Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Rúgj bele a gyengébbe!

2019. március 25. - A Polgi

reliant.jpg

 

Egészen a mai napig nem értettem milyen a magyar néplélek. Nem értettem, hogyan lehet ennyire gyűlölni azt a menekültet, akit a legtöbbje soha nem látott és vélhetően nem is fog látni. A mai napon megnéztem néhány Mr. Bean epizódott. Bean a kisember, akinek soha semmi nem sikerül. Nincs nője. Szar helyen lakik, hiszen az ablaka előtt megy el a metró. Munkája is borzasztó. Legjobb barátja a gyerekkori játékmackója. Mr. Bean autója egy Mini Morris. Mini tervezésénél ez volt a célkitűzés, hogy legyen egy teljesen belföldi gyártású, kis fogyasztású, gazdaságosan üzemeltethető, alacsony karbantartásigényű, a széles néprétegek által is elérhető árú kisautóra. A leírásból ugye mindenkinek lejön, hogy a Minik társadalmi megítélése nem volt magas. De volt egy olyan brit autó, ami még a Mininél is kényelmetlenebb, kisebb, gázabb volt. Ez a Reliant Robin. Mindössze három kerekű, műanyagkarosszériás, nemhiába csúfolták a brit autóskultúrában műanyag disznónak.

Mr. Bean ennek  a gépnek  a sofőrjén tölti ki az összes frusztrációját. Mert végre van egy olyan autó, ami még az ő autójánál is nagyobb förmedvény. Amit nem is tartanak autónak, csak motoros triciklinek, amit akár motoros jogsival is lehet vezetni. Ezt az autót üldözi, borítja fel, foglalja el előle a parkolót, vagy éppen tolja ki a parkolóból azért, hogy beálljon a helyére. Ezen az autón (illetve sofőrjén) éli ki az összes kisebbségi érzését, ami benne van a nyomorult élete miatt.

Úgy vélem a magyar néplélekben is ilyen. Tény, hogy a leginkább gyűlölködve rettegők azok, akik a legnyomorúságos megyék, városok, falvak lakói. Nézd meg az Index videóját, ami Kunszentmártonban készült!

Szíven ütött, mikor a nő azt mondja, hogy ebben a városban nincs semmire lehetőség, ezért a fiataloknak az a szórakozás, hogy isznak.

https://index.hu/video/2019/03/24/kunszentmarton_lakossagi_forum_boldog_istvan_fidesz_migracio/

És az orbáni politikával ezek az emberek kaptak valamit. Egy olyan népcsoportot, akik még náluk is szánalmasabban élnek. Akiknek még hazájuk sincs. Ezeket az embereket nyugodtan lehet gyűlölni – sőt a kormány még benzint locsol a tűzre – mert olyan sincs, aki kiálljon mellettük.

Hát nem Bean-nek vagyunk mindannyian? Felborítjuk azt a szerencsétlent, aki nem áll biztosan a lábán, mert nincs ki a négy kereke. Verbálisan boldogan taposunk azok nyakán, akiknek még nálunk is rosszabb a sorsuk. Mindezt azért, hogy végre valakinek érezzük magunkat. Hogy levezessük azt a kisebbségi érzést, ami bennünk van azért, mert nem tanultunk tovább, nincs pénzünk elhagyni a falu határát, de talán már igényünk sincs rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr5514715279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igazi abramovics 2019.03.26. 16:34:41

IGAZI MAGYAR
.
igazi magyar: lusta, haszonleső, hasát fetrengve vakargató, tanulni, fejlődni nem akaró, előrejutni csak a nála jobb lerontásával képes, mindenki aggyon pénzt népség
.
én inkább így mondanám
.
.
abramovics voltam, s vagyok
süti beállítások módosítása