Minden, amiről beszélni kell...

Minden, amiről beszélni kell...

Ez a cselekvés ideje!

2020. március 26. - A Polgi

ke_pernyo_foto_2017-07-16_18_47_51.png

 

Ez a cselekvés ideje!

Lehet jogászkodni, de ez most a valódi cselekvés ideje!

Eljutottam oda, hogy maga a Miniszterelnöki Hivatal reagált egy helyi határozatomra. Szerintük túlterjeszkedtem polgármesteri jogkörömön. Én a katasztrófavédelmi törvény 16. szakasza szerint jártam el, amiben a polgármester halasztást nem tűrő esetbe átmeneti jelleggel elrendeli az élet és az anyagi javak védelméhez szükséges intézkedéseket. Hát mi ez, ha nem életvédelem ebben a járványban?

Több polgármester is tett hasonló intézkedéseket. Mi nem gladiátorok, hanem felelősségteljesen gondolkodó településvezetők vagyunk.

Polgáron is részleges kijárási tilalom van, mint nálunk Sződligeten

Velencén csak maszkban lehet vásárolni.

Tamásiban 50.000 forintra bírságolhatják az indokolatlanul utcán lévőket, a közösségi együttélés szabályainak megsértése miatt?

Ez jobban tetszik? Ez nem csorbítja a kormány jogkörét? Akkor átfestjük a kerítést, de maradnak a korlátozások!

  • Mert az emberek félnek és óriási a támogatottsága minden intézkedésnek, ami a legkisebb mértékben hozzájárul a hatékony megelőzéshez.
  • Míg itthon még mindig azt szajkózzák, hogy egészséges ember ne hordjon maszkot - én megkérdezem, hogy honnan tudjam azt, hogy egészséges vagyok amikor nincs tesztelés? Amíg tűnetmentes vagyok ezek szerint nyugodtan fertőzhetek?
  • Ezért Sződliget szeretne mindenkinek maszkot biztosítani és kötelezővé tenni annak használatát a közterületeken és az üzletekben.
  • Segítséget kértem Rétvári Bencétől aki mellesleg a nagyközség országgyűlési képviselője, de eddig válaszra sem méltatott. Ez is mutatja mennyire fontos a képviselő úrnak a választók biztonsága.
  • Ennek ellenére Sződliget meg fogja oldani ezt saját erőből és összefogással sikeresen fog harcolni a járvánnyal.
  • A helyi önkormányzat és személy szerint én is minden lehetséges eszközt be fog vetni a járvány elleni védekezésben.

Köszönöm az ország lakóinak és benne külön a sződligetieknek az összefogást és a fegyelmezett, egymás segítő kiállást ezekben a nehéz napokban.

Jó egészséget kívánok mindenkinek!

Juhász Béla

polgármester

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apolgi.blog.hu/api/trackback/id/tr9415559898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HaCS 2020.03.26. 23:13:39

Tisztelt Polgármester Úr!

Először is szeretném ön előtt nyomatékosítani, hogy mondandómnak semmilyen politikai alapja nincs. Kizárólag szakmai oldalról közelítem meg a dolgokat.
Nagyon remélem, hogy felelős vezetőként, intézkedései előtt(!) felmérte annak várható hatásait rövid-, közép-, és hosszútávon! Remélem tisztában van a településén lakók tartalékaival, erőforrásaival, az ellátottság jelenlegi, és várható alakulásával, a települési önkormányzat erőforrásaival, lehetőségeivel.
Bízom benne, hogy folyamatosan gyűjti az adatokat, hányan kezdték meg az intézkedései nyomán a saját fagyasztóládájukat felélni. Remélem van terve arra az esetre, ha a hatóságok mondjuk 2-3 hét múlva bevezetik a (nem részleges) kijárási tilalmat, vagy később az esetlegesen romló helyzetben lesz részleges ellátászavar. Amikorra a településén esetleg éppen fogynak a készletek. Remélem nem pont a vírus elharapódzásakor kell majd a településén lakóknak sűrűbben kimozdulniuk ezek miatt.
Remélem olyan intézkedéseket hoz saját felelősségi körben, amelyet aztán ugyanígy képes is lesz fenntartani. Remélem képes felmérni milyen felelősségeket tud az ügyben Ön személyesen (mint Polgármester), illetve a képviselőtestület vállalni!

Elhiszem, sőt, megértem, hogy az emberek félnek. Azt viszont Önnek kell megértenie, hogy a lelki megnyugtatás jelen helyzetben kevés, mi több a legnagyobb jószándék is. A felelősségteljes döntéshez széleskörű szakmai rálátás is szükséges. Abban teljesen egyetértünk, hogy ha mással nem Önökkel feltétlenül közölnie kellene a döntéshozóknak az összes információt, és összefüggést.

Remélem kellően széles látókörrel rendelkezik a probléma több aspektusából nézve, illetve remélem képes felmérni ebben önnön korlátait! Remélem minden szemszögből megvizsgálja a problémát rövid-, közép-, és hosszútávon is, mielőtt felelős döntéseket hoz, és utána is folyamatosan! Most is, és a jövőben is.

Én bízom Önben!
süti beállítások módosítása