben a hitben élni :)

BiG74 Bodri 2018.10.30. 17:37:28

@nick papagiorgo:
Ez most szar lett! Jelenleg a szemétügy még lokális, bár a hiba már mindenhova kódolva van. Hogy miért itt történt, erre sokkal jobb a fenti írás, mint a te bagatellizáló szerecsenmosdatásod.
Másrészről a hozzánemértő, de gőgös hozzáállás a kurmányzat részéről, nem direkt szivatás, csak hozzá nem értés, és gőgös hozzáállás, amely mellett a kiscsahosok pont leszarják a népet.

lenörd hofstadter 2018.10.30. 17:39:54

@nick papagiorgo:

Ha az ellenzéknek lenne agya, simán rárepülne a kérdésre, oszt nem lenne túl nagy kunszt összeszedni egy képsorozatot, mely szerint a fideSSes körzetekben ahol nyert a cigány, ott érdekes módon elviszik a szemetet, ahol bukott a tetves csúti féreg ott meg nem.

felső határ nincs 2018.10.30. 17:41:50

@lenörd hofstadter: Utana a vizet is elzarjuk, jo 5let, repuljenek ra

nick papagiorgo 2018.10.30. 17:53:38

@BiG74 Bodri:
nézd én csupán annyit akartam mondani, hogy aki szerint az egész olyan dolgokért van, hogy "a kormány szívassa Gémesit", és hasonló "érvek", anak teljesen felesleges mondani bármit is, mert úgyse fogadja el, "fideszes propaganda", meg "blabla" stb. stb. ezt fogja mondani.

Tehát mindenki gondoljon csak, amit akar. Ha attól megnyugszik (a beteg), hogy "azért van, hogy a Fidesz őt szívassa", akor nyugodjon meg ettől.

nick papagiorgo 2018.10.30. 17:57:34

@lenörd hofstadter: ha BÁRKINEK lenne agya, akkor csinálna egy TÉNYFELTÁRÓ riportot, tényekkel, okokkal, hogyan volt ez régen, hogy van ez most, mi minek a következménye, hogyan lehet ezt elkerülni, mik a lehetséges megoldások stb.

Ha az ellenzéknek lenne agya, akkor erre az ügyre tényleg rárepülne, és ezzel foglalkozna, nem Vajna Timike macskájával.

De nincs.

szepipiktor 2018.10.30. 18:00:41

- A probléma valós (nálunk most tették ki, visszavonásig szünetel a szemétszállítás...)
- a rezsicsökkentéssel van baj...
- Gémesit ha el akarják takarítani, akor arra van más módjuk is, mintsem a fideszes településeket is bedöntsék...
- Tétényi Évát NE!!!! Annyival magasabban van a mai politikai/önkományzati garnutúránál, hogy már a hivatkozás rá is sértő!
- Egy alap fideszesz mutyiból ne kreáljunk már valami személyes ügyet az önpropaganda miatt.
.
A szemetem meg majd elásom! A politkusokkal már megtettem évekkel ezelőtt...

nick papagiorgo 2018.10.30. 18:11:04

@BiG74 Bodri:
hát ez az :)

Utóbbi időben foglalkoztat egy gondolat, alapítok egy pártot, ami tök semleges mindentől, csak "ügyeket" képvisel, tehát pl. ne csináljanak egy időben 500 útfelújítást, hanem csak 10-et, de azt oldják is meg (és ne épüljön pl az M2-es10 éve) vagy miért van az, hogy bizonyos helyeken 500 (vagy még több) Mbites net van, de vidéki falvakban a 20 Mbit kerül ennyibe. És hasonlók. Mindenki hozhatna ilyen "ügyeket" (szigorúan oldalsemlegesen), aminek a megvalósításáért harcba szállnánk. Ha a Fidesz "ellopja" az ötletet és megvalósítja, annál jobb, az emberek úgyis emlékezni fognak, ki kezdte el. A "bulvár" ügyeket (milyen repült Orbán, mikor és hová, és kinek a pénzéből) meg leszarnánk.

Szerintem 2 cikluson belül meglenne a kétharmad :)

BiG74 Bodri 2018.10.30. 18:12:19

@szepipiktor:
Utsó pontodhoz, szerintem nem kreált személyes ügyet, bár a cím már megint ritka szar lett, csak összeköttött személyeket az üggyel. Miért ne? Több legyet egy csapásra effekt.

morph on deer 2018.10.30. 18:12:58

@kvadrillio:
“Vérnyomáscsökkentőnek kiváló, mellékhatása tüdőrák”

Szenzációs!
Így egy vagyont tudsz megspórolni a fohányzáson! Egy szál cigit sem kell szívnod, nem károsítod a környezetet, és mégis hozzájutsz az áhított tüdőrákhoz!
Ráadásul mindezt a társadallmbiztosítás terhére! Juhééé!

BiG74 Bodri 2018.10.30. 18:13:34

@nick papagiorgo:
Szólj ha a tettig eljutsz, érdekel!

nick papagiorgo 2018.10.30. 18:27:59

@BiG74 Bodri:
az a baj "apolgival", hogy MINDIG sír, mindig baj van, és a bajok forrása MINDIG a Fidesz. És ilyen írásokban vezeti le, hogy ő miért nem tud semmit se tenni - bár tenne, de a gonosz, mesterkedő Fidesz mindig megköti a kezét. Tökmindegy, milyen témában.

Láttam már pár ilyen deprimált embert (korábban nálunk is volt ilyen polgármester, aki nagyon ügyesen magyarázgatta, hogy az, hogy ő nem tett semmit, mindig azért volt, mert az aktuális kormányzat mindig beakasztott neki, tényleg nagyon ékesszóló meg "hihető" volt), csak aztán az emberek megunták, és leváltották. A mostani is "mutogat", de azért legalább ez-az beindult, ami az előző "kurzushoz" képest ég és föld.

prakp 2018.10.30. 18:39:04

@nick papagiorgo: Azért ez nagyon nem független ám pártállástól. Pont ez a "trükk".

élhetetlen 2018.10.30. 18:58:58

@nick papagiorgo: „tényfeltáró riportot”. Létrehozták a Nemzeti Hulladékgazdálkodás (NHKV). Szép kis vízfej. Nem érdekelne, hogy ki számláz, ha nem sárga csekket kapnék még két év után is, mert nem tudják kezelni az előtte tíz évig élő csoportos beszedési megbízást. És ez tetézve azzal, hogy a szuper céget nem lehet felhívni, hogy mi van, mert a csekken a siófoki ügyfélszolgálat elérhetőségét adják meg, akik viszont nem tudnak semmit mondani, mert nem látják a számlázási rendszert. Ügyes. Viszont eszi a pénzt, micsoda informatikai fejlesztés, hát istenem nem maradt annyi, hogy a tényleges munkavégzőket is kifizessék. De legalább központosított, mint a KLIK. Ott is az van, hogy előtte, ha beázott a tető az iskolánál, akkor egy héten belül megcsináltatták valakivel. Most várhatnak pár hónapot a KLIK-re, és akkor már a falak is lerohadtak a befolyt víztől. Nem kell ehhez tényfeltáró riport, csak be kéne látni, hogy a NAGY TERV, a központosítás, államosítás egyszerűen szar. De ezt nem fogják belátni. Az hogy valaki ehhez még személyes konfliktust is kapcsol, az lényegtelen.

A Polgi 2018.10.30. 18:58:59

Tegnap a szocik, ma az LMP a hibás a szemétkáoszért. Én ezt a cikket vasárnap írtam. Ismerem azt, ahogy működik a fideszes kommunikáció, hiszen én is ott tanultam. Kiszelytől, Kumintól és így tovább.

A Polgi 2018.10.30. 19:02:07

Egyébként ma elkezdődött a társulási ülésen résztvevők telefonos megdolgozása. A szöveg az, hogy a lakosság érdekébe meg kell szabadulni a politikailag persona non grata-vá vált Zöldhíd elnökségtől és akkor minden jó lesz.Vajon mi köze egy szkmai kérdésnek ahhoz, hogy gpsz jakab milyen politikai párttal szimpatizál? Erről fog szólni a következő blogom.

nick papagiorgo 2018.10.30. 19:05:45

@prakp:
oké. Én elolvastam pár hírt ezügyben, innen is, onnan is.

A lényeg, hogy a Zöld Híd egy, települések által alapított társulás,amely (mint apolgi is írja) nyert EU-s és egyébpénzeket, ebből vett pl. kukásautókat stb, és megkezdte a hulladékszállítást. Csak ezt az idő múltával nem tudta folytatni.
Itt jön a politika, hogy miért nem, a Zöld híd szerint mert az állam ellehetetlenítette őket, az állam (meg a fideszes polgármesterek) szerint meg azért nem, mert rosszul gazdálkodott.

Gémesi szerint ez az állam hibája, az állam meg azt mondja, hogy ha nem megy, akkor G. adja át az irányítást a cégben, majd üzemeltetik ők, és elviszik ők. G. erre nem hajlandó, ezért (eddig) nem vitték el a szemetet (ugye te se viszed el más szemetét).

Kb ez az ügy. Nem egyszerű, ez nyilvánvaló, de nem is olyan fekete-fehér, mint ahogy apolgi leírja.

nick papagiorgo 2018.10.30. 19:07:41

@élhetetlen: ez tény, az NKHV-ről nekem is a KLIK jutott eszembe amúgy.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.30. 19:11:24

Gödöllői vagyok és Gémesi azért messze nem matyóhimzés, ha csalni kell egy kicsit, vagy nagyot az önkormányzati választásoknál.

Gödöllőn átverik a választókat
2014. október 08.
vilagnezet.blog.hu/2014/10/08/godollon_atverik_a_valasztokat

KDNP-s választási csalók Gödöllőn
2014. október 13.
vilagnezet.blog.hu/2014/10/08/godollon_atverik_a_valasztokat

élhetetlen 2018.10.30. 19:11:26

@nick papagiorgo: „az a baj "apolgival", hogy MINDIG sír, mindig baj van, és a bajok forrása MINDIG a Fidesz.„. Hát furcsa a hozzáállásod, mert, ha most van problémája, akkor nem írhatja az, hogy mert a Gyurcsány, mert még ha Gyurcsány tolta is el, már lett volna idő korrigálni. Nem? És az, hogy a problémákról ír, azt teljesen normálisnak találom. Arról írjon, hogy kinyílott a pitypang? Nyilván, azokról a napi gondokról, amit meg tud oldani, nem ír, mert minek. A mostani polgid blogot ír arról, hogy beindult ez-az, és ő sokkal jobb, mint az előző?

morph on deer 2018.10.30. 19:14:14

@nick papagiorgo:
“de azért legalább ez-az beindult..”

Hát be, ‘Basky’, be!
Egyenesen a levitézlett felcsúti labdarúgó által elképzelt “úri” (urambátyám) világ felé, ahol egyenrangú állampolgárból bármikor mondjuk Németh Szilárd alattvalójává válhatsz, mert viktor úgy döntött, két magángéppel látogatott focimeccs között!

Itt nem Magyarország jobbá tételéről van szó, hanem egy félfeudalista nemzetiszocializmus újrateremtéséről, ahol a bugrisokat kell tisztelned, mert náluk van a lóvé, és/vagy a kasszakulcs!

Ez minden, csak nem fejlődés!
Ez minden, csak nem a versenyképes és európai szintű Magyarország!

Ez semmi több, mint viktorka félázsiai háztájija, ahol kedvére azt tesz, amit akar, mert a barmok még csak nem is bégetnek...

Itt már rég nem arról van szó, hogy ki magyar és ki keresztény, vagy ki szociáldemokrata és/vagy liberális, - mert ez semmi más, mint porhintés a hülyéknek, - hanem arról van szó, hogy ki mer szabad és független magyar maradni, és ki áll be önszántából az orbáni-Putyini uralom alá cselédnek!

Ez már rég nem politikai nézetről szól, hanem arról, hogy hajlandó vagy e hajbókolni a felcsúti trágyadomb mellől szalajtott “urad és parancsolód” előtt, vagy ember maradsz, szabad ember!

És most nem kell a bezzeg a Gyurcsány meg a “pufajkás” meg hasonló duma, a fenti kérdésre válaszolj, magadnak!

Nem nekem, saját magadnak!

Aztán abból a nézőpontból kezdd el újra átértékelni a jelen helyzetet.
Valóban cselédnek szánod az utódaidat is, orbán vagy Mészáros valamelyik - a te pénzedből is megszerzett - uradalmában?
Tényleg?

Én nem.

élhetetlen 2018.10.30. 19:17:10

@nick papagiorgo: „az a baj "apolgival", hogy MINDIG sír, mindig baj van, és a bajok forrása MINDIG a Fidesz.„. Hát furcsa a hozzáállásod, mert, ha most van problémája, akkor sem írhatja az, hogy mert a Gyurcsány, mert még ha Gyurcsány tolta is el, már lett volna idő korrigálni. Nem? És az, hogy a problémákról ír, azt teljesen normálisnak találom. Arról írjon, hogy kinyílott a pitypang? Nyilván, azokról a napi gondokról, amit meg tud oldani, nem ír, mert minek. A mostani polgid blogot ír arról, hogy beindult ez-az, és ő sokkal jobb, mint az előző?

nick papagiorgo 2018.10.30. 19:22:48

@élhetetlen:
ez személyiségfüggő, én nem szeretem azokat az emberekt, akik folyton csak sírnak, és mindig más a hibás.
Nem Gyurcsányozni kell, nyilván vannak neki is sikerei (valamiért csak megválasztották pl.), csak azokról én még sose olvastam, mindig csak arról, hogy a fidesz hogyan b...ik ki vele. Mindig a fidesz, és mindig kib...ik. Unalmas.

morph on deer 2018.10.30. 19:37:20

@szepipiktor:
“A politkusokkal már megtettem évekkel ezelőtt...”

Akkor sürgősen ellenőrizd, mert egy gusztustalan kriptaszökevény azóta is meccsekre jár, mindenféle magángépekkel!

Légyszives, tuszkold vissza a helyére, mielőtt túlzottan hozzászokik a normális emberek közti zavargáshoz, mert kezd igazán unslmas lenni...

felső határ nincs 2018.10.30. 19:41:04

@nick papagiorgo: En Pragaban csak 20 Mbites csomagbol valaszthatok ott ahol lakom, csak egy szolgaltatotol, es annyire nem is olcso 6000 korul van, otthon anyamnal panelben 100mbit van ennyiert. De egyebkent nekem eleg a 20, gondolom az atlag falusi usernek is.

A Polgi 2018.10.30. 19:42:15

Nézd a hepi tévé(ket) ott nem sír senki:)

BiG74 Bodri 2018.10.30. 20:20:45

@nick papagiorgo:
Én azt nézem, ebben a konkrét ügyben, hogy konkrétan:
- a polgi egyszerű ellenőrizhető tényeket vázol
- hogy láthatóan SZAR van a palacsintában, nem kamú, hogy ott rohad a szemét
- és jelenleg nem a gyíkemberek, nem a gyurcsány, és nem is a soros aki vezeti az országot, hanem a fityisz!

Ez eddig, egy szemérmes, optimista mázba forgatott fityiszmosdatás.
Vázold már, légyszíves, hogy arra a felvetésre, hogy a hulladék kezelésére szakosodott, azt évtized óta ellátó társulás, bevallása alapján nem tudja ellátni a feladatait, mert nincs rá kellő fedezet. Mert az államosított vízfej, melynek problémái máshol is jól láthatóak, nem fizet, bár a pénzt ő szedi. Arra a felvetésre, hogy jön ki az, hogy mert ez a polgi állandóan sír? Hol itt a konkrétság?

élhetetlen 2018.10.30. 20:47:43

@nick papagiorgo: Na, ez átment értelmetlen vitába, sajnálom. De a KLIK-ért, a trafik törvényért, az NHKV-ért nem tudom, ki lenne képes önmagát okolni. Neked ez unalmas, egy csomó embernek probléma.

Leooo 2018.10.30. 21:09:31

@Terézágyú: Csak úgy 'Simi' módjára, a feláldozhatók...

pizo 2018.10.30. 21:19:29

@ogli dzsí: Mekkora sötét barom vagy! Csak épp a "lipsiken" kívül a többieket is ütik.

Zoli

Fülig José 2018.10.30. 21:34:50

@felső határ nincs: menny má a kurva anyádba mosogatni, faszfej.

slowMotion 2018.10.30. 22:44:37

En elegedett vagyok a nemzeti kukaval...utoljara 2017.elso negyedevre kaptam szamlat, de a mult heten is rendesen elvittek a motyot...Igaz en nem godolloi vagyok :-)

nyerafidesz 2018.10.31. 05:06:25

A Gémesin egyszerűbb módon is találni fogást. Ez amolyan Index ízű írás. Talán kellett volna egy kicsinykét "oknyomozni", és néhány konkrétumot hozni!

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.31. 07:38:40

@élhetetlen: miért te szarházi, tán nincs igaza? A nyilas imádottaid szó szerint tönkretesznek mindent ebben az országban. Még akkor is, amikor látszólag építenek.
Vagy te is egy vagy közülük, azért vagy felháborodva?

kvadrillio 2018.10.31. 08:50:52

debasszameg a körösztyénkurvaisten !!! AZ ÁLLAM ÉN VAGYOK ! AZ ÁLLAM MI VAGYUNK ! AZ ÁLLAM A MAGYAR NÉP EGYÜTT ! NEM ORBÁN VIKTOR AZ ÁLLAM ! HA AZ UN. ÁLLAM NEM SEGÍT, MERT NEM AKAR VAGY IMPOTENS , EL KELL ZAVARNI !% LE KELL LŐNI !!! ELÉG IDŐ ELTELT MÁR, 30 ÉV !!!
NEM A FELSŐKÖZÉPOSZTÁLYT KELL TÁMOGATNI, AKIKNEK TÖBBEZER MILLIÁRDJA VAN MÁR ADÓPARADICSOMOKBAN ! HANEM A MAGYAR NÉP ELESETTJEIT !!! HA ORBÁN, AKI NEM AZ Á-LLAM !!!...ERRE NEM KÉPES MENNYEN A BÜDÖS PICSÁBA !!!
Az állam nem segít

Ahogy persze a jelentés minden fejezete megállapítja, ezeken a problémákon tudatos kormányzati lépésekkel lehetne segíteni vagy legalább javítani, ám ennek nagyrészt az ellenkezője zajlik. A jelentés alapján két fő irányt lehet megkülönböztetni a lakhatás állami kezelésénél:

az állam nagyrészt kivonul a rászorulók lakhatásának támogatásából, segítségből
miközben milliárdokat szór ki energetikai korszerűsítésre, csokra, egyebekre, olyan feltételekkel, amiknek leginkább a középosztály tud megfelelni.

A magyar állam kifejezetten sokat költ lakhatási támogatásokra, viszont, ahogy a jelentés megállapítja,

a költségvetésben kilencszer annyi forrás megy nem célzott támogatásokra, mint amit kifejezetten rászorultsági alapon nyújt a kormány.

Az olyan, elvileg nem célzott támogatások, mint amilyen a csok, viszont elég célzottak abban az értelemben, hogy a feltételeiket úgy állapították meg, hogy a szegényebb háztartások kimaradnak belőle.

De nem csak a csok ilyen, hanem például az Otthon Melege program is, amelyben lakások energetikai felújítására lehet pénzt kapni. Ebben a programban a beruházás 50 százalékára lehet támogatást kérni, amit utófinanszírozásként fizet ki az állam. Ez már önmagában kizár sok családot, akiknek nincs elég rendelkezésre álló pénze a felújítások kifizetésére. Igaz, lehet kapni a kezdeti költségeket áthidaló kedvezményes hitelt a Magyar Fejlesztési Banktól, viszont az igazán rászoruló családok az alapból rossz, és a lakhatási gondjaik miatt egyre csak romló jövedelmi helyzetük miatt vagy nem hitelképesek, vagy a hitel törlesztése nagyon komoly gondot jelent, így nekik ez nem nagy segítség. (A lakások energetikai felújításával amúgy elég rosszul áll a kormány. Bár 2014-2020 között 700 ezer lakás felújítását ígérte a kormány, ennek eddig alig 5 százalékát, 40 ezer lakást sikerült korszerűsíteni.)

Eközben a rászorulók segítésének terhe az önkormányzatokra szakadt, ahogy a kormány megszüntette a központi költségvetésből finanszírozott lakhatási és egyéb segélyprogramokat. Az önkormányzatoknak így maguknak kell kigazdálkodni az ilyen támogatásokat, amelyeknek nyújtásában gyakorlatilag semmi nem szabályozza őket. Segíthetne még az is, ha több szociális alapon kivehető önkormányzati bérlakás lenne, de ahogy erről már korábban írtunk, ilyenből egyre kevesebb van. A jelentés szerint 2017-ben 108 437 lakás volt önkormányzati tulajdonban, ami a 4,428 millió magyarországi lakás 2,5 százaléka, és ami 25 ezerrel kevesebb, mint amennyi 2016-ban volt az országban.

(Borítókép: Családok szomszédos szobáikban a Menedék Családok Átmeneti Otthonában, Salgótarjánban 2017. január 11-én. Fotó: Komka Péter / MTI)
Ne maradjon le semmiről!
Facebook

Csatlakozzon az Index Facebook-oldalához, és értesüljön a legfrissebb hírekről.

FASZOM TELE MÁR EZEKKEL A TETVEKKEL !

TRÓCSÁNYI MEG MIJAFASZNAK JÁR IZRAERLBE EGYEZTETNI ???!!!!!

kvadrillio 2018.10.31. 08:52:39

A SZOCIALIZMUSBAN NEM VOLTAK ILYEN EGYÉNI-MAGÁN SZEMÉTGONDOPK ! MINDENKI MEGKAPTA A FIZETÉSÉT ÉS SOKKAL TISZTÁBBAK VOLTAK AZ UTCÁK, TEREK !!!

VISSZA A SZOCIALIZMUST !!!!!!!!!!!!!

kvadrillio 2018.10.31. 08:56:00

ÍGY MŰKÖDIK A KAPITALIZMUS MA, MAGYARORSZÁGON.......ÉS AZ ORVOSOK IS EGYRE PÉNZÉHESEBBEK !!!!!
Hamis pecséteket használtak az igazságügyi orvosszakértők

Spirk József
Spirk József

újságíró. 2018. 10. 31. 06:03

Éveken át dupla fizetést biztosítottak maguknak a Debreceni Egyetem Igazságügyi Orvostani Intézetének munkatársai. A recept egyszerű volt: az igazságügyi orvosszakértők, miközben zsebre tették az egyetem által folyósított teljes közalkalmazotti bérüket, vállalkozóként is benyújtották a számlát a munkahelyükön, munkaidőben elvégzett hatósági kirendelésekért. A szakértői vizsgálatok elkészítése után a rendőrséggel és a bírósággal a saját számlájukra utaltatták a pénzt, ezzel lényegében ugyanazért a munkáért két fizetést kasszíroztak.

Az úgynevezett hatósági kirendeléses tevékenységek után a teljes összegnek az egyetem kasszájába kellett volna befolynia, ehelyett csak a pénz kisebbik részét, a laborok, vizsgálók, eszközök használatáért járó költségátalányt kapta meg az intézmény.

A 24.hu júniusban írta meg, hogy hivatalos iratok bizonyítják: a debreceni Igazságügyi Orvostani Intézet szakértői és munkatársai hosszú idő óta megrövidítették az egyetemet. A magánszámlákra térített pénz végösszege a több száz milliós nagyságrendet is elérheti.

déjá vu39 2018.10.31. 09:06:08

@nick papagiorgo:
Hogy egyetlen kormány sem szívatja szándékosan a lakosságot? Hááát... A szocialista vezetésű városokat a Fidesz-kormány rendszeresen szívatta és szívatja most is. Ismerünk néhány példát.
Egészen bizonyos, hogy szándékosan teszik tönkre a céget. Jön majd egy tulaj, nekik ki fogják fizetni a díjakat (duplán), és lehet harsogni a médiában hogy mi megoldottuk a problémát. Erre is van néhány minta a közelmúltból.

Kerékpározó 2018.10.31. 09:15:12

Érdekes, hogy csak ez a cég nem kap elég pénzt, csak itt van gond, máshol nem!
Az országban több szemétszállítással foglalkozó vállalkozás van, akik még a lomtalanítást is külön kérésre, egyénenként elvégzik, sőt a szelektív zsákokat is ingyen adják.

agarik 2018.10.31. 12:13:31

Nem. Százmilliárdos általános sikkasztás van igazából. MINDEN területen, lásd még oktatás, egészségügy, rendőrség, szociális ellátás, foglalkoztatás... Pár év, és semmi nem marad az országból.

élhetetlen 2018.10.31. 12:26:05

@Le a spammerekkel: Figyelj, te szarházi. Ezt írtam. „csak be kéne látni, hogy a NAGY TERV, a központosítás, államosítás egyszerűen szar”. „De a KLIK-ért, a trafik törvényért, az NHKV-ért nem tudom, ki lenne képes önmagát okolni”, mármint a a tanárok, dolgozók, kukások közül. Ehhez hogy jön a válaszod? „A nyilas imádottaid szó szerint tönkretesznek mindent ebben az országban. Még akkor is, amikor látszólag építenek.„ El is szoktad olvasni, amire válaszolsz, vagy csak dől belőled a hülyeség?

élhetetlen 2018.10.31. 12:34:45

@slowMotion: „utoljara 2017.elso negyedevre kaptam szamlat, de a mult heten is rendesen elvittek a motyot..”. És hogy fogsz majd örülni, mikor megkapod egyben a két éves számlát. Én már kapom a sárga csekkeket, de a múlt hónapban kaptam egy két éveset is. Az a tétel most került elő náluk. Amit írsz, az csak azért van, mert a nemzeti kuka csak számláz(na, ha sikerül), a szemetet meg más viszi, amig bírja.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.10.31. 13:56:14

@nyerafidesz:

Temető földterület, kis-kastély, fura-barát futtatása, színészkedés, városháza, konténer iskolaterem ...stb ....

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.10.31. 19:23:05

@élhetetlen: szarházykám, a fideSS trollok mocskát nem nagyon szoktam elolvasni. :D

élhetetlen 2018.10.31. 19:49:03

@Le a spammerekkel: Te komplett hülye vagy? Mégis mi alapján gondolod, hogy fideSS troll vagyok? Miből szűrted le ezt a zseniális következtetést? Vagy csak beindult benned a kekec kukac, és kiválasztottál valakit, és most mocskolódsz minden alap nélkül? Hát, ha ettől jobban érzed magad, folytasd csak, bár lehet, hogy egyszerűbb lenne bevenni a gyógyszeredet, hátha segít.Tényleg nem értem, hogy mit miért írsz, és mi alapján, de azt hiszem, te sem tudod!

élhetetlen 2018.11.01. 16:51:59

@Le a spammerekkel: Inkább maradok ostoba, mintsem olyan „zseni” legyek, mint te. De azért vigyázz, meg ne gyulladj a lángeszedtől!

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.11.01. 18:20:36

@élhetetlen: aham. Ápolóid sztrájkolnak? És a pórázodat tartó fideSSesek? Ja, azok meg etetnek... :D

élhetetlen 2018.11.01. 19:32:29

@Le a spammerekkel: Jól van, belátom, nyertél a hülyeségi versenyben. Felülmúlhatatlan vagy, feladom. Nem lenne értelme azt válaszolni, hogy egy agyelszívó vámpír áldozata vagy, mert arra is csak azt írnád, hogy fideSSes vagyok. A múltkor láttam egy videót egy beóval, fél percenként ödalökte valakinek, hogy „buzi”. Kb. ezen a szineten vagy, bár a beó jobb volt, mást is tudott.

Vége!

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.11.01. 20:43:54

@élhetetlen: nem zavar ugye, ha nem olvasom a faszságaidat? :D

élhetetlen 2018.11.02. 17:05:16

@Le a spammerekkel: Nem zavar, ha nem olvasod. Az már egy kicsit, hogy ettől függetlenül válaszolgatsz, az ezek szerint te sem tudod mire. Szánalmas.
süti beállítások módosítása