Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Veszélyben a milkatehén!

2019. április 02. - A Polgi

img_e0144_1.JPG

 

Kilenc éve vagyok egy közel 5000 lelkes Pest megyei település polgármestere. Sok mindent megéltem ennyi idő alatt, de az következő történet engem is meglepett.

Két éve lett újítottuk fel a polgármesteri hivatal épületét. Energetikai felújítás volt, tehát új fűtési rendszert, szigetelést, homlokzatfelújítást és színezést kapott az épület. Nem pályázati pénzből, hanem saját erőből történt a beruházás. Az épület oromzatán három zászlót lenget a szél. Egy magyart, egy EU-st, egy települési zászlót. A magas UV sugárzás miatt, időről-időre cseréljük a zászlókat, mert a nap kiszívja a színét.

A napokban, egy – magukat értelmiséginek gondoló házaspár – kereste meg a helyi művelődési ház vezetőjét. Észrevételezték, hogy a polgármester rejtett kampányt folytat, mert nézze csak meg a hivatalon lévő EU-s zászlót, az bizony lila!

Kolléganő az első percekben nem értette miről van szó. Megjegyzem én sem, mikor továbbadta a történetet. Az értelmiségi házaspár elmagyarázta, hogy mivel a polgármester korábban indult az országgyűlési választáson - mint a Momentum jelöltje – ezért, mint jó pártember, most bújtatott EU-parlamenti választási kampányt folytat azzal, hogy lila színben játszó EU-s zászlót tesz ki a hivatal épületére.

Örültem a Momentum megkeresésének, hogy legyek jelöltjük egy választáson. Szívesen vállaltam, mert egyrészt megtisztelő volt a felkérés, másrészt településem jó hírnevét is tudtam öregbíteni azzal, hogy a sződligeti jó gyakorlatokat reklámozni tudtam a választókerületben. Nem léptem be a Momentum Mozgalomba, bár úgy vélem, hogy már csak biológiai okok miatt is, de ővék a jövő.

Az, hogy az emberek mindennapjait ennyire áthatja a pártpolitika megrémít. Elképzelni sem tudom azt, hogy milyen tudatmodósítót szed az olyan ember, aki politikai akciót látni abban, hogy a nap kiszívta az EU-s zászló színét.

Mindenesetre két következtetést levontam a történtekből.

  • Kicseréltetem a zászlót, mert úgy látszik, hogy ami félreérthető, azt néhányan félreértik.
  • Komolyan kezdek aggódni a Milka csokoládé csomagolásáért.

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr5714733381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jajdehülyevagyok 2019.04.02. 15:25:39

... így volt, nem így volt, égbőll pottyant mese volt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.02. 16:33:51

Nincs kint Soros zászlaja? Atya Isten, ez biztos valami fasiszta község!

Willkommenskultur 2019.04.02. 16:36:54

A jovo a Momentumosoke, ha beallnak a Fidelitasba.
süti beállítások módosítása